Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΚΚΕ «επωμίζεται το σύνθετο και δύσκολο καθήκον να ανανεώσει και να διευρύνει τις δυνάμεις του»
  • [02] Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες της Τουρκίας
  • [03] Εικοσιπέντε παιδιά μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στην Αίγυπτο
  • [04] Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις
  • [05] Απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου
  • [06] Πάνω από 3.000 πρόσφυγες αναμένονται σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [07] Γ. Πατούλης για ΕΣΠΑ: Να μην κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα αλλά να σπεύσουμε να δούμε τι θα κάνουμε

  • [01] Το ΚΚΕ «επωμίζεται το σύνθετο και δύσκολο καθήκον να ανανεώσει και να διευρύνει τις δυνάμεις του»

    Το καθήκον για το ΚΚΕ, στην παρούσα πολιτική συγκυρία, να ανανεώσει και να διευρύνει τις δυνάμεις του και την ιδεολογική-πολιτική επιρροή του στο συνδικαλιστικό/εργατικό κίνημα και τα λαϊκά κινήματα, επισημαίνεται στην Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία, επίσης, αποτιμάται η προεκλογική δουλειά του ΚΚΕ και αναλύεται η πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα και διεθνώς.

    «Το Κόμμα επωμίζεται το σύνθετο και δύσκολο καθήκον να ανανεώσει και να διευρύνει τις δυνάμεις του, κυρίως στις παραγωγικές ηλικίες, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, να διευρύνει την ιδεολογική-πολιτική επιρροή του, την επίδρασή του στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα και τα λαϊκά κινήματα σε συνθήκες αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και ευρύτερα», αναφέρεται στην Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ που δημοσιεύεται στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» υπό τον τίτλο «Για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό δράσης».

    Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που ανέδειξε η πολιτική δουλειά του ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, η ΚΕ αναφέρει πως γίνεται καλύτερα κατανοητό σήμερα ότι η εκλογική συμπεριφορά «είναι έκφραση της ιδεολογικής χειραγώγησης από την αστική εξουσία. ότι ο λαός ψηφίζει για πρωταγωνιστικό ή ρυθμιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβέρνησης. Ακόμα και κομμουνιστικά κόμματα εγκλωβίζονται με αυτό το πολιτικό κριτήριο, για χρόνια».

    [02] Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες της Τουρκίας

    Οι πολίτες της Τουρκίας καλούνται σήμερα εκ νέου στις κάλπες, για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες όσον αφορά το μέλλον μιας χώρας διχασμένης, σε τεταμένη κατάσταση, αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της κουρδικής σύρραξης, τη βία των τζιχαντιστών που εξαπλώνεται από τη Συρία και την αυταρχική εκτροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής της.

    Απόλυτος κυρίαρχος της τουρκικής πολιτικής, στην εξουσία επί δεκατρία χρόνια, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει σε αυτές τις εκλογές το κόμμα του να ανακτήσει την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που απώλεσε πριν από πέντε μήνες.

    Την 7η Ιουνίου, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν είχε μεν καταλάβει την πρώτη θέση με το 40,6% των ψήφων, αλλά δεν κατέλαβε παρά τις 258 από τις 550 έδρες της τουρκικής Βουλής, κάτι που φάνηκε να ενταφιάζει το όνειρό του να μεταρρυθμίσει το τουρκικό πολιτικό σύστημα, δημιουργώντας μια εκτελεστική προεδρία με ενισχυμένες εξουσίες.

    Οι δημοσκοπήσεις ενόψει της σημερινής αναμέτρησης έφεραν το AKP να συγκεντρώνει από το 40% ως το 43% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό που δεν του αρκεί για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

    [03] Εικοσιπέντε παιδιά μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στην Αίγυπτο

    Συνολικά 25 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 224 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε στη Χερσόνησο του Σινά, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

    Εξάλλου, ο Ρώσος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι οι πρώτες σοροί των θυμάτων αναμένεται να επαναπατριστούν αύριο.

    Στο μεταξύ, οι αιγυπτιακές αρχές εντόπισαν και ανέσυραν και τα δύο μαύρα κουτιά του ρωσικού αεροσκάφους, γνωστοποίησε ο Αιγύπτιος υπουργός πολιτικής αεροπορίας κατά τη διάρκειας συνέντευξης τύπου.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρομοκράτες "δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς".

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό Airbus στο Σινά

    [04] Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

    Ανοικτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, με ωράριο λειτουργίας, όπως πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, 11:00-18:00.

    Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκαλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

    Δεν λείπουν ωστόσο οι αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει στο εμπόριο, σήμερα 1η Νοεμβρίου 2015, «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές» και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην αρχή της οδού Ερμού.

    [05] Απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου

    Ανοιχτή είναι σήμερα η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ αντίθετα έκλεισε η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Κλειστή παραμένει η γραμμή Ρίο-Αντίρριο.

    Επίσης, έχει απαγορευτεί ο απόπλους από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά.

    Η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη άνοιξε, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από τον Βόλο για τα νησιά των Σποράδων, όπως και τα δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας προς Θάσο.

    [06] Πάνω από 3.000 πρόσφυγες αναμένονται σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

    Με 3.337 πρόσφυγες αναμένεται να καταπλεύσουν μέχρι το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, δύο πλοία. Πρόκειται για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.495 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το «Νήσος Ρόδος» που μεταφέρει άλλους 842 από Χίο και Μυτιλήνη.

    [07] Γ. Πατούλης για ΕΣΠΑ: Να μην κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα αλλά να σπεύσουμε να δούμε τι θα κάνουμε

    Συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, θα έχει αύριο, Δευτέρα, στις 6:30 το απόγευμα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

    Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα έργα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007?2013 και τα οποία βρίσκονται στον «αέρα» μετά την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετά την απάντηση της κ. Κρέτσου μίλησε στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟFM»και στην εκπομπή «ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9» με την Αναστασία Καρυπίδου, υποστηρίζοντας πως μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι Δήμοι θα πρέπει να "τρέξουν" για να καταγράψουν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ποια θα ολοκληρωθούν και ποια όχι μέχρι το τέλος του 2015.

    «Θα πρέπει να βρούμε μια λύση εσωτερικά, ώστε εξωτερικά να μην είμαστε εκτεθειμένοι και η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργολάβοι. Εδώ δεν είναι να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα αλλά να σπεύσουμε να εκμεταλλευτούμε τους δύο μήνες που απομένουν, και γι' αυτό θα γίνει η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Πατούλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 November 2015 - 9:32:26 UTC