Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΔΝΤ μελετά αλλαγές στους κανόνες δανεισμού για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
  • [02] Το Ιράν δείχνει πρόθυμο για συμβιβασμό στην εξεύρεση λύσης για τη Συρία
  • [03] Με δεμένους τους κάβους τα πλοία Δευτέρα και Τρίτη
  • [04] Σύμφωνο συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ

  • [01] Το ΔΝΤ μελετά αλλαγές στους κανόνες δανεισμού για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένεται να συζητήσει σύντομα μεταρρυθμίσεις στους κανόνες δανεισμού του που θα επιτρέψουν την συνέχιση της χρηματοδότησης της Ουκρανίας αν η χώρα δεν μπορέσει να αποπληρώσει ένα δάνειο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία, ενώ θα συνεχίσει την πίεση προς τα δύο κράτη για να αρθεί το αδιέξοδο.

    Εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε χθες ότι το διοικητικό συμβούλιο αναμενόταν να συζητήσει "στο εγγύς μέλλον" μια τέτοια αλλαγή που θα επέτρεπε γενικότερα την υποστήριξη κρατών όταν αδυνατούν να πληρώσουν επίσημους δανειστές ή κυρίαρχα κράτη.

    Η Ρωσία, που κατέχει ουκραϊνικό Ευρωομόλογο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες αναδιάρθρωσης του χρέους με την Ουκρανία που στοχεύουν στο να κλείσουν ένα χρηματοδοτικό κενό 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέρος ενός δανειακού προγράμματος 40 δις δολαρίων υπό την διεύθυνση του ΔΝΤ.

    Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις παρότρυνε τη Ρωσία και την Ουκρανία να συζητήσουν για την αναδιάρθρωση του ομολόγου, αλλά τόνισε ότι το Ταμείο θα προχωρήσει σε μια πρόταση που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό για την επανεξέταση των δανειακών του κανονισμών. "Περιλαμβάνει συζήτηση μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στο Ταμείο [να παρέξει] δάνεια, εν όψει μη καταβεβλημένων χρεών, σε επίσημους διμερείς δανειστές, υπό λεπτομερώς καθορισμένες συνθήκες," είπε.

    [02] Το Ιράν δείχνει πρόθυμο για συμβιβασμό στην εξεύρεση λύσης για τη Συρία

    Τις παραμονές των διεθνών συνομιλιών στη Βιέννη για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στον τετραετή εμφύλιο στη Συρία, το Ιράν άφησε να εννοηθεί πως είναι πρόθυμο να κάνει πίσω στην επιμονή του να παραμείνει στην εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπάσαρ αλ Άσαντ.

    Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο από τη Μέση Ανατολή ο οποίος είναι γνώστης της θέσης του Ιράν, σε δηλώσεις στο Ρόιτερς χθες είπε ότι το Ιράν θα μπορούσε να δεχθεί μια μεταβατική φάση έξι μηνών, μετά από την οποία η τύχη του Άσαντ θα κρινόταν σε βουλευτικές εκλογές. "Οι συνομιλίες αφορούν συμβιβασμούς, και το Ιράν είναι έτοιμο να κάνει συμβιβασμό, δεχόμενο τον Άσαντ στην εξουσία για έξι μήνες. Ασφαλώς, θα εναπόκειται στο συριακό λαό να αποφασίσει για τη μοίρα της χώρας," είπε, διατηρώντας την ανωνυμία του.

    Κατά την διάρκεια ενός πολέμου που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 250.000 άτομα και διώξει άλλα 10 εκατομμύρια από τις εστίες των, ο κυριότερος σύμμαχος του Άσαντ, η Τεχεράνη, είχε αποκλειστεί από μια σειρά διεθνών - και αποτυχημένων - ειρηνευτικών συνεδριάσεων.

    Οι συνομιλίες στη Βιέννη σήμερα είναι οι πρώτες σε ανώτατο επίπεδο για τις οποίες οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον δέχτηκαν να συμμετάσχει και το Ιράν. Χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πει πως ήλπιζαν να ακούσουν από το Ιράν και τον άλλο σύμμαχο του Άσαντ, τη Ρωσία, για το αν ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον Σύρο πρόεδρο, τον οποίο κατηγορούν οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους για την αιματοχυσία τεσσάρων χρόνων.

    [03] Με δεμένους τους κάβους τα πλοία Δευτέρα και Τρίτη

    Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, τονίζει με ανακοίνωσή της, για τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία η οποία θα αρχίσει στις 06:00 την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

    Παράλληλα η ΠΝΟ καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

    Η Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.

    [04] Σύμφωνο συνεργασίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ

    Σύμφωνο συνεργασίας, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης σχέσης, συνήψαν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

    Στόχος του Συμφώνου, που υπέγραψαν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος και ο πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γεώργιος Πλειός είναι:

    - Οι αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.

    - Η συλλογή κι αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας που διαθέτει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς και η διάχυσή της προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τους νέους δημοσιογράφους του ΕΚΠΑ.

    - Η ανάπτυξη και η προώθηση της συνεργασίας σε θέματα δημοσιογραφίας και εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης.

    Ως τομείς συνεργασίας των δύο φορέων αναφέρονται, μεταξύ άλλων οι εξής:

    1. Το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ αναλαμβάνει την οργάνωση- παραγωγή-παρουσίαση θεμάτων επικεντρωμένων στα μουσικά και θεατρικά σχήματα και εν γένει στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις στο Πανεπιστήμιο και την πόλη. Η ανάληψη της θεματολογίας αφορά στην εκπαιδευτική δραστηριότητα των φοιτητών υπό την εποπτεία καθηγητών του Τμήματος και θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με επαγγελματία ή επαγγελματίες δημοσιογράφους που θα έχουν και την τελική ευθύνη της.

    2. Συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ για την πρακτική άσκηση των φοιτητών και πτυχιούχων σε όλα τα είδη του ρεπορτάζ, στη σύνταξη ειδήσεων, στη χρήση των social media, στις ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και μουσικής κ.ά.

    3. Προγράμματα επιμόρφωσης, δια βίου μάθησης και μετεκπαίδευσης του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ για τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    4. Συγκρότηση Ομάδων Εργασίας με εκπροσώπους των δύο φορέων ή και τρίτων εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο για έρευνες αναφορικά με θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    5. Διοργάνωση κοινών δράσεων εκπαίδευσης-κατάρτισης καθώς και εκδηλώσεων συνεδρίων, σεμιναρίων κ.λπ.

    6. Διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης εθνικών, κοινοτικών και διεθνών χρηματοδοτικών μέσων (από κοινού σχεδιασμός, υποβολή και υλοποίηση προγραμμάτων, όπως ΕΣΠΑ και λοιπά).

    7. Προώθηση θεμάτων και κοινών δράσεων των δύο φορέων μέσα από έντυπα, τις ιστοσελίδες τους και την κάθε είδους ενημέρωση των μελών -χρηστών τους και τρίτων καθώς και τα άλλα ΜΜΕ.

    Όπως επισημαίνεται στο Σύμφωνο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και αδιάλειπτης λειτουργίας, αποτελεί το ζωντανό αρχείο της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και αθλητικής ιστορίας των τελευταίων 110 χρόνων. Ταυτόχρονα είναι ο κύριος πάροχος πολυμεσικού ειδησεογραφικού περιεχομένου προς τα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ διατηρεί συνεργασίες με όλα τα άλλα Πρακτορεία Ειδήσεων της Ευρώπης και τα μεγαλύτερα του κόσμου.

    Το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ιδρύθηκε το 1989 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΠΔ 527/6-10-1989) με αποστολή να παρέχει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση για άσκηση της Δημοσιογραφίας, να αναπτύσσει τη διδασκαλία και την έρευνα στο πεδίο των επικοινωνιακών σπουδών, να προσφέρει τη βέλτιστη επιστημονική εκπαίδευση των φοιτητών και να συνεισφέρει εν γένει στην ελληνική κοινωνία, στους τομείς που δραστηριοποιείται. Το Τμήμα χορηγεί ενιαίο πτυχίο στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 October 2015 - 6:32:19 UTC