Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρόεδρος της Κούβας ζήτησε την άρση του αμερικανικού εμπάργκο
  • [02] Στο 1-1 Ηρακλής και Ξάνθη, πρώτη νίκη και... καλή για Καλλονή
  • [03] Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, αλλά έχασε τον Μέσι

  • [01] Ο πρόεδρος της Κούβας ζήτησε την άρση του αμερικανικού εμπάργκο

    Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο απαίτησε σήμερα, με την ευκαιρία της πρώτης ομιλίας του στον ΟΗΕ, την άρση του αμερικανικού οικονομικού εμπάργκο που πλήττει τη χώρα του εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

    Το εμπάργκο αυτό "είναι το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας", υπογράμμισε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.

    Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσινγκτον τον Ιούλιο είναι ασφαλώς "μια σημαντική πρόοδος η οποία υποστηρίχθηκε ευρύτατα από τη διεθνή κοινότητα", παραδέχθηκε.

    "Εντούτοις το οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο εναντίον της Κούβας συνεχίζεται εδώ και πάνω από μισό αιώνα, προκαλώντας ζημιές και στερήσεις στον κουβανικό λαό", πρόσθεσε.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κουβανός ηγέτης ή και ο ίδιος ο Ραούλ Κάστρο ζητάει την άρση αυτού του εμπάργκο. Όμως η περίσταση, μια ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συνόδου κορυφής για την ανάπτυξη, ήταν ιδιαίτερα επίσημη.

    Ο Ραούλ Κάστρο δεν παρέλειψε εξάλλου να υπενθυμίσει ότι κάθε χρόνο τα 193 μέλη της Συνέλευσης ζητούν με συντριπτική πλειοψηφία την άρση του εμπάργκο με μια μη υποχρεωτικού χαρακτήρα απόφασή τους, την οποία η Ουάσινγκτον επιλέγει κάθε φορά να αγνοεί.

    [02] Στο 1-1 Ηρακλής και Ξάνθη, πρώτη νίκη και... καλή για Καλλονή

    Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ηρακλής και Ξάνθη στο «Καυτανζόγλειο», για την 5η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 62' με τον Λουσέρο και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 71' με τον Βέλλιο, που είχε και δοκάρι λίγο αργότερα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του έξαλλου Σολτάνι, αλλά ο «γηραιός» δεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό κι έτσι έμεινε χωρίς νίκη μέσα στο γήπεδό της για τρίτο παιχνίδι.

    Πρώτη νίκη και... καλή στο πρωτάθλημα για την Καλλονή, η οποία διέλυσε με 5-1 τον Παναιτωλικό. Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Φώτης Γεωργίου με δύο γκολ (22΄, 27΄), ενώ σκόραραν και οι Ελλακόπουλος (10΄), Αντέτζο (34΄), Μανούσος (62΄). Το «γκολ της τιμής» για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Πάουλο στο 83΄.

    [03] Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, αλλά έχασε τον Μέσι

    Λίγες ημέρες μετά τη συντριβή από τη Θέλτα, η νεοφώτιστη Λας Πάλμας ήταν η... ιδανική αντίπαλος για τη Μπαρτσελόνα, προκειμένου να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Οι «μπλαουγκράνα» δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Λουίς Σουάρες επικράτησαν 2-1, όμως ο Λουίς Ενρίκε είδε τον Λιονέλ Μέσι να αποχωρεί μόλις στο 9ο λεπτό με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο, μετά από σύγκρουση που είχε με αντίπαλο.

    Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αυτές έδειξαν ότι έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα», ο Μέσι θα μείνει εκτός αγώνων για 7-8 εβδομάδες, όπερ σημαίνει ότι θα απουσιάσει από αρκετά σημαντικά ματς της ομάδας του σε Ισπανία και Ευρώπη, ενώ είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμος για το «clasico» με τη Ρεάλ, που θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν πέναλτι σε ακόμη ένα παιχνίδι, με τον Νεϊμάρ αυτή τη φορά να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 66΄.

    Δεύτερο απροσδόκητο «στραβοπάτημα» για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στη Μάλαγα. Οι «μερένγκες» έμειναν στο 0-0 με την -εκ των ουραγών- ομάδα της Ανδαλουσίας, καθώς ήταν εξαιρετικά άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Μετά τη «λευκή» ισοπαλία της πρεμιέρας στο Χιχόν, οι Μαδριλένοι χάνουν κι άλλους βαθμούς και πέφτουν από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου είχαν μόλις ανέβει την περασμένη Τετάρτη. Να σημειωθεί ότι η Μάλαγα άντεξε παίζοντας και με παίκτη λιγότερο από το 77΄ λόγω αποβολής του Αμραμπάτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 18:32:10 UTC