Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η διαχείριση του προσφυγικού και το ΕΣΠΑ
  • [02] Ιδιαίτερης βαρύτητας η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, εκτιμά η κυβέρνηση
  • [03] Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Λιου - Ντάισελμπλουμ σχετικά με την Ελλάδα
  • [05] «Οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν»
  • [06] Υποψήφια δήμαρχος στην Κολωνία μαχαιρώθηκε από άνδρα με «ρατσιστικά» κίνητρα
  • [07] Σεισμός 5,9 βαθμών στην Αργεντινή

  • [01] Στο επίκεντρο η διαχείριση του προσφυγικού και το ΕΣΠΑ

    Για τη συμβολή του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με 1,7 δισ, ευρώ από την ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί οι δυο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαίνεσε τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων, όσο και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αφού οι δήμοι και οι Περιφέρειες είναι οι δομές της Δημόσιας Διοίκησης που πρώτες καλούνται να διαχειρισθούν τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που εισρέουν συνεχώς στη χώρα. Αυτές είναι ουσιαστικά υπεύθυνες για την υποδοχής τους.

    Όπως συγκεκριμένα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκεί (σ.σ. στο προσφυγικό) απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα. Και με τρόπο, ο οποίος βοηθάει τους κατοίκους στις συγκεκριμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αλλά και προστατεύει τον Άνθρωπο, την αξία του, την αξιοπρέπειά του. Γιατί εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει, με βάση τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας, ότι πριν απ?όλα είναι ο Άνθρωπος. Και σ?αυτόν τον τομέα έχουμε δώσει μαθήματα, στην κυριολεξία, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    [02] Ιδιαίτερης βαρύτητας η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, εκτιμά η κυβέρνηση

    Μια επίσκεψη με ιδιαίτερη βαρύτητα για τις ελληνογαλλικές σχέσεις θα είναι αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές «ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα». Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε πρόσφατα δημόσια δήλωση υποστηρικτική για το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

    Η δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σε κοινή εμφάνιση του Φρ. Ολάντ με την Αγκ. Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό έχει φυσικά τη σημασία του. Εύλογα, σημειώνεται, η Ελλάδα υπολογίζει τον Φρανσουά Ολάντ ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά από την προγραμματισμένη επίσκεψη.

    Στο κλίμα αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και το ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού, κάτι που δείχνει ότι η Γαλλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα θετικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται αναλόγως.

    Ο Πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

    [03] Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας

    Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ενώ εκφράζει αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

    «Πολύ φοβούμαι ότι η ΝΔ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, όχι απλώς να διασπαστεί, αλλά να κατακερματιστεί και κυρίως να καταστεί αδιάφορη» τονιζει ο βουλευτής της ΝΔ στην εφημερίδα Αγορά. Ο ίδιος αποδίδει αυτή την κατάσταση στον τρόπο εκλογής νέου προέδρου, χαρακτηρίζοντάς την «αποκομμένη από κάθε ιδεολογικό πρόσημο», ενώ «στερείται πολιτικού νοήματος». «Αλλά ακόμη κι αν κινδυνέψει η Νέα Δημοκρατία με διάσπαση ή και με αφανισμό, λόγω συγκεκριμένων προσωπικών στρατηγικών, δεν θα εξαφανισθεί η Κεντροδεξιά» συμπληρώνει.

    Ο κ. Δένδιας εκφράζει ενστάσεις για την εκλογική διαδιακασία που αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς διεξάγεται, με κυριότερο το ποιο είναι το εκλογικό σώμα. «Το να δίνεις τρία ευρώ και να ψηφίζεις δεν συνιστά σοβαρή διαδικασία» προσθέτει.

    Δηλώνει δικαιωμένος στην προειδοποίησή του ότι η εκλογή αρχηγού θα υποβιβαστεί σε διαμάχη επί προσωπικών χαρακτηριστικών. «Η λογική αλληλουχία επέβαλλε να συζητήσουμε κατ? αρχήν για τα αίτια της μεγάλης ήττας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας όπου χρειάζεται και να επιλέξουμε δημοκρατικά τι είδους κόμμα θέλουμε να είμαστε. Μόνο αφού θα είχαμε καταλήξει στις συγκεκριμένες απαντήσεις, θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε και ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να εκπροσωπήσει την συγκεκριμένη πολιτική φυσιογνωμία. Στην περίπτωση της ΝΔ πράττουμε το αντίθετο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η διαδικασία να είναι βαθύτατα απολιτική» τονίζει.

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Λιου - Ντάισελμπλουμ σχετικά με την Ελλάδα

    Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφωνικά χθες Παρασκευή και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του.

    Ο Λιού ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, επανέλαβε τη σημασία που προσδίδει στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία του με όλα τα μέρη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σε γραπτή ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

    [05] «Οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν»

    «Κανείς συνεργάσιμος δανειολήπτης που έχει αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων του, δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

    Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη δήλωσε:

    «Η πρόσφατη τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος καθιερώνει μια σειρά διαδικασιών που διαμορφώνουν τις απαραίτητες συνθήκες συνεργασίας μεταξύ τραπεζών και οφειλετών. Αφορά μη συνεργάσιμους δανειολήπτες που δεν ανταποκρίνονται σε αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις τραπεζών για υποβολή της αναγκαίας πληροφόρησης για την οικονομική τους κατάσταση.

    Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα αποσταλεί σε όλους τους δανειολήπτες που συμπληρώνουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών μια πρώτη ειδοποίηση να υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία που προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας. Με τον τρόπο αυτόν, δίνεται παράταση για την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας μέχρι το τέλος του έτους.

    Εφόσον οι δανειολήπτες υποβάλλουν τα απαραίτητα στοιχεία στην τράπεζά τους θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ρύθμισης των δανείων τους με αντικειμενικές διαδικασίες.

    Κανείς συνεργάσιμος δανειολήπτης που έχει αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων του, δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του. Οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι οι λίγοι εσκεμμένα κακοπληρωτές, που δεν θέλουν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους ακόμα και όταν λάβουν τη δεύτερη προειδοποιητική επιστολή από την τράπεζά τους».

    [06] Υποψήφια δήμαρχος στην Κολωνία μαχαιρώθηκε από άνδρα με «ρατσιστικά» κίνητρα

    Υποψήφια δήμαρχος της Κολωνίας (δυτική Γερμανία), η Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε σήμερα σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, μια ενέργεια με «ρατσιστικά» κίνητρα που συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία.

    Η Ρέκερ, που τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από έναν 44χρονο άνδρα, «ήταν υπεύθυνη για τους πρόσφυγες» στη δημαρχία της Κολωνίας, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διευθυντής της αστυνομίας της Ρηνανίας της Βόρειας Βεστφαλίας. «Στο πλαίσιο αυτό, ο τόνος βρίσκεται σε μια πολιτική ενέργεια», πρόσθεσε.

    Ο επιτιθέμενος, ο οποίος ανακρίθηκε μετά την επίθεση, «είπε πως διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο», πρόσθεσε αξιωματούχος της αστυνομίας της Κολωνίας, ο Νόρμπερτ Βάγκνερ, σε συνέντευξη Τύπου.

    Ανεξάρτητη υποψήφια υποστηριζόμενη από τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ, η Χενριέτε Ρέκερ υπέστη «σοβαρά τραύματα», ανέφερε ο Άλμπερς, διευκρινίζοντας πως η κατάστασή της είναι σταθερή. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά άλλη μία γυναίκα, διευκρίνισε ο Βάγκνερ.

    Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τον γερμανό δράστη, που είναι μακροχρόνια άνεργος και «μη ενεργός πολιτικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    «Η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε την κατάπληξή της και καταδίκασε την ενέργεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

    Η Αγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της Χενριέτε Ρέκερ, η οποία τραυματίσθηκε στον λαιμό σε αγορά της Κολωνίας όπου έκανε προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ από την πλευρά του δήλωσε «σοκαρισμένος» από την «τρομακτική και άνανδρη» αυτή επίθεση.

    Ανεξάρτητη υποψήφια, αλλά υποστηριζόμενη από το κόμμα της Αγγελα Μέρκελ για τον δήμο της Κολωνίας, η Χενριέτε Ρέκερ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι εν μέσω του κλίματος έντασης που κυριαρχεί στην Γερμανία εξαιτίας της πολιτικής ανοίγματος της καγκελαρίου προς τους πρόσφυγες.

    [07] Σεισμός 5,9 βαθμών στην Αργεντινή

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη βόρεια Αργεντινή, ανακοίνωσε ο Έκτορ Ρομέρο, δήμαρχος της πόλης Ελ Γκαλπόν.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:33 τοπική ώρα (14:33 ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό του βρισκόταν νοτιοανατολικά της επαρχίας Σάλτα και είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Σεισμικής Πρόληψης.

    Μία γυναίκα που συνεθλίβη από την κατάρρευση ενός τοίχου έχασε τη ζωή της, δήλωσε ο Ρομέρο στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena 3, προσθέτοντας πως το νοσοκομείο της πόλης αυτής των 7.000 κατοίκων κατέρρευσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 October 2015 - 18:32:14 UTC