Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, για την ειρήνη και τη δημοκρατία
  • [02] Την ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ιδεολογικά κριτήρια υποστηρίζει η Πολιτική Γραμματεία
  • [03] Στους 86 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Άγκυρα
  • [04] Διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά
  • [05] Αντόνιο Γκουτέρες: Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας
  • [06] Το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, για την ειρήνη και τη δημοκρατία

    Τα βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία, εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο facebook και το twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, για την ειρήνη και τη δημοκρατία».

    [02] Την ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ιδεολογικά κριτήρια υποστηρίζει η Πολιτική Γραμματεία

    Την ανάγκη διεύρυνσης των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα επισημαίνει η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή, ενώ παράλληλα τονίζεται η θέση για τήρηση του μνημονίου αλλά και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

    Στην εισήγηση διευκρινίζεται ότι η ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους στήριξης της προσπάθειας των ανατροπών, άρα με ιδεολογικό περιεχόμενο και όχι με όρους αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων που θα διασφαλίζουν μεν την εκλογική και κυβερνητική συνέχεια, αλλά θα διαμορφώνουν ελαστικές ιδεολογικές σχέσεις.

    Επίσης, η εισήγηση επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα που έχει πολλές φορές διατυπωθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά την ένταξη στελεχών στον κρατικό μηχανισμό. Για το θέμα αυτό η εισήγηση τονίζει ότι η κρατικοποίηση του κόμματος που τους έξι αυτούς μήνες υπήρχε ως ερώτημα και φόβος, είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός. Αυτό , προσθέτει, μπορεί να συμβεί εάν κατά τη διάρκεια της στελέχωσης του κράτους - που είναι αναγκαία - αυτή γίνει χωρίς προγραμματισμό, αξιολόγηση και ιεράρχηση με αποτέλεσμα το κράτος να απορροφήσει με ευθύνη της ηγεσίας, αλλά και των μελών του, όλο το κόμμα. Το κόμμα, επισημαίνεται, θα αρχίσει τότε να λειτουργεί ως μηχανισμός στελέχωσης του κράτους ή ως προσωρινή λύση για τα κυβερνητικά στελέχη που αποχωρούν από τις θέσεις τους. Υπό αυτό το πρίσμα, «το κόμμα και η κυβέρνηση, που είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της αριστερής διακυβέρνησης, θα χάσουν την προνομιακή σχέση με την κοινωνία. Το κόμμα αντί για αυθεντικός εκφραστής των κοινωνικών αναγκών προς την κυβέρνηση θα μετατραπεί σε ενδιάμεσο σταθμό έκφρασης όχι συλλογικών αναγκών, αλλά ατομικών επιθυμιών»

    [03] Στους 86 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Άγκυρα

    Στους 86 ανέρχονται οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας

    Ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

    «Εξήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι 24 υπέκυψαν στο νοσοκομείο», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τον Μουεζίνογλου, οι τραυματίες ανέρχονται στους 186.

    O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας διαπράχθηκε κατά πάσα πιθανότητα από δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

    Οι αρχές έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δύο καμικάζι διέπραξαν την επίθεση, πρόσθεσε.Ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος τονίζοντας ότι οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν ως στόχο την ενότητα, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα της Τουρκίας.

    Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στη μετάδοση εικόνων που δείχνουν τις εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι δύο εκρήξεις προφανώς ήταν αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας. Άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με τα εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.

    [04] Διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά

    Κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, διαδήλωσαν το μεσημέρι κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του ευρύτερου Πειραιά, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της δημοτικής τους αρχής.

    Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, που συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του Δήμου. Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση, είπε, και είναι φυσικό, συνέχισε, να αντιδρούν οι πολίτες, αφού η απόφαση να πουληθεί το λιμάνι δεν έχει προηγούμενο, γι αυτό είναι σημαντική αυτή η απάντηση της πόλης που θα έχει και συνέχεια, καθώς θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Στην διαδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές Εύη Καρακώστα, Ειρήνη Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ , ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος.

    [05] Αντόνιο Γκουτέρες: Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας

    Τη Λέσβο επισκέπτεται από το μεσημέρι σήμερα ο ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες.

    Τη Λέσβο που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παράδειγμα προς όλο τον κόσμο για τα αισθήματα που επέδειξε προς τους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο διαφεύγοντας από τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής».

    Σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες «το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας. Αποτελεί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση».

    Ο ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε αμέσως μετά την άφιξη του συνοδευόμενος από το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη το Κέντρο διαμονής προσφύγων στις πρώην εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, το υπό διαμόρφωση Κέντρο Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ και τέλος το Κέντρο Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια. Το απόγευμα θα πάρει μέρος στο παλιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης σε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με εθελοντικές οργανώσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα μεταναστών και προσφύγων.

    Αύριο ο κ. Γκουτέρες θα επισκεφθεί το βόρειο τμήμα της Λέσβου και ιδιαίτερα τη διαδρομή από τη Σκάλα Συκαμνιάς μέχρι το Μόλυβο όπου και πραγματοποιούνται οι περισσότερες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.

    [06] Το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Για διγλωσσία και η υποκρισία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Στην προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε τον Τσίπρα εσωτερικού και τον Τσίπρα εξωτερικού. Και είδαμε τις συνέπειες.

    Σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε τον Τσίπρα του αριστερού λόγου και της δεξιάς πράξης» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «εξορκίζουν την εξάρτηση αυτοί που παραδόθηκαν άνευ όρων στο χειρότερο μνημόνιο και συμφώνησαν με την πιο σκληρή επιτροπεία».

    «Μιλούν δήθεν για ανάπτυξη αυτοί που μας επιστρέφουν στην ύφεση, που διογκώνουν την ανεργία.

    Μιλούν δήθεν για κοινωνική πολιτική, την ώρα που μεθοδεύουν με το ΔΝΤ την περικοπή των συντάξεων, την ώρα που έρχεται η φόρο-καταιγίδα.

    Μιλούν δήθεν για ευαισθησία αυτοί που ξεκινούν τις κατασχέσεις από μισθούς και συντάξεις. Που εγκατέλειψαν τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «κατάληψη» της κρατικής εξουσίας .

    «Μιλούν για «κόμμα εκτός κράτους», ακριβώς την ώρα που κάνουν έφοδο «κατάληψης» της κρατικής εξουσίας.

    Μιλούν για αριστερά, την ώρα που συνεργάζονται με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος η οποία καταλήγει επισημαίνοντας πως « η ώρα της αποκάλυψης έρχεται...»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 October 2015 - 16:32:13 UTC