Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά
  • [02] Αυτοδυναμία για το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν
  • [03] Εξετάζονται τα μαύρα κουτιά του ρωσικού Airbus
  • [04] Προς ισχυρή αυτοδυναμία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν
  • [05] Διάσωση προσφύγων από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Φαρμακονήσι
  • [06] Νίκη με ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον ΠΑΟΚ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά

    «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας άνθρωπος που έλεγε αλήθειες, ακόμα και σκληρές, αλλά ήταν κυρίως άνθρωπος της πράξης. Όταν οι άλλοι αναλώνονταν σε διάφορες θεωρίες αυτός μεγάλωνε την Ελλάδα. Σκέφτομαι μήπως πάρω μία σύντομη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου και τη χαρίσω στους σημερινούς κυβερνώντες ώστε να καταλάβουν ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στη δράση, στην προοδευτικότητα και την νεωτερικότητα και όχι στην επιστροφή στο παρελθόν» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από τηντελετή των εγκαινίων του Μουσείου "Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου" στη Χαλέπα Χανίων.

    Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζώνυπογραμμίζοντας πως «το θέμα είναι να καταφέρουμε να σώσουμε τις καταθέσεις των ανθρώπων οι οποίες κινδύνεψαν και κινδυνεύουν. Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά.Ελπίζω πάντως ότι έστω κι έτσι, παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να κουρευτούν οι καταθέσεις του κόσμου».

    [02] Αυτοδυναμία για το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν

    Με ποιο τρόπο θα κυβερνήσει από εδώ και πέρα την Τουρκία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, είναι το ερώτημα που τίθεται πλέον, αφού σε πολύ μεγάλο βαθμό το βασικό προεκλογικό ερώτημα απαντήθηκε. Η αυτοδυναμία έρχεται με το 49,4% (316 έδρες) που συγκεντρώνει το ΚΔΑ με καταμετρημένο το 96,9% των ψήφων. Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 το κόμμα είχε ποσοστό 40,87% και 258 έδρες.

    Η καθολική άνοδος του ΚΔΑ, η καθολική πτώση του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και οι αυξομειώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των δυνάμεων, για λογαριασμό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

    Με βάση το 95,5% των ψήφων, το ΡΛΚ συγκεντρώνει το 25,4%, -134 έδρες (24,95% και 132 έδρες τον Ιούνιο), το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος το 12,0% -41έδρες (16,29% και 80 έδρες τον Ιούνιο) και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των λαών το 10,5% -59 έδρες (13,12% και 80 έδρες τον Ιούνιο).

    Το φιλοκουρδικό κόμμα προς στιγμήν αντιμετώπισε κίνδυνο να μην ξεπεράσει το 10%. Ο κίνδυνος εξακολουθεί να ισχύει μεν, αλλά η πορεία του κόμματος είναι ανοδική.

    Το ΚΔΑ καρπώθηκε εξολοκλήρου τις απώλειες των ακροδεξιών και ένα μέρος των ψήφων του φιλοκουρδικού κόμματος. Αυτό και τίποτε άλλο, είναι το απλό κλειδί για την κατανόηση του αποτελέσματος.

    [03] Εξετάζονται τα μαύρα κουτιά του ρωσικού Airbus

    Οι Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες ξεκίνησαν την εξέταση του περιεχομένου των δύο μαύρων κουτιών του ρωσικού Airbus A321 που συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 224 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα.

    Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς που βρισκόταν στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου είπε ότι είδε τους αναλυτές να φεύγουν από τη μονάδα τεχνικής ανάλυσης η οποία επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει την εξέταση των μαύρων κουτιών.

    Την ίδια ώρα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ζήτησε από όλους να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας προτού προβούν σε εικασίες για τις πιθανές αιτίες της συντριβής του αεροσκάφους.

    "Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να αφήσουμε τους ειδικούς να εργαστούν και να μην αναφερόμαστε σε αιτίες καθώς αυτό ακριβώς αποτελεί το αντικείμενο μιας μεγάλης, περίπλοκης τεχνικής έρευνας" είπε απευθυνόμενος σε αξιωματικούς του στρατού, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

    "Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα που απαιτεί τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και ερευνών που μπορεί να κρατήσουν μήνες", συνέχισε.

    Οι Ρώσοι ερευνητές, από την πλευρά τους, θα εξετάσουν όλα τα πιθανά σενάρια της συντριβής, όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μάρκιν.

    Ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει τα τεχνικά έγγραφα του αεροσκάφους που κατέπεσε, για όλη την περίοδο της χρήσης του, και έχουν πάρει καταθέσεις από τους υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση των αεροσκαφών της εταιρείας Kogalymavia καθώς επίσης και από το πλήρωμα μιας πρόσφατης πτήσης της ίδιας εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

    [04] Προς ισχυρή αυτοδυναμία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν

    Πρώτο παραμένει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με καταμετρημένο το 80% των ψήφων στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Κι αυτό με τρόπο που τείνει να σιγουρευτεί η αυτοδυναμία.

    Το ΚΔΑ προηγείται με 50,6% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,1%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 11,7% και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με 10,4.

    Το ποσοστό του ΚΔΑ αναμένεται να μειωθεί, αλλά όχι πολύ κάτω από το 48%. Σε συνδυασμό με τη μείωση της δύναμης του ΚΕΚ και του ΔΚΕ, το ΚΔΑ οδεύει προς ισχυρή αυτοδυναμία.

    Όλα δείχνουν ότι οι ψήφοι που έχασαν οι ακροδεξιοί πηγαίνουν κατευθείαν στο ΚΔΑ. Έτσι, δικαιώνεται το κυβερνών κόμμα στην προεκλογική του τακτική την οποία έστρεψε σχεδόν εξολοκλήρου εναντίον των ακροδεξιών. Η ρητορική του στράφηκε και εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος, ωστόσο σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων, η προεκλογική δουλειά του ΚΔΑ είχε ως αποκλειστικό στόχο τις ακροδεξιές ψήφους.

    Μείωση και μάλιστα σημαντική, υπάρχει και για το φιλοκουρδικό κόμμα, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην ξεπεράσει το εθνικό όριο του 10%.

    Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσει το 24,95% των εκλογών της 7ης Ιουνίου.

    [05] Διάσωση προσφύγων από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Φαρμακονήσι

    Δύο αλλοδαπούς πρόσφυγες εντόπισε και περισυνέλλεξε σώους από τη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, νοτίως της Σάμου, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Σάμου, προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

    [06] Νίκη με ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον ΠΑΟΚ

    Μεγάλη νίκη, με ανατροπή, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα του επί του ΠΑΟΚ με 2-1, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Πέλκα στο 23΄, αλλά οι Αρκάδες «απάντησαν» στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μπερτόλιο (49΄) και Σανκαρέ (82΄).

    Για 4η σερί χρονιά ο Αστέρας καταφέρνει να πάρει το απόλυτο από το «δικέφαλο» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην αρκαδική πρωτεύουσα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προερχόταν από το «διπλό» στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα και για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα καταφέρνει να φτάσει σε δύο σερί νίκες. Για δεύτερη φορά μακριά από την Τούμπα, και 3η συνολικά σε 9 αγώνες, οι Θεσσαλονικείς φεύγουν από το γήπεδο με «σκυμμένα τα κεφάλια» και τα όποια όνειρα υπήρχαν για τον τίτλο μάλλον εξαφανίζονται από πάρα πολύ νωρίς, μιας και οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 November 2015 - 19:32:20 UTC