Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίκασε ο Μ. Σουλτς τη συκοφαντική επίθεση της Μ. Λεπέν στον Δ. Παπαδημούλη
  • [02] Συνταγματικό έκρινε το ΣτΕ το μέτρο του rebate για τις φαρμακευτικές εταιρείες
  • [03] Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε ρέμα, στο Μενίδι
  • [04] «Με το δεξί» στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

  • [01] Καταδίκασε ο Μ. Σουλτς τη συκοφαντική επίθεση της Μ. Λεπέν στον Δ. Παπαδημούλη

    Την απόλυτη καταδίκη του για τη συκοφαντική επίθεση της Μαρίν Λεπέν εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη και της Ευρωομάδας της Αριστεράς, εξέφρασε με επιστολή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την καταγγελία εναντίον του Έλληνα ευρωβουλευτή και εκφράζοντας «την εκτίμησή μου για την προσωπική σας δέσμευση, και της πολιτικής σας ομάδας, στις αξίες της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ο κ. Σούλτς τονίζει ακόμη την απογοήτευσή του για τις ανυπόστατες κατηγορίες της κα Λεπέν, η οποία στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, είχε κατηγορήσει το Δημήτρη Παπαδημούλη και την πολιτική του ομάδα "για το θάνατο 100 εκατομμυρίων ανθρώπων".

    Ωστόσο, ο κ. Σουλτς καλύπτει τη στάση που κράτησε η προεδρεύουσα της διαδικασίας, και ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντιπρόεδρος Μακ Γκίνες, η οποία, παρά το γεγονός ότι έδωσε το λόγο στην κα Λεπέν, χωρίς να το επιτρέπει ο Κανονισμός, δεν επέτρεψε στη συνέχεια στον Δημήτρη Παπαδημούλη να αντικρούσει τις κατηγορίες και να υπερασπιστεί την Ομάδα της Αριστεράς.

    [02] Συνταγματικό έκρινε το ΣτΕ το μέτρο του rebate για τις φαρμακευτικές εταιρείες

    Σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές έκρινε, κατά πλειοψηφία, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το μέτρο του rebate με το οποίο προβλέφθηκε επιβάρυνση των φαρμακευτικών εταιρειών με ποσοστό 9% επί των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και απόδοση των χρημάτων αυτών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τον ΕΟΠΥΥ και τον Οίκο Ναύτου.

    Με απόφασή του το ΣτΕ απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για ακύρωση της υπουργικής απόφασης, με την οποία καθορίστηκαν οι διαδικασίες και ο τρόπος απόδοσης του ποσού «επιστροφής» και «πρόσθετης κλιμακούμενης επιστροφής» (rebate) σε εκτέλεση του Ν. 4052/2012.

    Ειδικότερα, με το μέτρο αυτό προβλέφθηκε η αποκλειστική επιβάρυνση των φαρμακευτικών εταιρειών με ποσοστό 9% επί της τιμής κάθε φαρμάκου που συνταγογραφείται από γιατρό και καλύπτεται από ασφαλιστικούς φορείς.

    Στη συνέχεια, βάση του μέτρου, οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεώνονται να επιστρέφουν το ποσό αυτό στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τον ΕΟΠΥΥ και τον Οίκο Ναύτου ενώ αντίστοιχη επιβάρυνση προβλέφθηκε ανάλογα και με το συνολικό όγκο πωλήσεων φαρμάκων, σε τριμηνιαία βάση.

    Το ΣτΕ κρίνοντας την υπόθεση δέχθηκε, κατά πλειοψηφία, ότι το μέτρο του rebate δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την οικονομική ελευθερία, την αναλογικότητα και την μέριμνα του κράτους για την φαρμακευτική περίθαλψη και την υγεία.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με την απόφαση του ΣτΕ το επικαλείται το δημόσιο συμφέρον δεν είναι αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο μέτρο, με δεδομένη την δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Αντίθετα, δυο δικαστές που μειοψήφησαν δέχθηκαν ότι το μέτρο αυτό είναι αντισυνταγματικό καθώς έχει ως συνέπεια να διατίθεται μεγάλο ποσοστό φαρμάκων σε τιμές κάτω του κόστους.

    [03] Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε ρέμα, στο Μενίδι

    Σε πνιγμό οφείλεται, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο θάνατος του μεσήλικα άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το απόγευμα, μέσα σε ρέμα στην περιοχή του Μενιδίου, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Αριστοτέλους. Η σορός του μεσήλικα ήταν καλυμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από λάσπη και κλαδιά.

    Η Αστυνομία εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο ο άγνωστος άνδρας να είναι το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας, που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Αττική. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει γίνει δήλωση εξαφάνισης κάποιου ατόμου στην περιοχή. Έρευνα για την υπόθεση αυτή διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

    [04] «Με το δεξί» στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

    «Με το δεξί» μπήκε η ΑΕΚ στoν 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια.

    Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε γρήγορα την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και με καλή εμφάνιση νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό στο "Απ. Νικολαΐδης", ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο. Τέλος, πιο δύσκολα από ότι εμφανίζει το τελικό 2-0 νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό στο γήπεδο Τούμπας, αφού ως το 72΄ η ομάδα της Κομοτηνής άντεχε στην πίεση των γηπεδούχων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 October 2015 - 18:32:18 UTC