Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές στη ΝΔ στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Να δούμε, αν υπάρχουν περιθώρια άλλης πολιτικής, τόνισε ο Τάσος Κουράκης στο Πρακτορείο 104,9 FM
  • [03] Όσο περισσότεροι να συμμετάσχουν στην εκλογή προέδρου στη ΝΔ, τονίζουν συνεργάτες του Απ. Τζιτζικώστα
  • [04] Αναστολή του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Λ. Κατσέλη: Όρος ομαλοποίησης της οικονομίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [06] Η ακραία φτώχεια αναμένεται κάτω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού
  • [07] Το Νόμπελ Ιατρικής στους Ουίλιαμ Κάμπελ, Σατόσι Ομούρα και Γιουγιού Του
  • [08] Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
  • [09] Γερμανία: Το CSU προτείνει διαχωρισμό χριστιανών προσφύγων από τους υπόλοιπους
  • [10] Οι πρόσκοποι στο πλευρό των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας στη Μυτιλήνη
  • [11] «Λευκή εντολή δεν θα δώσουμε» δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος
  • [12] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Πέδρο Κοέλιο
  • [13] Μήνυμα του Ν. Φίλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
  • [14] Έξι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τυφώνα στη νότια Κίνα
  • [15] Οι εκθέσεις αυτοκινήτων χάνουν έδαφος

  • [01] Εκλογές στη ΝΔ στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Κύκλοι του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χρόνος έτσι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων, ενώ κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις αλλά και σε δημαρχεία και κοινοτικά καταστήματα.

    Το αντίτιμο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κυρίου Μητσοτάκη, θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να προσέλθουν στις κάλπες.

    [02] Να δούμε, αν υπάρχουν περιθώρια άλλης πολιτικής, τόνισε ο Τάσος Κουράκης στο Πρακτορείο 104,9 FM

    «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να δούμε αν πραγματικά υπάρχουν περιθώρια για να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική. Και εκεί θα κριθούμε. Γιατί αν μείνουμε μόνο στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, τα οποία είναι πολύ σκληρά, και πολλά είναι και υφεσιακά, πρέπει να πούμε, δεν θα πάμε καλά».

    Αυτό υπογράμμισε ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του ραδιοφωνικού σταθμού του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

    Επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες και για τη δημόσια διοίκηση είπε ότι «δεν δουλεύει καλά» και «υπάρχουν υπάλληλοι που είναι υπεράριθμοι, που λουφάρουν».

    [03] Όσο περισσότεροι να συμμετάσχουν στην εκλογή προέδρου στη ΝΔ, τονίζουν συνεργάτες του Απ. Τζιτζικώστα

    Αναφορικά με την αυριανή σύσκεψη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής με τους υποψηφίους για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

    Σε αυτήν τη λογική, η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα αναμένεται να ζητήσει να υπάρξουν όσες περισσότερες κάλπες γίνεται σε όλη τη χώρα και με χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές.

    Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

    [04] Αναστολή του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλ. Τσίπρας

    Αναστολή του μέτρου του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά, θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το βράδυ στη Βουλή.

    Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ξεκινούν στην ολομέλεια της Βουλής με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 19:30.

    Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

    Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση μόνος ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός.

    Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές, Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    [05] Λ. Κατσέλη: Όρος ομαλοποίησης της οικονομίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Υπέρ της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και της ρύθμισης των κόκκινων δανείων τάχθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της ΕΤΕ κυρία Λούκα Κατσέλη σε συνάντησή της με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενώ επεσήμανε ότι οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές αναμένεται να αρθούν στις αρχές του 2016.

    Η κυρία Κατσέλη σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι όρος ομαλοποίησης της οικονομίας ο οποίος πρέπει να συνδυαστεί με την επιστροφή των καταθέσεων.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έθεσε μία σειρά από πρακτικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με το τραπεζικό σύστημα.

    Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε στο υψηλό κόστος των υπηρεσιών του e-banking, όπως και στο αδικαιολόγητα υψηλό ποσοστό προμήθειας χρεωστικών και πιστωτικών καρτών τόσο στους καταναλωτές όσο και σε εμπόρους τη στιγμή μάλιστα που η χρήση τους προκρίνεται στο πλαίσιο μιας νέας φορολογικής νοοτροπίας.

    [06] Η ακραία φτώχεια αναμένεται κάτω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού

    Το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας αναμένεται να πέσει ως το τέλος του έτους για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανακοίνωσε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα.

    Για πολλά χρόνια η ακραία φτώχεια οριζόταν ως η εξασφάλιση των προς το ζην με εισόδημα χαμηλότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα. Ωστόσο η Παγκόσμια Τράπεζα προσάρμοσε στα σημερινά δεδομένα τον αριθμό αυτόν θέτοντας το όριο στα 1,90 δολάρια την ημέρα.

    Ως το τέλος του έτους ο αριθμός των ανθρώπων που θα ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας στον κόσμο θα έχει μειωθεί στα 702 εκατομμύρια, ή στο 9,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, έναντι 902 εκατομμυρίων ή 12,8% του παγκόσμιου πληθυσμού που ήταν το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού.

    "...οι προβλέψεις αυτές δείχνουν ότι είμαστε η πρώτη γενιά στην ανθρώπινη ιστορία που μπορεί να δώσει τέλος στην ακραία φτώχεια", δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

    [07] Το Νόμπελ Ιατρικής στους Ουίλιαμ Κάμπελ, Σατόσι Ομούρα και Γιουγιού Του

    Ο Ιρλανδός Ουίλιαμ Κάμπελ, ο Ιάπωνας Σατόσι Ομούρα και η Κινέζα Γιουγιού Του είναι οι επιστήμονες που κέρδισαν από κοινού το βραβείο Νόμπελ 2015 Ιατρικής και Φυσιολογίας για το έργο τους στην καταπολέμηση των παρασιτικών ασθενειών, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή Νόμπελ.

    "Οι φετινοί βραβευθέντες με Νόμπελ έχουν αναπτύξει θεραπείες που έφεραν επανάσταση στη θεραπεία ορισμένων από τις πιο καταστροφικές παρασιτικές ασθένειες", επεσήμανε η Επιτροπή Νόμπελ στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, ανακοινώνοντας τους νικητές του βραβείου που συνοδεύεται από οικονομικό έπαθλο οκτώ εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (960.000 δολάρια ΗΠΑ).

    Το Νόμπελ Ιατρικής είναι το πρώτο από τα βραβεία που δίνονται κάθε χρόνο. Τα βραβεία για επιτεύγματα στην επιστήμη, τη λογοτεχνία και την ειρήνη απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 1901, σύμφωνα με τη διαθήκη του εφευρέτη της δυναμίτιδας και επιχειρηματία Αλφρεντ Νόμπελ.

    [08] Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με κεντρικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης Ερντογάν είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και η ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας, κυρίως αυτών με τη Συρία.

    Εξάλλου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι η χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Τούρκο Πρόεδρο, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η Τουρκία δεν πληροί ακόμα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

    Στη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνερ θα συζητηθεί και το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ θα τεθεί και το θέμα της παροχής βοήθειας προς την Άγκυρα με στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

    [09] Γερμανία: Το CSU προτείνει διαχωρισμό χριστιανών προσφύγων από τους υπόλοιπους

    Οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) προτείνουν τον διαχωρισμό των χριστιανών από τους άλλους πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής, διότι δεν διακρίνονται όλοι οι πρόσφυγες από το πνεύμα της δυτικής ανεκτικότητας.

    Ο αντιπρόεδρος του CSU και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια των χριστιανών αιτούντων άσυλο στη χώρα και επιθυμεί να έχουν το δικαίωμα σε ένα ειδικό ασφαλές κατάλυμα στην περίπτωση που αισθάνονται ότι απειλούνται από τους ισλαμιστές.

    Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Welt ο Φρίντριχ: «Οι χριστιανοί είναι η πιο έντονα διωκόμενη θρησκευτική μειονότητα στον κόσμο».

    Όποιος φεύγει για να γλιτώσει από τους ισλαμιστές τρομοκράτες «και αναζητεί προστασία στη χώρα μας» θα πρέπει να μην έρχεται αντιμέτωπος με νέες διακρίσεις στα κέντρα υποδοχής, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Το να ελπίζουμε ότι όποιος περνά τα γερμανικά σύνορα «ξαφνικά γεμίζει από το αίσθημα της δυτικής ανεκτικότητας» είναι «μια αφελής έως και αδαής άποψη», τόνισε ο Φρίντριχ.

    «Όποιος χριστιανός αισθάνεται ότι απειλείται στα κέντρα υποδοχής προσφύγων θα πρέπει να έχει το δικαίωμα σε ένα ξεχωριστό κατάλυμα», ζήτησε ο πρώην υπουργός. «Ως χριστιανική δυτική χώρα έχουμε την υποχρέωση να συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους χριστιανούς», κατέληξε.

    [10] Οι πρόσκοποι στο πλευρό των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας στη Μυτιλήνη

    Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αποστολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Μυτιλήνη με σκοπό την ενίσχυση παιδιών προσφύγων και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

    Περίπου 40 ενήλικες βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα, και φυσικά από τη Λέσβο, χάρισαν χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων. Και για μια ακόμα φορά συγκέντρωσαν τόνους σκουπιδιών δίνοντας αισιοδοξία στη δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία της Λέσβου που συνεχίζει πανθομολογούμενα με έναν πρωτοποριακό και μοναδικό πανελλαδικά τρόπο να είναι αλληλέγγυα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά χιλιάδες στη Λέσβο. «Συντείναμε με τις πράξεις μας στην κοινωνική συνοχή. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές που έκαναν όλους μας να αισιοδοξούμε για τον τόπο και το μέλλον του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που μάλιστα συμμετείχε στην αποστολή, Θοδωρής Κεφαλάς.

    Για δεύτερο λοιπόν συνεχές Σαββατοκύριακο οι πρόσκοποι έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους «να βοηθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση». Δεκάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα ήρθαν στη Μυτιλήνη στήριξαν έμπρακτα το έργο των τοπικών αρχών και των κοινωνικών οργανώσεων προς τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται και καταφθάνουν στη Λέσβο αλλά και προς την τοπική κοινωνία.

    [11] «Λευκή εντολή δεν θα δώσουμε» δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος

    «Λευκή εντολή δεν θα δώσουμε» δήλωσε στον Αντ1 ο Νίκος Νικολόπουλος, ερωτηθείς για εάν θα ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται και τόνισε ότι η ψήφος του «είναι δεδομένη στην ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά στα προαπαιτούμενα που έρχονται δεν είναι».

    Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως «σήμερα αποφασίζονται τα 48 προαπαιτούμενα και πρέπει όλοι να μελετήσουμε το 1, 2, 22, 25 και 33. Δεν θα ήθελα να στείλω στο απόσπασμα 20.000 δανειολήπτες. Πρέπει να δούμε αν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα και να βγάλουν στο σφυρί τις πρώτες κατοικίες».

    Ερωτηθείς εάν παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, προσθέτοντας ότι θέλει να στηρίξει «με κριτική διάθεση και διαφορετική πολιτική κίνηση».

    «Θέλω να στηρίξω την παρούσα κυβέρνηση, αλλά να περιορίσουμε τα όσα έρχονται» σημείωσε.

    «Λευκή εντολή δεν θα δώσουμε. Αν πω ότι είναι δεδομένη, τότε να στείλω και μία εξουσιοδότηση και να μην πηγαίνω» είπε χαρακτηριστικά.

    [12] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Πέδρο Κοέλιο

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε χθες το βράδυ στον νικητή των πορτογαλικών εκλογών Πέδρο Κοέλιο και τον συνεχάρη.

    Ο Πέδρο Κοέλιο κέρδισε τις εκλογές αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε άνετο προβάδισμα αλλά έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    [13] Μήνυμα του Ν. Φίλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

    «Καθοριστική» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, τη συμβολή των εκπαιδευτικών «στη μορφωτική συγκρότηση των παιδιών και των νέων, στη διάπλαση της προσωπικότητάς τους και στην εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος», με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

    Ακόμη, σημειώνει ότι η ημέρα αυτή αποτελεί «διαρκή υπόμνηση ότι η εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την ευημερία. Και αυτοί οι στόχοι δεν είναι εφικτοί χωρίς την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη συνεισφορά των εκπαιδευτικών».

    [14] Έξι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τυφώνα στη νότια Κίνα

    Τυφώνας συνοδευόμενος από σφοδρές βροχοπτώσεις κινείται σήμερα στην ενδοχώρα της νότιας Κίνας, μία μέρα μετά την εμφάνισή του στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, να τραυματιστούν εκατοντάδες, να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και να καταστραφούν αυτοκίνητα.

    Χθες, καταιγίδα έπληξε την νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Από τους ισχυρούς ανέμους κατέρρευσαν πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος κατά μήκος της ακτής με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση, υδροδότηση και τηλεπικοινωνίες.

    [15] Οι εκθέσεις αυτοκινήτων χάνουν έδαφος

    Οι απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο, αποτελούν πεδίο δράσης και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μετά τη δημιουργία ιστοσελίδων με μεγάλο όγκο πληροφοριών, φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και τόσες άλλες εφαρμογές, οι οποίες διευκολύνουν τους οδηγούς, τους μηχανικούς και τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης, ξεκίνησε δυναμικά και το κεφάλαιο της ψηφιακής αγοράς αυτοκινήτου.

    Ο υποψήφιος πελάτης, όποια ώρα της ημέρας θέλει, από όπου και αν βρίσκεται, ενημερώνεται με ακριβή στοιχεία για το μοντέλο και την έκδοση που επιθυμεί να αγοράσει, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας είτε μέσω ιστοσελίδων πιστοποιημένων συνεργατών που έχουν άμεσή σύνδεση με την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι υπόλοιπες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση της παραγγελίας, είναι επίσης εύκολες και κρατάνε λίγο χρόνο.

    Με αυτό τον τρόπο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κερδίζουν απίστευτα ποσά και παράλληλα προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα εποχή στις πωλήσεις των αυτοκινήτων. Η εξοικονόμηση πόρων προέρχεται από την μείωση του αριθμού των εκθέσεων αυτοκινήτων και τη συρρίκνωση του προσωπικού. Ένα ακόμη κέρδος είναι η άμεση επικοινωνία με το εργοστάσιο κατασκευής του αυτοκινήτου και η πληροφόρηση του οδηγού, για κάθε νέο που αφορά το αυτοκίνητο και τα μελλοντικά προγράμματα υποστήριξης και αναβάθμισης.

    Οι εκθέσεις αυτοκινήτων χάνουν έδαφος και πλέον ο ρόλος τους περιορίζεται στην οπτική επαφή και αξιολόγηση του πελάτη, για τις λεπτομέρειες του κάθε μοντέλου. Δηλαδή, να δει ο πελάτης ποιο χρώμα του αμαξώματος του αρέσει περισσότερο, ποια εσωτερική επένδυση ταιριάζει στα δικά του αισθητικά κριτήρια και ποια επιπλέον αξεσουάρ του χρειάζονται. Επίσης, να γίνει ένα δοκιμαστικό τεστ οδήγησης για να διαπιστώσει ο πελάτης τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στο δρόμο.

    Η νέα εποχή στην αγορά του αυτοκινήτου και η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησης οχημάτων, έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Εξαλείφει τον κίνδυνο να πέσουν οι πελάτες θύματα κερδοσκόπων και εμπόρων που ετοιμάζονται να ??ρίξουν κανόνι΄΄, χρησιμοποιώντας τα χρήματα ανύποπτων πολίτων. Επίσης, εξαλείφει τις περιπτώσεις να γίνουν αδιαφανή ??παζάρια΄΄ στην τιμή, να δοθούν χρήματα στον έμπορο χωρίς απόδειξη, να μην φτάσει η νόμιμη φορολογία στα κρατικά ταμεία κ.α. Σε συνδυασμό με την δυνατότητα απόκτησης αυτοκινήτου με την μέθοδο της χρονομίσθωσης, τα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης αποκτούν ένα ακόμη σημαντικό ρόλο.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 October 2015 - 10:32:24 UTC