Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική δυνατότητα
  • [02] Αλ. Χαρίτσης: Στόχος της κυβέρνησης η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Επιστροφή στην ανάπτυξη έως το β' τρίμηνο του 2016, αν η αξιολόγηση είναι θετική
  • [04] Έληξε η κατάληψη στα ΤΕΙ Αθήνας
  • [05] Με ανατροπή στο 90΄ ο ΠΑΟΚ 2-1 μέσα στο Περιστέρι
  • [06] Σπανούλης: «Υπερήφανος για το μπάσκετ που έπαιξα και παίζω στην Ευρώπη»
  • [07] Με Ατζαγκούν και αποδοκιμασίες ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Πλατανιά

  • [01] Γ. Σταθάκης: Δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική δυνατότητα

    Τα χαρακτηριστικά που θα έχει το μόνιμο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για τη στήριξη των ευάλωτων οφειλετών στις τράπεζες, που θα θεσπίσει η κυβέρνηση, περιγράφει σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι «το σχετικό θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το Νοέμβριο».

    Όπως εξηγεί ο υπουργός θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός των τοπικών «κέντρων ενημέρωσης για χρέη». «Τα κέντρα θα διοικούνται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα προσφέρουν στον δανειολήπτη πληροφορίες για τα δικαιώματα τις υποχρεώσεις και τις επιλογές που έχει σχετικά με τη διαχείριση των χρεών του. Η πρόσβαση σε αυτά τα κέντρα θα είναι δωρεάν για όλους. Επιπρόσθετα τα κέντρα αυτά θα παρέχουν συνολικά στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων σε κάθε περιφέρεια. Επιπλέον, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, οργανώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας», σημειώνει ο υπουργός.

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρεται επίσης στη δημιουργία της Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου, «ενός δημόσιου φορέα, ο οποίος θα έχει πλήρη εικόνα των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, όπως σήμερα έχει μόνο το δικαστήριο, και θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αντικειμενικό εργαλείο, που θα προσδιορίζει την ικανότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει τα δάνεια του. Ταυτόχρονα θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του, ενώ το δάνειο του θα μπαίνει σε κλίμακα αξιολόγησης».

    «Με πιο απλά λόγια», εξηγεί ο υπουργός, «ο δανειολήπτης που θέλει να ρυθμίσει το δάνειο του ή να συνάψει σύμβαση για νέο θα μπορεί να απευθύνεται στην Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου, η οποία και θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική του ικανότητα. Με αυτό το βαθμό θα απευθύνεται στην τράπεζα, η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητεί για παράδειγμα τη δυνατότητα».

    [02] Αλ. Χαρίτσης: Στόχος της κυβέρνησης η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων

    Η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο υφυπουργός οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

    Πολιτική στρατηγική του Υπουργείου για την διάθεση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι όπως εξηγεί «να κατευθύνουμε τα οικονομικά του αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερη μέριμνα γι΄ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

    Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζεται η πληρωμή 4,5 δισ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου και να ξεκινήσουν επιτυχώς εκείνα της επόμενης, για τα οποία μάλιστα προβλέπονται κονδύλια 26 δισ. ευρώ.

    Πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα των νέων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού».

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Επιστροφή στην ανάπτυξη έως το β' τρίμηνο του 2016, αν η αξιολόγηση είναι θετική

    Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη έως το δεύτερο εξάμηνο του 2016, εφόσον είναι θετική η αξιολόγηση του προγράμματος από τους πιστωτές, ανοίγοντας τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.

    Ο κ. Τσακαλώτος αναμένει, όπως δήλωσε, η αξιολόγηση των πιστωτών να γίνει προς τα τέλη Νοεμβρίου. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους πριν από τα Χριστούγεννα. «Είναι απόλυτα σημαντικό να πάρουμε κάτι όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους», είπε, προσθέτοντας: «Εάν έχουμε θετική αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ελάφρυνση του χρέους, δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψει (η ελληνική οικονομία) στην ανάπτυξη έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016».

    Η διεξαγωγή της αξιολόγησης στα τέλη Νοεμβρίου θα συνιστά μία καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που προβλέφθηκε τον Αύγουστο, όταν η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη ένα πρόγραμμα βοήθειας 86 δισ. ευρώ, σημειώνουν οι Financial Times. Η καθυστέρηση, προσθέτουν, έγινε αναπόφευκτη μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση - σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες, περιλαμβανομένης της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ - θα κάνει σοβαρή προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής των πλούσιων ολιγαρχών. «Θα είναι κεντρική πλευρά των πολιτικών μας, που θα προσδιορίσει την επιτυχία της κυβέρνησης, επειδή είναι ο μόνος τρόπος να αποδεχθούν οι Έλληνες δύσκολα μέτρα, δείχνοντας ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», εξήγησε.

    [04] Έληξε η κατάληψη στα ΤΕΙ Αθήνας

    Έληξε η κατάληψη στα ΤΕΙ Αθήνας, καθώς μετά από 14 ημέρες αποχώρησαν οι φοιτητές που ζητούσαννα χορηγηθούν άμεσα φοιτητικές άδειες στον Νίκο Ρωμανό.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Μιχάλη Μπρατάκο, από αύριο, Δευτέρα, θα αποκατασταθούν οι διοικητικές λειτουργίες, ενώ από την Τρίτη θα συνεχιστεί η εξεταστική που είχε διακοπεί λόγω της κατάληψης.

    [05] Με ανατροπή στο 90΄ ο ΠΑΟΚ 2-1 μέσα στο Περιστέρι

    Νικηφόρα πέρασε ο ΠΑΟΚ από το γήπεδο του Περισερίου, καθώς νίκησε και μάλιστα με ανατροπή στο τέλος του αγώνα, 2-1 τον Ατρόμητο για την 5η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ούμπνιντες στο 63΄, ο Μπερμπάτοφ με το πρώτο του γκολ στα ελληνικά γήπεδα ισοφάρισε στο 72΄ και στο 90΄ ο Μακ έδωσε τη νίκη στον «Δικέφαλο».

    Για τον Ατρόμητο αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα, ενώ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

    [06] Σπανούλης: «Υπερήφανος για το μπάσκετ που έπαιξα και παίζω στην Ευρώπη»

    Άτυχος ως προς τη χρονική στιγμή που έκανε το βήμα για το ΝΒΑ, αλλά «υπερήφανος για το μπάσκετ που έπαιξα και παίζω στην Ευρώπη», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κροατική τηλεόραση.

    Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Ζαντάρ και εξέφρασε το σεβασμό του στον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς, αλλά και σε έναν ακόμη μεγάλο Κροάτη μπασκετμπολίστα, τον Τόνι Κούκοτς.

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε 61-57 της τουρκικής Νταρουσάφακα, στον «μικρό» τελικό του τουρνουά του Ζαντάρ (Zadar Dogus Basketball Tournament), με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να σημειώνει 13 πόντους στο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

    [07] Με Ατζαγκούν και αποδοκιμασίες ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Πλατανιά

    Ο Παναθηναϊκός, έστω και δύσκολα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά έφθασε στη νίκη με το γκολ του Ατζαγκούν, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 47' είχε και δοκάρι με τον Μπεργκ.

    Τέσσερις ημέρες μετά το άνετο 3-0 επί του Λεβαδειακού στο ίδιο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα από τον ουραγό Πλατανιά, που με την εμφάνισή του έδειξε ότι αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Η μέτρια εμφάνιση των «πρασίνων», όμως, δεν τους εμπόδισε να πετύχουν την 4η φετινή νίκη, 3η στην έδρα τους σε ισάριθμα ματς και να μην χάσουν την επαφή τους με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

    Έντονες οι αποδοκιμασίες στο τέλος από τους φιλάθλους των «πρασίνων» προς τον Γιάννη Αναστασίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2015 - 20:32:11 UTC