Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις» διαβεβαίωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος
  • [02] Τη δημιουργία ενιαίου φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης προανήγγειλε η Θ. Φωτίο
  • [03] Πρόσκληση για ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ
  • [04] ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα εκτός Ελλάδος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης
  • [05] ΔΝΤ: Μια αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη
  • [06] Σημαντικές επαφές Τσακαλώτου στη σύνοδο του ΔΝΤ στο Περού
  • [07] Επιχείρηση πάταξης της φοροδιαφυγής, μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε
  • [08] Φρανσουά Ολάντ: Εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, τώρα
  • [09] Την ικανοποίηση του για τη δημιουργία έδρας ελληνικής γλώσσας σε κινεζικό πανεπιστήμιο, εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [10] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 19 σχέδια ταινιών
  • [11] «Τα Πολλά Πρόσωπα Της Ευρώπης» το θέμα του πέμπτου φεστιβάλ animation στην Κέρκυρα
  • [12] Κομισιόν: Σε δύο εβδομάδες λειτουργικά τα κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα
  • [13] Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλ. Βούτσιτς
  • [14] Πρόγραμμα σίτισης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις Λέσχες Αξιωματικών
  • [15] Φ. Β. Σταϊνμάιερ: Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς
  • [16] Η Τσουμελέκα επιστρέφει με στόχο το Ρίο
  • [17] «Θρύλος ο Σπανούλης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ντάνιελ Χάκετ
  • [18] Στην τελική ευθεία για τα γήπεδα της Γαλλίας

  • [01] Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις» διαβεβαίωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής.

    «Δεν θα επιβάλουμε οριζόντιες μειώσεις και θα εξασφαλίσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ ανέφερε ότι, εντός του Νοεμβρίου, θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Θα προηγηθεί ευρύτερος διάλογος, ο οποίος θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα μετά την κατάθεση του πορίσματος για το ασφαλιστικό.

    Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να εξουδετερώσει τις δυσμενείς επιπτώσεις, μέσω της γενικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο, να είναι δίκαιο και να προστατεύει όσους λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις.

    «Δεν έχουμε σκοπό να νομοθετήσουμε δι΄ αλληλογραφίας ή να διεκπεραιώνουμε ό,τι μας έρχεται από έξω. Έχουμε σκοπό να προωθήσουμε πολιτικές με αριστερό και κοινωνικό πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Τη δημιουργία ενιαίου φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης προανήγγειλε η Θ. Φωτίο

    Την επέκταση του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας έως και το 2016, καθώς και τη δημιουργία ενιαίου εθνικού φορέα, στον οποίο θα ενταχθούν όλες οι υφιστάμενες δομές κοινωνικής φροντίδας, εξήγγειλε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

    Η κ. Φωτίου τόνισε μάλιστα ότι ήδη έχουν πιστωθεί τα σχετικά κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει εξασφαλιστεί η παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

    Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΚΑ), όπως θα ονομάζεται ο νέος φορέας, θα συμπεριλάβει όλες τις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες δομές κοινωνικής φροντίδας με στόχο τον ενιαίο συντονισμό και την αποδοτική διαχείριση.

    Η σύσταση του φορέα θα νομοθετηθεί εντός του 2016, ενώ ουσιαστικό στοιχείο της δράσης του θα είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά το 2016 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και καθολικά το 2017.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξήγγειλε επίσης σημαντικές δράσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, την παροχή σχολικών γευμάτων και την ενεργοποίηση του Ταμείου Απόρων.

    [03] Πρόσκληση για ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ

    Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι έλαβαν πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχη, για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.

    Σχετικά αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικοί, αλλά είναι θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων αλλά και στην ΚΕΦΕ και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες.

    Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Συνεργάτες και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι έλαβαν την πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ν.Δ και απάντησαν αμέσως θετικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    [04] ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα εκτός Ελλάδος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης

    ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το 2016 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ τοποθέτησε χρονικά στο Σεπτέμβριο του 2016 το νέο σύστημα αντικειμενικών τιμών των ακινήτων οι οποίες θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές.

    Για τον ΕΝΝΙΑ εξωτερικού ο υπουργός είπε ότι θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι σε Έλληνες ανήκουν 3.200 ακίνητα στο Λονδίνο.

    Επικαλούμενος το παράδειγμα Μόντι στην Ιταλία με τη φορολόγηση ιδιοκτησιών Ιταλών στο εξωτερικό είπε ότι είναι λάθος να πληρώνει ο κάτοικος Ελλάδας ΕΝφΙΑ , και ούτε ένα ευρώ φόρο ο ιδιοκτήτης ακινήτου στο εξωτερικό.

    Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων είπε ότι το 2016 θα γίνονται ηλεκτρονικά. Το επόμενο έτος θα δημιουργηθεί μια ειδική φόρμα στο taxis στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

    Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου που διεκπεραιώνουν, θα μπαίνουν στο σύστημα, θα καταχωρούν τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των αντισυμβαλλόμενων, η εφορία μέσω taxis θα προσδιορίζει τον φόρο, θα εκτυπώνεται η γνωστή Ταυτότητα Οφειλής, και θα πληρώνεται ο φόρος. Έτσι θα έχουμε ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις.

    [05] ΔΝΤ: Μια αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη

    Μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης θα μπορούσε να μεταδοθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητά της, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για την παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα (Global Financial Stability Report), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Όπως διαπιστώνει το ΔΝΤ, η μόλυνση των χρηματοπιστωτικών αγορών της ζώνης του ευρώ από τις πρόσφατες δυσκολίες στην Ελλάδα ήταν αρκετά περιορισμένη. Προειδοποιεί, ωστόσο ότι σε περίπτωση που οι κίνδυνοι αναζωπυρωθούν, θα μπορούσε να υπάρξει έμμεση διάχυση της κρίσης, μέσω της κατάρρευσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης. Κατά το ΔΝΤ, ο πλέον άμεσος αντίκτυπος θα ήταν η διεύρυνση των spreads των κρατικών ομολόγων άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ, αν και, όπως αναφέρει, πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα περιόριζαν ενδεχομένως τις υπερβολικές πιέσεις.

    [06] Σημαντικές επαφές Τσακαλώτου στη σύνοδο του ΔΝΤ στο Περού

    Ιδιαίτερα σημαντικές επαφές θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015 στη Λίμα του Περού.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για το Περού ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σύνοδο, θα έχει τις εξής συναντήσεις:

    Αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου:

    α) με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια & Περιβάλλον, Κάθι Νόβελι,

    β) τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ και

    γ) τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

    Την Παρασκευή:

    με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού και

    την Κυριακή 11 του μηνός:

    με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    [07] Επιχείρηση πάταξης της φοροδιαφυγής, μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε

    Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα θα έχει και στην Ελλάδα η εφαρμογή της συμφωνίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους για διασυνοριακές φορολογικές συμφωνίες των επιχειρήσεων τύπου «tax ruling», τις οποίες χρησιμοποιούν ως όχημα για φοροδιαφυγή.

    Η συμφωνία επετεύχθη ομόφωνα από τα όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο ύστερα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Με βάση τη συμφωνία όλα τα κράτη μέλη θα διαθέτουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προστατεύσουν τις φορολογικές τους βάσεις και να στοχεύσουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή του μεριδίου που τους αναλογεί όσον αφορά τη φορολογία μέσω της αξιοποίησης φορολογικών πλεονεκτημάτων που επιτυγχάνουν σε διάφορες χώρες.

    [08] Φρανσουά Ολάντ: Εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, τώρα

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επικεντρωθούν στο θέμα της εξυπηρέτησης του χρέους.

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας «ήταν θαρραλέος (...) Ο σεβασμός προς τη δημοκρατία δεν ήταν ποτέ αντίθετος με τον σεβασμό προς τους κοινούς κανόνες», πρόσθεσε ο Ολάντ.

    «Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία: θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας», τόνισε ο Ολάντ.

    [09] Την ικανοποίηση του για τη δημιουργία έδρας ελληνικής γλώσσας σε κινεζικό πανεπιστήμιο, εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    «Ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα, στην Κίνα και στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος κοινός δεσμός δεν είναι ο οικονομικός. Ο οικονομικός είναι η απόρροια της συνεργασίας δυο πανάρχαιων πολιτισμών πάνω σε κοινά θέματα και της συνείδησης ότι δεν έχει σημασία πόσο είναι το μέγεθος μιας χώρας, αλλά ποια είναι η συμβολή της κάθε χώρας στην πορεία του παγκόσμιου πολιτισμού», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου και του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία την οποία το Ίδρυμα Λασκαρίδη παίρνει για την ίδρυση Έδρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικής Φιλοσοφίας στο εν λόγω πανεπιστήμιο που, όπως τόνισε ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Πάνος Λασκαρίδης, είναι το μεγαλύτερο της Κίνας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι σε μια εποχή, όπως η σημερινή, που περνάμε μεγάλη κρίση των αρχών και αξιών των κοινών μας πολιτισμών, πρωτοβουλίες σαν αυτή αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι κατά το πρόσφατο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της Κίνας την 1η Οκτωβρίου, ανάμεσα στα άλλα που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις, είχε τονίσει με έμφαση ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η σύσφιγξη των σχέσεων αυτών των δυο πανάρχαιων πολιτισμών, ιδίως όσον αφορά τη γλώσσα, καθώς και την επικοινωνία πάνω στα θέματα της γλώσσας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Κίνας μαθαίνοντας την κινεζική γλώσσα και πολλοί Κινέζοι που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα στην Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος επισήμανε επίσης πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μεταφράστηκε το εξαιρετικό έργο του Κωνσταντίνου Στάικου, πάνω στη Βιβλιοθήκη του Πλάτωνα και της Ακαδημίας Πλάτωνος, γιατί εκεί περιγράφεται ακριβώς, με σύγχρονους όρους βεβαίως, ποια είναι η αποθήκη γνώσης που υπήρχε ήδη από εκείνη την εποχή.

    [10] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 19 σχέδια ταινιών

    Μια ώθηση στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή δίνει η χρηματοδότηση 19 σχεδίων ταινιών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) Οι εγκρίσεις που ανακοινώθηκαν δεσμεύουν το συνολικό ποσό των 459.000 ευρώ, σε τρία διαφορετικά προγράμματα.

    Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου «στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 30.4.2014 έως 10.9.2015, ως υποψήφιες χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ενέκρινε 8 προτάσεις δεσμεύοντας το ποσό των 144.000ευρώ.

    Επίσης, το Ε.Κ.Κ., στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν ως υποψήφιες χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ενέκρινε 10 από το σύνολο των 18 υποψηφίων προτάσεων, δεσμεύοντας το ποσό των 240.000ευρώ.

    Τέλος, όσον αφορά την πρόταση του κινηματογραφικού έργου, μεγάλου μήκους, με τον τίτλο PARK (σενάριο - σκηνοθεσία Σοφία Εξάρχου, παραγωγή NEDA FILM), η οποία είχε κατατεθεί στο Ε.Κ.Κ. στο Βασικό Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων, το Δ.Σ. εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση της με το ποσό των 75.000 ευρώ για την αποπεράτωσή της, επαναφέροντας εκ νέου προς εξέταση την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ.

    [11] «Τα Πολλά Πρόσωπα Της Ευρώπης» το θέμα του πέμπτου φεστιβάλ animation στην Κέρκυρα

    Η Ευρώπη, με όλη τη γοητεία και τις αντιφάσεις της, μια Ευρώπη, που αναζητά το δρόμο της, είναι το θέμα του φετινού «Be there! Corfu Animation Festival», του διεθνούς φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, αποτελεί τόπο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο, ήδη από τον Απρίλιο του 2011.

    Οι φίλοι της όγδοης τέχνης που θα βρεθούν στην Κέρκυρα από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα από τις 90 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ και από τις 172 ταινίες από 48 χώρες, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του.

    [12] Κομισιόν: Σε δύο εβδομάδες λειτουργικά τα κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα

    Σε δύο εβδομάδες το πολύ εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα είναι λειτουργικά τα κέντρα καταγραφής προσφύγων (hot-spot) στην Ελλάδα. Αυτό δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

    Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, o οποίος επισκέφθηκε χθες την Ελλάδα και πρότεινε να σταλεί πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό και εμπειρογνώμονες για να συνδράμουν τις προσπάθειες της Frontex.

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι εκτός από το δυναμικό της Frontex, η Επιτροπή έχει στείλει εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα που συνδράμουν τις τοπικές αρχές στη διαδικασία καταγραφής των προσφύγων, τόσο στα νησιά, όσο και στην Αθήνα. Παράλληλα, είπε, υπάρχει μια κεντρική ομάδα στον Πειραιά που συντονίζει όλη αυτή την προσπάθεια. «Χρειαζόμαστε περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, περισσότερα χρήματα και εργαζόμαστε σκληρά για να το πετύχουμε», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς.

    Εξάλλου, η Μ. Αντρέεβα επιβεβαίωσε ότι η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων θα γίνει την Παρασκευή. Πρόκειται για πρόσφυγες από την Ερυθραία οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν από την Ιταλία στη Σουηδία.

    [13] Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλ. Βούτσιτς

    Συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίησε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

    Στην μεταξύ τους συνομιλία συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του Κοσσόβου, καθώς και την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε πρόσκληση του κ. Βούτσιτς να επισκεφθεί την Σερβία, το αμέσως επόμενο διάστημα.

    [14] Πρόγραμμα σίτισης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις Λέσχες Αξιωματικών

    Στην τέταρτη χρονιά του μπαίνει το πρόγραμμα σίτισης αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σχεδίασε και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης παρέχοντας ένα σημαντικό βοήθημα σε καθηγητές και δασκάλους που διδάσκουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

    Το πρόγραμμα, από το οποίο επωφελούνται κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εφαρμόζεται σε περιοχές της επικράτειας όπου λειτουργούν Λέσχες Αξιωματικών κοντά σε σχολικές μονάδες, ενώ είναι αποτέλεσμα των δράσεων που προβλέπει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχουν υπογράψει του υπουργείο Παιδείας και του υπουργείο Άμυνας.

    Με βάση το πρόγραμμα, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους θα καταβάλλονται ημερήσια τροφεία καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με τα οποία θα σιτίζονται σε Λέσχες Αξιωματικών του ΥΠΕΘΑ.

    [15] Φ. Β. Σταϊνμάιερ: Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς

    Ερωτηθείς αν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα το προσεχές διάστημα, ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Σέφερ δεν επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία. Δήλωσε ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι ταξιδιωτικός προορισμός που αξίζει κανείς να επισκεφθεί, τόσο για τους Γερμανούς τουρίστες όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

    Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Τομπίας Πλάτε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ελληνικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική αστυνομία διοργανώνει αύριο συνέδριο με εκπροσώπους από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απούσης της ΕΛΑΣ, δήλωσε ότι καθημερινά διοργανώνονται διάφορες συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη πληροφορία.

    [16] Η Τσουμελέκα επιστρέφει με στόχο το Ρίο

    Η Αθανασία Τσουμελέκα προανήγγειλε την επιστροφή της στην ενεργό δράση με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο, με τίτλο «Βαδίζοντας με στόχο το Ρίο!». Η Ελληνίδα βαδίστρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την πρόκριση και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο, επιδιώκοντας να εμπνεύσει και βάζοντας αυτή τη νέα της προσπάθεια σε μια διαφορετική προοπτική. Θέλει, όπως γράφει, να μετατρέψει την προσπάθειά της σε όχημα για την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας και τη διάδοσή της στη νέα γενιά.

    [17] «Θρύλος ο Σπανούλης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ντάνιελ Χάκετ

    Αντίστροφα για τον πρώτο επίσημο αγώνα στην καριέρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετρά ο Ντάνιελ Χάκετ. Η «μοίρα» έριξε στα... βαθιά τον 27χρονο Ιταλοαμερικανό γκαρντ, αφού θα πάρει την πρώτη γεύση από Ελλάδα σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

    «Είχαμε μόλις 8 ημέρες να προπονηθούμε όλοι μαζί ως ομάδα για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς και μάλιστα για ένα νοκ-άουτ ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το άσχημο είναι πως δεν θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Μετράμε αντίστροφα και ανυπομονούμε για το τζάμπολ», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) ο Ντάνιελ Χάκετ, ενώ αναφερόμενος στον συμπαίκτη του πλέον, Βασίλη Σπανούλη, τόνισε: «Ένιωθα ότι παίζω απέναντι σε έναν θρύλο. Η λέξη αντίπαλος δεν αρκεί για να περιγράψει πως ένιωθα όταν πρωτο-αντιμετώπισα τον Σπανούλη σε ηλικία 24 ετών ως παίκτης της Σιένα. Ήρθα σε ένα σύλλογο νικητών και νιώθω ευλογημένος».

    [18] Στην τελική ευθεία για τα γήπεδα της Γαλλίας

    Στην τελική ευθεία για την πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας μπαίνουν τα προκριματικά του EURO 2016, με τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής των ομίλων. Η εθνική Ελλάδας θα παίξει στο Μπέλφαστ κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία για τον 6ο όμιλο. Η ελληνική ομάδα αγνοεί ακόμη τη νίκη, υπάρχει όμως συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει στην αναμέτρηση του «Windsor Park».

    Από εκεί και πέρα, το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο Ελμπασάν, όπου θ' αναμετρηθούν Αλβανία και Σερβία για τον 9ο όμιλο. Οι Αλβανοί διεκδικούν την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους και θέλουν τη νίκη χωρίς επεισόδια, ώστε ν΄ αποφύγουν την τιμωρία από την UEFA. Το ματς αυτό είναι ουσιαστικά η ρεβάνς του αγώνα των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, το οποίο είχε σημαδευτεί με σοβαρά επεισόδια, που πήραν εθνικές και πολιτικές προεκτάσεις, και είχαν οδηγήσει στην τιμωρία της εθνικής Σερβίας με την αφαίρεση βαθμών.

    Σημαντικά είναι και τα παιχνίδια της Τσεχίας με την Τουρκία, της Σκοτίας με την Πολωνία, της Ιρλανδίας με τη Γερμανία, της Κροατίας με τη Βουλγαρία, αλλά και το άλλο ματς του ομίλου της Ελλάδας, ανάμεσα στη Ρουμανία και τη Φινλανδία.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    10/10/2015 Ισλανδία-Λετονία

    10/10/2015 Καζακστάν-Ολλανδία

    10/10/2015 Τσεχία-Τουρκία

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    10/10/2015 Ανδόρα-Βέλγιο

    10/10/2015 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ουαλία

    10/10/2015 Ισραήλ-Κύπρος

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    09/10/2015 ΠΓΔΜ-Ουκρανία

    09/10/2015 Σλοβακία-Λευκορωσία

    09/10/2015 Ισπανία-Λουξεμβούργο

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    08/10/2015 Γεωργία-Γιβραλτάρ

    08/10/2015 Ιρλανδία-Γερμανία

    08/10/2015 Σκοτία-Πολωνία

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    09/10/2015 Αγγλία-Εσθονία

    09/10/2015 Σλοβενία-Λιθουανία

    09/10/2015 Ελβετία-Σαν Μαρίνο

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    08/10/2015 Ουγγαρία-Ν. Φαρόε

    08/10/2015 Β. Ιρλανδία-ΕΛΛΑΔΑ

    08/10/2015 Ρουμανία-Φινλανδία

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    09/10/2015 Λιχτενστάιν-Σουηδία

    09/10/2015 Μολδαβία-Ρωσία

    09/10/2015 Μαυροβούνιο-Αυστρία

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    10/10/2015 Αζερμπαϊτζάν-Ιταλία

    10/10/2015 Νορβηγία-Μάλτα

    10/10/2015 Κροατία-Βουλγαρία

    9ος ΟΜΙΛΟΣ

    08/10/2015 Αλβανία-Σερβία

    08/10/2015 Πορτογαλία-Δανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 October 2015 - 14:32:32 UTC