Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση άρχισε παζάρια με την τρόικα
  • [02] Φ. Γεννηματά: Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης βλάπτουν σοβαρά τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη
  • [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα
  • [04] Μυτιλήνη: Αγνοείται δίχρονο αγοράκι που έπεσε από βάρκα με πρόσφυγες
  • [05] Β. Λεβέντης: Διάτρητος ο νόμος για τα Μέσα Ενημέρωσης
  • [06] Στ. Θεοδωράκης: Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ
  • [07] Σε κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση άρχισε παζάρια με την τρόικα

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τα «κόκκινα δάνεια» εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ήταν από την αρχή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρότεινε στην τρόικα, ενώ στη συνέχεια, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, στην κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως έψαχναν δήθεν για ισοδύναμα.

    «Τώρα ομολογούν πως αυτό το θέμα δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Τώρα μιλούν για «πενταροδεκάρες» και ισχυρίζονται πως τα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ αφορούν μόνο τους προνομιούχους», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Είπε επίσης πως η κυβέρνηση «ομολογεί ταυτόχρονα πως άρχισε παζάρια με την τρόικα» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα δάνεια».

    «Παζάρια που προεκλογικά, για να υφαρπάξουν τις ψήφους των πολιτών, απέκλειαν. Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πια. Το ψέμα και η απέχθεια σε κάθε τι ιδιωτικό είναι στο DNA του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    "Οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα διαπραγμάτευσης είναι τόσο ασυνάρτητες επειδή επιδιώκουν δύο στόχους μαζί. Από την μια να πείσουν ότι κάνουν αντιπολίτευση και από την άλλη να στείλουν μηνύματα ευθυγράμμισης εκεί που πρέπει..." σχολίασανκυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σημερινή δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

    [02] Φ. Γεννηματά: Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης βλάπτουν σοβαρά τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη

    «Ανικανότητα» να δημιουργήσει μια θετική προοπτική για το λαό και προσπάθεια να «διαχειριστεί» επικοινωνιακά την απελπισία και την μιζέρια, καταλόγισε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι οι πολιτικές της επιλογές βλάπτουν σοβαρά τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη.

    Κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως για να φύγει κάθε σκιά, ή ισχυρισμός, για υποστήριξη συμφερόντων και για την μέσω των ΜΜΕ παρέμβασή τους στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο, θα πρέπει έστω και τώρα να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του κόμματός της. «Γιατί αν θέλετε τη διαφάνεια και την νομιμότητα, τότε δεν μπορείτε να εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό και στενότατο συνεργάτη σας να καθορίζει αυθαίρετα, τον αριθμό των αδειών» είπε επισημαίνοντας πως «όλοι κατανοούν ότι αυτή η διάταξη δημιουργεί μια θερμοκοιτίδα διαπλοκής. Αυτή η διάταξη κολάζει και Παπά».

    [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ύδρα, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να καταγραφούν και να αντιμετωπισθούν οι καταστροφικές συνέπιες σε υποδομές και περιουσίες τις οποίες προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξαν χθες (Παρασκευή) την περιοχή.

    Στην ενέργεια αυτή προχώρησε η Περιφέρεια, αργά το βράδυ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τις ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννας Τσούπρα. Η εν λόγω κήρυξη έχει τρίμηνη διάρκεια και η ευθύνη συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών ανατέθηκε στον Δήμο Ύδρας».

    Η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, και Χαϊδαρίου που επλήγησαν την Πέμπτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται και η ένταξη του Δήμου Φυλής.

    Έκκληση στην Πολιτεία για άμεση συμπαράσταση αφενός στους πληγέντες από την θεομηνία και αφετέρου στον δήμο, με οικονομική βοήθεια, κάνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

    Από χθες το πρωί, ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, είμαστε στο πόδι. Σήμερα είδαμε τις ζημιές που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τις εκτιμήσουμε, μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής. Έχουν πληγεί σοβαρά, τόνισε, τουλάχιστον είκοσι καταστήματα, ενώ σε δέκα σπίτια έχει καταστραφεί η οικοσκευή σε σημείο κάποιοι να μην έχουν που να μείνουν. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι υποδομές της πόλης, πρόσθεσε, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και το λιμάνι που μπαζώθηκε από τα χώματα που κατέβασαν τα νερά, ενώ υπάρχει και καθίζηση.

    [04] Μυτιλήνη: Αγνοείται δίχρονο αγοράκι που έπεσε από βάρκα με πρόσφυγες

    Ένα δίχρονο αγοράκι Αφγανικής καταγωγής παραμένει αγνοούμενο από νωρίς σήμερα το πρωί αφού έπεσε από τα χέρια των γονιών του ενώ μεταφέρονταν με βάρκα, εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης και δυνατών ανέμων, από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας στη βόρεια Λέσβο μαζί με άλλους 50 μετανάστες.

    Όπως έγινε γνωστό, το μικρό παιδί έφυγε μέσα από το σωσίβιο από το οποίο το κρατούσαν οι γονείς του και βρέθηκε στη θάλασσα. Φτάνοντας σε ακτή κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς ενημέρωσαν εθελοντές που δρούσαν στην περιοχή. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος από εθελοντές και στη συνέχεια ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας, ενώ ενημερώθηκε και ο τουρκικός θάλαμος επιχειρήσεων.

    Οι έρευνες, μέχρι και αργά το απόγευμα που διακόπηκαν, είχαν αποβεί άκαρπες.

    [05] Β. Λεβέντης: Διάτρητος ο νόμος για τα Μέσα Ενημέρωσης

    «Ο νόμος είναι διάτρητος εκτός και αν ο υπουργός θέλει να μην εφαρμοστεί και να πάρει αναβολή του χάος», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης των Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή.

    Παράλληλα ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι κύριος στόχος του νομοσχεδίου για τα Μέσα Ενημέρωσης, έπρεπε να είναι να μπει τάξη και να ισχύσει ο πλουραλισμός στα κανάλια, να δίνει φωνή σε όλους και όλοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση από τα κανάλια.

    «Ούτε εκεί ο νόμος αναφέρει τίποτα. Αγνοεί τις παλαιότερες εταιρίες και λέει μόνο για νέες εταιρίες. Αυτό μπορεί να λειτουργεί και σαν συγχωροχάρτι», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

    [06] Στ. Θεοδωράκης: Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

    Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προανήγγειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ δικαιολογώντας τη στάση του κόμματός του που είχε αρχικά ταχθεί υπέρ της αρχής του, επεσήμανε ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές που είχε προτείνει το κόμμα του για να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και να σταματήσει η διαπλοκή.

    «Εμείς είπαμε ναι επί της αρχής, για να συγκρουστούμε με την διαπλοκή που είναι ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό πρόβλημα, να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε:

    «Όπως το ταγκό θέλει δύο έτσι και η διαπλοκή χρειάζεται δύο. Έναν κακό επιχειρηματία με πολλά λεφτά και έναν παντοδύναμο υπουργό. Η ανάμειξη του υπουργού είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης της διαπλοκής».

    «Θέλετε ένα νομοσχέδιο θολό, για να χειραγωγείτε. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι να στήσουν μηχανισμούς δικούς τους, να εδραιωθεί ένα καθεστώς για να ελέγξει τα «μίντια» να είστε ο βασικός μέτοχος. Σε αυτό τον κατήφορο δεν θα είμαστε μαζί σας. Θα είστε εσείς και οι συνέταιροι σας. Εμείς θα είμαστε απέναντι σας, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    [07] Σε κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί

    Συνεχόμενες 24ωρες κυλιόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 26Οκτωβρίου, αποφάσισε η Γενική συνέλευση του Πανελληνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

    Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση, που όπως λένε, «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού». Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την διαφωνία τους με τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας φαρμακείων.

    Τέλος, οι Φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 October 2015 - 18:32:21 UTC