Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ίδρυση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [02] Επαφές Απ. Τζιτζικώστα στη Μαδρίτη
  • [03] Γ. Χουλιαράκης: Η κυβέρνηση εγγυάται δημοσιονομική ισορροπία με κοινωνικά δίκαιο τρόπο
  • [04] Τρεις νεκροί από την επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο στη Σουηδία
  • [05] Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία, συγκαλεί αύριο στην Περιφέρεια Αττικής η Ρ. Δούρου
  • [06] Λιθόκτιστος, κιβωτιόσχημος τάφος των Μυκηναϊκών χρόνων ήρθε στο "φως" στην Μυτιλήνη
  • [07] Η ΝΔ για την αποπομπή Σαββαΐδου
  • [08] Φ. Ολάντ: Το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση για το χρέος που πρέπει να ανοίξει
  • [09] Αιχμές Δέλλα κατά Μελισσανίδη
  • [10] Οικονομικό και πρακτικό crossover πόλης

  • [01] Την ίδρυση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

    Την ίδρυση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής ζήτησε, με δήλωσή του από τη Μαδρίτη, όπου βρίσκεται για τις εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ στις συναντήσεις που είχε με όλους τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ, κατέστησε σαφές ότι το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών είναι ζήτημα εξόχως ανθρωπιστικό, είναι διεθνές και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με αυτά τα κριτήρια.

    «Όμως, δεν μπορεί να έχουμε κοινή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα. Και γι? αυτό, ζητήσαμε να υπάρξει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Και η Ελλάδα ταυτόχρονα να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων της με τη βοήθεια βέβαια της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Την ίδια θέση υποστήριξε και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τον οποίο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε νωρίτερα συνάντηση.

    [02] Επαφές Απ. Τζιτζικώστα στη Μαδρίτη

    Σειρά επαφών, αλλά και παρεμβάσεων, είχε στο περιθώριο του ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, μετά τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των μελών της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε στις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ, παρακολούθησε τις ομιλίες των κκ Βαγέλη Μεϊμαράκη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε σειρά σημαντικών επαφών, με στελέχη και προσωπικότητες του ΕΛΚ.

    Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, ενώ ο κ. Μπαρόζο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τζιτζικώστας τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

    [03] Γ. Χουλιαράκης: Η κυβέρνηση εγγυάται δημοσιονομική ισορροπία με κοινωνικά δίκαιο τρόπο

    «Η κυβέρνηση εγγυάται τη δημοσιονομική ισορροπία και το 2016 και το 2017 με κοινωνικά δίκαιο τρόπο», ανέφερε μιλώντας κατά το κλείσιμο της συζήτησης της Διαρκούς Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

    Απαντώντας σε αναφορές βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί μια οικονομία από το δημοσιονομικά πλεονάσματα στα δημοσιονομικά ελλείμματα ο κ. Χουλιαράκης αντέτεινε ότι ο προϋπολογισμός του 2016, «δεν προβλέπει έλλειμμα αλλά πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα, της τάξης του 0,5%». «Πρόκειται» είπε, «για ρεαλιστικό πλεόνασμα που επιτρέπει στην οικονομία να βγει από την υφεσιακή ροπή των τελευταίων χρόνων και να ανακάμψει» και πρόσθεσε ότι «ο στόχος του 2017 προβλέπει πλεόνασμα της τάξης του 1,75% του Α.Ε.Π».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι το 2015 θα κλείνει με πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,25% για το οποίο είπε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με «τα τεράστια πρωτογενή ελλείμματα που δημιουργούσε η κυβέρνηση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολλά χρόνια που κληρονόμησε στη χώρα ένα τεράστιο χρέος».

    Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του κ ο κ. Χουλιαράκης, επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας το 2016, 2017, 2018, και ανέφερε ότι «οι ρυθμοί σε πραγματικούς όρους κινούνται μεταξύ 2,7% και 3,1%, αυτά για όσους θέλουν να μιλάνε με τα πραγματικά στοιχεία».

    [04] Τρεις νεκροί από την επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο στη Σουηδία

    Ένας μασκοφόρος, οπλισμένος με ένα σπαθί, σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο σήμερα σε ένα σχολείο στη νοτιοδυτική Σουηδία πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

    Ο δράστης, που φορούσε μια μάσκα που θύμιζε τον Νταρθ Βέιντερ, τον έκπτωτο τζεντάι του «Πολέμου των Άστρων», εισέβαλε στο σχολείο και επιτέθηκε σε πολλούς μαθητές και καθηγητές. Τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

    Η τραγωδία αυτή, γεγονός σπάνιο για τη Σουηδία, σημειώθηκε το πρωί στο Τρολχάταν, μια βιομηχανική πόλη που απέχει μία ώρα βορείως του Γκέτεμποργκ. Στο σχολείο που έβαλε στο στόχαστρό του ο μασκοφόρος φοιτούν περίπου 400 μαθητές, μεταξύ των οποίων και πολλοί νεαροί μετανάστες που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα.

    Ο δράστης ήταν ηλικίας 21 ετών και καταγόταν από το Τρολχάταν, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του. «Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός», είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Θορντ Χάραλντσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο νεαρός είχε δεχτεί δύο σφαίρες από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σχολείο και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

    Σοκαρισμένοι ακόμη από τα γεγονότα, πολλοί μαθητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο τους και αντάλλαζαν τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο νεαρός «Νταρθ Βέιντερ» είχε ποζάρει μαζί τους λίγα λεπτά πριν σπείρει τον θάνατο.

    Αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν έρευνα στο σπίτι του δράστη εντός της ημέρας.

    Το σχολείο Κρόναν βρίσκεται σε μια λαϊκή συνοικία και θεωρείται «υποβαθμισμένο». Σε μια έκθεση της γενικής επιθεώρησης εθνικής εκπαίδευσης γινόταν λόγος για την ανεπάρκεια των μέτρων ασφαλείας απέναντι στις πιθανές "εξωτερικές απειλές" αλλά και για κακές συνθήκες διδασκαλίας γενικότερα.

    [05] Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία, συγκαλεί αύριο στην Περιφέρεια Αττικής η Ρ. Δούρου

    Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή συγκαλεί στις 8.30 το πρωί, στη περιφέρεια Αττικής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Θα συμμετάσχουν επίσης οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο από τις έντονες βροχοπτώσεις.

    Σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας σημειώνεται ότι με τη έναρξη της κακοκαιρίας και μετά από εντολή της Ρένας Δούρου, δημιουργήθηκε «Επιχειρησιακό Κέντρο για την καλύτερη εποπτεία της κατάστασης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων των Διευθύνσεων και υπηρεσιών, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες βρέθηκαν αμέσως στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία».

    Τόσο η Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους Δημάρχους, καθώς και με τους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

    [06] Λιθόκτιστος, κιβωτιόσχημος τάφος των Μυκηναϊκών χρόνων ήρθε στο "φως" στην Μυτιλήνη

    Ένας ασύλητος λιθόκτιστος, κιβωτιόσχημος τάφος των Μυκηναϊκών χρόνων ήρθε στο φως στο πλαίσιο του έργου της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Ντίπι ? Παπάδος ? Πλωμάρι.

    Ο νεκρός σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εφορεάις Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη «ήταν τοποθετημένος σε ύπτια, συνεσταλμένη στάση και είχε ως κτερίσματα μια υψίποδη κύλικα με βαθύ ημισφαιρικό σώμα, μια προχοΐσκη κατασκευασμένη από γκρίζο πηλό, ένα χάλκινο μαχαίρι και ένα χάλκινο δαχτυλίδι».

    Τα πολύτιμα κτερίσματα που βρέθηκαν χρονολογούν τον τάφο στην Υστεροελλαδική ΙΙΙ περίοδο (1400-1100 π.Χ.). Το εύρημα θεωρείται ξεχωριστής σημασίας για την ιστορία της Λέσβου και ιδιαίτερα για την τοπογραφία της ευρύτερης περιοχής της Γέρας, όπου στη θέση «Χαλατσές», έχει αποκαλυφθεί εκτεταμένη οικιστική εγκατάσταση των Μυκηναϊκών χρόνων.

    [07] Η ΝΔ για την αποπομπή Σαββαΐδου

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την αποπομπή της γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για άλλη φορά αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία των θεσμών.

    «Τελευταίο επεισόδιο στο εννεάμηνο σίριαλ η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που -από την πρώτη στιγμή- βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Από τη μια δεσμεύονταν να ενισχύσουν την ανεξαρτησία της και από την άλλη την υπονομεύουν», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

    [08] Φ. Ολάντ: Το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση για το χρέος που πρέπει να ανοίξει

    Στην Αθήνα έφτασε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επίσημη τελετή υποδοχής.

    Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές αναφορικά με το πρόγραμμα και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πάντα με σεβασμό στις διατάξεις του ESM.

    Το δεύτερο ζήτημα, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Παυλόπουλος, αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Αναφέρθηκε στην συμβολή της χώρας και του ελληνικού λαού στην υποδοχή των προσφύγων και σημείωσε ότι «πρέπει το προσφυγικό να λυθεί με όρους αλληλεγγύης και συνεργασίας. Πρέπει να φυλάξουμε τα σύνορά μας και από την άλλη πρέπει να προστατεύσουμε τον άνθρωπο», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ζήτησε δε να ενεργοποιηθεί η Ευρώπη και να ασκήσει η Γαλλία το ειδικό της βάρος, για να σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία που δημιουργεί το προσφυγικό πρόβλημα και αποτελεί πηγή ανθρωπιστικής κρίσης.

    Τελευταίο θέμα που έθεσε ήταν η επίλυση του κυπριακού, κατά τρόπο που να εξασφαλίζει ενιαία αυτονομία και κυριαρχία και την απρόσκοπτη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση.

    Κλείνοντας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Ολάντ: « Ελλάδα θα παραμείνει και θα αγωνιστεί μέσα στην Ευρώπη και μέσα στην Ευρωζώνη, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που της δείξατε».

    Ο Πρόεδρος Ολάντ στην απάντησή του επισήμανε ότι στήριξε την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου και έθεσε το θέμα του χρέους, λέγοντας ότι «το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση για το χρέος που πρέπει να ξεκινήσει» και ζήτησε να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της η Ελλάδα.

    Αναγνώρισε ότι η Ελλάδα είχε πολύ σημαντικές προκλήσεις να αντιμετωπίσει και εξήρε τον ρόλο του κ. Παυλόπουλου την επομένη του δημοψηφίσματος στο να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Ο ρόλος σας ήταν σημαντικός είπε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε ότι «η Γαλλία στήριξε αυτή την πρωτοβουλία.

    «Η επίσκεψή μου είναι επίσκεψη υποστήριξης και φιλίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία κοινή ιστορία πολλών χρόνων, ότι η Γαλλία αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει».

    Αναφέρθηκε ακόμη στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, λέγοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και στηρίζοντας την Ελλάδα στηρίζουμε την Ευρώπη». Ερωτηθείς για το αν θα γίνει συζήτηση για το χρέος απάντησε ότι «ασφαλώς η Γαλλία έχει την πρόθεση να φέρει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ελαφρύνει την Ελλάδα απ' αυτό το βάρος και η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

    Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη κατευθείαν από το αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό. Στο μνημείο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους από άγημα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια κατέθεσε στέφανο και τήρησε ενός λεπτού σιγή. Η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών και στη συνέχεια ο κ. Ολάντ επιθεώρησε το άγημα μαζί με τον πρωθυπουργό και αποχώρησε για το Προεδρικό Μέγαρο.

    Τον Φρανσουά Ολάντ συνοδεύουν τρεις βασικοί υπουργοί του.

    Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ και η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν. Επίσης ο γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεσίρ, ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος καθώς και μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας. Την αποστολή συμπληρώνει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που θα διερευνήσουν τις δυνατότητες επενδύσεων στη χώρα.

    [09] Αιχμές Δέλλα κατά Μελισσανίδη

    Ο Τραϊανός Δέλλας έφυγε χτες από τα Σπάτα όπου προπόνησε για τελευταία φορά τους παίκτες της ΑΕΚ, χωρίς να πει λέξη στους δημοσιογράφους που περίμεναν εκεί. Ίσως να ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, ίσως να μην ήταν έτοιμος να εξωτερικεύσει την πικρία, η οποία πλέον φαίνεται καθαρά στη σημερινή μακροσκελή, γραπτή δήλωσή του.

    Ο 39χρονος τεχνικός είναι εμφανώς ενοχλημένος γιατί θεωρεί πως οι ευθύνες για την αγωνιστική μετριότητα της ΑΕΚ, δεν καταμερίστηκαν. Πιστεύει ότι υπήρξε το εξιλαστήριο θύμα και θέτει ως κομβικό σημείο τα όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε συνάντησή του με οργανωμένους, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Εκεί, ράγισε οριστικά το γυαλί.

    [10] Οικονομικό και πρακτικό crossover πόλης

    Το Renault Captur εκφράζει την άποψη της γαλλικής μάρκας για το αστικό crossover και είναι τμήμα του προγράμματος του Clio. Από το δημοφιλές supermini, δανείζεται το πάτωμα και όλα τα βασικά μέρη. Είναι υπερυψωμένο και διαθέτει στοιχεία από τα SUV και MPV. Διατίθεται με εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ τελευταίας τεχνολογίας. Υπάρχουν δυο επιλογές στους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Η πρώτη αφορά το μικρό σύνολο 900 κ.εκ. TCe ισχύος 90 ίππων και η δεύτερη το σύνολο 1.200 κ.εκ. απόδοσης 120 ίππων. Η μέση κατανάλωση είναι 4,9 και 5,4 λίτρα/100χλμ. αντίστοιχα.

    Υπάρχει στη γκάμα και ένας πετρελαιοκινητήρας, ο 1.5 dCi 90 ίππων. Η ροπή του αγγίζει τα 22,4 χλγμ. και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους οικονομικότερους κινητήρες της κατηγορίας του. Η μέση κατανάλωση προσδιορίστηκε από την εταιρεία στα 3,6 λίτρα/100χλμ. Οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 95γραμ./χλμ., οπότε απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

    Σε πλούσιες εκδόσεις διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων EDC, που αλλάζει γρήγορα τις σχέσεις και κάνει πιο άνετη την οδήγηση. Η υψηλή απόσταση από το έδαφος διευκολύνει την κίνηση στον ανώμαλο δρόμο, ενώ η υψηλή θέση οδήγησης προσφέρει μεγάλη περιφερειακή ορατότητα.

    Διακρίνεται για την λειτουργικότητα και πρακτικότητα. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλίζεται με αφαιρούμενες επενδύσεις καθισμάτων, συρτάρι easy box 11 λίτρων, ενιαία συρόμενη πίσω σειρά καθισμάτων κ.α. Οι τεχνολογίες νέας γενιάς, αναβαθμίζουν την ασφάλεια και την άνεση: Hill Start Assist, Speed Limiter, σύστημα ελέγχου ευστάθειας, park assist, σύστημα φωτισμού προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης και σύστημα πολυμέσων Media Nav με οθόνη αφής 7 ιντσών και σύστημα πλοήγησης. Ο τιμοκατάλογος του Renault Captur ξεκινά από τα 13.650 ευρώ (0.9). Η βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 έχει αρχική τιμή 17.790 ευρώ και η βασική τιμή της ντίζελ 1.5 διαμορφώθηκε στα 16.400 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 October 2015 - 16:32:31 UTC