Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Κορκίδης: Θετική εικόνα περιμένουν οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ως όραμα τη μεγάλη Ελλάδα
  • [03] Tο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη, λόγω απεργίας της ΠΝΟ
  • [05] Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων, έστειλε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [06] Νίκη με ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον ΠΑΟΚ

  • [01] Β. Κορκίδης: Θετική εικόνα περιμένουν οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

    Την προσδοκία ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα τονώσουν τον τζίρο των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη της «μίνι» εκπτωτικής περιόδου, σήμερα.

    Όπως σημειώνει ο ίδιος, τα εμπορεύματα που θα διαθέσουν οι επιχειρήσεις με έκπτωση θα αφορούν το σύνολο των εμπορευμάτων τους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος θα αποτελεί νέες παραλαβές της σεζόν, καθιστώντας έτσι το εκπτωτικό δεκαήμερο αρκετά δελεαστικό ως προς την εποχή, τη ποικιλία και τις τιμές για τους καταναλωτές.

    Ο κ. Κορκίδης γνωστοποίησε επίσης ότι η ΕΣΕΕ με την ευκαιρία των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα πραγματοποιήσει και φέτος την περιοδική έρευνα για το λιανεμπόριο, ενώ θα διερευνήσει με συγκριτικά πλέον στοιχεία τη φετινή και τη περυσινή κίνηση κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου δεκαημέρου 1 με 10 Νοεμβρίου. Παράλληλα θα καταγραφούν οι απόψεις των εμπόρων από όλη τη χώρα για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ως όραμα τη μεγάλη Ελλάδα

    «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ως όραμα τη μεγάλη Ελλάδα, μεγάλη όχι μόνο σε έκταση και πληθυσμό, αλλά σε κύρος και δύναμη διεθνούς υποδείγματος. Μια Ελλάδα με πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, αντάξια της εμβληματικής ιστορίας της και προορισμένη να διαδραματίσει ένα εξίσου ιστορικό ρόλο για το μέλλον», τόνισε μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων η οποία έχει μετατραπεί σε μουσείο.

    «Μέρος του οράματος και μάλιστα καταλυτικό του Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν το ότι υπηρέτησε πάντοτε μεγάλα ιδανικά. Και τα υπηρέτησε με φρόνηση, όπως δείχνει το ότι για αυτόν η εξουσία δεν όταν πάντα αυτοσκοπός, αλλά θεμιτό, κατάλληλο μέσο επίτευξης υψιπετών εθνικών βλέψεων», σημείωσε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο οραματιστή και κορυφαία προσωπικότητα του ελληνισμού που υπερέβη τα εθνικά όρια.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σχέση του Ελευθερίου Βενιζέλου με την Κρήτη καθώς και στην πολύπλευρη προσωπικότητα του. «Πρέπει να δεχτούμε ότι η ολοκληρωμένη ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου εξηγείται μέσα από την ιδανική σύνθεση της οξυδέρκειας, της διαίσθησης και του οράματος. Δοθέντος ότι πραγματικός οραματιστής είναι μόνο εκείνος που διαθέτει οξυδέρκεια και διαίσθηση. Πέραν τούτου μόνο έτσι διαφοροποιείται το όραμα από την ουτοπία. Η ουτοπία σημαίνει περιπλάνηση στον κόσμο του ανέφικτου. Ενώ το όραμα περιφέρεται στην επικράτεια του εφικτού, αλλά μέσα από μία Αισχύλια, ή το πολύ Σοφόκλεια εκδοχή του πολιτικού. Ήτοι μιαν εκδοχή που υπερβαίνει τα συνήθη μέτρα για να αγγίξει το ιδεώδες».

    Διαβάστε επίσης:

    Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων, έστειλε ο Πρ. Παυλόπουλος

    [03] Tο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας

    Για τον Γιώργο, τον Νίκο και τον Άντι, οι χώροι όπου θα εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, στις φυλακές Διαβατών, μοιάζουν περίπου σαν το... σπίτι τους. Αισθάνονται πλέον οικεία και ήρεμοι για να ριχθούν απερίσπαστοι στη μάχη της απεξάρτησης, προκειμένου η ζωή που τους περιμένει έξω από τα κάγκελα, να είναι μία νέα ζωή.

    Την πρώτη μονάδα απεξάρτησης σε ελληνικές φυλακές, η οποία στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, θα εγκαινιάσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ήδη 12 κρατούμενοι βρίσκονται εδώ και 10 μέρες στους νέους χώρους παρακολουθώντας το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

    «Δίνουμε πλέον μια πραγματική διάσταση στον όρο σωφρονισμό, αξιοποιώντας τον χρόνο εγκλεισμού», λέει, σε ξενάγηση που έγινε σήμερα σε δημοσιογράφους, στους χώρους των φυλακών, ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Χρήστος Βέττας, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας της θεραπευτικής κοινότητας στα Διαβατά. Όπως εξηγεί, η κοινότητα θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, γεγονός που την καθιστά και το μεγαλύτερο πρόγραμμα απεξάρτησης διαμονής σε όλη τη χώρα.

    «Ωστόσο, για να μπει κάποιος στην κοινότητα, πρέπει να έχει πρώτα παρακολουθήσει το πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές, διάρκειας 15 μηνών και να έχει "καθαρίσει". Στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτοι 12 κρατούμενοι που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, εγκαταστάθηκαν στον χώρο, ενώ αλλά 50 άτομα που παρακολουθούν το πρόγραμμα συμβουλευτικής στα Διαβατά, προετοιμάζονται για να ενταχθούν», τονίζει ο κ. Βέττας, συμπληρώνοντας ότι ακόμη 120 άνθρωποι παρακολουθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στις φυλακές της Βόρειας Ελλάδας και ήδη, αρκετοί από αυτούς, έχουν υποβάλει αίτηση για τη μεταφορά τους στη νέα Θεραπευτική κοινότητα στα Διαβατά.

    Για πρόγραμμα πρωτόγνωρο για το σωφρονιστικό σύστημα έκανε λόγο από την πλευρά του ο διευθυντής των φυλακών Διαβατών Αναστάσιος Παπαδόπουλος, εκτιμώντας ότι σύντομα θα δώσει αποτελέσματα, ικανά να αλλάξουν όλο το πλαίσιο απονομής της δικαιοσύνης. «Εκτός από το ότι αποτελεί σημαντικό μέτρο αποσυμφόρησης, απευθύνεται σε τοξικοεξαρτημένους που αποτελούν το 40% των έγκλειστων στα Διαβατά», υπογραμμίζει.

    [04] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη, λόγω απεργίας της ΠΝΟ

    Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάδους και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2 και 3 Νοεμβρίου, τονίζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία έχει προκηρύξει 48ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας «στη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών», που «δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές».

    Η απεργία ξεκινάει στις 6.00 το πρωί της Δευτέρας και η ΠΝΟ καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

    [05] Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων, έστειλε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων έστειλε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τα Χανιά, όπου βρέθηκε σήμερα, προκειμένου να εγκαινιάσει την ανακαινισμένη οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία έχει μετατραπεί σε μουσείο.

    Σε σύντομη αντιφώνηση του κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του στη λέσχη «Αστέρια» ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως «το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου μας δείχνει ότι αν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δίχως διχασμούς είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το όραμα του η μοίρα της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική» και τόνισε: «Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Κυρίως αυτές τις ώρες. Και αυτό απευθύνεται στο λαό μας, κυρίως όμως στις πολιτικές του ηγεσίες, αρχής γενομένης από μένα».

    [06] Νίκη με ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον ΠΑΟΚ

    Μεγάλη νίκη, με ανατροπή, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα του επί του ΠΑΟΚ με 2-1, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Πέλκα στο 23΄, αλλά οι Αρκάδες «απάντησαν» στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μπερτόλιο (49΄) και Σανκαρέ (82΄).

    Για 4η σερί χρονιά ο Αστέρας καταφέρνει να πάρει το απόλυτο από το «δικέφαλο» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην αρκαδική πρωτεύουσα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προερχόταν από το «διπλό» στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα και για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα καταφέρνει να φτάσει σε δύο σερί νίκες. Για δεύτερη φορά μακριά από την Τούμπα, και 3η συνολικά σε 9 αγώνες, οι Θεσσαλονικείς φεύγουν από το γήπεδο με «σκυμμένα τα κεφάλια» και τα όποια όνειρα υπήρχαν για τον τίτλο μάλλον εξαφανίζονται από πάρα πολύ νωρίς, μιας και οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 November 2015 - 15:32:19 UTC