Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ ο Άδωνις Γεωργιάδης
  • [02] Εντός της προθεσμίας η εκταμίευση κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [03] Τρία μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό
  • [04] Γ.Αμανατίδης: «Η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο»
  • [05] Αθ. Γιαννόπουλος στο Πρακτορείο FM: «Θα παλέψουμε για την αναδοχή ασυνόδευτων παιδιών»
  • [06] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Τη Δευτέρα στη Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

  • [01] Θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Δεκτή έκανε η ΚΕΦΕ της ΝΔ την ένσταση του 'Αδωνι Γεωργιάδη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής πριν από λίγο.Έτσι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ είναι τέσσερις, οι κ.κ Β. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Α. Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του, καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για την σχετική παρέμβασή του. Για τη χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.

    Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας του 'Αδωνι Γεωργιάδη και την απόφαση της ΚΕΦΕ αναφέρουν τα εξής:«Ο κ. Μεϊμαράκης έχει να μιλήσει με τον κ. Παπαμιμίκο από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Έχει αυτονομηθεί πλήρως. Εάν κάνει δεύτερη τόσο προκλητική ανοησία που θαμπώνει την εικόνα της ΝΔ θα ζητήσει την παραίτησή του».

    [02] Εντός της προθεσμίας η εκταμίευση κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Η Ελλάδα πιθανότατα θα μπορέσει να λάβει κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της εντός της καθορισμένης προθεσμίας της 15ης Νοεμβρίου, καθώς η εκταμίευσή τους εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την προώθηση μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που είναι εφικτή ως τότε, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η ευρωζώνη έχει προβλέψει τη διάθεση ενός ποσού ύψους έως και 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της Ελλάδας, βάσει της τρίτης δανειακής σύμβασής της. Από το ποσό αυτό, τα 10 δισεκατομμύρια έχουν ήδη μεταβιβαστεί σε έναν λογαριασμό στο Λουξεμβούργο και μπορούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

    Εάν οι έλεγχοι αντοχής (stress tests) των ελληνικών τραπεζών τους οποίους θα διεξαγάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείξει ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια, θα αντληθούν χρήματα από τα εναπομείναντα 15 δισεκ. ευρώ, με προϋπόθεση η Αθήνα να έχει θέσει σε εφαρμογή τους όρους της δανειακής σύμβασης που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα ως την 15η Νοεμβρίου, κατά τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Οι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί Οικονομικών συζήτησαν σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων σε τηλεδιάσκεψή τους χθες. Αποφάσισαν να χωρίσουν τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα καλείται να προωθήσει για να λάβει τα εναπομείναντα 3 δισεκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης που προβλέπεται να της χορηγηθεί φέτος και τα 15 δισεκ. ευρώ για τις τράπεζες σε δύο υποσύνολα.

    Η Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να αρχίσει να συζητά και να εγκρίνει τους εφαρμοστικούς νόμους από την 9η Οκτωβρίου. Η απόφαση των αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών Οικονομικών θα πρέπει πάντως να λάβει την έγκριση των υπουργών Οικονομικών στο προσεχές Συμβούλιό τους, μεθαύριο Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

    [03] Τρία μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό

    "Μπορεί" να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης αυτής ότι νοσοκομείο της στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, "υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές" από αεροπορικό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 30 αγνοούνται .

    Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, σε ανακοίνωσή του. "Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις", σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει ότι "διερευνάται το περιστατικό". Την ώρα του βομβαρδισμού 105 ασθενείς και 80 μέλη του προσωπικού, Αφγανοί και ξένοι, βρίσκονταν στην κλινική, προσθέτει.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, το οποίο υποστήριξε αυτήν την εβδομάδα με αεροπορικά πλήγματα τον αφγανικό στρατό στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε στους Ταλιμπάν που είχαν πάρει προηγουμένως τον έλεγχο της Κουντούζ, ένα αμερικανικό πλήγμα έγινε κατά "ατόμων που απειλούσαν τις συμμαχικές δυνάμεις". Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διευκρινίζουν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι δεν έχουν πλήρη στοιχεία για τις απώλειες από την επίθεση και προσθέτουν ότι το προσωπικό τους παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένους ασθενείς και προσωπικό.

    [04] Γ.Αμανατίδης: «Η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο»

    Την πεποίθηση ότι «οι νέοι του Πόντου, οι νέοι Τραντέλλενες», θα συνεχίσουν «τη μακρά παράδοση της φυλής μας δικαιώνοντας τον στίχο του πατρογονικού άσματος «Η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο», εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη 2η Παγκόσμια Διάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

    Ο κ. Αμανατίδης τόνισε τη μεγάλη τιμή και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η παρουσία του «Πατριάρχη του Γένους» στη διάσκεψη, τονίζοντας πως «οι δεσμοί της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως με τον Πόντο είναι μακραίωνοι και αδιάρρηκτοι, μιας και τα εδάφη του είναι τμήμα της κανονικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου», «ενώ στις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας καταλέγεται η ευοίωνη κατάληξη των προσωπικών προσπαθειών» του κ. Βαρθολομαίου «για την τέλεση της ετήσιας πανηγύρεως στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά».

    Τόπος «όπου η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, μέσα από μία ιστορία που είναι τόσο εξαιρετική, όπως είναι και συμβολική, έγινε το κεντρικό σημείο της νεώτερης Ποντιακής λαογραφίας και το σύμβολο της ενότητάς των Ποντίων» καθώς «είναι», όπως σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, «γύρω από αυτήν την εικόνα της Παναγίας, που οι Έλληνες του Πόντου στη διασπορά έχουμε δομήσει την πολιτιστική μας παράδοση».

    [05] Αθ. Γιαννόπουλος στο Πρακτορείο FM: «Θα παλέψουμε για την αναδοχή ασυνόδευτων παιδιών»

    Καθησυχαστικός ως προς την μετάδοση λοιμωδών νόσων, εμφανίζεται με συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM και την εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος μιλά και για περαιτέρω στελέχωση των κέντρων προσφύγων και των προαναχωρησιακών κέντρων, με γιατρούς νοσηλευτές και ψυχολόγους, μέσα στον επόμενο μήνα.

    «Αυτό που ελέγετο και ευτυχώς αυτή τη στιγμή λιγάκι και πολύ δικαιολογημένα δεν αναφέρεται, το θέμα της υγειονομικής βόμβας δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί, όπως τους βλέπετε κι εσείς στην τηλεόραση, είναι άνθρωποι που έχουν όψη και θρέψη καλή, δεν νοσούν» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος. «Είχαμε τέσσερα, πέντε περιστατικά ελονοσίας στην Κω. Διεγνώσθησαν, πήραν αγωγή, θεραπεύτηκαν και δεν υπάρχει κανένας φόβος» προσθέτει.

    Για το τεράστιο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών που ξεπερνούν τις 2.500 στην Ε. Ε λέει χαρακτηριστικά:« Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ως οργανισμός και θα το παλέψουμε αυτό, να πάρουμε την αναδοχή τέτοιων παιδιών για να μπορέσει να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλους οργανισμούς και για οικογένειες»

    «Εμείς ως ΚΕΕΛΠΝΟ καλύπτουμε κέντρα προσφύγων και προαναχωρησιακά κέντρα. Υπάρχουν ψυχολόγοι, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες που παρατηρούνται σε αυτά τα άτομα και τώρα με το νέο πρόγραμμα που υπάρχει της προσφυγικής μεταναστευτικής πολιτικής, δίνεται η δυνατότητα να απασχοληθούν με σύμβαση έργου και ψυχολόγοι και γιατροί και νοσηλευτές, για να καλύψουμε με επάρκεια και πληρότητα τις δομές», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Γιαννόπουλος.

    Ολόκληρη η συνέντευξη στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [06] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Λόγω της λιτανείας της ιεράς εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 12:00, ενώ θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία από τις 16:00, στις εξής οδούς:

    - Σκουφά, στο τμήμα μεταξύ της Ομήρου και της Πλ. Φιλικής Εταιρείας.

    - Λυκαβηττού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

    - Δημοκρίτου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

    - Σόλωνος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.

    - Σέκερη, σε όλο το μήκος της.

    - Κανάρη, σε όλο το μήκος της.

    - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

    [07] Τη Δευτέρα στη Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

    Ο συντονισμός των υπουργείων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, η προετοιμασία της ομιλίας του τη Δευτέρα στη Βουλή όπου θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις και η προετοιμασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -που συνεδριάζει το πρωί- για την τριήμερη διαδικασία στη Βουλή, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού, μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, από τις ΗΠΑ.

    Επιπλέον, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, θα καλυφθούν οι θέσεις του διευθυντή και του γραμματέα της Κ.Ο, καθώς επίσης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος και των τριών αντιπροέδρων της Βουλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 October 2015 - 8:32:43 UTC