Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομόλογα με στόχο συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες ετοιμάζουν ΟΗΕ και η ΠΤ
  • [02] Οι ρωσικές δυνάμεις εντατικοποιούν τις αεροπορικές τους επιθέσεις στη Συρία
  • [03] Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ
  • [04] Μία Παλαιστίνια έγκυος και η κόρη της σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα
  • [05] Τριήμερο πένθος στην Τουρκία

  • [01] Ομόλογα με στόχο συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες ετοιμάζουν ΟΗΕ και η ΠΤ

    Διεθνείς οργανισμοί καταστρώνουν ένα σχέδιο συγκέντρωσης δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την αποτροπή επιδείνωσης της προσφυγικής κρίσης στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, προχωρώντας στην έκδοση νέων ομολόγων για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους και να στηρίξουν την ανοικοδόμηση περιοχών που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις.

    Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης παρουσίασαν την πρόταση τους, έπειτα από την συνάντηση των αρμοδίων των διεθνών αυτών οργανισμών για τη χάραξη πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με την εύρεση τρόπων αντιμετώπισης της αυξανόμενης ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης εξαιτίας των πολέμων σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Υεμένη και η Λιβύη.

    Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ζει Γιοκ Κιμά δήλωσε πως περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα μια μαζική εισροή προσφύγων σε χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία.

    [02] Οι ρωσικές δυνάμεις εντατικοποιούν τις αεροπορικές τους επιθέσεις στη Συρία

    Οι αρχές της Ρωσίας δήλωσαν χθες πως εντατικοποίησαν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ τοπικοί παρατηρητές ανέφεραν πως αρκετές από τις επιθέσεις έπληξαν περιοχές στη δυτική Συρία, όπου η εξτρεμιστική οργάνωση έχει μικρή παρουσία.

    Νωρίτερα χθες αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης για τα «μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τη Ρωσία και το διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία» όπως διευκρίνισε το Πεντάγωνο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το Πεντάγωνο με επίκεντρο την ασφάλεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε χθες πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εντατικοποίησαν την αεροπορική τους εκστρατεία κατά το τελευταίο 24ωρο, με 64 αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν 55 στόχους, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων?

    [03] Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα το κέντρο της Καμπούλ έπειτα από μια κατά τα φαινόμενα επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ξένα στρατεύματα, ανακοίνωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.«Σημειώθηκε σε ώρα αιχμής και υπάρχουν θύματα» δήλωσε ο αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί, κάνοντας λόγο για επίθεση αυτοκτονίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως άλλωστε μεταδίδουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Η επίθεση στην Καμπούλ σημειώνεται σε ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο, μετά και τις σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν γύρω από τη βόρεια πόλη Κουντούζ, η οποία έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών στα τέλη Σεπτεμβρίου ύστερα από συγκρούσεις μερικών ωρών.

    [04] Μία Παλαιστίνια έγκυος και η κόρη της σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα

    Μια αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο θέση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, προκάλεσε την κατάρρευση ενός κοντινού σπιτιού σκοτώνοντας μια Παλαιστίνια γυναίκα και την κόρη της, ανέφεραν αξιωματούχοι των ιατρικών αρχών.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η ισχυρή έκρηξη σε μια από τις θέσεις της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε την κατάρρευση ενός κοντινού σπιτιού, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν μέσα.Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε πως η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν ηλικίας 30 ετών και έγκυος, ενώ η κόρη της ήταν 3 ετών. Πρόσθεσε πως από την επίθεση τραυματίστηκε ένα αγόρι ηλικίας 5 ετών και ένας άνδρας.

    [05] Τριήμερο πένθος στην Τουρκία

    Η Τουρκία, που επλήγη από την πλέον πολύνεκρη επίθεση της ιστορίας της, αρχίζει σήμερα την ταφή των θυμάτων των εκρήξεων. Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ προσέρχονταν σε μια διαδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

    Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Οι πρώτες κηδείες ένθερμων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που σκοτώθηκαν στην επίθεση, για την οποία δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, θα τελεστούν σήμερα. Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο απολογισμός αυξήθηκε αργά χθες βράδυ σε 95 νεκρούς και 246 τραυματίες, ενώ 48 χαροπαλεύουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Άγκυρας. Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το φιλοκουρδικό κόμμα που είχε καλέσει στη διαδήλωση, διαβεβαίωσε χθες βράδυ μέσω Twitter ότι ο απολογισμός είναι 128 νεκροί.

    Η επίθεση σημειώθηκε χθες στις 10.04' τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, όπου είχαν φθάσει χιλιάδες διαδηλωτές απ' όλη την Τουρκία ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο συνδικάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και κομμάτων της αριστεράς και, συγκεντρώνονταν στο σημείο αυτό για να καταγγείλουν την επανάληψη της σύγκρουσης μεταξύ της Άγκυρας και των κούρδων ανταρτών.Οι εκρήξεις μετέτρεψαν την πλατεία, που είχε γεμίζει με πτώματα, σε σκηνή πολέμου και προκάλεσαν πανικό στο πλήθος.

    Ο ισλαμοσυντηρητικός Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε μια «επίθεση μίσους κατά της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας» και υποσχέθηκε ότι θα δώσει «την πιο ισχυρή απάντηση».

    Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχει «ισχυρές ενδείξεις» πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο καμικάζι. Καθώς δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ο πρωθυπουργός υπέδειξε ως πιθανούς δράστες: το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C).

    Η ιδιαίτερα φονική επίθεση πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης που ενισχύεται από τις συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική χώρα, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

    Μετά την επίθεση, η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει οργισμένους διαδηλωτές που κατήγγειλαν την απουσία μέτρων ασφαλείας γύρω από το σημείο της συγκέντρωσης φωνάζοντας «αστυνόμοι δολοφόνοι».

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να εκφράσει την «αλληλεγγύη» της χώρας του στην Τουρκία κατά της «τρομοκρατίας».

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε μια «αποτρόπαια» ενέργεια και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μια επίθεση κατά των «πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης».

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ζήτησε «οι δράστες αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών» να «προσαχθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης».

    Το HDP ενοχοποίησε ρητά την κυβέρνηση. «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος φονιά που έχει μετατραπεί σε μαφία», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

    Στην Κωνσταντινούπολη και σε πόλεις της νοτιοανατολικής χώρας, χιλιάδες άνθρωποι καταδίκαζαν την κυβέρνηση φωνάζοντας «Ερντογάν δολοφόνε» και «η ειρήνη θα νικήσει». Παρόμοιες φιλοκουρδικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 October 2015 - 6:32:17 UTC