Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Μείωση 10% της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης προωθεί ο ΠτΒ
  • [03] Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του ΦΠΑ στα νησιά
  • [04] Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί την ερχόμενη Τετάρτη
  • [05] Μπ. Νετανιάχου: Η τρομοκρατία του μαχαιριού δεν θα νικήσει
  • [06] ΣτΕ: Δεν είναι αντισυνταγματική η θέσπιση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης
  • [07] Στήριξη από τον Καναδά στη συνεργασία της "ΕΛΠΙΔΑΣ" με το καναδικό νοσοκομείο Sick Kids
  • [08] Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την προσωπικότητα του Παζολίνι
  • [09] Νέες και παλιές δυνάμεις στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων
  • [10] Ο Ορχάν Παμούκ επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίθεση κατά των Κούρδων
  • [11] Κ. Μητσοτάκης: «Σημεία και τέρατα» προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο
  • [12] Δ. Παπαδημούλης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Εφικτό το κούρεμα χρέους και με άλλη μορφή πέραν της κλασικής
  • [13] Χωρίς οπαδούς ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ
  • [14] Η Πάρμα «αγόρασε» την ιστορία της!

  • [01] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών για τα επικείμενα νομοθετήματα.

    Η συνεδρίαση πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης μεγάλης συζήτησης του νομοθετικού έργου στη Βουλή, που ξεκινά με τα προαπαιτούμενα του προγράμματος με τους δανειστές.

    [02] Μείωση 10% της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης προωθεί ο ΠτΒ

    Ρύθμιση για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης σε ποσοστό 10% επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μέσω του υπό σύνταξη προϋπολογισμού της Βουλής.

    Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, πρόκειται για συνέχεια των περικοπών των απολαβών των βουλευτών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται περικοπή επί του βασικού «μισθού» των βουλευτών. Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

    Δεν θα υπάρξει ωστόσο μεταβολή στην αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές, καθώς αυτή ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ και είναι και η κατώτατη αμοιβή του Δημοσίου.

    Τέλος, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι δεν θα συμπαρασυρθούν - λόγω της μείωσης των βουλευτικών αποζημιώσεων - οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών και θα γίνει προσπάθεια να μην συμπαρασυρθούν ούτε οι αμοιβές των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [03] Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του ΦΠΑ στα νησιά

    Διευκρινίσεις σχετικά με το συντελεστή ΦΠΑ που θα ισχύει για παραδόσεις αγαθών, μετακινήσεις και άλλες δραστηριότητες στα νησιά γενικά, μετά την κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα έξι πρώτα νησιά (Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο) από 1 Οκτωβρίου 2015, δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

    Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι επαγγελματίας, με έδρα την Πάρο, για δουλειά που θα αναλάβει στην Κάρπαθο θα χρεώσει ΦΠΑ 23% και όχι 16% που ισχύει στην τελευταία. Επίσης, για το δρομολόγιο Τήνο-Μύκονο-Φολέγανδρο με πλοίο που έρχεται από τον Πειραιά ο ΦΠΑ θα είναι 23%. Όμως, για πλοίο που κάνει μόνο το δρομολόγιο Τήνο-Φολέγανδρο ο ΦΠΑ θα είναι 16%.

    [04] Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί την ερχόμενη Τετάρτη

    Την ανάγκη πίστης εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώζώνης υπογράμμισε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος όπως ανακοίνωσε θα επισκεφθεί την Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

    Ως προς τις σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη αλλά και από υπευθυνότητα.

    Επίσης τόνισε ότι -όπως έχει συμφωνηθεί- η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα.

    Ως προς το ζήτημα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφαλείας για χώρες της ευρωζώνης.

    [05] Μπ. Νετανιάχου: Η τρομοκρατία του μαχαιριού δεν θα νικήσει

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα υπερνικήσει το κύμα επιθέσεων με μαχαίρια εναντίον των Ισραηλινών και των Εβραίων, όπως ξεπέρασε στο παρελθόν και τις επιθέσεις με βόμβες.

    «Η τρομοκρατία του μαχαιριού δεν θα μας νικήσει», είπε ο Νετανιάχου στο κοινοβούλιο.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να σταματήσει αυτούς που υποκινούν το μίσος και να καταδικάσει τις αντιισραηλινές επιθέσεις.

    «Οι εκτελέσεις, οι σφαγές και ο εποικισμός εκ μέρους της κυβέρνησης Νετανιάχου είναι αυτά που εντείνουν τη βία, τον εξτρεμισμό και το λουτρό αίματος», απάντησε αμέσως ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο «υπ' αριθμόν 2» της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OLP).

    [06] ΣτΕ: Δεν είναι αντισυνταγματική η θέσπιση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

    Συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα που επιβλήθηκε το 2011 με το νόμο 3986/2011, αλλά αντισυνταγματικό τον τρόπο υπολογισμού του ύψους της.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε δύο προσφυγές φορολογουμένων, που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών του 2011, για την βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος.

    Έτσι, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η έκτακτη εισφορά δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη ενώ δεν προσκρούει ούτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ωστόσο, αποφάνθηκε πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού της επίμαχης έκτακτης εισφοράς, θεωρώντας τη σχετική ρύθμιση «ανίσχυρη και μη εφαρμοστέα, ως αντισυνταγματική».

    [07] Στήριξη από τον Καναδά στη συνεργασία της "ΕΛΠΙΔΑΣ" με το καναδικό νοσοκομείο Sick Kids

    Ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ γεμάτο ελπίδα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες και οργανώνει το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Danforth, στον Καναδά, θα διαθέτει πλέον μέρος από τα έσοδα του στη επιστημονική συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ" με το νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά.

    Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πλαισιωμένη από τον Ρέιμοντ Κινγκ (Raymond King), διευθυντή Ανάπτυξης και Διεθνών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου Sick Kids, και τον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", Μανώλη Παπασάββα, ενημέρωσαν σήμερα τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στη σημαντική αυτή συνεργασία που ξεκίνησε το 2013, με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων.

    «Χάρη σ' αυτούς, ευαισθητοποιήθηκαν πολλοί νέοι φίλοι και φορείς, που εν συνεχεία στάθηκαν αρωγοί στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με δική τους πρωτοβουλία το Cirque de Soleil αφιέρωσε μία παράστασή του στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Δική τους επίσης ήταν η ιδέα της οργάνωσης της συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη στο Τορόντο "Α night to Remember", την οποία σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα για το πρόγραμμα αδελφοποίησης του Sick Kids Hospital και του νοσοκομείου μας», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη, η οποία απένειμε στον πρέσβη του Καναδά το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ".

    Ο κ. Πεκ, βαθιά συγκινημένος, είπε ότι ήταν μεγάλη του τιμή και μεγάλη του χαρά που του δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλει στο μεγάλο έργο της "ΕΛΠΙΔΑΣ".

    Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, πρόεδρος της εταιρείας «Κrinos Foods Canada» και πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Danforth (ΒΙΑ), παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Danforth, εδώ και 22 χρόνια οργανώνει ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ στο Τορόντο, το «Krinos Taste of the Danforth» και ότι μέρος των εσόδων από το φεστιβάλ αυτό θα διατίθεται κάθε χρόνο για την ενίσχυση του επιστημονικού προγράμματος των δυο νοσοκομείων. Η κ. Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του, του απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ".

    [08] Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την προσωπικότητα του Παζολίνι

    Την εξαιρετικά πολυσχιδή προσωπικότητα του Ιταλού διανοούμενου της αριστεράς, σκηνοθέτη, σεναριογράφου, ηθοποιού, ποιητή Πιερ Πάολο Παζολίνι επιχειρεί να προσεγγίσει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη προς τιμή του (με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων απ τη δολοφονία του) το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «Tor Vergata».

    Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Η Σφίγγα στην Άβυσσο, Π. Π. Παζολίνι 40 Χρόνια από το θάνατό του. Νέες Προοπτικές και Κριτικές Αποτιμήσεις του έργου του» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

    «Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αμιγώς ποιητικό τίτλο που συμπυκνώνει το έργο, το λόγο και την σύντομη αλλά καθοριστική παρουσία και προσφορά του Παζολίνι. Μιλούσε συνήθως με χρησμούς (Σφίγγα) και καταδύθηκε ζώντας, σκεπτόμενος, γράφοντας, κινηματογραφώντας και τελικά πεθαίνοντας στην Άβυσσο...» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Λογοτεχνίας, Κωνσταντίνα Ευαγγέλου,υπεύθυνη της επιστημονικής διοργάνωσης στο ΑΠΘ.

    [09] Νέες και παλιές δυνάμεις στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων

    Νέες και παλιές δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου και συνεργάτες του Λευτέρη Βογιατζή συμπεριλαμβάνονται και στο φετινό πρόγραμμα του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων - που ξεκινάει και τελειώνει με δύο μουσικές εκδηλώσεις.

    Συγκεκριμένα, στις 19 και 20 Οκτωβρίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος διαλέγει από το 50χρονο ρεπερτόριο του 22 τραγούδια και ερμηνεύει έντεκα από αυτά μόνος με την κιθάρα του, κι άλλα τόσα με την Ελένη Βιτάλη. Τα έσοδα της βραδιάς που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή θα διατεθούν υπέρ των παιδιών των προσφύγων, μέσω της Εθελοντικής- Κοινωνικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, που δραστηριοποιείται στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης.

    Την αυλαία της φετινής σεζόν στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων θα κλείσει τον Μάιο η όπερα δωματίου του Χέντελ «Αλτσίνα» από την ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάστη. Το πρόγραμμα 2015-2016, που δεν είναι- κατά την Ειρήνη Λεβίδη- τόσο «πυκνό όσο πέρυσι, κι αυτό παρά τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεχτήκαμε», καθώς- όπως είπε- «οι παραστάσεις θέλουν χρόνο για να προετοιμαστούν, να υπάρξουν και να γράψουν στη συνείδηση του θεατρικού κοινού».

    Έτσι φέτος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δουλειές τριών σκηνοθετών της νέας γενιάς που δοκιμάζονται στο ξένο κλασσικό ρεπερτόριο. Ειδικότερα, η Μαρία Μαγγανάρη με την ομάδα προτσές, επιχειρεί να ερευνήσει την πλέον αρχετυπική σχέση μητέρας (Μαρία Κεχαγιόγλου) και κόρης (Ανθή Ευστρατιάδου) στο σπουδαίο έργο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Η Φθινοπωρινή Σονάτα» (από 29/10). Ο Θέμελης Γλυνάτσης καταπιάνεται με ένα από τα πιο γοητευτικά και προκλητικά κείμενα της ευρωπαϊκής δραματουργίας, τη «Σαλώμη» του Οσκαρ Γουάϊλντ, με τη Θεοδώρα Τζήμου να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο (από 26/11). Ενώ ο Γιώργος Σκεύας θα σκηνοθετήσει το «Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ιμπσεν, με την Αμαλία Μουτούση στον εμβληματικό ρόλο της Νόρας (από 20/1).

    Πρόσθετα, ο Περικλής Μουστάκης, με αφορμή το όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ εισχωρεί στον ανοίκειο κόσμο της πνευματικότητας του θανάτου στην περφόρμανς «Οστέα Ξηρά» (από 8/3).

    Τέλος, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων επαναλαμβάνονται και φέτος οι λογοτεχνικές αναγνώσεις. Με ποίηση των Ηλία Λάγιου και Νίκου Καρούζου, καθώς και ένα αφιέρωμα στον Χάουαρντ Μπάρκερ, συγγραφέα του «Ύστατου Σήμερα», το οποίο επιμελείται η Εύη Σακελλαρίου.

    [10] Ο Ορχάν Παμούκ επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίθεση κατά των Κούρδων

    Ο νομπελίστας Λογοτεχνίας το 2006 Ορχάν Παμούκ επικρίνει έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κατηγορεί για "σχέδιο" απέναντι στους Κούρδους, την επομένη της επίθεσης στην Άγκυρα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

    "H εκλογική ήττα εξόργισε τον Ερντογάν (...)", οι Κούρδοι "δεν τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για το σχέδιό του της προεδρικής Δημοκρατίας", εκτιμά ο Παμούκ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας.

    "Κυβέρνηση και στρατός αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τον πόλεμο κατά του κουρδικού κινήματος", δήλωσε ο συγγραφέας των βιβλίων "Χιόνι" και "Ιστανμπούλ, πόλη και αναμνήσεις".

    [11] Κ. Μητσοτάκης: «Σημεία και τέρατα» προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο

    «Σημεία και τέρατα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Από πού να αρχίσει κανείς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι μετά από εννέα μήνες στο τιμόνι της χώρας, «ο ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει σιγά-σιγά την παλιά συνταγή της Αριστεράς, που δεν είναι άλλη από τη φορολόγηση».

    Χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ήρθε η ώρα για τη «λυπητερή» μετά από 7 μήνες αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, και αναφέρθηκε στη για πρώτη φορά φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, στην κατάργηση εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια, και στη δυνατότητα που δίνει το πολυνομοσχέδιο για επιβολή ποινών φυλάκισης, ακόμα και για μικροπαραβιάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

    Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σήμερα, μετά από 5 χρόνια κρίσης, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να δώσει παραπάνω φόρους, και η λύση δεν είναι να κυνηγάμε έσοδα από μια αγελάδα που δεν μπορεί να βγάλει περισσότερο γάλα.

    [12] Δ. Παπαδημούλης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Εφικτό το κούρεμα χρέους και με άλλη μορφή πέραν της κλασικής

    Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα ουσιαστικό κούρεμα του δημόσιου χρέους «και με άλλη μορφή» πέραν της κλασικής εξέφρασε σήμερα ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». «Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η μορφή; Μια πολύ μεγάλη περίοδος χάριτος, σταθεροποίηση και μείωση των επιτοκίων και μια πολύ μακρά περίοδος ωρίμανσης και αποπληρωμής του χρέους», εξήγησε.

    Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν περιμένει κανένα θαύμα, αφού είναι ολοφάνερο ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει από την πρώτη στιγμή. Όταν το πρωτοείπαμε μας έλεγαν "απαγορεύεται και να το λέτε γιατί δεν είστε πατριώτες και δυσκολεύετε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας". Η διαφορά τώρα, μετά από μερικούς μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι όλοι ομολογούν ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό».

    Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ακόμη ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να έχουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ, όχι μόνο από κοινοτικά κονδύλια ή δημόσια, που δεν είναι και πολλά, αλλά και από ιδιωτικές επενδύσεις, με κεφάλαια που θα προέλθουν τόσο απ' έξω, όσο και από αυτά που βρίσκονται παραχωνιασμένα εδώ και εκεί, προκειμένου να ανακτήσουμε την αποεπένδυση που υπήρχε στα πέντε χρόνια του μνημονίου».

    Ερωτηθείς για τα γερμανικά ξενοδοχεία που εδρεύουν στις ακτές της Τουρκίας και την επίπτωση που μπορεί να έχει για την ελληνική πλευρά η επιβολή του ΦΠΑ στη διανυκτέρευση, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Διαψεύστηκε η θεωρία ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα διαλυθεί ο τουρισμός. Το επιχείρημά μου είναι ότι τη χρονιά αυτή του τουριστικού ρεκόρ, που νησιά-διαμάντια τουριστικά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη "βούλιαξαν", είχαμε απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ».

    [13] Χωρίς οπαδούς ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ

    Χωρίς οπαδούς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Κροάτες ενημέρωσαν τους «ερυθρόλευκους» ότι δεν θα εκδώσουν εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους, λόγω της αμετακίνητα αρνητικής θέσης της κροατικής αστυνομίας, αλλά και της έντονης ανησυχίας της UEFA για το «υψηλού κινδύνου» ματς της 20ης Οκτωβρίου.

    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι και η Ντιναμό στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 4η αγωνιστική, δεν θα έχει τους οπαδούς της, καθώς θα εκδοθούν εισιτήρια μόνο για τους Πειραιώτες.

    [14] Η Πάρμα «αγόρασε» την ιστορία της!

    Το να αγοράσεις την ιστορία σου δεν αποτιμάται παρά μόνο 50.000 ευρώ... Αυτό είναι το ποσό που θα πληρώσει η νέα εταιρεία (Parma Calcio 1913) που ιδρύθηκε για να «αναστήσει» την Πάρμα από τις στάχτες της και αφορά στην επανάκτηση των τροπαίων που είχε κατακτήσει ο σύλλογος της Εμίλια-Ρομάνια κατά την περίοδο της μεγάλης ακμής του.

    Με αυτό το ποσό η νέα διοίκηση πλειοδότησε, ελλείψει πάντως άλλων προσφορών, στη δημοπρασία που έγινε για τα Κύπελλα που κοσμούσαν την τροπαιοθήκη της ομάδας και δεν ήταν λίγα. Έτσι, δύο Κύπελλα UEFA, τρία Κύπελλα Ιταλίας, ένα ευρωπαϊκό κι ένα ιταλικό Σούπερ Καπ παραδόθηκαν στην Parma Calcio 1913.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2015 - 16:32:20 UTC