Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης για ΚΕΦΕ: Επιβάλλαμε τη νομιμότητα
  • [02] Απ. Τζιτζικώστας: H εκλογή του προέδρου της ΝΔ αποτελεί κατάκτηση των μελών της
  • [03] Βρετανία:Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008 υποχώρησε η ανεργία
  • [04] Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για την εξαίρεση των Μητροπόλεων και της Αρχιεπισκοπής από τα capital controls
  • [05] Η ηθοποιός Τζουλιάν Μουρ ξεκινάει εκστρατεία για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ
  • [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με ¶. Μέρκελ στις 6 το απόγευμα
  • [07] «Ναι σε συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, όχι στη συνεργασία κομματικών μηχανισμών», από τον Στ. Θεοδωράκη
  • [08] «Δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή φοροδιαφυγής», διαβεβαίωσε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [09] Αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς στέρησαν από την Μπεντέλη το ευρωπαϊκό μετάλλιο
  • [10] ΝΒΑ: Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Όντομ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης για ΚΕΦΕ: Επιβάλλαμε τη νομιμότητα

    Επιστρέφει ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που προχωράει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

    «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε, λέγοντας πως είναι αυτονόητο ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ.

    Σχετικά με τη συνάντησή του πριν την ΚΟ της ΝΔ με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι συζητά μαζί τους τηλεφωνικά, τακτικά, και πως θεωρεί πάντα ότι μια συζήτηση μεταξύ των συνυποψηφίων βοηθά για όλα τα θέματα.

    Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ

    Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή συνάντηση των 4 υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να επέλθει η ηρεμία στο εσωκομματικό μέτωπο. Μία ώρα μετά στις 6 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

    [02] Απ. Τζιτζικώστας: H εκλογή του προέδρου της ΝΔ αποτελεί κατάκτηση των μελών της

    Τις θέσεις του με τις οποίες προσέρχεται στη συνάντηση των τεσσάρων στη Βουλή έδωσε στη δημοσιότητα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας υπενθυμίζει πως «ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τις εθνικές εκλογές, έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, από τη βάση της παράταξής» και -όπως λέει- με αυτή την απόφαση κατέθεσε και την υποψηφιότητά του.

    Θέλοντας να κλείσει την όποια συζήτηση για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζει πως «οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων»

    [03] Βρετανία:Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008 υποχώρησε η ανεργία

    Η ανεργία στη Βρετανία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τα μέσα του 2008 σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας εμφανίζεται ανθεκτική στις πιέσεις από την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 5,4% μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου από 5,5% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική αρχή της χώρας. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο. Ο ρυθμός αύξησης των αποδοχών, εκτός των επιδομάτων, επιβραδύνθηκε στο 2,8% από το 2,9%.

    Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 140.000 στα 31,1 εκατ. τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 79.000 στα 1,77 εκατ. άτομα, με το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο να υποχωρεί στο 5,3% από το 5,4% τον Ιούλιο.

    [04] Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για την εξαίρεση των Μητροπόλεων και της Αρχιεπισκοπής από τα capital controls

    Από τις 25 Σεπτεμβρίου υπάγονται στις εξαιρέσεις των capital controls οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ, μηνιαίως, αντιστοίχως.

    Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, παραπέμποντας παράλληλα σε δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου, «εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ, μηνιαίως, αντίστοιχα».

    Στο ίδιο δελτίο Τύπου περιγράφεται σειρά διευκολύνσεων και για οργανισμούς και για φυσικά πρόσωπα (νοσηλεία στο εξωτερικό, συνοδοί αρρώστων, οπλίτες, φοιτητές, διενέργεια εράνων για πάσχοντες από ανίατες ασθένειες και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε λοιπά, αλλά και για αρρώστους, όπως και συνοδούς αυτών σε περίπτωση νοσηλείας εκτός Ελλάδας, άρση προθεσμιακών λογαριασμών για λόγους βιωσιμότητας, κ.ο.κ.).

    Από την πλευρά της, η Εκκλησία της Ελλάδος καταγγέλλει ως ανεύθυνα τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «η Εκκλησία εξαιρείται για ακόμα μία φορά από περιορισμούς που ισχύουν για τους πολίτες».

    [05] Η ηθοποιός Τζουλιάν Μουρ ξεκινάει εκστρατεία για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ

    Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζουλιάν Μουρ ξεκίνησε χθες Τρίτη εκστρατεία με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή περίπου 80 άλλων διασημοτήτων του Χόλιγουντ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

    Όπως δήλωσε η ηθοποιός, μετά την αιματηρή επίθεση στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στις ΗΠΑ (Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σκότωσε 20 μαθητές και 6 μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε) είπε στον εαυτό της: «Πρέπει να κάνω κάτι...Έχω ευθύνη ως γονέας».

    Με την υποστήριξη καλλιτεχνών όπως οι: Στιβ Καρέλ, Έλεν ΝτεΤζένερις, Τζένιφερ Λόρενς, Κιμ Καρντάσιαν, Γιόκο Όνο, Ριζ Γουίδερσπουν και δεκάδες άλλοι η εκστρατεία ζητεί την ασφαλή φύλαξη των όπλων, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά παιδιά και ζητεί να ληφθούν μέτρα για να μη μπορούν να αποκτούν όπλα άτομα που έχουν διαπράξει αδικήματα ή έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία ή παρενόχληση ή πάσχουν από ψυχική νόσο.

    [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με ¶. Μέρκελ στις 6 το απόγευμα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο ¶γγελα Μέρκελ θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στις 6:00μμ.

    [07] «Ναι σε συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, όχι στη συνεργασία κομματικών μηχανισμών», από τον Στ. Θεοδωράκη

    «Μεγάλη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας χρειαζόμαστε», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το μεσημέρι στην ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση, σχετικά με τις «προοδευτικές λύσεις για το σήμερα και το αύριο», και επανέλαβε την πρόταση τού Ποταμιού για διάλογο με όσους «ασφυκτιούν ανάμεσα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

    «Καλούμε τους απογοητευμένους να συμμετέχουν», προσέθεσε και τόνισε ότι «το Ποτάμι δεν μπαίνει σε παζάρι με τους παλιούς κομματικούς μηχανισμούς και σε σκοτεινούς διαδρόμους». «Να διαχωρίσουμε την υποκριτική διάθεση από την πραγματική βούληση. Δεν θέλω να έχω σχέση με τους παλιούς μηχανισμούς. ¶λλο ο διάλογος κι άλλο η συμπόρευση με τους μηχανισμούς», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπλήρωσε: «Όχι στο έλα μαζί μας στο παλιό κτίριο για να μοιραστούμε τον χώρο. Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε μέτωπο των προοδευτικών δυνάμενων ώστε να τα ξεπεράσουμε αυτά».

    Σημείωσε δε ότι «το Ποτάμι πρότεινε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, από την άνοιξη, και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αδιαφόρησαν, γιατί ευελπιστούσαν στην εξουσία και τώρα το ζητούν».

    [08] «Δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή φοροδιαφυγής», διαβεβαίωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραγραφή υπόθεσης φοροδιαφυγής, έδωσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Ιουλίου, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

    Με αφορμή δημοσιεύματα για παραγραφή των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην οδηγηθεί καμία υπόθεση για την οποία υπάρχει εντολή ελέγχου ή εισαγγελική παραγγελία σε παραγραφή. «Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και θα έρθει στη Βουλή διάταξη», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει αυτή η κυβέρνηση οποιαδήποτε υπόθεση στην οποία έχει ξεκινήσει ο έλεγχος να παραγραφεί».

    «Δεν ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουν, όπως μας κατηγορείται. Γίνεται μια διαπραγμάτευση, δεν έχουμε παραιτηθεί. Το θέμα της μη παραγραφής είναι πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός προχώρησε στην απόσυρση του άρθρου 2 παράγραφος 5 και 6 που αφορούσε την φορολόγηση εισοδημάτων που προέρχονται από ενοίκια.

    Ο κ. Αλεξιάδης, προανήγγειλε, ακόμα, ότι εντός της ημέρας θα φέρει διάταξη για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, που θα δίνει τη δυνατότητα να περιλαμβάνονται και υποθέσεις που βρίσκονται και στο ΣτΕ και όχι μόνο στα διοικητικά δικαστήρια.

    Νωρίτερα, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

    Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι.

    Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί το βράδυ και σε Β' ανάγνωση, ενώ αύριο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

    [09] Αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς στέρησαν από την Μπεντέλη το ευρωπαϊκό μετάλλιο

    Πριν από 15 χρόνια, η «χορτασμένη» από μετάλλια ελληνική ¶ρση Βαρών, ίσως να είχε την πολυτέλεια να αφήσει εκτός διεθνούς διοργάνωσης μία αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών. Σήμερα, όμως, που οι διακρίσεις είναι... είδος υπό εξαφάνιση, απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας ¶ρσης Βαρών, να μπλοκάρουν το δρόμο προς το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη μοναδική αθλήτρια που μπορούσε να φέρει στην Ελλάδα μετάλλιο.

    Στις 2 Οκτωβρίου 2015, πριν από δύο εβδομάδες δηλαδή, η Κωνσταντίνα Μπεντέλη σήκωσε 85κ αρασέ-96κ ζετέ-181κ σύνολο, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Πυλαία. Τρεις ημέρες αργότερα (5 Οκτωβρίου) διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (U-23) στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας. Αν η Μπεντέλη είχε ταξιδέψει εκεί, θα έπαιρνε με την ίδια επίδοση μετάλλιο στο αρασέ της κατηγορίας 58 κιλών, ενδεχομένως χρυσό, καθώς η Ρωσίδα Μαρία Λούμπινα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με 85 κιλά, επίδοση που μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει η Μπεντέλη.

    Δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του προπονητή της Χρήστου Καμαργιαννάκη, ο οποίος καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΟΑΒ για πλήρη αδιαφορία. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχει εγκαταλείψει την ¶ρση Βαρών ο Δαβίδ Καβελασβίλι, μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πλατώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Κάτι αντίστοιχο σκέφτεται να κάνει και ο Σπάρτακος Χοψονίδης, πρωταθλητής Ελλάδας στους Εφήβους πριν από 10 ημέρες, στην κατηγορία 77 κιλών.

    «Είτε αδιαφορούν τελείως είτε το κάνουν επίτηδες. Κάποτε ήταν το άθλημα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις και τώρα έχουμε πρόεδρο τον -κατά τη γνώμη μου- κορυφαίο αθλητή τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά είναι σα να μην υπάρχει. Από την ώρα που ανέλαβε, επικρατεί παντελής αδιαφορία και δεν γίνεται καμία κίνηση για να βελτιωθεί κάτι. Συρρίκνωση των πανελληνίων πρωταθλημάτων και υποβάθμιση όλων των υπόλοιπων διοργανώσεων», λέει ο Καμαργιαννάκης αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [10] ΝΒΑ: Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Όντομ

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει τις τελευταίες ώρες ο Λαμάρ Όντομ, καθώς βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική νοσοκομείου του Λας Βέγκας. Ο 36χρονος πρώην άσος του ΝΒΑ και πρωταθλητής με τους Λέικερς βρέθηκε λιπόθυμος σε οίκο ανοχής στο Λας Βέγκας, έχοντας προηγηθεί έντονος εμετός και αναπνευστικά προβλήματα. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι επόμενες ώρες καθοριστικές. Ο Όντομ τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα χρήσης ουσιών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 October 2015 - 14:32:31 UTC