Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Λιού - Ντάισελμπλουμ σχετικά με την Ελλάδα
  • [03] Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κ. Σαββαΐδου να διευκολύνει με την παραίτησή της
  • [04] Ο πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει πως δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων με την Ρωσία αναφορικά με τη Συρία
  • [05] Πρεμιέρα με το... αριστερό για τον Παναθηναϊκό

  • [01] Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Λιού - Ντάισελμπλουμ σχετικά με την Ελλάδα

    Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιού συνομίλησε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφωνικά χθες Παρασκευή και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του.

    Ο Λιού ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, επανέλαβε τη σημασία που προσδίδει στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία του με όλα τα μέρη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σε γραπτή ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

    [03] Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κ. Σαββαΐδου να διευκολύνει με την παραίτησή της

    Να διευκολύνει με την παραίτησή της ζητεί η κυβέρνηση από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, για την οποία εκκρεμούν δύο υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με την κ. Σαββαΐδου και να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση με την παραίτησή της.

    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.

    Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης. Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου.

    [04] Ο πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει πως δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων με την Ρωσία αναφορικά με τη Συρία

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως ο μόνος τομέας συνεννόησης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας αναφορικά με τη Συρία, είναι η αποτροπή τυχαίων συγκρούσεων μεταξύ των αεροσκαφών των δύο Πολεμικών Αεροποριών που πραγματοποιούν επιθέσεις στην εμπόλεμη περιοχή, αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο δυνάμεων σε ζητήματα επί της αρχής και στρατηγικών που θα οδηγήσουν στην επίτευξη ειρήνης.

    Ο Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου - έπειτα από την συνάντηση του με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χε - πως ο συριακός εμφύλιος πόλεμος αποτελεί μαγνήτη για εξτρεμιστές και ο μόνος τρόπος τερματισμού του πολέμου είναι η επίτευξη μιας πολιτικής λύσης που θα οδηγήσει στο σχηματισμό μιας νόμιμης κυβέρνησης ευρείας αντιπροσώπευσης.

    [05] Πρεμιέρα με το... αριστερό για τον Παναθηναϊκό

    Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού δεν είχε ανάλογη έκβαση με αυτές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας και οι «πράσινοι» μπήκαν με το... αριστερό στον 3ο όμιλο της Euroleague. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε 81-70 το «τριφύλλι» στο Κράσνονταρ, με τη ρωσική ομάδα να εξασφαλίζει και μία διαφορά 11 πόντων, που ίσως μελλοντικά αποδειχθεί πολύτιμη.

    Ο Παναθηναϊκός, στην πρώτη εφετινή ήττα του σε επίσημη υποχρέωση, «πλήρωσε» την αδυναμία του να ελέγξει τα ριμπάουντ (42 η Λοκομοτίβ έναντι 26 του Παναθηναϊκού), τα 15 λάθη και τα «φτωχά» ποσοστά ευστοχίας του (25/60 σουτ εντός πεδιάς). Οι «πράσινοι» κατάφεραν μέχρι το 36΄ να κρατήσουν «ζωντανό» το όνειρο του «διπλού», καθώς στη συνέχεια «είδαν» τον Κρις Σίγκλετον να κερδίζει τις «μάχες» από τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και με ένα προσωπικό σερί 6-0 να βάζει τις βάσεις για μία άνετη νίκη.

    Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ραντούλιτσα με 15. Εξαιρετική δουλειά, πάντως, έκαναν σε εκτέλεση και δημιουργία και οι Διαμαντίδης (14π., 5ασ.), Καλάθης (13π., 7ασ.), ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προσπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά σε συμμετοχές στην Ιστορία της Euroleague και απολαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα με 253.

    Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-41, 63-61, 81-70


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 October 2015 - 22:32:16 UTC