Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κήρυξη 24ωρης απεργίας στα δημόσια ΜΜΕ και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς
  • [02] ¶σμα Νάντια: «Θέλω να δείξω στις γυναίκες με το χιτζάμπ πως μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη»
  • [03] Διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης - θεσμών για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια
  • [04] Μόνο νίκες για Νάπολι, Ραπίντ και Μπράγκα
  • [05] «Τρίτωσαν» οι ισοπαλίες για τον ΠΑΟΚ
  • [06] Πρώτη νίκη και... άνετη για τον Παναθηναϊκό
  • [07] Ήττα του Αστέρα με 2-1 στη Λευκωσία από τον ΑΠΟΕΛ

  • [01] Κήρυξη 24ωρης απεργίας στα δημόσια ΜΜΕ και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

    Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2015 κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕΣΥ. Η απεργία αφορά την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο Πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του), στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό), στο Κανάλι της Βουλής, σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και σε όλα τα συνδεόμενα διαδικτυακά μέσα.

    Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών υπογραμμίζει την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό. Επίσης, εκφράζει την αντίθεσή του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο με το νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Αντιθέτως, υπάρχουν περιθώρια για νέες απολύσεις και αποδόμηση εργασιακών σχέσεων.

    [02] ¶σμα Νάντια: «Θέλω να δείξω στις γυναίκες με το χιτζάμπ πως μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη»

    Η 'Ασμα Νάντια (Asma Nadia) είναι μια από τις παραγωγικότερες και τις πιο αγαπητές συγγραφείς της Ινδονησίας. Την περασμένη εβδομάδα ήταν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Πώς θα μπορούσε να λείψει από μια έκθεση όπου η Ινδονησία, όντας τιμώμενη χώρα (χώρα η οποία υπέφερε από πολυετή δικτατορία), έστειλε σε όλο τον πλανήτη ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία και το βάρος της ελευθερίας; Πώς συνδέει, ωστόσο, η συγγραφέας από την Τζακάρτα το Ισλάμ με την ελευθερία και τη λογοτεχνία; «Όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο μου βιβλίο», λέει στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης της Φρανκφούρτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν το θεωρούσα ισλαμικό, δεν πίστευα (και δεν πιστεύω ακόμη) πως εκπροσωπούσε κάποια ισλαμική ταυτότητα. Το Ισλάμ είναι μια ετικέτα που έβαλαν οι άλλοι. Δεν μπορώ, βεβαίως, να πω πως στα βιβλία μου δεν υπάρχει το Ισλάμ. Τα βιβλία μου, όμως, μιλούν για τον πόνο και την αγάπη, και ο πόνος και η αγάπη έχουν να κάνουν όχι μόνο με το Ισλάμ, αλλά με την οικουμένη. Όσο για την ελευθερία, οι φτωχοί άνθρωποι στην Ινδονησία είναι πολλές φορές υποχρεωμένοι να πουλήσουν τη γη και το σπίτι τους και να ζήσουν περιθωριοποιημένοι και απομονωμένοι, με έναν τρόπο ζωής που μοιάζει με καταπακτή. Γι' αυτή την καταπακτή μιλώ ξανά και ξανά στα μυθιστορήματά μου, αυτή η καταπακτή είναι που επανέρχεται επίμονα στη θεματογραφία μου».

    Ποια είναι η θέση της γυναίκας στην Ινδονησία και τη λογοτεχνία της; Η συνομιλήτριά μας αναφέρθηκε πολλές φορές στην ομιλία της στην Έκθεση στο ζήτημα της γυναίκας και δέχτηκε πλήθος σχετικών ερωτήσεων, σημειώνοντας πως οι γυναίκες συγγραφείς άρχισαν να αναδεικνύονται στην ινδονησιακή λογοτεχνία τον 21ο αιώνα και δεν είναι εύκολο να χωρέσουν σε στερεότυπα. Ποια θέση διεκδικούν, εντούτοις, οι γυναίκες στα δικά της βιβλία και ειδικά στον «Χαμένο παράδεισο»; «Ο ?'Χαμένος παράδεισος'' είναι ένα μυθιστόρημα για τη θαλπωρή και την ασφάλεια του σπιτιού, αλλά και για την περιπέτεια που μπορεί να γνωρίσει μια γυναίκα σε καθεστώς πολυγαμίας. Κι εγώ προσπάθησα να διερευνήσω το θέμα της πολυγαμίας σε πολλαπλά επίπεδα. Να δω την οπτική γωνία του συζύγου, να εξετάσω τις αντιδράσεις της πρώτης του γυναίκας, που αποτελεί και το πρώτο θύμα της πολυγαμίας, αλλά και να φανερώσω τις διαφορές ανάμεσα στην πολυγαμία του αραβικού κόσμου και την ινδονησιακή πολυγαμία. Η τελευταία είναι κατά κανόνα μετριοπαθέστερη και δεν τιμωρεί τη γυναίκα η οποία δεν θέλει να κλισαριστεί στο πλαίσιό της - της επιτρέπει να κινηθεί ελεύθερα και να ονειρευτεί ή επιβάλλει στον άντρα κάτι πολύ σημαντικό: να φροντίσει για τη σωστή θρησκευτική αγωγή των παιδιών. Το Ισλάμ δεν προβλέπει στην Ινδονησία αυτά που προβλέπονται για τη γυναίκα στον αραβικό κόσμο. Η γυναίκα μπορεί να σταθεί στον δημόσιο χώρο, να μπει στην πολιτική, ακόμα και να δοκιμάσει να πιει αλκοόλ».

    [03] Διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης - θεσμών για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στην συνάντηση συζητήθηκε η ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, όπου και καταγράφηκε η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση κυβέρνησης αφορά στα εξής τρία κριτήρια:

    Αντικειμενική αξία 200.000 ανά άτομο, 250.000 για ζευγάρι, συν 25.000 το κάθε παιδί έως τρία παιδιά. Εισόδημα:35.000. Σύνολο οφειλών: έως 200.000.

    Η πρόταση των θεσμών είναι η εξής: Αντικειμενική αξία: 70.000-120.000. Σύνολο οφειλών:120.000. Εισόδημα:8180 το άτομο, 13917 το ζευγάρι και 3350 το παιδί έως τρία παιδιά

    Με την ελληνική πρόταση υπολογίζεται ότι καλύπτεται το 72,4% των οφειλετών ενώ με των δανειστών από 17,3% έως 40%.

    [04] Μόνο νίκες για Νάπολι, Ραπίντ και Μπράγκα

    Η Νάπολι, η Ραπίντ Βιένης και η Μπράγκα είναι οι μοναδικές ομάδες που συνεχίζουν με τρεις νίκες, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Οι «παρτενοπέι» καθάρισαν μέσα σε 40 λεπτά τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μίντιλαντ (3-1), ενώ η Ραπίντ επικράτησε 3-2 της Βικτόρια Πλζεν με τον Θάνο Πέτσο να σημειώνει το τρίτο γκολ. Η Μπράγκα νίκησε 3-2 τη Μαρσέιγ στην Πορτογαλία, στον πιο συναρπαστικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς προηγήθηκε 2-0 μέχρι το 84΄, η «Ολιμπίκ» ισοφάρισε στο 87΄, όμως ο Αλαν σκόραρε στο 88΄ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μόλντε-Σέλτικ 3-1

    Φενέρμπαχτσε-Αγιαξ 1-0

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λίβερπουλ-Ρούμπιν Καζάν 1-1

    Μπορντό-Σιόν 0-1

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΠΑΟΚ-FC Κράσνονταρ 0-0

    Καμπάλα-Ντόρτμουντ 1-3

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λέγκια Βαρσοβίας-Μπριζ 1-1

    Μίντιλαντ-Νάπολι 1-4

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Μινσκ 4-0

    Ραπίντ Βιένης-Βικτόρια Πλζεν 3-2

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μπράγκα-Μαρσέιγ 3-2

    Σλόβαν Λίμπερετς-Γκρόνινγκεν 1-1

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λάτσιο-Ρόζενμποργκ 3-1

    Ντνίπρο-Σεντ Ετιέν 0-1

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπεσίκτας 1-1

    Σπόρτινγκ Λισ.-Σκεντέρμπεου 5-1

    9ος ΟΜΙΛΟΣ

    Βασιλεία-Μπελενένσες 1-2

    Φιορεντίνα-Λεχ Πόζναν 1-2

    10ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μονακό-Καραμπάχ 1-0

    ¶ντερλεχτ-Τότεναμ 2-1

    11ος ΟΜΙΛΟΣ

    Σάλκε-Σπάρτα Πράγας 2-2

    ΑΠΟΕΛ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

    12ος ΟΜΙΛΟΣ

    ¶λκμααρ-¶ουγκσμπουργκ 0-1

    Παρτιζάν Βελ.-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2

    [05] «Τρίτωσαν» οι ισοπαλίες για τον ΠΑΟΚ

    Τρίτη ισοπαλία στα τρία παιχνίδια του Europa League για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 0-0 με την Κράσνονταρ στο γήπεδο της Τούμπας, για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 87΄ αποβλήθηκε ο Τζεντρζέτζικ και στο 89΄ ο Ζαϊρο, αμφότεροι με 2η κίτρινη κάρτα.

    Έτσι, ο «Δικέφαλος» δεν πέρασε την αντίπαλό του στη βαθμολογία και έμεινε στην 3η θέση.Στο άλλο ματς του ομίλου, η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ νίκησε εκτός έδρας 3-1 την Καμπάλα.

    [06] Πρώτη νίκη και... άνετη για τον Παναθηναϊκό

    Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη νίκη στην εφετινή Euroleague επικρατώντας με 85-73 της Καρσίγιακα στο ΟΑΚΑ, για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ο Τζέιμς Γκιστ με 27 πόντους. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα.

    Τα δεκάλεπτα:30-15, 47-34, 64-52, 85-73

    [07] Ήττα του Αστέρα με 2-1 στη Λευκωσία από τον ΑΠΟΕΛ

    Την εκτός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ για την 3η αγωνιστική του Europa League. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη αν και προηγήθηκαν στο 8? με γκολ του Λιούι, στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ. Στις καθυστερήσεις του α? ημιχρόνου ο Καβενάγκι με πέναλτι ισοφάρισε, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καρλάο στο 59?.

    Στο άλλο ματς του 11ου ομίλου, Σάλκε και Σπάρτα Πράγας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 κι έτσι η γερμανική ομάδα παρέμεινε στην κορυφή, ενώ ο Αστέρας είναι τελευταίος με 1 βαθμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 October 2015 - 22:32:21 UTC