Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα ελεγχθούν όλες οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις
  • [02] Τροπολογία για παράταση φορολογικού ελέγχου σε «ανοιχτές» υποθέσεις
  • [03] O Κέρι κάλεσε Νετανιάχου και Αμπάς να εργαστούν για να «αποκασταθεί η ηρεμία»
  • [04] «Aπειλή για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη ο Κάμερον»
  • [05] Δύο νέα κρούσματα του ιού Έμπολα στη Γουινέα
  • [06] Υπέρ των «περιοχών τράνζιτ» για την αντιμετώπιση της μαζικής ειροής προσφύγων η Μέρκελ
  • [07] Πάνω από 400 άνθρωποι νεκροί από επιδημία ιλαράς στο Κονγκό το 2015
  • [08] Τεράστια επιχείρηση του συριακού στρατού κοντά στο Χαλέπι

  • [01] Θα ελεγχθούν όλες οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις

    "Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον φορολογικό έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, είτε στις υποθέσεις των περίφημων λιστών, είναι γελασμένοι", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

    Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία του ΥΠΟΙΚ με την οποία παίρνουν παράταση όλες οι υποθέσεις για έναν χρόνο.

    "Όλες θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του", σημείωσε.

    Αναφερόμενος στο προσφυγικό, χαρακτήρισε θετικές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

    Επισήμανε ότι ακόμα η Ευρώπη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς ως προς αυτό το ζήτημα και ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις εντός της για την αντιμετώπιση, ασκώντας κριτική για ξενοφοβική, ακραία συντηρητική στάση κυβερνήσεων που υψώνουν τείχη και συρματοπλέγματα και απαντούν με βία στους ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.

    [02] Τροπολογία για παράταση φορολογικού ελέγχου σε «ανοιχτές» υποθέσεις

    Την τροπολογία, με την οποία παρατείνεται κατά ένα έτος η δυνατότητα του Δημοσίου να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο σε όσες υποθέσεις έχουν ήδη εκδοθεί εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες ή εκδοθούν εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, κατέθεσε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Η τροπολογία κατατέθηκε σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

    «Η τροπολογία αυτή, κλείνει οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο υπήρχε και αναδείχθηκε αυτές τις μέρες» είπε ο κ. Αλεξιάδης και εξέφρασε την ελπίδα να ψηφιστεί ομόφωνα.

    [03] O Κέρι κάλεσε Νετανιάχου και Αμπάς να εργαστούν για να «αποκασταθεί η ηρεμία»

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι συνομίλησε χωριστά προχθές Πέμπτη με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, από τους οποίους ζήτησε να καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δήλωσε χθες Αμερικανός διπλωμάτης.

    Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αυτών ο Κέρι, ο οποίος έφθασε χθες βράδυ στο Μιλάνο, διευκρίνισε στον Αμπάς ότι «ελπίζει» να μεταβεί στη Μέση Ανατολή «εν ευθέτω χρόνω», ενώ συζήτησε με τον Νετανιάχου σχετικά με μια πιθανή συνάντησή τους «στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

    Στην Ουάσινγκτον νωρίτερα ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ και ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν κάνει λόγο περί μιας ενδεχόμενης συνάντησης Κέρι-Νετανιάχου στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα.

    [04] «Aπειλή για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη ο Κάμερον»

    Η Νίκολα Στέρτζον, η πρωθυπουργός της Σκοτίας, θα κατηγορήσει σε ομιλία της αργότερα σήμερα τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι διακινδυνεύει τη θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη και θα επικρίνει τον τρόπο που διαπραγματεύεται, πριν διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για το εάν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει μετατραπεί σε ένα από τα κεντρικά ζητήματα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Ο Κάμερον έχει δεσμευθεί ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της ένταξης της χώρας του στην ΕΕ, πριν διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας ή την αποχώρησή της ως τα τέλη του 2017.

    Εάν οι ψηφοφόροι τάσσονταν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες. Μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια προσπάθεια να οργανωθεί εκ νέου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας από το φιλοευρωπαϊκό Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP).

    Η Στέρτζον, η οποία τάσσεται υπέρ της ΕΕ, ενώ θέλει η Σκοτία να γίνει κάποτε ανεξάρτητη χώρα, θα επικρίνει στο συνέδριο του SNP στο Αμπερντίν τους χειρισμούς του Κάμερον.

    «Μας προκαλεί απελπισία η αποτυχία» του Ντέιβιντ Κάμερον «να δείξει ηγεσία», καθώς ο πρωθυπουργός των Τόρις «υποθάλπει τις φαύλες επιθυμίες των ευρωσκεπτικιστών στο κόμμα του, αλλά είναι ανίκανος να αρθρώσει καθαρό και ακριβή λόγο για το τι είναι αυτό που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί», θα πει η Στέρτζον, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στη δημοσιότητα εκ των προτέρων.

    [05] Δύο νέα κρούσματα του ιού Έμπολα στη Γουινέα

    Δύο άνθρωποι διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από τον ιό Έμπολα στη Γουινέα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαγράφοντας τις ελπίδες ότι επρόκειτο να κηρυχθεί σύντομα το τέλος της χειρότερης επιδημίας του ιού στην ιστορία, έπειτα από δύο εβδομάδες χωρίς κανένα νέο κρούσμα στη δυτική Αφρική.

    Η Γουινέα απείχε μόνο μερικές εβδομάδες προτού να κηρυχθεί, όπως η Λιβερία, απαλλαγμένη από τον ιό, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή 11.298 ανθρώπων επί συνόλου σχεδόν 28.500 γνωστών κρουσμάτων τα τελευταία 2 χρόνια. Η γειτονική Σιέρα Λεόνε βρίσκεται επίσης στα μισά του δρόμου των 42 ημερών για να κηρυχθεί απαλλαγμένη από τον Έμπολα. Της απομένουν 22 ημέρες.

    Σύμφωνα με τις αρχές της Γουινέας το ένα από τα κρούσματα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, φαίνεται πως συνδέεται με μια ήδη γνωστή αλυσίδα μόλυνσης, ενώ το δεύτερο, στην πρωτεύουσα Κονάκρι, φαίνεται ότι είναι εντελώς νέο.

    Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις επισήμανε ότι «ασφαλώς δεν το θέλαμε, αλλά το περιμέναμε. Η Γουινέα δεν έφθασε στο στάδιο που προσμέναμε, στις 42 ημέρες» χωρίς νέο κρούσμα.

    [06] Υπέρ των «περιοχών τράνζιτ» για την αντιμετώπιση της μαζικής ειροής προσφύγων η Μέρκελ

    Η συντηρητική καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προασπίστηκε την πρόταση να δημιουργηθούν «περιοχές τράνζιτ» στα σύνορα της Γερμανίας, στις οποίες θα ελέγχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και θα επαναπροωθούνται άμεσα όσοι δεν έχουν ελπίδα να τους χορηγηθεί άσυλο στη χώρα της, διαμηνύοντας ότι θα ασκήσει έντονη πίεση στο ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), για να αποδεχθεί την ιδέα.

    Η Γερμανία δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στη μαζική εισροή 800.000 και πλέον προσφύγων και μεταναστών φέτος. Ανώτερα στελέχη των συντηρητικών έχουν κλιμακώσει την πίεση που ασκούν στην Μέρκελ για να λάβει μέτρα προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων.

    Μιλώντας στο Αμβούργο, σε μια εκδήλωση της νεολαίας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η προσέγγισή της ως τώρα βασίστηκε στις χριστιανικές αξίες και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Όμως, πρόσθεσε η ίδια, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσφέρουμε καταφύγιο στους πάντες». Η Γερμανίδα καγκελάριος διεμήνυσε ότι όσοι φθάνουν στη χώρα σε αναζήτηση καλύτερης ζωής και δεν διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο θα επαναπατρίζονται.

    Ακόμη, η Άγγελα Μέρκελ εξήγγειλε ότι η κυβέρνησή της θα προωθήσει σύντομα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας των λεγόμενων περιοχών τράνζιτ στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας.

    Η κεντροδεξιά πολιτικός ανέφερε ότι οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν σήμερα ένα τέτοιο μέτρο μόνο στα εξωτερικά σύνορά της, αλλά σε εξαιρετικές περιστάσεις οι Βρυξέλλες έχουν επιτρέψει την επιβολή του και στα εσωτερικά σύνορα, για περιορισμένο χρόνο.

    [07] Πάνω από 400 άνθρωποι νεκροί από επιδημία ιλαράς στο Κονγκό το 2015

    Η επιδημία ιλαράς στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έχει στοιχίσει τη ζωή 428 ανθρώπων και έχει μολύνει περίπου 30.000 από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

    Πάνω από 100 θάνατοι και 10.000 νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί από τα μέσα του Αυγούστου, όταν ο ΟΗΕ είχε δεσμευθεί να δαπανήσει 2,4 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην περιοχή που άλλοτε ήταν γνωστή ως επαρχία Κατάνγκα και πρόσφατα διαιρέθηκε σε τέσσερις επαρχίες.

    Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει πως το ποσό αυτό δεν επαρκεί, ενώ το κακό οδικό δίκτυο και οι ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες εμβολιασμού.

    «Είχαμε περιορίσει την ασθένεια εν μέρει βραχυπρόθεσμα», σημείωσε ο Ιβόν Εντούμου, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Αλλά μας θλίβει που βλέπουμε ακόμη την ασθένεια να εξαπλώνεται».

    [08] Τεράστια επιχείρηση του συριακού στρατού κοντά στο Χαλέπι

    Ο συριακός στρατός συνεχίζει την τεράστια επιχείρησή του κοντά στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει της μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ η γειτονική Τουρκία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα.

    Η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η πολεμική της αεροπορία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 650 εξόδους και έχει διεξάγει επιδρομές εναντίον περισσότερων από 450 στόχων από την έναρξη της επέμβασής της στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση επέκρινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια ειρηνική λύση στη Συρία «με βόμβες» και ότι η υποστήριξη προς τον Άσαντ είναι βέβαιο πως θα καταλήξει σε αποτυχία.

    «Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά τη στρατηγική» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, τόνισε ο Ομπάμα.

    Εξάλλου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πολεμικά της αεροσκάφη κατέρριψαν «σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής» ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος η εθνικότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί και το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

    Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, «όλα δείχνουν» ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι ρωσικό, όμως η Μόσχα αμέσως διαβεβαίωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της λειτουργούν «κανονικά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 October 2015 - 6:32:14 UTC