Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα ΜΜΕ
  • [02] Επιμένει για το ντιμπέιτ των τεσσάρων της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί δηλώνει η Κατερίνα Σαββαΐδου
  • [04] Φ. Καραβίας: Ανακεφαλαιοποίηση, ρευστότητα και διαχείριση κόκκινων δάνειων, οι τρεις άμεσες προκλήσεις των τραπεζών
  • [05] Σε αυτοσυγκράτηση καλεί Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ο Γερμανός ΥΠΕΞ
  • [06] Οι γυναίκες του κινήματος «SOS Χαλκιδική», κατά της «Eldorado Gold Corporation»
  • [07] Συζήτηση καταγγελίας στη Βουλή για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση
  • [08] Οι Βρετανοί υποδέχθηκαν με παρελάσεις αλλά και διαδηλώσεις τον Κινέζο πρόεδρο Σι, που εξήρε τους "λαμπρούς" δεσμούς μεταξύ Πεκίνου και Λονδίνου
  • [09] «Τέλος» ο Δέλλας για την ΑΕΚ
  • [10] Κούζμιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χαρούμενος που βοήθησα και στο κομμάτι της δημιουργίας στη νίκη επί του Ολυμπιακού»

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα ΜΜΕ

    Tη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση, δεχόμενη όλες τις θετικές παρατηρήσεις, ώστε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ να συγκεντρώσει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία, απηύθυνε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας,Νίκος Παππάς.

    Στην τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το «επιχείρημα» ότι το σήμα είναι ψηφιακό, οποιοσδήποτε μπορεί να εκπέμπει και άρα δεν υπάρχει ανάγκη για δημοπρασία καθώς -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- αυτό ισοδυναμεί με έκκληση στην κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. «Ο ελληνικός λαός, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η κυβέρνηση δικαιούται να γνωρίζει αν υπάρχει αυτή η παραίνεση» είπε και ξεκαθάρισε εάν «δεν ισχύει αυτό, θα είμαστε στη διάθεση όλων για να συζητήσουμε το πώς μπορεί να βελτιωθεί».

    «Θα πρέπει με λεπτομέρεια να συζητήσουμε για το τι μπορεί και τι πρέπει να ενσωματωθεί, και σε κλίμα ευρύτατων συναινέσεων. Είναι εφικτή μία συναίνεση πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και μπορούμε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να έχουμε το βέλτιστο νομοθετικό αποτέλεσμα» είπε.

    Αποκρούοντας κατηγορηματικά τις κριτικές που ακούστηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι το νομοθέτημα αυτό καθιστά τον υπουργό «παντοδύναμο», ο κ. Παππάς εξήγησε πως η μόνη αρμοδιότητα που μένει -επειδή η δημοπρασία θα γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- είναι ο αριθμός αδειών και το τίμημα. «Η συλλογιστική είναι ?λαι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κι άλλες συλλογιστικές- να πάμε σε βιώσιμα σχήματα», τόνισε.

    Με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να υπεραμύνεται του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι επιχειρεί να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης και τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι « το νομοσχέδιο είναι διάτρητο και δημιουργεί έναν καναλάρχη υπουργό», αλλά και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ασκούν έντονη κριτική, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ολοκληρώθηκε σε πρώτη συνεδρίαση επί της αρχής του.

    Αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων

    Ειδικότερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδων Λάππας σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τάξη στο τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα αφού προχωράμε για να αποκατασταθεί το τοπίο. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε κανόνες ισονομίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο, που είναι και χώρος διαπλοκής, όπου τράπεζες και ΜΜΕ ταλαιπωρούν τους πολίτες για 25 χρόνια. Με την αδειοδότηση θα διασφαλιστούν η πολυφωνία και η ενίσχυση της πολιτικής ανάπτυξης της χώρας».

    Ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι το παρόν σχέδιο νόμου καταστρατηγεί την πολυφωνία. «Λειτουργεί αναχρονιστικά, και δημιουργεί αναρχία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Με εξωπραγματικές προυποθέσεις, στηρίζει το κρατικό μονοπώλιο ειδικά στον τομέα της ενημέρωσης και ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ πλατφόρμων ενημέρωσης» υποστήριξε. Στην εισήγησή του ανέφερε: «Θα έχουμε διαδικασία για εκλογή προέδρου στο ΕΣΡ; Επικαλείστε μια ανεξάρτητη Αρχή η οποία για χρόνια κουτσαίνει ? Ποιο είναι το κόστος της θυγατρικής της ΕΡΤ; ΜΕ την DIGEA τι θα κάνετε; Γιατί κ. Παππά δεν κάνατε τόσο καιρό τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς; Τι κάνατε τόσους μήνες, περιμένατε τη μέρα που συνεδριάζουμε για να εκβιάζετε; Αγνοείτε κύριε υπουργέ την ήδη νόμιμη λειτουργία των περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και στην περιφέρεια, σε αυτό τον χώρο θα υπάρξουν προβλήματα σύμφωνα με τους ευρωπαικούς κανόνες».

    Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Παπαθεωδόρου είπε ότι «είμαστε υπέρ του να υπάρξει μέσα από αυτό το σχέδιο νόμου ένα πλαίσιο νομιμότητας και δημοκρατικής λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης με απολύτως συμβατό πλαίσιο με το ευρωπαικό Δίκαιο και κεκτημένο. Η αιτιολογική έκθεση ξεχνάει πράγματα. Πώς κατοχυρώνεται η συμβατότητα των διατάξεων του σχεδίου νόμου και ο πλουραλισμός των ΜΜΕ; Πως δημιουργούνται οι προυποθέσεις για να αποτραπεί η διαπλοκή και να λειτουργήσουν τα ΜΜΕ με δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο;». Θέλουμε τη νομιμότητα, πρέπει να εξυγιανθεί το τηλεοπτικό τοπίο, τόνισε.

    Ο Γιάννης Γκιώκας από το ΚΚΕ είπε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο θέλει να καλλιεργήσει την ψευδαίθηση στον λαό ότι τα βάζει με την ολιγαρχία και ότι ο λαός έχει κάτι να κερδίσει, για να περάσει όλη αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει στα σκαριά.

    Ο Γιώργος Αμυράς από το ΠΟΤΑΜΙ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων. «Παρά το γεγονός του επείγοντος, απουσιάζει η αντίστοιχη αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Τι μέλλει γενέσθε και με το υπόλοιπο μισό του ραδιοτηλεοτπικού τοπίου; Το ΕΣΡ είναι το άλογο πίσω από το οποίο θα δέσει το κάρο των καναλιών. Το ΕΣΡ αυτή τη στιγμή δεν έχει την κατάλληλη σύνθεση. Θέλουμε να μας πείτε πότε θα κινείσετε τις διαδικασίες για το ΕΣΡ. Επί 30 χρόνια είχαμε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ των δυο κομμάτων στον χώρο των ΜΜΕ, και τα κανάλια έκαναν ότι θέλανε τις κυβερνήσεις. Αυτά δεν λύνονται με το νομοσχέδιο που φέρατε», τόνισε.

    Ο Βασίλης Κόκκαλης από τους ΑΝΕΛ σημείωσε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να θέλει επιχείρηση που χρωστά να έχει άδεια λειτουργίας.

    Τέλος, ο Γεώργιος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι, πράγματι έρχεται μετά από 25 χρόνια ένα καινούργιο τοπίο στον χώρο της τηλεόρασης. Επιφυλασόμεθα πάνω στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και περιμένουμε να δούμε βελτιώσεις. Ως προς το ζήτημα της επικοινωνιακής πολιτικής στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Στο θέμα της ΕΕΤΤ έχουμε πάλι ζήτημα» δήλωσε.

    Διαβάστε επίσης

    Χρ. Σπίρτζης: «Εθνικό ζήτημα» η αναγκαιότητα να έχουν τηλεοπτικό σήμα, ακόμα και οι απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

    [02] Επιμένει για το ντιμπέιτ των τεσσάρων της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης

    Την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα βγει πιο ισχυρή από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τους νεοδημοκράτες να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές και επέμεινε στην πρόταση για τη διεξαγωγή μιας τουλάχιστον δημόσιας συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων αρχηγών.

    «Όσο περισσότεροι νεοδημοκράτες προσέλθουν στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου να ψηφίσουν το νέο αρχηγό, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κόμμα την επόμενη μέρα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και να διαμορφώσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί δηλώνει η Κατερίνα Σαββαΐδου

    Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ γνωστοποιεί ότι με επιστολή της έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ουσία των δύο υποθέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Στην ανακοίνωσή της, η Κατερίνα Σαββαΐδου παραθέτει το χρονικό των δύο υποθέσεων και τους λόγους που, κατά την ίδια, επιβάλλουν τη λήψη της απόφασής της.

    :

    [04] Φ. Καραβίας: Ανακεφαλαιοποίηση, ρευστότητα και διαχείριση κόκκινων δάνειων, οι τρεις άμεσες προκλήσεις των τραπεζών

    «Τα χρονικά περιθώρια της ανακεφαλαιοποίσης είναι ασφυκτικά, αλλά θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, για να ολοκληρώσουμε την κεφαλαιακή μας θωράκιση, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, κατοχυρώνοντας πλήρως τους καταθέτες μας και θέτοντας τα θεμέλια για την πλήρη, αν και σταδιακή, εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ.

    «Η Eurobank είναι σήμερα η τράπεζα του ιδιωτικού τομέα, με 65% ιδιωτική μετοχική βάση. Είμαι βέβαιος ότι θα αντλήσουμε, όπως το επιτύχαμε και πριν από έναν χρόνο, ιδιωτικά κεφάλαια, εγχώρια και διεθνή, ώστε η τράπεζα να παραμείνει στο φυσικό της χώρο που είναι ο ιδιωτικός τομέας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσει να υπηρετήσει το θεμελιώδη στόχο της, που είναι η χρηματοδότηση της υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και όπου αλλού έχουμε δραστηριότητα», πρόσθεσε ο κ. Καραβίας.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank επισήμανε ότι η αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης, όμως, δεν μεταφράζεται αυτόματα σε ρευστότητα, τη δεύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. «Υπό συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, με ολοκληρωμένη την ανακεφαλαιοποίηση από ιδιώτες και μετά την άρση των περιορισμών των capital controls, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων, απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Εκτιμώ ότι είναι απολύτως εφικτό να επιστρέψουν εντός του 2016 περίπου οι μισές καταθέσεις από τα 40 δισ. ευρώ που χάσαμε ως ελληνικό τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους 12 μήνες. Στην περίπτωση αυτή, θα αλλάξουν δραστικά οι δυνατότητές μας για χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων και γι' αυτό είναι προς το κοινό συμφέρον η συμβολή όλων σε αυτή την προσπάθεια» εκτίμησε ο Φωκίων Καραβίας.

    [05] Σε αυτοσυγκράτηση καλεί Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ο Γερμανός ΥΠΕΞ

    Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε μια επίθεση με όχημα ο οδηγός του οποίου σκοτώθηκε από πυρά, γνωστοποίησε η αστυνομία του Ισραήλ.

    Η επίθεση σημειώθηκε στην οδό που συνδέει την Ιερουσαλήμ με την Χεβρώνα (Δυτική Όχθη) όπου οι στρατιώτες πραγματοποιούσαν ελέγχους σε μια διασταύρωση πλησίον του εποικισμού Γκους Ετζιόν, επισήμανε η αστυνομία.

    Μπροστά στην έκρηξη της βίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ προέτρεψε σήμερα τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να «μη ρίχνουν λάδι στην φωτιά» και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας κλιμάκωσης των συγκρούσεων «με ανυπολόγιστες επιπτώσεις».

    «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους υπεύθυνους να μη ρίχνουν λάδι στην φωτιά και να ενεργούν με αυτοσυγκράτηση με στόχο να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Κάθε άλλη ενέργεια δεν θα κάνει τίποτα άλλο από τον πυροδοτήσει περαιτέρω την ένταση με ανυπολόγιστες επιπτώσεις» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζούντεχ στην Ιορδανία, στο περιθώριο μιας συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με θέμα την «κοινή ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου».

    [06] Οι γυναίκες του κινήματος «SOS Χαλκιδική», κατά της «Eldorado Gold Corporation»

    Επιστολή προς τον απερχόμενο πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ, παρέδωσε αντιπροσωπεία γυναικών του κινήματος «SOS Χαλκιδική», ύστερα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πρεσβείας του Καναδά, στην Αθήνα.

    Οι γυναίκες του κινήματος ζητούν την απόσυρση της εταιρίας «Eldorado Gold Corporation» από την περιοχή και την ακύρωση της επένδυσης.

    «Ο αγώνας μας ενάντια στα συμφέροντα βρήκε συμμάχους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Εκτός βέβαια από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

    [07] Συζήτηση καταγγελίας στη Βουλή για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

    Αναφορά σε επιστολή της Κομισιόν έγινε σήμερα κατά την πρώτη συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών όπου συζητείται το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξασφάλισε αποκλειστικές πληροφορίες για το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία θα κοινοποιηθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες από ώρα σε ώρα.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, επιστολή με την οποία ζητούσε από τις Ελληνικές Αρχές διευκρινίσεις για καταγγελία ιδιώτη προς την Επιτροπή.

    Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η συνήθης που ακολουθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν λάβει καταγγελία από ιδιώτες κατά κράτους μέλους, χωρίς να έχει προηγηθεί δική της διερεύνηση του θέματος.

    Γι? αυτό άλλωστε και η Επιτροπή δεν εγκαλεί την Ελλάδα αλλά ζητά την άποψή της για τα θέματα που θίγει η καταγγελία.

    Ποιος την έκανε; Στις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα στην ΚΕΜΚΕ (Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων) του Υπουργείου Οικονομικών όπου έφθασε η επιστολή δεν ανακοινώθηκε η ταυτότητα του καταγγέλλοντος ιδιώτη, επίσης συνήθης πρακτική.

    Η ΚΕΜΚΕ επικοινώνησε με τα συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή το Επικρατείας και το Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητώντας τις απόψεις τους. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι έγινε αμέσως πολυμελής σύσκεψη στελεχών στο κτίριο της οδού Καραγιώρη Σερβίας, όπου ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι η καταγγελία ήταν αβάσιμη και ότι μπορούσε εύκολα να αντικρουστεί. Τα στελέχη που συμμετείχαν συμφώνησαν επίσης να απαντήσουν ανά αρμοδιότητα και το ΥπΟικ να συγκεντρώσει τα στοιχεία και να τα αποστείλει σε τελικό κείμενο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προθεσμία, μάλιστα, δεν έχει ακόμα εκπνεύσει και η απάντηση των Ελληνικών Αρχών είναι σχεδόν έτοιμη.

    Ποια είναι όμως η καταγγελία; Ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Ελληνικό Κράτος παρέχει παράνομη κρατική ενίσχυση στον τομέα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT). Εμμέσως πλην σαφώς η αναφορά ήταν για την ΕΡΤ ΑΕ και η καταγγελία φανέρωνε το άγχος του καταγγέλλοντος ιδιώτη να μην της επιτραπεί να γίνει πάροχος δικτύου.

    [08] Οι Βρετανοί υποδέχθηκαν με παρελάσεις αλλά και διαδηλώσεις τον Κινέζο πρόεδρο Σι, που εξήρε τους "λαμπρούς" δεσμούς μεταξύ Πεκίνου και Λονδίνου

    O πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ξεκίνησε σήμερα με κάθε επισημότητα μια επίσημη επίσκεψη διάρκειας τεσσάρων ημερών στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να υπογραφθούν συμφωνίες αξίας υψηλότερης των 30 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ την επίσκεψη αυτή σημάδεψαν και οι διαμαρτυρίες πολλών πολιτών.

    «Η Κίνα και η Βρετανία συνδέονται όλο και περισσότερο η μια με την άλλη και μοιράζονται όλο και περισσότερο κοινά συμφέροντα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κίνας σε μια ομιλία που εκφώνησε, μιλώντας κινεζικά, στο βρετανικό κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα.

    Ο Σι εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψή του θα οδηγήσει τις σινοβρετανικές σχέσεις σε «νέα επίπεδα» και προέτρεψε τους Βρετανούς βουλευτές να «επισκέπτονται συχνότερα την Κίνα, για να γνωρίζουν περισσότερο την χώρα (του) και να παρατηρούν τις αλλαγές της».

    «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλος ο κόσμος θα είναι ίσος ενώπιον του Νόμου» διαβεβαίωσε ο Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί στην Κίνα μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Νωρίτερα σήμερα, το πρωί, ο Κινέζος πρόεδρος, με τη συνοδεία της συζύγου του Πενγκ Λιγιουάν, η οποία φορούσε ένα κομψό λευκό ταγιέρ, παρακολούθησαν μια παρέλαση εφίππων αστυνομικών μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον σύζυγό της Δούκα του Εδιμβούργου και τον πρίγκιπα Κάρολο, στη λεωφόρο που οδηγεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

    [09] «Τέλος» ο Δέλλας για την ΑΕΚ

    Ο Τραϊανός Δέλλας παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και αποχαιρετά την ομάδα μετά από θητεία 2,5 χρόνων. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον 39χρονο προπονητή και ενημέρωσε ότι χρέη υπηρεσιακού θα αναλάβει ο Στέλιος Μανωλάς, τεχνικός της Κ-20.

    «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Δέλλας θα προπονήσει αύριο για τελευταία φορά τους ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση της ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα επί δυόμιση χρόνια και για τη συμβολή του στην επιστροφή της στη Super League», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

    [10] Κούζμιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χαρούμενος που βοήθησα και στο κομμάτι της δημιουργίας στη νίκη επί του Ολυμπιακού»

    Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, έπλεξε, μεταξύ άλλων, το εγκώμιο των ψηλών του και την πολύτιμη συμβολή τους στο κομμάτι της δημιουργίας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νέας επιτυχίας του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα.

    Ο Όγκνιεν Κούζμιτς υπήρξε καταλυτικός στην προσπάθεια ανατροπής των «πράσινων», όταν στο τελευταίο ενάμιση λεπτό της δεύτερης περιόδου σημείωσε πέντε διαδοχικούς πόντους, μάζεψε 2 πολύτιμα ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και δύο κομβικές ασίστ.

    Ο Σέρβος σέντερ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσφορά του στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει από το -15 του πρώτου δεκαλέπτου, κρατώντας χαμηλούς τόνους για την προσωπική απόδοσή του, αναφέρθηκε στην... αφύπνιση της ομάδας, υπογράμμισε τη σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού, ενώ έκανε μνεία στην ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και φυσικά στη νέα «μάχη» μου έπεται, αυτή τη φορά για τη Euroleague, απέναντι στην Καρσίγιακα (22/10, 22:00, 3ος όμιλος). Μάλιστα, για την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα ο Κούζμιτς έθεσε οδηγό την εμφάνιση απέναντι στους «ερυθρόλευκους», τονίζοντας ότι «αν αγωνιστούμε όπως στα τρία τελευταία δεκάλεπτα με τον Ολυμπιακό, δεν θα έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 2015 - 18:32:17 UTC