Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των καταθέσεων
  • [02] Ν. Κοτζιάς: H διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία είναι ζήτημα των Κυπρίων
  • [03] Το μεταναστευτικό και οι διμερείς σχέσεις, στις επαφές του ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τους πρέσβεις Ισπανίας και Τουρκίας
  • [04] Νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
  • [05] Κ. Μητσοτάκης:"Καταστροφική η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα"
  • [06] Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο παρουσίασε τη σύνθεση της κυβέρνησης μειοψηφίας στον πρόεδρο Καβάκο Σίλβα
  • [07] Το πρόγραμμα φιλοξενίας 20.000 προσφύγων διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης
  • [08] Σε Χίο και Λέσβο ο Γ. Μουζάλας όπου εξέτασε Κέντρα Καταγραφής προσφύγων
  • [09] Π. Κουρουμπλής: «Θέλουμε μια κοινωνία πολιτών και όχι θεατών»
  • [10] Συνάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους κοινωνικούς φορείς για ασφαλιστικό και εργασιακά
  • [11] Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από αύριο στην Κίνα η Άγγελα Μέρκελ

  • [01] Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των καταθέσεων

    Να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την αξιολόγηση, ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές φαίνεται πως έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θυμίζει ότι ότι ο πρωθυπουργός έλεγε πως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι «κόκκινη γραμμή» και σήμερα γίνεται «ένας έντιμος συμβιβασμός».

    [02] Ν. Κοτζιάς: H διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία είναι ζήτημα των Κυπρίων

    Το θέμα της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας «είναι ζήτημα της εσωτερικής έννομης τάξης της Κύπρου, ζήτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Βουλής των Αντιπροσώπων και των κομμάτων της Κύπρου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

    «Σεβόμαστε απόλυτα την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θέλουμε να επιτρέψουμε σε κανένα, είτε είναι μεγάλες δυνάμεις, είτε λέγεται Ελλάδα, είτε πολύ περισσότερο Τουρκία, το δικαίωμα να επεμβαίνει στις εσωτερικές διεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα ήμασταν πάρα πολύ ευτυχείς, αν η Άγκυρα αντιλαμβανόταν αυτό το μήνυμα», προσέθεσε ο κ. Κοτζιάς, ενώ σε ερώτηση για το θέμα των εποίκων απάντησε ότι αυτό το διαπραγματεύεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

    [03] Το μεταναστευτικό και οι διμερείς σχέσεις, στις επαφές του ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τους πρέσβεις Ισπανίας και Τουρκίας

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης της έκτακτης μίνι συνόδου της ΕΕ για τις μεταναστευτικές ροές, ήταν το κύριο αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκου Ξυδάκη με τους πρέσβεις της Ισπανίας και της Τουρκίας στην Ελλάδα, Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο και Κερίμ Ουράς, αντίστοιχα.

    Ο Ισπανός πρέσβης παρέθεσε τις εμπειρίες της χώρας του στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Ξυδάκη με Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο συζητήθηκαν θέματα κοινού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών του ευρωπαϊκού νότου, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και διμερώς.

    Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη Κερίμ Ουράς, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών στα θέματα ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και σε πιθανά πεδία διμερούς συνεργασίας. Παράλληλα τη συζήτηση απασχόλησε και η κατάσταση στη Συρία.

    [04] Νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης

    Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης διορίζεται νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Επίσης νέος Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών διορίζεται ο Πέτρος Τριάρχης.

    [05] Κ. Μητσοτάκης:"Καταστροφική η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα"

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα είναι καταστροφικό μέτρο η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 11-12% στον ιδιωτικό τομέα, εξηγώντας ότι θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των μισθών, την αύξηση της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και την τροφοδότηση ενός νέου υφεσιακού κύκλου στην οικονομία.

    «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να αναζητά συνεχώς νέους φόρους και εισφορές για να χρηματοδοτήσει τα ελλείματα που προκαλεί η πολιτική της», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

    [06] Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο παρουσίασε τη σύνθεση της κυβέρνησης μειοψηφίας στον πρόεδρο Καβάκο Σίλβα

    Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο παρουσίασε σήμερα στον αρχηγό του κράτους Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα τη σύνθεση της κυβέρνησης μειοψηφίας της οποίας ηγείται.Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει καθήκοντα την Παρασκευή. Ωστόσο η αριστερά, που διαθέτει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να ρίξει την κυβέρνηση μόλις παρουσιάσει το πρόγραμμά της, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αργότερο δέκα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

    Ο Πάσος Κοέλιο πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Πέμπτη αφού ο συνασπισμός του κέρδισε σε αριθμό ψήφων τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όμως έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο υπέρ των αριστερών κομμάτων.

    [07] Το πρόγραμμα φιλοξενίας 20.000 προσφύγων διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης

    Η δημιουργία χώρων προσωρινής υποδοχής και ταυτοποίησης, σε Αττική και Βόρειο Ελλάδα, απορρέει από την συνεργασία της Ελλάδας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. Επιπλέον,προσθέτουν, ότι η δημιουργία των κέντρων αυτών, που θα χρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς πόρους, είναι επιβεβλημένη α) προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η διαδικασία της ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης των Προσφύγων στις χώρες υποδοχής και β) για ανθρωπιστικούς λόγους, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.

    Με τη διαδικασία μετεγκατάστασης συνδέεται και το πρόγραμμα φιλοξενίας άλλων 20.000 προσφύγων με επιδότηση ενοικίου, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, καθιστώντας σαφές οτι αυτό το πρόγραμμα, πέραν του ότι διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης - ειδικά σε οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, είναι βοηθητικό και για τους ιδιοκτήτες κενών διαμερισμάτων, καθώς και για την οικονομία συνολικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε Χίο και Λέσβο ο Γ. Μουζάλας όπου εξέτασε Κέντρα Καταγραφής προσφύγων

    [08] Σε Χίο και Λέσβο ο Γ. Μουζάλας όπου εξέτασε Κέντρα Καταγραφής προσφύγων

    «Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι η πόρτα για τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι μέρος του διαδρόμου. Η πόρτα βρίσκεται στην Τουρκία». Με τη σαφέστατη αυτή δήλωση περί της ελληνικής άποψης όσον αφορά τη διαχείριση της κατάστασης του προσφυγικού ρεύματος προς τη βόρεια κυρίως Ευρώπη ολοκλήρωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα την επίσκεψή του στη Χίο και στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Ο υπουργός, συνοδευόμενος από την αρμόδια για το θέμα υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, επισκέφθηκε στη Λέσβο που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών σε όλη την Ευρώπη το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης (hot spot) στη Μόρια. Σκοπός τους ήταν να εξετάσουν τις προσωρινές λύσεις που θα υπάρξουν ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές όπως αυτές στη διάρκεια της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών όπου μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, έμεναν επί πολλές ώρες υπό βροχή. «Αυτές οι σκηνές δεν θα υπάρξουν ξανά αφού θα υπάρξει η απαραίτητη αυτή οργάνωση ώστε η κατάσταση σε δύσκολες στιγμές μεγάλων κυμάτων προσφύγων ή κακοκαιρίας να εκτονώνονται εύκολα» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

    Ταυτόχρονα, όμως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανακοινώθηκε ότι η εξετάστηκε ο πλήρης εκσυγχρονισμός του hot spot ώστε «κανένας πρόσφυγας που θα φτάνει εδώ να μη μένει περισσότερες από δυο μέρες.

    [09] Π. Κουρουμπλής: «Θέλουμε μια κοινωνία πολιτών και όχι θεατών»

    «Θέλουμε μια κοινωνία πολιτών και όχι θεατών. Μία κοινωνία που θα ορίζει η ίδια την μοίρα της και δεν θα καθορίζεται από άλλους. Δεν θέλουμε μια κοινωνία υπηκόων, παθητικών αποδεκτών ρύθμισης της τύχης τους από άλλους. Θέλουμε μία κοινωνία που δεν θα παραχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει γι? αυτήν χωρίς αυτήν».

    Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε συνέδριο για τη διεθνή δημόσια πολιτιστική διπλωματία σε περιόδους κρίσης, την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Ρόδο

    [10] Συνάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους κοινωνικούς φορείς για ασφαλιστικό και εργασιακά

    Συνάντηση με εκπροσώπους των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒ είχε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο πλαίσιο των επαφών του στην Ελλάδα.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα δημοσιονομικά, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ενώ στο σύνολο τους οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων απορρίπτουν και αποκλείουν το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, στο πλαίσιο εξεύρεσης νέων πόρων για να μην υπάρξει μείωση συντάξεων.

    [11] Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από αύριο στην Κίνα η Άγγελα Μέρκελ

    Στην Κίνα μεταβαίνει αύριο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για να ενισχύσει τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν πληγεί από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen, αλλά και από τις συμφωνίες που έκλεισαν κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα.

    Η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στην Κίνα ανάμεσα στα 28 κράτη της ΕΕ, κυρίως χάρη στη ζήτηση για τα αυτοκίνητά της και την ισχυρή μηχανολογική της βιομηχανία. Ωστόσο, η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα έχει πλήξει τους Γερμανούς εξαγωγείς και έχει θολώσει τις προοπτικές τους.

    Την ίδια ώρα, οι κινεζικές επενδύσεις στη Βρετανία σηματοδοτούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον του Πεκίνου για υπηρεσίες και για την εξασφάλιση πρόσβασης στις χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ φαίνεται να αποδυναμώνεται η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα που παράγει η Γερμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2015 - 16:32:23 UTC