Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο
  • [02] Τρ. Αλεξιάδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Θα γίνουν αλλαγές στη ρύθμιση των εκατό δόσεων
  • [03] Η Μέρκελ δεν σχολιάζει θέματα εσωτερικής πολιτικής, όπως ο σχηματισμός της κυβέρνησης
  • [04] Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Μ. Βίντερκορν
  • [05] Θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά των προσφύγων στον Ελαιώνα
  • [06] Την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χαιρετίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
  • [07] Στις 25/9 ανοίγει τις πύλες του το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Ευρώπη σημαίνει να μοιράζεσαι την ευθύνη
  • [09] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί
  • [10] Δράσεις πρόληψης υγείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για ανασφάλιστους και παιδιά
  • [11] Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες
  • [12] «Καθάρισε» από το 20λεπτο 3-0 τον Λεβαδειακό

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .

    Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού .

    [02] Τρ. Αλεξιάδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Θα γίνουν αλλαγές στη ρύθμιση των εκατό δόσεων

    Αλλαγές στη ρύθμιση των εκατό δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».

    «Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε προβλήματα και δεν υπάρχει περίπτωση να πυροβολήσει το υπουργείο Οικονομικών τα πόδια του» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, εξηγώντας ότι δεν θα βοηθηθεί η ελληνική οικονομία από την υιοθέτηση κάποιας «δογματικής» λογικής που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, αντί μιας ρεαλιστικής λογικής εξυπηρέτησης των χρεών.

    «Η ρύθμιση (των εκατό δόσεων) απευθύνθηκε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με έναν πρωτοφανή αριθμό, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ΑΦΜ. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και λάθη και υπήρχαν και υπερβολές. Διαπιστώσαμε, δηλαδή, ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα εντάχθηκαν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, αλλά για να εκμεταλλευτούν το δημόσιο. Αυτά θα τα ξαναδούμε, να μην ανησυχούν οι πολίτες» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

    [03] Η Μέρκελ δεν σχολιάζει θέματα εσωτερικής πολιτικής, όπως ο σχηματισμός της κυβέρνησης

    «Είναι καλή πρακτική η καγκελάριος να μην σχολιάζει καμία διαδικασία εσωτερικής πολιτικής, ανεξαρτήτως του για ποια χώρα πρόκειται», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, ερωτηθείσα αν η Άγγελα Μέρκελ είναι ευχαριστημένη από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Περιορίστηκε δε να επισημάνει ότι η κ. Μέρκελ συνεχάρη προχθές τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την προσφυγική κρίση, ενόψει και της αποψινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει σχετικά με σχόλια του νέου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επανέλαβε ότι το πώς ο κ. Τσίπρας σχηματίζει την κυβέρνησή του είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, το οποίο ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν σχολιάζει

    [04] Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Μ. Βίντερκορν

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε σήμερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει πλήξει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στα 78 χρόνια της ιστορίας της.

    «Η Volkswagen χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα - επίσης και όσον αφορά το προσωπικό της. Ανοίγω τον δρόμο για αυτό το νέο ξεκίνημα με την παραίτησή μου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βίντερκορν.

    Στην ανακοίνωση το πρώην (πλέον) στέλεχος της εταιρείας δηλώνει ότι «σοκαρίστηκε» από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία. Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές, ότι δηλαδή περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας είναι εφοδιασμένα με ένα λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από την Δευτέρα. Οι γερμανικές και οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμο που θα μπορούσε να αγγίξει και τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η μετοχή της υποχώρησε κατά 20% χθες.

    Ο 68χρονος Βίντερκορν διοικούσε την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2007. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα ληφθεί την Παρασκευή.

    [05] Θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά των προσφύγων στον Ελαιώνα

    Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη ως πρόσφυγας μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά.

    Η ιστορία αυτή, καθημερινότητα για χιλιάδες παιδιά προσφύγων που φεύγουν από τις πατρίδες τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και θέμα εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποτελεί την πρώτη ύλη για μια σειρά εργαστηρίων που θα παρουσιάσει σε μαθητές σχολείων το πολιτιστικό κέντρο «Ανάσα».

    Πρόκειται για εργαστήρια μουσικής, αφήγησης, θεάτρου, χορού και εικαστικών με θέμα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τα οποία θα πλαισιώσουν το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας και τα οποία θα παρουσιάσει ο θίασος της «Ανάσα» σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές (Χίος, Λέσβος, Κως, Σάμος, Ρόδος) και του Έβρου.

    «Τα εργαστήρια βασίζονται στην τεχνική του "Θεάτρου των καταπιεσμένων". Πρόκειται για θέατρο συμμετοχικό, όπου τα παιδιά εμπλέκονται βιωματικά στις έννοιες του πρόσφυγα και του μετανάστη. Στόχος μας είναι να τα ευαισθητοποιήσουμε για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Αφολάνιο από το πολιτιστικό κέντρο «Ανάσα».

    Το έργο, που θα αρχίσει τον Νοέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο 2016, φέρει τον τίτλο «Πολυπολιτισμικός θίασος Ανάσα: Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα» και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες», που αποτελεί μέρος του συνολικού χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για την Ελλάδα.

    [06] Την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χαιρετίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

    Την ευαρέσκειά του εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την οποία θεωρεί ως «αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης όλων των σωματείων στη βάση της ουσιαστικής επιχειρηματολογίας που διατυπώθηκε όποτε επιχειρήθηκε άστοχα η συνένωσή του με άλλα πεδία της Δημόσιας Διοίκησης.»

    Ως επόμενο στόχο οι αρχαιολόγοι θέτουν, όπως αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση, «την έναρξη του θεσμικού διαλόγου για την αναθεώρηση του Οργανογράμματος του υπουργείου, το οποίο κατά την αντίληψή του οφείλει να λειτουργήσει ως ο μηχανισμός σχεδιασμού του ενιαίου στρατηγικού πλάνου για τον Πολιτισμό».

    [07] Στις 25/9 ανοίγει τις πύλες του το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

    Με αφιερωματικό θέμα «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» ξεκινάει την Παρασκευή 25/9 στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία της UNICEF.

    Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν χιλιάδες νέοι και παλαιότεροι τίτλοι και θα λάβουν μέρος οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι. Προγραμματίζονται επίσης παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από θεατρικές ομάδες και μουσικά συγκροτήματα. Το φεστιβάλ θα κρατήσει τις πύλες του ανοιχτές μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

    [08] Αλ. Τσίπρας: Ευρώπη σημαίνει να μοιράζεσαι την ευθύνη

    «Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει να μοιραζόμαστε τις ευθύνες, τα βάρη, τις δεξιότητες και το κοινό μας μέλλον» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου θα αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    [09] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί

    Η αποτίμηση της εκλογικής αποτυχίας του Ποταμιού, η τακτική που θα ακολουθήσει απέναντι στη κυβέρνηση και ο στρατηγικός του προσανατολισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σχεδόν πεντάωρης κοινής συνεδρίασης της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, με τη συμμετοχή πρώην βουλευτών και στελέχων του Ποταμιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από κανένα στέλεχος δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης του Σταύρου Θεοδωράκη στην ηγεσία του κόμματος, μολονότι ο ίδιος ανέλαβε την κύρια ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα από το βράδυ της Κυριακής.

    Όσον αφορά τις συνεργασίες της επόμενης μέρας είπε ότι «το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δεν θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ ,στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και παρακαλούνται όσοι πρεσβεύουν συγκολλήσεις, παζάρια, εκπτώσεις και ομαδικές φωτογραφίες με ότι αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, να επιλέξουν μια ακτή και να βγουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργασθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβιβαστούμε. Αλλά θα παραμείνουμε Ποτάμι».

    [10] Δράσεις πρόληψης υγείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για ανασφάλιστους και παιδιά

    Δράσεις πρόληψης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης με έμφαση ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και παιδιά και με στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας, υλοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου).

    Μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καρδιολόγοι και Παιδοκαρδιολόγοι, θα εξετάσουν εθελοντικά ενήλικες και παιδιά και θα παρέχουν ιατρικές συμβουλές σε φορείς και οργανισμούς, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Αποδέκτες των δράσεων της ΕΚΕ θα είναι τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει στους πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

    Τέλος, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει Καρδιολογικό Έλεγχο σε ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στα κεντρικά Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

    Αναλυτικά:

    - Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους πωλητές του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ» στο πλήρως εξοπλισμένο, με σύγχρονα μηχανήματα, Καρδιολογικό Ιατρείο της ΕΚΕ.

    - Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78) για ανασφάλιστους πολίτες.

    - Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

    Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Καρέα.

    «Η κοινωνική αλληλεγγύη στοχεύει στην ευημερία και την κοινωνική προστασία των αδύναμων συνανθρώπων μας, δεν έχει όρια και περιορισμούς, αποτελεί μια μορφή έμπρακτης προσφοράς. Με τις δράσεις της ΕΚΕ, κάνουμε πράξη την πρόληψη υγείας και την κοινωνική αλληλεγγύη, αποδεικνύοντας ότι έχουμε τις δυνατότητες και τη βούληση να στεκόμαστε στο πλευρό ατόμων, συλλόγων, φορέων και οργανισμών, που και εκείνοι με τη σειρά τους προσπαθούν και προσφέρουν στο συνάνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας.

    [11] Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες

    Δωρεάν γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού, εξέταση κατά Παπανικολάου, θα προσφέρει σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, και ώρες 08.00-12.00, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης.

    Επίσης θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων) σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης από τον Σεπτέμβριο του 2007 με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, με στόχο να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις υφισταμένες μεθόδους αντισύλληψης.

    Το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β?Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διάφορες δράσεις που έχει αναπτύξει -επισκέπτεται 100 σχολεία το χρόνο πανελλαδικά, οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις- στοχεύει στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τις αντισυλληπτικές μεθόδους.

    [12] «Καθάρισε» από το 20λεπτο 3-0 τον Λεβαδειακό

    Δέκα ημέρες μετά το «χαστούκι» από τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με συνοπτικές διαδικασίες (τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο) νίκησε άνετα 3-0 τον Λεβαδειακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 4η αγωνιστικής της Super League. Ο Νάνο στο 5', ο Καρέλης στο 14' και Ατζαγκούν στο 19' ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».

    Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην 3η νίκη του (2η εντός έδρας χωρίς να δεχτεί γκολ) πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση. Πολύ απλά γιατί αυτή την φορά οι παίκτες του έκαναν το αυτονόητο. Έπαιξαν στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο και ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 September 2015 - 16:32:13 UTC