Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ: Σχέδιο δράσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσα σε 15 χρόνια
  • [02] Το πρώτο άλμπουμ του πάπα Φραγκίσκου με μουσική... ποπ - ροκ και τίτλο Wake Up!
  • [03] Οι γονείς των 43 εξαφανισμένων φοιτητών, στο Μεξικό, απαιτούν τη διεξαγωγή νέας, διεθνούς έρευνας
  • [04] Σύροι αντάρτες εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ παρέδωσαν μέρος του εξοπλισμού τους στο Μέτωπο αλ Νόσρα
  • [05] Πυρκαγιά σε κτίριο στη λεωφόρο Πειραιώς

  • [01] ΟΗΕ: Σχέδιο δράσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσα σε 15 χρόνια

    Οι ηγέτες του κόσμου υιοθέτησαν χθες Παρασκευή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής το οποίο θα εφαρμοστεί τα επόμενα 15 χρόνια.

    Κατά την έναρξη μιας συνόδου, η οποία θα διαρκέσει ως αύριο Κυριακή και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τέθηκαν 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης οι οποίοι πρέπει να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2030.«Πρέπει να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε αμέσως», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Και για αρχή «ζήτησα από όλες τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τον Δεκέμβριο στο Παρίσι μια ολοκληρωμένη και ισχυρή συμφωνία για το κλίμα».

    [02] Το πρώτο άλμπουμ του πάπα Φραγκίσκου με μουσική... ποπ - ροκ και τίτλο Wake Up!

    Τα πλήθη τού επιφύλαξαν υποδοχή ροκ σταρ στη Νέα Υόρκη και ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα τους χαλάσει το χατίρι, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ με μουσική ποπ- ροκ και τίτλο Wake Up! (Ξυπνήστε!) την 27η Νοεμβρίου, γνωστοποίησε η δισκογραφική εταιρεία Believe Digital.

    Οι θαυμαστές του δεν θα ακούσουν τον ποντίφικα να τραγουδά ο ίδιος, ωστόσο στα 11 τραγούδια που περιλαμβάνονται στον δίσκο συνδυάζονται αποσπάσματα από τις λειτουργίες ή τα κηρύγματά του μαζί με αναμφισβήτητα ροκ μελωδίες.Τα τραγούδια αναφέρονται σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Φραγκίσκο, όπως το περιβάλλον, η ειρήνη στον κόσμο, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    [03] Οι γονείς των 43 εξαφανισμένων φοιτητών, στο Μεξικό, απαιτούν τη διεξαγωγή νέας, διεθνούς έρευνας

    Οι γονείς των 43 μεξικανών φοιτητών οι οποίοι απήχθησαν και θεωρείται ως βέβαιο ότι δολοφονήθηκαν πριν από ένα χρόνο, απαίτησαν τη διεξαγωγή νέας έρευνας για την τύχη των παιδιών τους, κατηγορώντας τον Πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ότι αγνοεί το αίτημα τους για τη διαλεύκανση ενός εγκλήματος που έχει φθείρει την εικόνα της χώρας.

    Οι οικογένειές τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να ξεκινήσει μια νέα έρευνα υπό διεθνή επιτήρηση και να επανεξετάσει τους ίδιους τους ερευνητές της κυβέρνησης, έπειτα από τις αμφιβολίες που εγείρουν διεθνείς ειδικοί για το επίσημο πόρισμα της κυβέρνησης για το περιστατικό.

    Σε μια συνάντηση με τις οικογένειες των φοιτητών την Πέμπτη, ο Νιέτο τους πρότεινε τη σύσταση ενός νέου τμήματος στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναζήτηση εξαφανισμένων προσώπων.Αλλά δεν έδωσε την εξουσιοδότηση του για μια νέα διεθνή έρευνα, ούτε υποσχέθηκε για την επανεξέταση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χεσούς Μουρίγιο και την εμπλοκή άλλων αξιωματούχων στη διερεύνηση για ενδεχόμενη παρακώλυση της δικαιοσύνης, όπως οι οικογένειες επιθυμούσαν.

    [04] Σύροι αντάρτες εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ παρέδωσαν μέρος του εξοπλισμού τους στο Μέτωπο αλ Νόσρα

    Σύροι αντάρτες που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ παρέδωσαν ένα μέρος του εξοπλισμού τους στο Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, το οποίο σε αντάλλαγμα τους προσέφερε ασφαλή διέλευση, δήλωσε χθες ένας Αμερικανός εκπρόσωπος του στρατού.

    Οι αντάρτες παρέδωσαν έξι φορτηγάκια και πυρομαχικά, περίπου το ένα τέταρτο του εξοπλισμού που τους είχε δοθεί, σε έναν μεσολαβητή του Μετώπου αλ Νόσρα στις 21-22 Σεπτεμβρίου με αντάλλαγμα την ασφαλή τους διέλευση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

    «Αν είναι ακριβής η πληροφορία ότι μέλη των Νέων Συριακών Δυνάμεων παρέδωσαν εξοπλισμό στο Μέτωπο αλ Νόσρα είναι πολύ ανησυχητική και παραβιάζει τους κανονισμούς του συριακού προγράμματος εκπαίδευσης και εξοπλισμού», τόνισε ο Ράιντερ.

    Οι πληροφορίες αυτές είναι το τελευταίο ανησυχητικό δείγμα ότι αποτυγχάνει η προσπάθεια εκπαίδευσης Σύρων ανταρτών για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτος στη Συρία.

    [05] Πυρκαγιά σε κτίριο στη λεωφόρο Πειραιώς

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6:15 το πρωί σε κτίριο στη λεωφόρο Πειραιώς 130 στην Αθήνα. Πριν από λίγη ώρα η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 6:32:13 UTC