Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα έθεσε ο Πρ. Παυλόπουλος στους καθηγητές Λουί Γκοντάρ και Ντούσαν Σιντάνσκι
  • [02] Π. Κουρουμπλής: Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μειώσεις στις συντάξεις
  • [03] Κ. Μητσοτάκης: Τον κ. Μεϊμαράκη αφορά το θέμα της υποψηφιότητας για τη θέση αντιπροέδρου του ΕΛΚ
  • [04] Ν. Παππάς: Δεν νομοθετούμε εν κρυπτώ
  • [05] ΕΚΤ: Κάθε Έλληνας έχασε 17.000 ευρώ την περίοδο 2009-2013
  • [06] Χαλαρώνουν οι χρηματοδοτικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης
  • [07] Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Λαττάκειας με 54 νεκροούς
  • [08] Προθεσμία για τις 26 Οκτωβρίου για την απολογία της Κατερίνας Σαββαΐδου
  • [09] Η νέα υπηρεσία music streaming της Apple έχει φθάσει τους 6,5 εκατομμύρια συνδρομητές
  • [10] Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας εισάγει το Facebook
  • [11] Τρομακτικές οι συνέπειες της υπεραλίευσης στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τη WWF
  • [12] Θλίψη για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού
  • [13] Κούζμιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χαρούμενος που βοήθησα και στο κομμάτι της δημιουργίας στη νίκη επί του Ολυμπιακού»
  • [14] «Πάμε για νίκη» συμφώνησαν Σίλβα και Σιόβας

  • [01] Την ανάγκη να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα έθεσε ο Πρ. Παυλόπουλος στους καθηγητές Λουί Γκοντάρ και Ντούσαν Σιντάνσκι

    Την ανάγκη να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα γιατί ανήκουν σε ένα μοναδικό μνημείο και δεν έχουν θέση πουθενά αλλού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, νωρίτερα σήμερα, με τους καθηγητές Λουί Γκοντάρ και Ντούσαν Σιντάνσκι στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι χωρίς αυτά τα γλυπτά ο Παρθενώνας δεν μπορεί να είναι αυτό που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι για να διδάξει τον επισκέπτη, να διδάξει κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη στον σημερινό δύσκολο κόσμο. Να διδάξει, δηλαδή, τι σημαίνουν η δημοκρατία, η ελευθερία, ο άνθρωπος.

    Απαντώντας στην αιτίαση κάποιων, ότι εάν επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα τότε θα χρειαστεί να γυρίσουν και άλλα μνημεία που βρίσκονται σε μουσεία του κόσμου εκεί από όπου ξεκίνησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «αυτή η αιτίαση δεν είναι σωστή» και πρόσθεσε πως ο Παρθενώνας παρουσιάζει μία μοναδικότητα για όλη την ανθρωπότητα. Όπως σημείωσε, είναι «η μοναδικότητα του ελληνικού πολιτισμού, ιδίως κατά τον 5ο αιώνα πΧ, κάτι το οποίο δεν έχουμε ισχυρισθεί μόνο εμείς οι Έλληνες και εσείς ως επιστήμονες».

    [02] Π. Κουρουμπλής: Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μειώσεις στις συντάξεις

    ?Οι συντάξεις είναι σε ένα επίπεδο που δεν θεωρώ ότι είναι υψηλό έτσι ώστε να έχει πολλά περιθώρια πολλά για να γίνουν περικοπές?, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην εκπομπή ?καθημερινά? που παρουσιάζουν στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 ο Χρήστος Μάτης και η Νικολ Καζαντζίδου.

    Ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι ?πρέπει να δούμε τα ζητήματα των περικοπών με πολύ μεγάλη προσοχή, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια έτσι ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες επιλογές? ενώ προσέθεσε ότι σημερα "η αγοραστική δύναμη του κόσμου είναι στα χαμηλά και η οικονομία, όσες περικοπές κι αν κάνεις για να εχει προοπτική, έχει ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα αγοραστικής δύναμης?.

    ?Η κατάσταση δεν δημιούργησε θετική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και πρέπει να τα δούμε σε συνεργασία με τους θεσμούς, έτσι ώστε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το οποίο μιλάμε να δώσει προοπτική?, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ?δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση της επιχορήγησης των δήμων?.

    ?Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα στήριξης των κοινωνικών δομών των δήμων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες με αυτές τις δομές, το κράτος πρέπει διαρκώς να τους στηρίζει γιατί οι δήμοι οικοδομούν το κοινωνικό κράτος?, είπε ο υπουργός.

    [03] Κ. Μητσοτάκης: Τον κ. Μεϊμαράκη αφορά το θέμα της υποψηφιότητας για τη θέση αντιπροέδρου του ΕΛΚ

    Τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη αφορά το θέμα της πρότασης για τη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα που δημιουργήθηκε με την παραίτηση της Ντόρας Μπακογιάννη από την υποψηφιότητα, στο περιθώριο της συνάντησης τους με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: "Δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω για αυτό το ζήτημα. Είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τον πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Μεϊμαράκη. Δεν έχω καμία άποψη για το θέμα αυτό".

    [04] Ν. Παππάς: Δεν νομοθετούμε εν κρυπτώ

    Με ενστάσεις και διαφωνίες επί της διαδικασίας εκ μέρους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που απορρίφθηκαν, ωστόσο, μετά από ψηφοφορία από την κυβερνητική πλειοψηφία, άρχισε στις δύο αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ (αδειοδότηση παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και άλλες διατάξεις).

    Η κυβέρνηση δεν κανονίζει τίποτα εν κρυπτώ. Θα επιδιώξει στη διάρκεια της συζήτησης και αναλυτικό διάλογο και ευρύτερες συναινέσεις, όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για μείζον θέμα της λειτουργίας της δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών, διαφωνώντας με τη σύμπτυξη της διαδικασίας συζήτησης του νομοσχεδίου.

    «Αδικούμε τους εαυτούς μας όταν παριστάνουμε τους έκπληκτους, καθώς στην ουσία συζητείται επί τρεις μήνες και υπήρχε αρκετός χρόνος για να ενημερωθούν όλοι και να γίνει διαβούλευση», αντέτεινε ο κ. Παππάς, υπενθυμίζοντας ότι το νομοσχέδιο είχε αναρτηθεί από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, και από τις 22 Ιουλίου.

    Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρέπεμψε στην απόφαση της χθεσινής Διάσκεψης των Προέδρων, στην οποία συμφωνήθηκε η διαδικασία συζήτησής του.

    Για διαδικασία «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν θέλει τη φίμωση θα πρέπει να αποδεχθεί τη διαδικασία συζήτησης με άνεση χρόνου, ώστε να μην αποδυναμωθεί ο ρόλος της Επιτροπής.

    «Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. «Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ενώ η κυβέρνηση προανήγγειλε τόσο πανηγυρικά αυτό το νομοσχέδιο, του επιφυλάσσει ασφυκτική μεταχείριση ως προς τη συζήτησή του στον ναό της δημοκρατίας που είναι η Βουλή» πρόσθεσε.

    Η προεδρεύουσα των Επιτροπών, Χαρά Καφαντάρη, επικαλέστηκε, τόσο την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, όσο και τον κανονισμό της Βουλής, ενώ δικαιολόγησε τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που εκφράστηκαν από τους βουλευτές ως ένδειξη αγωνίας και ενδιαφέροντος από όλους.

    Είναι μείζον ζήτημα για την ποιότητα της λειτουργίας των θεσμών, της δημοκρατίας και της ενημέρωσης. Υπάρχουν σημαντικές ρυθμίσεις, γι' αυτό χρειάζεται να γίνει συζήτηση με κανονικούς ρυθμούς και όλοι έχουμε να κερδίσουμε από αυτό», ανέφερε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεωδόρου.

    Την έντονη διαφωνία τους επί της σύμπτυξης των διαδικασιών, εξέφρασαν από το ΚΚΕ, τόσο ο Γιάννης Γκιόκας, όσο και η Λιάνα Κανέλη, η οποία σημείωσε ότι δεν πρέπει να σχετίζεται η διαβούλευση με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

    Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, υποστήριξε ότι πέραν του γεγονότος ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζουν οι ρυθμίσεις για αδειοδοτήσεις ραδιοφωνικών σταθμών, υπάρχουν και άσχετες διατάξεις.

    Υπέρ της συζήτησης του νομοσχεδίου με κανονικές διαδικασίες τάχθηκε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καρράς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης.

    Τη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, όπως την χαρακτήρισε, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, αντέτεινε ότι το νομοσχέδιο είχε αναγγελθεί από τα πιο επίσημα χείλη, από τον πρωθυπουργό, και δεν μπορεί, όπως είπε, να ισχυρίζονται, είτε για λόγους εντυπωσιασμού, είτε από αδυναμία σοβαρών επιχειρημάτων, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενό του.

    «Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας και θα αποδειχθεί από τις συζητήσεις του νομοσχεδίου ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί και τον ευρύτερο διάλογο και τις ευρύτερες συναινέσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. «Αδικούμε τους εαυτούς μας λέγοντας ότι το νομοσχέδιο το είδαμε χθες το βράδυ, στη διαβούλευση έχει ανέβει την προηγούμενη περίοδο, ειδικά αυτό που αφορά το κομμάτι των αδειοδοτήσεων και το κομμάτι της ΕΡΤ, να παρέχει υπηρεσίες, αυτό συνιστά χρόνο τριών μηνών μέχρι τη σημερινή μέρα» πρόσθεσε ο κ. Παππάς και κατέληξε: «Συνεπώς, υπήρχε αρκετός χρόνος, γιατί έχουν ανταλλαγεί και πολιτικά πυρά καλοδεχούμενα. Δεν τα κανονίσαμε εν κρυπτώ. Ουδείς δικαιούται να κάνει τον έκπληκτο. Οι συζητήσεις μας δεν γίνονται εν κρυπτώ. Είναι η στοιχειώδης υποχρέωσή μας να συζητήσουμε με τους αρμόδιους φορείς. Λέω να μην αναπαράγουμε επιχειρήματα τρίτων. Εδώ πέρα μένει να αποδειχθεί εάν η κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο, που τον επιθυμεί και το αποδεικνύει».

    [05] ΕΚΤ: Κάθε Έλληνας έχασε 17.000 ευρώ την περίοδο 2009-2013

    Οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες είναι αυτοί που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ό,τι αφορά τον ατομικό τους πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης την περίοδο 2009-2013, με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς να εμφανίζονται ως οι πλέον κερδισμένοι, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Αναλύοντας την περίοδο 2009-2013, οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ διαπίστωσαν ότι η Ιρλανδία έχασε περισσότερα από 18.000 ευρώ ανά άτομο και η Ισπανία περίπου 13.000 ευρώ.

    Οι Έλληνες είδαν τον ατομικό τους πλούτο να μειώνεται περίπου κατά 17.000 ευρώ.

    Αντίθετα, στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ο κατά κεφαλήν πλούτος αυξήθηκε κατά 33.000 ευρώ και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, εν μέρει χάρη στην αύξηση των οικονομικών επενδύσεων το διάστημα αυτό.

    [06] Χαλαρώνουν οι χρηματοδοτικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης

    Περισσότερο από το αναμενόμενο χαλάρωσαν οι όροι τραπεζικού δανεισμού για τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο του έτους καθώς οι τράπεζες ανταγωνίζονταν να προσελκύσουν πελάτες, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποιούν πρόσθετη ρευστότητα από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που μηνιαίως ανέρχεται στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ για την χορήγηση δανείων.

    Αυξημένη ήταν και η ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις, αν και λιγότερο από το αναμενόμενο, και αναμένεται «περαιτέρω σημαντική αύξηση» το τελευταίο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για τη χορήγηση δανείων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης.

    [07] Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Λαττάκειας με 54 νεκροούς

    Τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ανάμεσά τους και άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λαττάκειας, προπύργιο του συριακού καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ένας διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών.

    Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τον βομβαρδισμό στην περιοχή Τζαμπάλ αλ-Ακραντ της επαρχίας, προπύργιο των ισλαμιστών και μετριοπαθών αντικαθεστωτικών ανταρτών.

    Η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, δηλώνει από την έναρξη της στρατιωτικής της επέμβασης στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου ότι στόχος της είναι το Ισλαμικό Κράτος και άλλες "τρομοκρατικές" οργανώσεις εχθρικές στο καθεστώς.

    Η Πρώτη Παράλια Μεραρχία, που αποτελεί μία χαλαρή συμμαχία ένοπλων οργανώσεων, γνωστών ως "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" επιβεβαίωσε τον θάνατο του διοικητή της, του Μπαζίλ Ζάμο, πρώην στρατιωτικού του συριακού στρατού.

    [08] Προθεσμία για τις 26 Οκτωβρίου για την απολογία της Κατερίνας Σαββαΐδου

    Προθεσμία για τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ώστε να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της, έλαβε από τους εισαγγελείς, Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, η γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, η οποία κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία.

    Η κλήση της κ. Σαββαϊδου, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί η παραίτησή της από την κυβέρνηση, αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η ελεγχόμενη από τους εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

    Η υπόθεση απασχόλησε τους εισαγγελείς Διαφθοράς, Γ. Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά από διαδυκτιακό δημοσίευμα, τον περασμένο Αύγουστο, που αναφέρονταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαϊδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο, ουσιαστικά, με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Επίσης, στο δημοσίευμα αναφερόταν πως για τη συγκεκριμένη εταιρία εκρεμμεί δικογραφία που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρεία με υπέρογκα επιτόκια.

    Η υπόθεση του προστίμου είναι η δεύτερη που φέρνει την κ. Σαββαϊδου ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς εκρεμμεί σε βάρος της ποινική δίωξη για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

    [09] Η νέα υπηρεσία music streaming της Apple έχει φθάσει τους 6,5 εκατομμύρια συνδρομητές

    Η υπηρεσία music streaming της Apple που ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου έχει φθάσει τα 6,5 εκατομμύρια συνδρομητές, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του αμερικανικού γίγαντα της πληροφορικής Τιμ Κουκ.

    Η Apple Music "πάει πραγματικά πολύ καλά", δήλωσε ο Τιμ Κουκ στη διάρκεια μιας συζήτησης που μεταδόθηκε απευθείας με την ευκαιρία την έναρξης χθες βράδυ ενός τεχνολογικού φόρουμ της Wall Street Journal που διεξάγεται στη Λαγκούνα Μπιτς της Καλιφόρνια.

    "Πάρα πολλοί άνθρωπο αγαπούν" αυτή την υπηρεσία music streaming, πρόσθεσε ο Κουκ .

    Η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος της νέας υπηρεσίας της Apple Music σε περισσότερες από 100 χώρες, που ξεκίνησε τον Ιούνιο λήγει, όμως περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι επωφελούνται ακόμη από αυτήν, αυξάνοντας σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια τον συνολικό αριθμό των χρηστών της υπηρεσίας, πρόσθεσε ο Τομ Κουκ.

    Ο διευθυντής της Apple εκτίμησε πως το γεγονός ότι "πραγματικοί άνθρωποι" χρησιμοποιούν τα playlist της Apple Music της δίνει ένα πλεονέκτημα στους χρήστες, γιατί δημιουργεί μια εμπειρία ακρόασης ανώτερη εκείνης που εξασφαλίζεται μέσω των πληροφοριακών αλγορίθμων "0 και 1".

    Ο Κουκ δήλωσε ακόμη ότι η νέα τηλεοπτική υπηρεσία της εταιρίας, Apple TV, θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Οκτωβρίου, διαβεβαιώνοντας πως το νέο σύστημα "επιτρέπει μια νέα τηλεοπτική εμπειρία" και "είναι η βάση του μέλλοντος της τηλεόρασης".

    Σύμφωνα με την εταιρία, η Apple TV έχει τη δυνατότητα να κάνει για την τηλεόραση ό,τι κάνει το iPhone, το προϊόν-σήμα κατατεθέν της εταιρίας, για τα τηλέφωνα.

    Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει κυρίως την πρόσβαση στο App Store, στο διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Apple, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στα iPhone.

    Διαθέτει επίσης το ηχητικό βοήθημα Siri που επιτρέπει την αναζήτηση προγραμμάτων μιλώντας απευθείας στο μηχάνημα.

    [10] Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας εισάγει το Facebook

    Στην ενίσχυση της ασφάλειας των λογαριασμών των χρηστών του Facebook προχώρησε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση θα αποστέλλει ενημερώσεις σχετικά με επιθέσεις που πιθανόν προέρχονται από άλλες χώρες.

    Συγκεκριμένα, το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν υπάρχει η υποψία ότι έχουν πέσει θύματα «επίθεσης», την οποία έχει εξαπολύσει κάποια χώρα. Η Κίνα και η Ρωσία έχουν συχνά κατηγορηθεί για τέτοιου είδους επιθέσεις και το Facebook θα προειδοποιεί πλέον τα πιθανά θύματα κάθε φορά που υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

    «Η ασφάλεια των λογαριασμών των χρηστών αποτελεί για το Facebook ζήτημα υψίστης σημασίας και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σε συνεχή επιφυλακή για οποιαδήποτε πιθανή κακόβουλη δραστηριότητα και προσφέρει επιλογές για την ασφάλεια των λογαριασμών σας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος ασφαλείας του Facebook 'Αλεξ Στάμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Inquirer.

    «Από σήμερα, θα σας ενημερώνουμε εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός σας έχει γίνει στόχος ή παραβιαστεί από κάποιον εισβολέα, ύποπτο ότι εργάζεται για λογαριασμό κάποιου έθνους. Κι ενώ πάντα λαμβάνουμε μέτρα για την ασφάλεια των λογαριασμών που θεωρούμε ότι έχουν παραβιαστεί, αποφασίσαμε να απευθύνουμε αυτή την επιπρόσθετη προειδοποίηση, εάν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι μία επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά από εντολή κάποιας κυβέρνησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την κίνηση επειδή αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι συνήθως πιο εξελιγμένες και επικίνδυνες από άλλες και συνιστούμε στα θύματα να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να είναι ασφαλείς οι προσωπικοί τους διαδικτυακοί λογαριασμοί.

    Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτή η προειδοποίηση δεν σχετίζεται σε οποιοδήποτε επίπεδο με κάποια παραβίαση στην πλατφόρμα ή το σύστημα του Facebook αλλά με το γεγονός ότι εάν έχει παραβιαστεί κάποιος λογαριασμός καθ' αυτόν τον τρόπο τότε είναι πολύ πιθανό ο υπολογιστής ή η φορητή συσκευή να έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες που ενδέχεται να λάβουν ένα τέτοιου είδους μήνυμα από το Facebook θα πρέπει να φροντίσουν για την αποκατάσταση του συστήματός τους», κατέληξε ο Στάμος.

    [11] Τρομακτικές οι συνέπειες της υπεραλίευσης στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τη WWF

    Το 82% των ψαριών στη Μεσόγειο υπεραλιεύεται, ενώ τα τελευταία 40 χρόνια έχει εξαφανιστεί έως το 50% της θαλάσσιας ζωής στον πλανήτη. Τα αλιεύματα που χάνονται παγκοσμίως θα μπορούσαν να θρέψουν ετησίως 20 εκατομμύρια ανθρώπους, την ώρα, που κάθε χρόνο, 11 έως 26 εκατομμύρια τόνοι ψαριών συνολικής αξίας 10 έως 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλιεύονται παράνομα.

    Φως στις τρομακτικές συνέπειες της υπεραλίευσης ρίχνει η WWF, με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, καλώντας σε δράση καταναλωτές, επιχειρήσεις και φορείς, για τη στήριξη της βιώσιμης αλιείας και την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών, μέσω της νέας εκστρατείας Fish Forward / Ψάρι για πάντα.

    «Η υπεραλίευση αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας» δηλώνει ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, πρεσβευτής της νέας εκστρατείας του WWF, στέλνοντας στους καταναλωτές το μήνυμα ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, καθώς το 87% των Ελλήνων θεωρεί σημαντικό να είναι διαθέσιμα τα βιώσιμα ψαρικά. «Να φύγουμε από τη σκέψη ότι το μικρό ψάρι είναι λιχουδιά. Είναι ένας μύθος. Το ψάρι για να μαγειρευτεί και για να το απολαύσεις, πρέπει να έχει τους χυμούς του, να έχει βάρος και μέγεθος σωστό. Δεν γίνεται να απολαύσουμε ένα μπαρμπουνάκι 6 - 7 εκατοστά. Δεν είναι λιχουδιά. Είναι δολοφονία. Σταματάμε να αγοράζουμε γόνο και προσέχουμε το μέγεθος! Μαθαίνουμε για το ψάρι μας στο wwf.gr/fish και προστατεύουμε την τροφή μας, προστατεύουμε τη θάλασσά μας, την ιστορία μας. Ας αφήσουμε τα ψάρια να μεγαλώσουν για να τα έχουμε και αύριο» σημειώνει.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καραβέλλας διευθυντής της WWF, επισημαίνει: «Υπάρχει το παράδειγμα περιοχών της Ισπανίας, αλλά και της Ιταλίας, όπου μέσω της προστασίας θαλάσσιων περιοχών, εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα της αλιείας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα: Όχι μόνο αυξήθηκαν οι πληθυσμοί των ψαριών, οι αλιείς ενίσχυσαν σημαντικά το εισόδημά τους, οι καταναλωτές εξασφάλισαν πολύ ποιοτικότερη τροφή, αλλά και οι έμποροι διέθεσαν πολύ ανταγωνιστικότερα προϊόντα».

    [12] Θλίψη για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού

    Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ προκαλεί ο θάνατος του Μάκη Δενδρινού. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είχε υποστεί οξύ έμφραγμα τον περασμένο Ιούνιο, κάτι που του είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Μετά από μάχη μηνών, τελικά έχασε τη μάχη και άφησε την τελευταία πνοή του στα 65 του χρόνια.

    Ο αποκαλούμενος και «Βούδας», λόγω της ψυχραιμίας του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας πριν το Μουντομπάσκετ του 1994 (Τορόντο, 4η θέση), ενώ παρέμεινε στον πάγκο στο Ευρωμπάσκετ του 1995 (Αθήνα, 4η θέση) και στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα (5η θέση).

    [13] Κούζμιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χαρούμενος που βοήθησα και στο κομμάτι της δημιουργίας στη νίκη επί του Ολυμπιακού»

    Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, έπλεξε, μεταξύ άλλων, το εγκώμιο των ψηλών του και την πολύτιμη συμβολή τους στο κομμάτι της δημιουργίας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νέας επιτυχίας του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα.

    Ο Όγκνιεν Κούζμιτς υπήρξε καταλυτικός στην προσπάθεια ανατροπής των «πράσινων», όταν στο τελευταίο ενάμιση λεπτό της δεύτερης περιόδου σημείωσε πέντε διαδοχικούς πόντους, μάζεψε 2 πολύτιμα ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και δύο κομβικές ασίστ.

    Ο Σέρβος σέντερ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσφορά του στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει από το -15 του πρώτου δεκαλέπτου, κρατώντας χαμηλούς τόνους για την προσωπική απόδοσή του, αναφέρθηκε στην... αφύπνιση της ομάδας, υπογράμμισε τη σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού, ενώ έκανε μνεία στην ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και φυσικά στη νέα «μάχη» μου έπεται, αυτή τη φορά για τη Euroleague, απέναντι στην Καρσίγιακα (22/10, 22:00, 3ος όμιλος). Μάλιστα, για την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα ο Κούζμιτς έθεσε οδηγό την εμφάνιση απέναντι στους «ερυθρόλευκους», τονίζοντας ότι «αν αγωνιστούμε όπως στα τρία τελευταία δεκάλεπτα με τον Ολυμπιακό, δεν θα έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα».

    [14] «Πάμε για νίκη» συμφώνησαν Σίλβα και Σιόβας

    Η νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ο αποκλειστικός στόχος του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας ματς της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Champions League, όπως παραδέχθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επί κροατικού εδάφους οι Μάρκο Σίλβα και Δημήτρης Σιόβας.

    Ο τεχνικός των Πειραιωτών ήταν ξεκάθαρος από το ξεκίνημα των δηλώσεών του: «Ποτέ δεν προετοιμαζόμαστε πριν από κάθε ματς για την ισοπαλία. Συνήθως όποιος το κάνει αυτό δεν παίρνει καλό αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για να νικήσουμε. Στο ποδόσφαιρο αυτό πρέπει να κάνεις. Να προετοιμάζεσαι καθημερινά για τη νίκη».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Σιόβα. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Πάμε για τη νίκη και μετά άλλη μία στην έδρα μας, που θα μας φέρει αγκαλιά με την πρόκριση. Πρέπει να περιμένετε περισσότερα πράγματα από την ομάδα, καθώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια. Έχουμε δουλέψει πολύ από την αρχή της σεζόν, είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε για τους στόχους μας, που είναι το νταμπλ και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Ποτέ δεν πάμε για την ισοπαλία. Σε κάθε ματς ψάχνουμε τη νίκη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 2015 - 10:32:20 UTC