Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από σήμερα έως τις 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την αρχηγία της ΝΔ
  • [02] Κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή αναμένεται να εκδώσουν σήμερα Ομπάμα και Τζινπίνγκ
  • [03] Η Πολωνία αποφάσισε να χτίσει καταυλισμούς για 7.000 μετανάστες
  • [04] Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν την επόμενη εβδομάδα
  • [05] Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου
  • [06] Συνταγματική η απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, εάν δεν εκδικαστεί η υπόθεσή του εντός εξαμήνου

  • [01] Από σήμερα έως τις 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την αρχηγία της ΝΔ

    Απο σήμερα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μέχρι την επόμενη Παρασκευη 2 Οκτωβρίου και ωρα 18:00 ορίστηκε η προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος, να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.

    Στη συνέχεια θα δοθούν άλλες δύο ημέρες προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, απο το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

    Ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων ενώ σε επόμενη συνεδρίαση της θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων και θα αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

    [02] Κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή αναμένεται να εκδώσουν σήμερα Ομπάμα και Τζινπίνγκ

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έφτασε στην Ουάσινγκτον χθες για επίσημη επίσκεψη και συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίες αναμένεται να σκιαστούν από διαφορές μεταξύ των δύο χωρών για τη φερόμενη ως κινεζική κατασκοπεία μέσω διαδικτύου, τις οικονομικές πολιτικές του Πεκίνου καθώς και τις εδαφικές διαφορές στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν υποδέχτηκε τον Σι και τη σύζυγό του αφού προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Άντριους, στο δεύτερο τμήμα της επταήμερης επίσκεψής τους στις ΗΠΑ που ξεκίνησε από τη πόλη Σιάτλ στη δυτική ακτή. Κατά την παραμονή του εκεί, ο Κινέζος ηγέτης επεδίωξε να καθησυχάσει τις αμερικανικές εταιρείες ότι θα δημιουργήσει ένα φιλικότερο κλίμα επενδύσεων για ξένες εταιρείες στη Κίνα.

    Σήμερα, οι δύο Πρόεδροι θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν τη σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι τον Δεκέμβριο.

    [03] Η Πολωνία αποφάσισε να χτίσει καταυλισμούς για 7.000 μετανάστες

    Η Πολωνία σκοπεύει να στήσει καταυλισμούς κοντά στα σύνορά της με το Καλίνινγραντ, τον ρωσικό θύλακα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους Σύρους και Αφρικανούς πρόσφυγες, είπε ένα πολωνικό κέντρο πολιτισμού στη περιοχή χθες.Σε μια θεαματική στροφή μετά από μήνες αντίστασης, η Πολωνία ψήφισε τη Τρίτη να δεχτεί το υποχρεωτικό σύστημα ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο κατανέμει εκατοντάδες χιλιάδων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

    Η ρωσική υπηρεσία περίπολου των συνόρων είπε στο [ρωσικό] πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι ότι ήταν ενήμερο για το πολωνικό σχέδιο μετεγκατάστασης αλλά πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ του ρωσικού θύλακα της Βαλτικής και της περιφέρειας Βάρμιας-Μασουρίας δεν έχουν εντατικοποιηθεί.Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΕ, περίπου 7.000 αιτούντες άσυλο θα μετακομίσουν στην Πολωνία ως μέρος της προσπάθειας της Ένωσης να μετεγκαταστήσει περίπου 120.000 μετανάστες από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εισροές, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

    [04] Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν την επόμενη εβδομάδα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, αλλά το Κρεμλίνο και ο Λευκός Οίκος έδωσαν σήμερα πολύ διαφορετικές εκδοχές για την ατζέντα της συζήτησης που θα έχουν.

    Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε πως το κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Ρωσία μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου. Η ουκρανική κρίση οδήγησε στην επιβολή αλλεπάλληλων γύρων κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που έχουν πλήξει την ρωσική οικονομία.

    Αντιθέτως το Κρεμλίνο ανέφερε πως στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκεται η Συρία, όπου η Ρωσία ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες - πολεμικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό - για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    [05] Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

    Στις 11:00 θα συγκληθεί σε πρώτη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το υπουργικό συμβούλιο.

    Μία ώρα νωρίτερα, στις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη.

    [06] Συνταγματική η απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, εάν δεν εκδικαστεί η υπόθεσή του εντός εξαμήνου

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ? αριθμ. 3369/2015 απόφασή της έκρινε ότι είναι συνταγματικό το άρθρο 142 του Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 3528/2007) το οποίο προβλέπει ότι απολύεται δημόσιος υπάλληλος που του έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης σε περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικαστεί μέσα σε 6 μήνες.

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με το σκεπτικό αυτό απέρριψε την προσφυγή μίας υπαλλήλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Ειδικότερα, το αρμόδιο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό δικαστήριο είχε επιβάλει στην εν λόγω υπάλληλο την ποινή της οριστικής παύσης για τα παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας και της χρησιμοποίησης της υπαλληλικής ιδιότητάς της προς εξυπηρέτηση συμφερόντων της ίδιας ή τρίτων.

    Στη συνέχεια η υπάλληλος προσέφυγε στο ΣτΕ και ζήτησε να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή που της είχε επιβληθεί.

    Όμως, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ απέλυσε την υπάλληλο επικαλούμενος το άρθρο 142 του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει ότι στην περίπτωση κατά την οποία έχει κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ κατά αποφάσεως η οποία επιβάλλει την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης ή του υποβιβασμού και η εκδίκαση της προσφυγής δεν γίνει μέσα σε 6 μήνες, τότε η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης εκτελείται από την αρμόδια υπηρεσία που υπάγεται ο υπάλληλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 September 2015 - 4:32:12 UTC