Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους
  • [02] «Δεν είναι σε καλή κατάσταση η ΕΕ, τα κράτη βραδυπορούν ενώ θα έπρεπε να τρέχουν»
  • [03] Αν το κόκκινο κρέας είναι επικίνδυνο, φάτε... λάμα προτρέπει το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας
  • [04] Τα μηνύματα των κομμάτων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
  • [05] Πότε θα δοθούν επίδομα σίτισης και οικογενειακά επιδόματα
  • [06] Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά αφού μαχαίρωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη

  • [01] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους

    Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν ο Ι.Στουρνάρας και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις,αμφότεροι, υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Καλύτερα των αναμενομένων τα αποτελέσματα των stress tests

    Tα αποτελέσματα των stress test ήταν καλύτερα των αναμενομένων. Τούτο δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος τέσσερεις μέρες πριν ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των στρες τέστς. Μία τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Τα κόκκινα δάνεια πλήττουν την κοινωνική συνοχή

    Συνάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους κοινωνικούς φορείς για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά

    [02] «Δεν είναι σε καλή κατάσταση η ΕΕ, τα κράτη βραδυπορούν ενώ θα έπρεπε να τρέχουν»

    Τις ανησυχίες του για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που «δεν είναι σε καλή κατάσταση» εξέφρασε με ιδιαίτερη ένταση, σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Την περασμένη εβδομάδα, από τον προσφυγικό δρόμο των Βαλκανίων είδαμε πρόσφυγες να περνάνε από τα παγωμένα ποτάμια, τις κακουχίες και το κρύο, και σε λίγο θα τους βλέπουμε μέσα στα χιόνια», είπε ανοίγοντας την ομιλία του.

    Απηύθυνε «κατηγορώ» στα κράτη-μέλη που δεν εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις τους προκαλώντας καθυστερήσεις στην υλοποίησή των αποφάσεων της ΕΕ, αλλά και που δείχνουν μη ικανά να συζητούν μεταξύ τους για τα κοινά προβλήματα. Απόδειξη, όπως είπε, ότι χρειάσθηκε να πάρει την πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οργάνωση της συνάντησης της Κυριακής με τις Βαλκανικές χώρες.

    -- Ο Ντόναλτ Τούσκ

    «Οι κρίσεις και οι προκλήσεις που ως Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή, είναι ίσως οι μεγαλύτερες που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, με την ευκαιρία συζήτησης για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις 15 Οκτωβρίου.

    «Είμαι ανήσυχος» προσέθεσε, «γιατί έχω την εντύπωση ότι δόθηκαν υποσχέσεις και πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν».

    «Θα έπρεπε τα κράτη-μέλη να συζητούν φυσιολογικά μεταξύ τους, πολυμερώς και διμερώς. (...) Να δίνουν πληροφορίες για το κοινό θέμα που τους απασχολεί. Μια τέτοια συζήτηση σαν αυτή της Κυριακής δεν θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση και δεν θα χρειαζόταν η δική μας πρωτοβουλία. Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ δεν είναι σε καλή κατάσταση» τόνισε και προσέθεσε: «Η Ευρώπη δεν κτίζεται με το να πολεμάει ο ένας τον άλλον, αλλά με το να συνεργάζεται ο ένας με τον άλλο».

    [03] Αν το κόκκινο κρέας είναι επικίνδυνο, φάτε... λάμα προτρέπει το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας

    Αντί για κόκκινο κρέας, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τις τελευταίες προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι καταναλωτές μπορούν να τρώνε άφοβα... λάμα, πρότεινε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας.

    Στη Βολιβία "έχουμε καλό κρέας, όπως των λάμα που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι κατάλληλο για κατανάλωση με μέτρο" διαβεβαίωσε η Βίκι Αγκιλάρ, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας τροφίμων και διατροφής του υπουργείου.

    Το κρέας του λάμα, ενός είδους καμήλας που εκτρέφεται κυρίως για το μαλλί του, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην υψηλή μαγειρική κυρίως για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες αλλά και επειδή περιέχει ελάχιστα λιπαρά. Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, τα πολυτελή εστιατόρια της χώρας σερβίρουν κρέας λάμα: για παράδειγμα, μια από τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ είναι το καρπάτσιο λάμα με κινόα και παρμεζάνα.

    Στην παραδοσιακή κουζίνα των ιθαγενών το λάμα κατέχει επίσης εξέχουσα θέση και μάλιστα κάποιοι θεωρούν το κρέας αυτό ανώτερο από το βοδινό, το χοιρινό ή το αρνίσιο.

    Σε κάθε περίπτωση "οι υπερβολές μπορεί να βλάψουν", προειδοποίησε η Αγκιλάρ.

    [04] Τα μηνύματα των κομμάτων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    «Η 28η Οκτωβρίου του 1940 καθώς και ο Αγώνας της Αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος της ίδιας του της ιστορίας». Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σημειώνει ότι «κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας».

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα παραστεί αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στην πόλη των Σερρών.

    Εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει, ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου 1940.

    Αν κάτι διδάσκει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι μόνο η εθνική ενότητα πάει τη χώρα μπροστά. Και ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός της προόδου, ο πατριωτισμός της παραγωγής, της δημιουργίας, της ευημερίας και της αναδιανομής προς όφελος των πιο αδύναμων, αναφέρει το Ποτάμι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    «Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού» αναφέρει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

    Ενωτικό μήνυμα προς το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, στέλνει η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή την αυριανή επέτειο.

    Η αντίσταση του ?40 κατά των φασιστικών δυνάμεων αποτελεί φωτεινό φάρο για τον Ελληνικό λαό, ώστε ενωμένος και με ομοψυχία να βγει από την πολύχρονη κρίση, αναφέρει στο μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    [05] Πότε θα δοθούν επίδομα σίτισης και οικογενειακά επιδόματα

    Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, πρόκειται να ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους, μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης. Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, για 145.357 δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

    Η επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

    Παράλληλα, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του Γ' τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4/9/2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκ. ευρώ.

    [06] Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά αφού μαχαίρωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη

    Δύο Παλαιστίνιοι μαχαίρωσαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν Ισραηλινό στρατιώτη σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προτού άλλοι Ισραηλινοί στρατιώτες ανοίξουν πυρ εναντίον τους και τους σκοτώσουν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

    Η επίθεση διαπράχθηκε σε περιοχή κοντά στο Γκους Ετσιόν, έναν εβραϊκό οικισμό μεταξύ της Βηθλέεμ και της Χεβρώνας, επισήμαναν οι ένοπλες δυνάμεις.

    «Ο στρατιώτης μαχαιρώθηκε όταν οι δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο προσέγγισαν δύο ύποπτα πρόσωπα σε (μία) διασταύρωση» γνωστοποίησε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.

    «Οι δυνάμεις απάντησαν σε αυτή την άμεση απειλή και πυροβόλησαν εναντίον των δραστών. Ο στρατιώτης απομακρύνθηκε από το σημείο της επίθεσης για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες».

    Σύμφωνα με τις οικογένειές τους, την επίθεση διέπραξαν ένας 17χρονος και ένας 22χρονος.

    Το περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς επιθέσεων με μαχαίρια που διαπράττουν Παλαιστίνιοι εναντίον στρατιωτών, αστυνομικών και Ισραηλινών πολιτών.

    Από την 1η Οκτωβρίου στο κύμα βίας που συγκλονίζει τα Παλαιστινιακά Εδάφη, την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ έχουν σκοτωθεί από τη μία πλευρά 58 Παλαιστίνιοι και 1 Άραβας Ισραηλινός ?οι μισοί εξ αυτών είναι δράστες επιθέσεων? όπως επίσης και 9 Ισραηλινοί από την άλλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2015 - 22:32:18 UTC