Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο Δ. Καμμένος αδικήθηκε» δήλωσε ο Π. Σγουρίδης
  • [02] Δ. Μάρδας: Πρόκληση για την κυβέρνηση το αναπτυξιακό σοκ
  • [03] Σταθερός ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα το Γ τρίμηνο του 2015
  • [04] Από τα πιο κοντινά και πιο τουριστικά νησιά αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ
  • [05] Ο Πρόεδρος του Ιράν ζήτησε από τη Σ. Αραβία «να αποδεχθεί τις ευθύνες της» για την τραγωδία στη Μέκκα
  • [06] «Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, η συμμετοχή της στη νέα Ευρωπαϊκή Πηγή Νετρονίων»
  • [07] Τουλάχιστον 477 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό
  • [08] Στον Πειραιά αναμένεται το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.498 μετανάστες
  • [09] Εικαστική δράση στο κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου στην Αίγινα
  • [10] Οι «Κόκκινες νύχτες» των μπαρ του ΄80, βιωματικά αφηγήματα του Γ.-Ίκ. Μπαμπασάκη
  • [11] Οι Villagers of ioannina αυτοσχεδιάζουν με ροκ και ηπειρώτικα δημοτικά στην Τεχνόπολη
  • [12] Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου
  • [13] Οι γυναίκες που πίνουν λίγη μπίρα, κινδυνεύουν λιγότερο από έμφραγμα

  • [01] «Ο Δ. Καμμένος αδικήθηκε» δήλωσε ο Π. Σγουρίδης

    «Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος και ο πρωθυπουργός με τίμησαν να με βάλουν στη θέση ενός πολύ δύσκολου υπουργείου. Ένα υπουργείο, όμως, που χρειάζεται, για να μπορέσει η χώρα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης.Το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων πρέπει να βρει έναν δρόμο που θα οδηγήσει ξανά τη χώρα μπροστά», δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

    Ερωτηθείς για τον Δημήτρη Καμμένο που δεν αναλαμβάνει τελικά τη θέση υφυπουργού στην κυβέρνηση, ο κ. Σγουρίδης εξέφρασε την άποψη ότι «ο Δημήτρης Καμμένος αδικήθηκε, διότι εξέτασαν μόνο μία πτυχή του ιδίου ως ανθρώπου, διότι, κυρίως, ο κ. Καμμένος είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας, οικονομολόγος με μεγάλη δράση, και κοινωνική, και απομόνωσαν ένα μόνο στοιχείο από όσα έχει γράψει ως τώρα. Θεωρώ ότι ήταν άδικο».

    [02] Δ. Μάρδας: Πρόκληση για την κυβέρνηση το αναπτυξιακό σοκ

    Για τις τρεις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομική πολιτική της χώρας, μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Αναφερόμενος σε αυτές είπε ότι «η μία αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας, η δεύτερη είναι η εξεύρεση ισοδυνάμων έτσι ώστε να απαλύνουμε τα όποια δύσκολα σημεία της συμφωνίας και η τρίτη είναι το λεγόμενο αναπτυξιακό σοκ».

    Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της τρίτης αυτής πρόκλησης, «η πολιτική εξωστρέφεια της χώρας που συνδέεται με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δυναμική των εξαγωγών, αποτελεί αιχμή του δόρατος όλου αυτού του συστήματος». «Αυτή την τρίτη πρόκληση έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε», πρόσθεσε.

    [03] Σταθερός ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα το Γ τρίμηνο του 2015

    Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα δεν θα παρουσιάσει σημαντικές αποκλίσεις το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα καθώς δεν είναι μεγάλος ο αντίκτυπος από την αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές, δήλωσε σήμερα ο Σενγκ Λαϊγιούν, εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

    Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του έτους ρυθμό ανάπτυξης 7% και η αύξηση του ΑΕΠ κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα είναι αξιόπιστη, πρόσθεσε ο Σενγκ.

    Η Κίνα είναι βέβαιη ότι μπορεί να επιτύχει το φετινό στόχο για την αύξηση του ΑΕΠ και η οικονομία κινείται μέσα σε ένα εύλογο εύρος, είπε ο Σενγκ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να υπερβάλλουν ως προς τον αντίκτυπο από την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα.

    Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε κοντά στο 5,1% τον Αύγουστο.

    [04] Από τα πιο κοντινά και πιο τουριστικά νησιά αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

    Από τα πιο κοντινά και πιο τουριστικά νησιά αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στο Αιγαίο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς από την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει, βάσει μνημονίου, να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στην πρώτη παρτίδα νησιών προκειμένου να συνεχισθεί τον Ιούνιο του 2016 με μια δεύτερη ομάδα νησιών και να ολοκληρωθεί την 1 Ιανουαρίου του 2017 με την τρίτη και τελευταία ομάδα.

    Τα νησιά των Κυκλάδων Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μήλος θα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, στην πρώτη ομάδα όπου ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ θα καταργηθεί άμεσα από την 1η Οκτωβρίου.

    Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, και των αναπληρωτών υπουργών Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφων Αλεξιάδη στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου. Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν για το σύνολο των νησιών που θα συμμετέχουν στην πρώτη λίστα.

    [05] Ο Πρόεδρος του Ιράν ζήτησε από τη Σ. Αραβία «να αποδεχθεί τις ευθύνες της» για την τραγωδία στη Μέκκα

    Εκατόν τριάντα ένας Ιρανοί προσκυνητές περιλαμβάνονται στα θύματα της χθεσινής τραγωδίας με τους εκατοντάδες νεκρούς στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα κατά τη διάρκεια του μεγάλου προσκυνήματος.Από τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ζήτησε από «την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να αποδεχθεί τις ευθύνες της» στην καταστροφή, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.

    Πριν από αυτόν, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επέρριψε στην «κακή δαιχείριση» των σαουδαραβικών αρχών την ευθύνη για την τραγωδία και κάλεσε το Ριάντ «να αποδεχθεί τις τεράστιες ευθύνες του στην καταστροφή».

    Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στο Ιράν.Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 717 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων έχασαν χθες στη ζωή τους στη Μίνα κατά το ποδοπάτημα του πλήθους, στη φονικότερη τραγωδία που σημειώνεται στο προσκύνημα τις Μέκκας τα τελευταία 25 χρόνια.

    [06] «Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, η συμμετοχή της στη νέα Ευρωπαϊκή Πηγή Νετρονίων»

    Η Ελλάδα έχει πολλά να ωφεληθεί με το να γίνει μέλος στην υπό κατασκευή Ευρωπαϊκή Πηγή Νετρονίων με Θρυμματισμό (European Spallation Source-ESS), όπως συνέβη με το CERN, λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φυσικός Δημήτρης Αργυρίου.

    Είναι ο Έλληνας επιστήμονας, ο οποίος βρίσκεται σε θέση-κλειδί στον νέο διεθνή επιστημονικό οργανισμό, που θα διαθέτει τον δικό του γραμμικό επιταχυντή πρωτονίων και μελλοντικά θα αποτελέσει μια νέα μεγάλη «ατμομηχανή» επιστημονικών ανακαλύψεων και τεχνολογικών καινοτομιών στην Ευρώπη. Όπως επισημαίνει, η πολυσχιδής έρευνα με τη βοήθεια των νετρονίων στο μέλλον, όχι μόνο θα φωτίσει τα μυστικά της ύλης, αλλά θα επιτρέψει ποικίλες πρακτικές εφαρμογές χρήσιμες για την κοινωνία, όπως νέα υλικά, νέα φάρμακα, νέα τρόφιμα κ.α.

    [07] Τουλάχιστον 477 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό

    Στη διάσωση και περισυλλογή 477 μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 16 περιστατικά έρευνας και διάσωσης.

    Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω.

    [08] Στον Πειραιά αναμένεται το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.498 μετανάστες

    Στις 10:30 αναμένεται να καταπλεύσει στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά, από τη Μυτιλήνη, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.498 μετανάστες. Το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβασή τους, ενώ λεωφορεία του ΟΛΠ αναμένεται να μεταφέρουν τους μετανάστες στον σταθμό του ηλεκτρικού.

    Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1.440 μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

    Στη Λέσβο αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» προκειμένου να παραλάβει και αυτό μετανάστες.

    [09] Εικαστική δράση στο κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου στην Αίγινα

    Μια εικαστική εγκατάσταση δημιούργησαν από κοινού τρεις διακεκριμένοι εικαστικοί και παρουσιάζουν από σήμερα στο εμβληματικό Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την απομάκρυνση των φυλακών από το ιστορικό κτίριο.

    Ο Κώστας Βαρώτσος, η Βένια Δημητρακοπούλου και η Δανάη Στράτου, που ζουν και εργάζονται για μεγάλα διαστήματα στην Αίγινα, δημιούργησαν το έργο -εγκατάσταση «επιφυλακή» που θα παραμείνει μόνο για τρεις ημέρες (25,26,27/9) κατά την διάρκεια της 7ης Γιορτής του Φιστικιού (25-26-27 Σεπτεμβρίου).

    Έργο μεγάλης κλίμακας, αλλά χαμηλού κόστους -έγινε αποκλειστικά από ιδιωτικές χορηγίες- η εγκατάσταση «επιφυλακή» στήθηκε επί της οδού Καποδιστρίου, ακριβώς απέναντι από την πρόσοψη του κτιρίου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, που είναι διατηρητέο μνημείο.

    [10] Οι «Κόκκινες νύχτες» των μπαρ του ΄80, βιωματικά αφηγήματα του Γ.-Ίκ. Μπαμπασάκη

    «Οι κόκκινες νύχτες» του Γιώργου - Ίκαρου Μπαμπασάκη ήρθαν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης με προμετωπίδα τα λόγια του ποιητή Νίκου- Αλέξη Ασλάνογλου «χτυπάει εντός σου η μηχανική καρδιά της πόλης».

    Αφηγήματα της πρωτεύουσας σε ύφος εξομολογητικά ωμό για περιπέτειες μιας αθηναϊκής νιότης των μπαρ της δεκαετίας του ΄80 που θέλει να επιμένει ακόμη, σε πείσμα του αδυσώπητου χρόνου.

    Λάτρης των εκτός ορίων λογοτεχνών μποέμ της αμερικανικών μεγαλουπόλεων Κέρουακ, Γκίνζμπεργκ, Μπάροουζ, ο συγγραφέας, μεταφραστής και ποιητής, ζει και ό ίδιος λες την έκσταση των προτύπων του μέσα από μια πυρετώδη βιωματική γραφή.

    [11] Οι Villagers of ioannina αυτοσχεδιάζουν με ροκ και ηπειρώτικα δημοτικά στην Τεχνόπολη

    Οι Villagers of Ionnina City, VIC για τους μυημένους, μια από τις πιο πολυσυζητημένες μπάντες τις εγχώριας σκηνής, κατεβαίνουν στην Αθήνα, σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, για μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη.

    Συνδυάζοντας το χαρντ ροκ με την ηπειρώτικη μουσική, με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, γκάιντα, παραδοσιακό κλαρίνο, συνεχίζουν την πορεία που ξεκίνησαν εδώ και οχτώ χρονιά παίζοντας αρχικά σε ένα δικό τους μικρό κοινό για να φθάσουν στις σολντ άουτ εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές με αποκορύφωμα το Resistance Festival, του περασμένου Ιουνίου, που οι φίλοι τους για να τους ακούσουν γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους της Γεωπονικής Σχολής, αλλά και την Ιερά Οδό, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

    Απόψε, στο Γκάζι, θα ανέβουν μαζί τους στη σκηνή πολλοί καλεσμένοι φίλοι τους. Από τους θρυλικούς Vavoura Band ως το πολυφωνικό συγκρότημα Πλειάδες.

    [12] Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

    Ξεκινά σε λίγη ώρα η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη.

    Διαβάστε επίσης:

    Δ. Μάρδας: Πρόκληση για την κυβέρνηση το αναπτυξιακό σοκ

    Π. Σγουρίδης: Ο Δ. Καμμένος αδικήθηκε

    [13] Οι γυναίκες που πίνουν λίγη μπίρα, κινδυνεύουν λιγότερο από έμφραγμα

    Οι γυναίκες που πίνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσες πίνουν είτε πολλή μπίρα είτε καθόλου, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Ντομινίκ Χάνγκε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο σκανδιναβικό ιατρικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Primary Health Care», μελέτησαν 1.500 γυναίκες για μια περίοδο 32 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 September 2015 - 8:32:13 UTC