Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με συναντήσεις με ομολόγους του αρχίζει τις διμερείς επαφές του στη Ν. Υόρκη ο Ν. Κοτζιάς
  • [02] Ι. Μουζάλας: Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων
  • [03] Αρ. Μπαλτάς: Ο πολιτισμός συνθήκη ζωής στην Ελλάδα
  • [04] Ε. Κουντουρά στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Θα αυξήσουμε αφίξεις και έσοδα με σχέδιο
  • [05] Αλ. Χαρίτσης: Στόχος της κυβέρνησης η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων
  • [06] Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε σε «ΒΒ-» την Κύπρο
  • [07] Γ. Σταθάκης: Δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική δυνατότητα
  • [08] Περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, που έχουν τη μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
  • [09] Κάμψη στην δημοτικότητα της Α. Μέρκελ προκαλεί η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης
  • [10] Διορία μέχρι τις 7/10 στη Volkswagen για να διευκρινίσει πώς θα συμμορφωθεί με τα περιβαλλοντικά πρότυπα
  • [11] Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα σωματεμπορίας στην Κέρκυρα
  • [12] O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών
  • [13] «Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά των αγωνιστών της Τριπολιτσάς»
  • [14] Ο Κίπτσογκ νικητής στο Βερολίνο
  • [15] Αγκαλιά με τον τίτλο ο Χάμιλτον

  • [01] Με συναντήσεις με ομολόγους του αρχίζει τις διμερείς επαφές του στη Ν. Υόρκη ο Ν. Κοτζιάς

    Mε τους ομολόγους του της Γεωργίας Giorgi Kvirikashvili, του Αζερμπαϊτζάν Elmar Mammadyarov του Ιράκ Dr. Ibrahim Al-Jaafari και του Σαν Μαρίνο Pasquale Valentini θα ξεκινήσει σήμερα τις διμερείς επαφές του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Κοτζιάς θα παραβρεθεί, στη συνέχεια, στη Συνάντηση Παγκόσμιων Ηγετών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki Moon και του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping.

    Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην τελετή λήξης της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» και θα παρακαθίσει στο 10ο Ετήσιο Υπουργικό Δείπνο για τη Μέση Ανατολή, που διοργανώνει το International Peace Institute.

    [02] Ι. Μουζάλας: Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων

    «Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων».

    Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από την πίεση του προβλήματος η Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει την πολιτική της, μετατρέποντάς την σε μία πιο φιλόξενη ήπειρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας στη χώρα μας, αναφέρει ότι «έχουμε ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις» και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής και στο Λαύριο, ενώ διαρκώς αναζητούνται νέοι χώροι.Τέλος, ο κ. Μουζάλας κάνει γνωστό ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον UNHCR του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και τονίζει ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό να μην τους αφήνει να μπουν ή να βγουν, ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

    [03] Αρ. Μπαλτάς: Ο πολιτισμός συνθήκη ζωής στην Ελλάδα

    «Αν αντιστρέψουμε την τρέχουσα σχέση του είδους "ο πολιτισμός βαριά βιομηχανία της Ελλάδας" και πούμε "ο πολιτισμός συνθήκη ζωής στην Ελλάδα" τότε τα οφέλη θα είναι και οικονομικά και θα αναπτυχθεί παράπλευρα με τις πολιτιστικές δραστηριότητες η τουριστική τους αξιοποίηση και ανάπτυξη», επισημαίνει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή».

    Όπως εξηγεί, εάν θεωρήσουμε ότι «ο πολιτισμός είναι όρος ζωής για τούτη τη χώρα και για όλη την ιστορία της και αν αυτή την ιστορία την κατανοήσουμε και την αναπτύξουμε, τότε θα έρθει ως μπόνους και η οικονομική ενίσχυση του ίδιου του πολιτισμού και πιθανόν να μπορέσουμε να συμβάλουμε και στην καλύτερη οικονομική συνθήκη της χώρας».

    Ο κ. Μπαλτάς αναγνωρίζοντας την περιορισμένη οικονομική κατάσταση και την ανεπάρκεια πόρων, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να ενισχυθεί η αποκέντρωση και η ανάπτυξη τρόπων έκφρασης και δημιουργίας σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για διάκριση «ανάμεσα στις μεγάλες παραγωγές έναντι πιο αυθόρμητων, πιο νεολαιίστικων, πιο ανοιχτών στα τρέχοντα πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων»,όπως λέει.

    Επιπλέον ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτιστικής έκφρασης μεταξύ των μαθητών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί «από τα ίδια τα σχολεία μία σχέση των παιδιών με τον πολιτισμό».

    [04] Ε. Κουντουρά στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Θα αυξήσουμε αφίξεις και έσοδα με σχέδιο

    Την πεποίθηση της ότι η επιπλέον αύξηση του αριθμού των τουριστών και των εσόδων από τον τουρισμό για τα επόμενα χρόνια είναι εφικτή με τη συνέχιση του προγράμματος το οποίο ήδη αποδίδει καρπούς, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού κ.Ελένα Κουντουρα σε συνέντευξη της στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

    Η κυρία Κουντουρά εξέφρασε την πεποίθηση της ότι η ελληνική τουριστική αγορά είναι έτοιμη να δεχθεί επιπλέον τουρίστες και επεσήμανε τις ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις που είχε σε 45.000 μικρομεσαίες, οικογενειακές κυρίως επιχειρήσεις του κλάδου, η δυνατότητα που τους δόθηκε να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

    ?Βοηθάμε και την επιχειρηματικότητα, γιατί εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις επενδύσεις που ξεμπλοκάραμε, είναι 45.000 μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν ήταν μέχρι τώρα επιλέξιμες στα προγράμματα ΕΣΠΑ για να αξιοποιήσουν επιδοτήσεις και να αναβαθμίσουν την ποιότητα και τις υπηρεσίες τους?, είπε η κ.Κουντουρά, προσθέτοντας ότι το συνολικό κονδύλιο ανέρχεται σε 110 εκ. ευρώ από τα οποία τα 50 έχουν ήδη διατεθεί και τον Οκτώβριο θα διατεθούν άλλα 60 εκ. ευρω.

    [05] Αλ. Χαρίτσης: Στόχος της κυβέρνησης η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων

    Η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο υφυπουργός οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

    Πολιτική στρατηγική του Υπουργείου για την διάθεση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι όπως εξηγεί «να κατευθύνουμε τα οικονομικά του αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερη μέριμνα γι΄ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

    Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζεται η πληρωμή 4,5 δισ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου και να ξεκινήσουν επιτυχώς εκείνα της επόμενης, για τα οποία μάλιστα προβλέπονται κονδύλια 26 δισ. ευρώ.

    Πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα των νέων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού».

    [06] Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε σε «ΒΒ-» την Κύπρο

    Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από το διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor's στο «ΒΒ-», από «Β+», λόγω της άρσης των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων και της ισχυρής δημοσιονομικής απόδοσης , «αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την επανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου, αλλά και τη θετική προοπτική που έχει η κυπριακή οικονομία», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

    Ταυτόχρονα, σημειώνει, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί η ορθή πορεία και η συνετή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία δυόμιση χρόνια».

    Ο οίκος Standard & Poor's έθεσε σε θετικό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας γεγονός που αντικατοπτρίζει την άποψη του οίκου για το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Κύπρου στους επόμενους 12 μήνες, εάν συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη και σταθεροποιηθεί περαιτέρω ο χρηματοπιστωτικός τομέας μέσω της βελτίωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και της περαιτέρω μείωσης του δημόσιου χρέους.

    [07] Γ. Σταθάκης: Δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική δυνατότητα

    Τα χαρακτηριστικά που θα έχει το μόνιμο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για τη στήριξη των ευάλωτων οφειλετών στις τράπεζες, που θα θεσπίσει η κυβέρνηση, περιγράφει σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι «το σχετικό θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το Νοέμβριο».

    Όπως εξηγεί ο υπουργός θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός των τοπικών «κέντρων ενημέρωσης για χρέη». «Τα κέντρα θα διοικούνται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα προσφέρουν στον δανειολήπτη πληροφορίες για τα δικαιώματα τις υποχρεώσεις και τις επιλογές που έχει σχετικά με τη διαχείριση των χρεών του. Η πρόσβαση σε αυτά τα κέντρα θα είναι δωρεάν για όλους. Επιπρόσθετα τα κέντρα αυτά θα παρέχουν συνολικά στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων σε κάθε περιφέρεια. Επιπλέον, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, οργανώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας», σημειώνει ο υπουργός.

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρεται επίσης στη δημιουργία της Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου, «ενός δημόσιου φορέα, ο οποίος θα έχει πλήρη εικόνα των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, όπως σήμερα έχει μόνο το δικαστήριο, και θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αντικειμενικό εργαλείο, που θα προσδιορίζει την ικανότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει τα δάνεια του. Ταυτόχρονα θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του, ενώ το δάνειο του θα μπαίνει σε κλίμακα αξιολόγησης».

    «Με πιο απλά λόγια», εξηγεί ο υπουργός, «ο δανειολήπτης που θέλει να ρυθμίσει το δάνειο του ή να συνάψει σύμβαση για νέο θα μπορεί να απευθύνεται στην Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου, η οποία και θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική του ικανότητα. Με αυτό το βαθμό θα απευθύνεται στην τράπεζα, η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητεί για παράδειγμα τη δυνατότητα».

    [08] Περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, που έχουν τη μορφή άτυπου δημοψηφίσματος

    ¶νοιξαν οι κάλπες στην Καταλονία (Ισπανία) για τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες λαμβάνουν τη μορφή ενός άτυπου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

    Επισήμως, οι κάτοικοι αυτής της βιομηχανικής περιοχής, μεταξύ των Πυρηναίων και της Μεσογείου, καλούνται σε αυτές τις τοπικές εκλογές να αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο της περιφέρειάς τους.

    Ωστόσο, ο βασικός συνασπισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το «Μαζί για το Ναι» - που σχηματίσθηκε από το κόμμα CDC του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, το ERC (αριστερά) και ενώσεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία- θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας αν κερδίσει μαζί με τον ακροαριστερό σχηματισμό CUP, που επίσης τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, την απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο, δηλαδή 68 από τις 135 έδρες.

    Τα περίπου 2.700 εκλογικά κέντρα θα είναι ανοικτά ως τις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) και οι πρώτες εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι διαθέσιμες από τις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας).

    Οι οπαδοί του «όχι» στην ανεξαρτησία της Καταλονίας θα προσέξουν ιδιαίτερα το ποσοστό συμμετοχής, καθώς μπορεί να είναι ενδεικτικό της συσπείρωσής τους. Αντίθετα οι οπαδοί της ανεξαρτητοποίησης είναι ήδη πολύ κινητοποιημένοι.

    [09] Κάμψη στην δημοτικότητα της Α. Μέρκελ προκαλεί η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

    Πτώση της δημοτικότητας της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, πιθανότατα ως συνέπεια της πολιτικής της στην προσφυγική κρίση, καταγράφεται σε νέες έρευνες της κοινής γνώμης, ενώ συνεχίζεται η κριτική ακόμη και από στελέχη του ίδιου του κόμματός της.

    Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, στην ερώτηση για τον «πιο σημαντικό πολιτικό», η κ. Μέρκελ βρίσκεται για πρώτη φορά στην τέταρτη θέση, πίσω από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και έναν από τους σφοδρότερους επικριτές της στο θέμα της κρίσης του ευρώ, τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ. Στην ίδια έρευνα, το 63% των Γερμανών απαντά ότι θεωρεί απειλή για την συνοχή της Ευρώπης την προσφυγική κρίση, ενώ στην ίδια ερώτηση, πριν από δύο εβδομάδες αυτή η απάντηση είχε δοθεί από το 55% των ερωτηθέντων. Επιπλέον, το 78% θεωρεί ορθή απόφαση την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων.

    Ανάλογα είναι τα ευρήματα και στην έρευνα του περιοδικού «Der Spiegel» που κυκλοφόρησε χθες. Στο ερώτημα «ποιος πολιτικός θα διαδραματίσει μελλοντικά σημαντικό ρόλο», η Καγκελάριος βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον κ. Σόιμπλε, τον κ. Σταϊνμάιερ και τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ. Στην αντίστοιχη έρευνα τον περασμένο Ιούνιο, η 'Αγγελα Μέρκελ βρισκόταν στην πρώτη θέση.

    Την ίδια ώρα είναι προφανές ότι δεν βοηθά την εικόνα της Καγκελαρίου η κριτική που δέχεται τόσο από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) της Βαυαρίας όσο και από στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησής της. Ως αιχμή εναντίον της ερμηνεύθηκε η αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ στην απόφαση να δεχθεί η Γερμανία τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ουγγαρία, η οποία οδήγησε, όπως είπε, την κατάσταση εκτός ελέγχου. Με σημερινή δήλωσή της στην «Bild am Sonntag», η εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης για Θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Έρικα Στάινμπαχ (CDU) εκτιμά ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε με τις δηλώσεις της Καγκελαρίου.

    [10] Διορία μέχρι τις 7/10 στη Volkswagen για να διευκρινίσει πώς θα συμμορφωθεί με τα περιβαλλοντικά πρότυπα

    Οι γερμανικές αρχές απαίτησαν από την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen να εξηγήσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου με ποιον τρόπο σχεδιάζει να εφαρμόσει τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα στα αυτοκίνητα ντίζελ που κατασκευάζει, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild am Sontag.

    Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) ζήτησε από την VW να λάβει δεσμευτικά μέτρα και να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα. Εάν η εταιρεία δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα, η KBA προειδοποιεί στη δισέλιδη επιστολή της ότι μπορεί να αναστείλει τις άδειες που χορηγεί σε όλα τα «ύποπτα» μοντέλα, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους γερμανικούς δρόμους.

    Ο γερμανικός κολοσσός δέχεται επικρίσεις από όλον τον κόσμο αφότου παραδέχτηκε ότι εξόπλισε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα (εκ των οποίων τα 2,8 κυκλοφορούν στη Γερμανία) με ένα λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

    [11] Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα σωματεμπορίας στην Κέρκυρα

    Στον Ανακριτή Κέρκυρας οδηγούνται το απόγευμα, δεκατρείς συλληφθέντες που φέρεται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων, σε κύκλωμα σωματεμπορίας, βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, δωροδοκίας, δωροληψίας, αλλά και άλλων αδικημάτων.

    Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά δεκαέξι άτομα, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αιθιοπίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Ρωσίας και έντεκα Έλληνες, που σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και επιχειρηματίες από τον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης.

    Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται συνολικά είκοσι πέντε άτομα, ηλικίας από 21 έως 60 ετών αντίστοιχα, ενώ τρεις από τους δεκαέξι συλληφθέντες, αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα.

    [12] O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών

    «Δεν είναι του Υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», τόνισε από το Σιδηρόκαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν.

    Εμφανώς ενοχλημένος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε: «:Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου».

    Με συμμετοχή στο διάλογο που σιγά - σιγά ανοίγει σχετικά με τα θέματα της Εκκλησίας στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Ιερώνυμος ήταν σαφής: «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, αν δεν θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κ.λπ. Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάσουμε πάλι», υπογράμμισε.

    Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να γίνει η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με το νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

    [13] «Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά των αγωνιστών της Τριπολιτσάς»

    Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και των αγωνιστών της άλωσης της Τριπολιτσάς, υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης των μαθητικών, στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, για την 194η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

    Ειδικότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του ανέφερε: «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ' όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της ¶λωσης της Τριπολιτσάς, η οποία υπήρξε, αναμφισβήτητα, μια από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνεγερσίας του 1821. Αποτίουμε, ιδίως, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον επικεφαλής του στρατηγήματος της ¶λωσης της Τριπολιτσάς, στον Στρατηγό του Έθνους, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

    Τέλος ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Τιμούμε τη μνήμη τους. Και δεσμευόμαστε ότι, εμπνεόμενοι από το απαράμιλλο παράδειγμά τους, θα αποδείξουμε ότι για τους Έλληνες ο αγώνας υπέρ της Ελευθερίας και της υπεράσπισης της Πατρίδας, υφ' όλες τις μορφές του και σε κάθε περίοδο, πολέμου ή ειρήνης, είναι όχι μόνο εθνικό μας καθήκον, αλλά και υπαρξιακός τρόπος ζωής στο διηνεκές».

    [14] Ο Κίπτσογκ νικητής στο Βερολίνο

    Ο Κενυάτης Έλιουντ Κίπτσογκ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θριάμβευσε στον Μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο 30χρονος δρομέας κάλυψε την απόσταση των 42.195μ. σε 2 ώρες 04:01, αφήνοντας πίσω τον συμπατριώτη του Έλιουντ Κιπτανούι, που τερμάτισε δεύτερος με 2:05.22, ενώ τρίτος ήταν ένας ακόμη Αφρικανός, ο Αιθίοπας Φεγίσα Λιλέσα με 2:06:57.

    Η Γκλάντις Τσερόνο από την Κένυα, ήταν η νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών. Η Αφρικανή δρομέας τερμάτισε σε 2 ώρες 19:25, αφήνοντας περίπου ένα λεπτό πίσω την Αμπέρου Κέμπεμπε από την Αιθιοπία με 2:20:48. Τρίτη ήταν μια ακόμη αθλήτρια από την Αιθιοπία, η Μέσερετ Χάιλου με 2:24:33.

    Το στόχο τους κατάφεραν να πετύχουν οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που μετείχαν στο Μαραθώνιο του Βερολίνου. Η Ουρανία Ρεμπούλη και η Σοφία Ρήγα εκμεταλλεύτηκαν τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και εξασφάλισαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ρεμπούλη τερμάτισε 28η με 2:39:52 και η Ρήγα 29η με Ρήγα με 2:39:53.

    Μία ανάσα από το ατομικό του ρεκόρ βρέθηκε ο Χριστόφορος Μερούσης, που κατέλαβε την 45η θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση και να κυνηγήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά περιορίστηκε τελικά σε χρόνο 2:19:02 και θα πρέπει τώρα να επιδιώξει την άνοιξη το όριο για το Ρίο.

    [15] Αγκαλιά με τον τίτλο ο Χάμιλτον

    Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εκκίνησε άσχημα από την pole position και έδωσε την ευκαιρία στον «ομόσταυλο» του στη Μερτσέντες και παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούς Χάμιλτον, να κατακτήσει την πρωτιά και στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, στην πίστα της Σουζούκα. Ο Βρετανός πιλότος είναι πλέον «αγκαλιά» με την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, καθώς έφτασε στην 8η φετινή του νίκη σε σύνολο 14 αγώνων, ενώ παράλληλα ανέβηκε στην 4η θέση στη λίστα των νικών στην ιστορία της Φόρμουλα Ενα με 41, «πιάνοντας» τον θρυλικό Βραζιλιάνο ¶ϊρτον Σένα.

    Ο Ρόσμπεργκ αν και εκκίνησε από την πρώτη θέση, βρέθηκε λόγω τραγικού λάθους αμέσως 4ος και στη συνέχεια κατάφερε απλά να αναρριχηθεί στη 2η θέση. Τους δύο πιλότους της Μερτσέντες πλαισίωσε στο βάθρο και στην τρίτη θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Φεράρι, ο οποίος είδε, πλέον, τις πιθανότητες του για τον τίτλο να ελαχιστοποιούνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2015 - 14:32:17 UTC