Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος
  • [02] Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα συνεχίσει να επιδιώκει τη στρατηγική συνεργασία με την Ευρώπη
  • [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος
  • [04] Αλ. Τσίπρας στο Skai Italia: «Πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης για την αλλαγή της Ε.Ε»
  • [05] Την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
  • [06] Ανατροπή και νίκη 2-1 για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων»
  • [07] Ο Παναθηναϊκός τίμησε τη σύγχρονη ιστορία του

  • [01] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος

    Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος για να υπάρξει όπως αναφέρει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης».

    Στη δήλωσή του ο Δ.Καμμένος αναφέρει:

    «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

    Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

    Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ? αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

    [02] Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα συνεχίσει να επιδιώκει τη στρατηγική συνεργασία με την Ευρώπη

    Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τη στρατηγική συνεργασία με την Ευρώπη, παρότι θα αναπτύξει στενότερους δεσμούς με διάφορες χώρες, τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή ήπειρο, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

    «Οι σχέσεις μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον, αλλά η στρατηγική κατεύθυνση θα παραμείνει αναπόφευκτα η ίδια - σύμπραξη, συνεργασία και, εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ακόμη και δημιουργία ενός ενιαίου οικονομικού χώρου», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

    [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος

    Βιβλική καταστροφή υπέστη η Σκόπελος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

    Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφεριάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σ΄αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

    Διαβάστε επίσης:

    Επικοινωνία Τσίπρα-Σπίρτζη για τις καταστροφές στην Σκόπελο

    [04] Αλ. Τσίπρας στο Skai Italia: «Πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης για την αλλαγή της Ε.Ε»

    Την ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο, Skai Ιtalia.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη και ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια «Ευρώπη αλληλεγγύης και δημοκρατίας». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο Τζιάνι Πιτέλα είναι φίλος του, σημειώνοντας ότι υποστήριξε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι προσκάλεσε τον Τζ. Πιτέλα να επισκεφθεί την Αθήνα το συντομότερο δυνατό.

    Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό και αντ? αυτού έφερε ένα σκληρό πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι θεωρεί πως ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξει η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη αλλά παράλληλα η Ελλάδα να παραμείνει σε αυτήν. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά όπως είπε πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης να «αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι». «Πρέπει να παλέψουμε μαζί να αλλάξουμε τις ισορροπίες και να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον για τους λαούς μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι είναι ένας «καλός φίλος» με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις, παρά τις κάποιες διαφωνίες. Πρόσθεσε, ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει και γι αυτό μαζί με την Ελλάδα θα πρέπει να παλέψουν μαζί για να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

    [05] Την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

    «Τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο ο κ. Τσίπρας».

    Τα πιο πάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ως υφυπουργού Υποδομών - Δικτύων - Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

    Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι «η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μια ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία, μετά την "ένδοξη καριέρα? του νέου υπουργού στα social media. Μια ?καριέρα? γεμάτη με ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα.

    Το ήθος και οι αρχές της Αριστεράς δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές. Προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου. Επιβάλλεται η άμεση αποπομπή του».

    [06] Ανατροπή και νίκη 2-1 για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων»

    Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έφερε... Τούμπα το ματς και νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 47' με τον Αραβίδη, ο Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 63' και ο αρχηγός Κλάους Αθανασιάδης έδωσε με πέναλτι στο 84' τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά».

    [07] Ο Παναθηναϊκός τίμησε τη σύγχρονη ιστορία του

    Εικοσιπέντε χρόνια αναμνήσεων, διακρίσεων, τίτλων και δόξας «παρέλασαν» στο ΟΑΚΑ μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα. «Σημαιοφόροι» αυτής της ιστορικής «παρέλασης» πέντε εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης Ιστορίας του Παναθηναϊκού, οι οποίες αποτέλεσαν την κορυφαία «πράσινη» πεντάδα της τελευταίας 25ετίας και τιμήθηκαν στη γιορτή της ΚΑΕ «Honouring Our Legacy».

    Τα φώτα έσβησαν... Οι προβολείς πήραν θέση... Τα συνθήματα αποθέωσης από τους φιλάθλους κάλυψαν το μουσικό χαλί του ΟΑΚΑ... Λέιζερ σχημάτισαν το τριφύλλι στο παρκέ... Ήταν η ώρα τους... Οι τιμώμενοι, κατά σειρά εμφάνισης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Αντώνης Φώτσης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Δημήτρης Διαμαντίδης πάτησαν παρκέ και αποθεώθηκαν!

    Συγκλόνισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, όταν πήρε το μικρόφωνο και δακρυσμένος είπε: «Μία παράκληση... Όταν πεθάνω θέλω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού».

    Υπό τις ιαχές των φιλάθλων «είναι τρελός ο πρόεδρος» και με την προβολή σκηνών στο παρκέ από τις διακρίσεις και τα σπουδαία ονόματα που έντυσε στα «πράσινα» ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς πήρε το μικρόφωνο και δήλωσε: «Αφιέρωσε τη ζωή του σε όλο το σύλλογο κι όχι μόνο στο μπάσκετ. Σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να δώσει το όνομα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στον κορυφαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού, κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο».

    Μάλιστα, σε απευθείας σύνδεση με τον «Τάφο του Ινδού» έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «Κλειστού Γυμναστηρίου Παύλος Γιαννακόπουλος».«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται κοντά μας», δήλωσε συγκινημένος ο τιμώμενος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 September 2015 - 20:32:17 UTC