Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανακαταμέτρηση ψήφων θα ζητήσει η Λαϊκή Ενότητα
  • [02] Π. Καμμένος: Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή για τέσσερα χρόνια
  • [03] Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας
  • [04] Η ΕΚΤ αποφάσισε να αγοράζει περισσότερα τιτλοποιημένα δάνεια από κεντρικές τράπεζες
  • [05] Δ. Αβραμόπουλος: Να εφαρμοστεί η απόφαση για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων
  • [06] Βραζιλία: Η Volkswagen κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τη στρατιωτική δικτατορία
  • [07] Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης
  • [08] Θα μπουν πολλά πόδια σε ένα παπούτσι» δήλωσε ο Τ. Κουΐκ σχετικά με τη λίστα Φαλτσιανί
  • [09] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση
  • [10] Το σκάνδαλο με τη Volkswagen απειλεί τον ίδιο τον θεσμό του "made in Germany"

  • [01] Επανακαταμέτρηση ψήφων θα ζητήσει η Λαϊκή Ενότητα

    Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να προσφύγει η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

    [02] Π. Καμμένος: Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή για τέσσερα χρόνια

    «Οι προτεραιότητες είναι πρώτα οι πολίτες, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια έχουν φθάσει στα όριά τους. Ήλθε η ώρα να γίνει σκληρή δουλειά, να βγούμε πια από την κρίση, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να μπορέσουμε και στην άμυνα να αποκαταστήσουμε άμεσα τις αποδοχές και των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία αξιωματικών, να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να ανοίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αρχίσει η ανάπτυξη, να έλθει το χαμόγελο στην χώρα», δήλωσε μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    «Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή για τέσσερα χρόνια, είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τον Ιανουάριο και χωρίς προβλήματα για να μπορέσουμε να εργασθούμε μαζί με όλους τους Έλληνες σε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, σε μία κυβέρνηση που θέλει να ενώσει τους Έλληνες και τις δυνάμεις της πατρίδας μας» πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «δεκαεννέα φάκελλοι είναι ήδη στην Δικαιοσύνη, θα συνεχίσουν και οι άλλοι στην άγουσα».

    [03] Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας

    Την επίσπευση της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών θα ζητήσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα ζητήσει να δώσει η Επιτροπή στη δημοσιότητα το πόρισμά της την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και επανέλαβε ότι στόχος αυτής της προσπάθειας είναι ένα εθνικό σχέδιο μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, που θα αποτρέψει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

    [04] Η ΕΚΤ αποφάσισε να αγοράζει περισσότερα τιτλοποιημένα δάνεια από κεντρικές τράπεζες

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε να αυξήσει το ποσοστό των τιτλοποιημένων δανείων (Asset Backed Securities, ABS) που αγοράζει από εθνικές κεντρικές τράπεζες σε σχέση με το ποσοστό αγορών της από εξωτερικούς διαχειριστές.

    Η ΕΚΤ ξεκίνησε στα τέλη του 2014 το πρόγραμμα αγορών ABS, ένα από τα προγράμματά της για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής και να διευκολύνει τη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία. Με βάση το πρόγραμμα αυτό, η ΕΚΤ και το Ευρωσύστημα θα αγοράζουν απλά και διαφανή ABS για μία τουλάχιστον διετία.

    [05] Δ. Αβραμόπουλος: Να εφαρμοστεί η απόφαση για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

    Την ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα η χθεσινή απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την είσοδό του στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

    Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ. «Υπήρξε ενισχυμένη πλειοψηφία που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αυτά που αποφασίσαμε σε όλες τις χώρες», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν ότι όταν μιλούν για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, το εννοούν πραγματικά.

    Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μπουν όροι για το ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πράγματι διεθνούς προστασίας (πολιτικοί πρόσφυγες) και ποιοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη ακολουθώντας παράνομες διαδρομές και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα τους.

    [06] Βραζιλία: Η Volkswagen κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τη στρατιωτική δικτατορία

    Μήνυση κατατέθηκε στο Σάο Πάολο σε βάρος της Volkswagen από πρώην εργαζόμενους και ακτιβιστές που κατηγορούν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι επέτρεψε τα βασανιστήρια και τις διώξεις αντιφροντούντων επί της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία.

    Η μήνυση κατατίθεται ενώ ο όμιλος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με το τεράστιο σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ, έχοντας παραδεχτεί ότι 11 εκατομμύρια από τα οχήματά του σε όλο τον κόσμο ήταν εξοπλισμένα με λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από ελέγχους στις ΗΠΑ.

    Στη Βραζιλία, η μήνυση που κατατέθηκε από το "Φόρουμ εργαζομένων για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αποκατάσταση", με την υποστήριξη συνδικάτων, δικηγόρων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται στις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985).

    "Η Volkswagen δεν ήταν η μοναδική εταιρία που είχε εμπλακεί αλλά είχε διαχειριστικό ρόλο στο Σάο Πάολο και μάλιστα συντόνιζε τις άλλες" εταιρίες, εξήγησε ο Σεμπάστιαν Νέτο, ένας από τους επικεφαλής του Φόρουμ. Τα έγγραφα που έχουμε σε βάρος της είναι καταστροφικά, με την έννοια ότι η Volkswagen επέτρεψε την ύπαρξη αστυνομικού κράτους εντός της εταιρίας και συλλήψεις κατευθείαν από τις θέσεις εργασίας".

    [07] Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης

    Συνελήφθησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, στα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι. Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης και αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

    Στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

    Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

    [08] Θα μπουν πολλά πόδια σε ένα παπούτσι» δήλωσε ο Τ. Κουΐκ σχετικά με τη λίστα Φαλτσιανί

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουΐκ, σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία της λίστας Φαλτσιανί, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό αναπληρωτή για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, «ο οποίος αναλαμβάνει αυτόν τον πολύ δύσκολο τομέα».

    «Από εκεί και πέρα και εμείς ως διυπουργική Επιτροπή για την πάταξη της διαφθοράς, που φαντάζομαι ότι θα γίνει και στην οποία θα συμμετέχει ο πολύ καλός και αποτελεσματικός συνάδελφός μου Τρύφων Αλεξιάδης, νομίζω ότι θα μπουν πολλά πόδια σε ένα παπούτσι» κατέληξε ο κ. Κουΐκ.

    [09] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

    Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

    Στο μεταξύ, αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.Λόγω της άμεσης αναχώρησης του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες, η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

    «Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» δήλωσε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης.Στο ερώτημα για τα «σκληρά μέτρα του Μνημονίου» ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε: «Δεν είναι ορίζοντας μας το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα ο ορίζοντας μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία».

    «Την Κυριακή ο λαός μας έδωσε μια ισχυρή εντολή και ισχυρή δύναμη για να ισχυροποιήσουμε το μέλλον της χώρας και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά, με ευθύνη. Ευθύνη, όση αναλογεί στη δύσκολη συγκυρία» δήλωσε, μετά την ορκωμοσία, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.Στο ερώτημα ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, παρέπεμψε στις επικείμενες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    «Πρέπει να προχωρήσουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση προκειμένου να αρχίσουμε να έχουμε έσοδα από την πραγματική οικονομία και όχι από τα λεφτά των συνταξιούχων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Είπε ακόμη ότι τα μέτρα της δανειακής σύμβασης είναι ένα μέρος των όσων πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνησημ η οποία έχει το πρόγραμμα της.

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

    Πρωθυπουργός : Αλέξης Τσίπρας

    Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης : Δραγασάκης Ιωάννης

    Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

    Υπουργός Πάνος Κουρουμπλής

    Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας

    Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης

    Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας

    Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας

    Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

    Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

    Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

    Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά

    Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ : Αλέξης Χαρίτσης

    Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη

    Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας

    Υπουργός: Πάνος Καμμένος

    Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

    Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

    Υπουργός: Νίκος Φίλης

    Αναπληρώτρια Υπουργός : Αναγνωστοπούλου Σία

    Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης

    Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης

    Υπουργείο Εξωτερικών

    Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς

    Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης

    Υφυπουργός Εξωτερικών : Δημήτρης Μάρδας

    Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης

    Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος

    Αν. Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος

    Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου

    Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου

    Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων : Αναστάσιος Πετρόπουλος

    Υπουργείο Υγείας

    Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός

    Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης

    Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

    Υπουργός : Μπαλτάς Αριστείδης

    Υφυπουργός Αθλητισμού : Σταύρος Κοντονής

    Υπουργείο Οικονομικών

    Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Αναπληρωτής υπουργός : Τρύφων Αλεξιάδης

    Αναπληρωτής υπουργός : Γιώργος Χουλιαράκης

    Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Υπουργός : Πάνος Σκουρλέτης

    Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης

    Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

    Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης

    Υφυπουργός : Δημήτρης Καμένος

    Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής

    Υπουργός : Θοδωρής Δρίτσας

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Υπουργός : Βαγγέλης Αποστόλου

    Αναπληρωτής : Μάρκος Μπόλαρης

    Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

    Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης

    Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ

    Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος : Όλγα Γεροβασίλη

    [10] Το σκάνδαλο με τη Volkswagen απειλεί τον ίδιο τον θεσμό του "made in Germany"

    Το σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ του ομίλου Volkswagen έλαβε έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις από χθες, οπότε ο γερμανικός κολοσσός παραδέχθηκε ότι περί τα 11 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως είναι πιθανόν να είναι εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων και το οποίο ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η μετοχή της Volkswagen υποχωρεί και σήμερα κατά 4% κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη, αφού καταβαρθρώθηκε κατά τη χθεσινή ημέρα χάνοντας το 19,82% της αξίας και συνολικά το 35% τις δύο τελευταίες ημέρες, εξαερώνοντας 25 δισεκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίησης και παρασύροντας και μετοχές άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Στο τέλος της χθεσινής ημέρας, ο επικεφαλής του ομίλου, ο επονομαζόμενος "κύριος Ποιότητα", ο Μάρτιν Βίντερκορν, ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και υποσχέθηκε να ρίξει φως στην υπόθεση, διαψεύδοντας εμμέσως τις φήμες για άμεση αποπομπή του.

    Ωστόσο, ήδη στη Γερμανία υπάρχουν ανησυχίες για την αμαύρωση του "made in Germany" και τις συνέπειες που θα έχει το σκάνδαλο για το σύνολο της γερμανικής βιομηχανίας, την ατμομηχανής της γερμανικής οικονομίας και τις γερμανικές εξαγωγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Βραζιλία: Η Volkswagen κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τη στρατιωτική δικτατορία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 September 2015 - 10:32:23 UTC