Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Ρήγας: Η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη
  • [02] Γ.Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει
  • [03] Συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος, ζητά το ΔΝΤ
  • [04] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανοίγει νέο κεφάλαιο στην οικονομία, λέει η Λούκα Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [05] Την ερχόμενη Τετάρτη η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα
  • [06] Άμεση λύση για τους άστεγους ζητούν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] H Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [08] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αύριο από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας
  • [09] Το «Σύμπτωμα» του Άγγελου Φρατζή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορίνο
  • [10] Αφροδίτη Μοσχούδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το Κατάρ θα διοργανώσει στο εγγύς μέλλον Ολυμπιακούς Αγώνες»

  • [01] Π. Ρήγας: Η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη

    Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη, με την εφαρμογή πολιτικών που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, εξέφρασε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

    Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «κι όχι όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, που τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις επιχειρήθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν με επιτυχία».

    Για το θέμα των πλειστηριασμών, υπογράμμισε ότι «για μας είναι θέμα αρχής το ζήτημα του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, όταν μιλάμε για μεσαία και χαμηλά εισοδήματα» και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συνανθρώπων μας που πλήττονται εδώ και έξι χρόνια από τα μνημόνια».

    [02] Γ.Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει

    Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας και οι πιστωτές της έχουν ακόμη πολλά να κάνουν για να υπάρξει συμφωνία για τους όρους της δανειακής συμφωνίας της χώρας και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα επόμενα βήματα ως τα τέλη του 2015.

    Μιλώντας στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Χάγη, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει κι ελπίζω ότι θα την έχει ολοκληρώσει πριν από το τέλος του χρόνου».

    Ακόμη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λάβει υπόψη της τις συνέπειες της κρίσης των προσφύγων στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ΕΕ.

    [03] Συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος, ζητά το ΔΝΤ

    Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να δεσμευθούν για μία αποδεκτή αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, πριν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρηματοδοτήσει εκ νέου τη χώρα, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του, Ντέιβιντ Λίπτον, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

    Οι υποσχέσεις για την επανεξέταση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους θα είναι επαρκείς, μόνο αν συνοδεύονται από συγκεκριμένους όρους για τη μείωση του βάρους δανεισμού, δήλωσε ο Λίπτον στην Ουάσιγκτον.

    Ο Λίπτον δήλωσε ότι το ΔΝΤ έχει τέσσερις προτεραιότητες για ένα νέο πρόγραμμα:

    Την εφαρμογή των πολιτικών για τις οποίες υπάρχει δέσμευση, διαρθρωτικές δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται για τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα, τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα και την αντιμετώπιση του χρέους. Πέραν των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους, ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία και αποτέλεσε κορυφαίο θέμα συζήτησης στην ετήσια σύνοδο κορυφής του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού τον Οκτώβριο, σημειώνει το Bloomberg.

    [04] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανοίγει νέο κεφάλαιο στην οικονομία, λέει η Λούκα Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ξεκινάει σήμερα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εθνική μας οικονομία» τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ,Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ. .

    «Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δίνει το έναυσμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης χιλιάδων καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα, την επιστροφή των καταθέσεων και την άρση των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων» τονίζει η κα Κατσέλη και προσθέτει:

    «Μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με πολύ πιο αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο, αντιλαμβανόμενες τις τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, το μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Κυρίως όμως, οι τράπεζες θα μπορέσουν να επανέλθουν στο βασικό τους ρόλο, που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με τη χρηματοδότηση νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιώσιμων επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθούν επενδύσεις, που θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Συνεπώς, για της Ελληνικές Τράπεζες, η ανακεφαλαίωση έχει ουσιαστικό κοινωνικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα»

    [05] Την ερχόμενη Τετάρτη η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα

    Την Τετάρτη το πρωί αναχωρούν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι πρόσφυγες με προορισμό το Λουξεμβούργο.

    Πρόκειται για τους πρώτους 30 πρόσφυγες που μετεγκαθίστανται από την Ελλάδα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα, θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο 6 οικογένειες με μικρά παιδιά (μεταξύ αυτών και παιδιά με ειδικές ανάγκες), από τους οποίους οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ.

    Στην τελετή που θα προηγηθεί της μετεγκατάστασης θα παραστούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί με πτήση της Aegean με προορισμό τις Βρυξέλλες και από εκεί οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο με λεωφορείο. Στο ταξίδι θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες βρέθηκαν σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου, όπου ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού από συνεργάτες της υπηρεσίας και του ΔΟΜ, καθώς και για τη ζωή στο Λουξεμβούργο από εκπρόσωπο της χώρας.

    Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για μετεγκατάσταση προσφύγων έχουν εκδηλώσει, επίσης, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Κύπρος, η Γερμανία, η Λιθουανία και η Φινλανδία.

    [06] Άμεση λύση για τους άστεγους ζητούν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Την άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης για να στεγαστούν οι δεκάδες χιλιάδες άστεγοι και να μην μείνουν έρμαιοι των καιρικών συνθηκών και φέτος, ζητούν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού.

    Όπως τονίζουν στην ερώτηση τους, την οποία πρώτος υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, «η εξεύρεση στέγης για ανθρώπους που καλούνται να ζήσουν για άλλον ένα χειμώνα στο κρύο, έρμαια των καιρικών συνθηκών, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

    [07] H Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος για τις τηλεοπτικές άδειες

    Απάντηση στις αιτιάσεις που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες από κεντρικά μέσα ενημέρωσης και βουλευτές για ?ύποπτες πρακτικές?, ?οσμή διαπλοκής? κ.λ.π., όσον αφορά το Άρθρο 15, παρ. 6 του Νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και συγκεκριμένα στο σημείο που αναφέρεται στις συνεργασίες των περιφερειακών σταθμών μεταξύ τους μέσω δικτύωσης, δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος.

    «Μετά από 25 χρόνια πορείας προς τον Γολγοθά, μας έχει κουράσει το φαινόμενο να ομιλούν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΕΚ» και προσθέτει: «25 χρόνια, μέσα σε ένα -μοναδικό παγκοσμίως- αδιαφανές, εξαρτώμενο, εκβιαστικό και ?άρρωστο? τηλεοπτικό περιβάλλον, η περιφερειακή τηλεόραση κατάφερε να επιβιώσει. Τις συνθήκες, τις πρακτικές, τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τους αγώνες τους γνωρίζουμε μόνο εμείς, που αποφασίσαμε κάποτε να επενδύσουμε τον εαυτό μας σε αυτόν τον πολύπαθο επαγγελματικό κλάδο».

    Αναφερόμενη στο νόμο που ψηφίστηκε η Ένωση ευελπιστεί ότι θα βάλει τάξη στο τοπίο και θα προσδώσει μια σοβαρή υπόσταση στον χώρο, «παρ΄ ότι είχαμε ορισμένες παρατηρήσεις, που κατά το δυνατόν ικανοποιήθηκαν ή πρόκειται να τακτοποιηθούν με υπουργικές αποφάσεις από την κυβέρνηση».

    [08] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αύριο από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο "την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς".

    Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, ούτε ποσοτικά στοιχεία - προβλέψεις ή στόχοι - που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει. Αντιθέτως, από τα στοιχεία που περιγράφει, όπως υποστηρίζουν, το βέβαιο είναι οι «περικοπές δαπανών» και «προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους.

    [09] Το «Σύμπτωμα» του Άγγελου Φρατζή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορίνο

    Το Σύμπτωμα «είναι μια ταινία για όλα όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος», λέει ο Άγγελος Φραντζής για τη νέα του ταινία, που βγαίνει στις αίθουσες στις 19/11, ενώ κάνει διεθνή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορίνο.

    Είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φρατζή μετά την Polaroid, Το όνειρο του σκύλου και Μέσα στο Δάσος.

    Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, το Σύμπτωμα «είναι μια ποιητική έρευνα πάνω στην σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Ένα φιλμ φανταστικού κινηματογράφου, με καρδιά μελοδράματος, που βυθίζεται στον υποσυνείδητο κόσμο μιας γυναίκας για να αγγίξει το σύμπτωμα της άγριας σύγκρουσης ανάμεσα στην ενόρμηση και την ηθική».

    [10] Αφροδίτη Μοσχούδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το Κατάρ θα διοργανώσει στο εγγύς μέλλον Ολυμπιακούς Αγώνες»

    Το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Αφροδίτη Μοσχούδη, ήταν υπεύθυνη του κέντρου επιχειρήσεων στο Ολυμπιακό Χωριό. Το 2005 πήρε το ρίσκο ν` αφήσει την Ελλάδα για να εργαστεί στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Κατάρ, με πρώτο της αντικείμενο κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά για τους Ασιατικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Ντόχα. Από τότε και μέχρι σήμερα, η ανέλιξή της είναι αξιοζήλευτη. Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ, με βασική αρμοδιότητα το «στήσιμο» των φακέλων υποψηφιότητας για τα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα σε όλα τα σπορ. Ο τίτλος της COO, Chief of Operations. Ελληνιστί... διευθύντρια σχεδιασμού αθλητικών γεγονότων στη χώρα, με τελευταίο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

    Τo Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) συνάντησε την Αφροδίτη Μοσχούδη στην Ντόχα, στο φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου της IPC, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει όλες τις απονομές των ελληνικών μεταλλίων. Η ανώτατη σύμβουλος στρατηγικής και σχεδιασμού, αναφέρθηκε στην παρουσία μιας γυναίκας στην... ανδροκρατούμενη Ολυμπιακή Επιτροπή του Κατάρ, στο όνειρο της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από το Εμιράτο, στον οργασμό εργασιών που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του Κατάρ, όχι μόνο για το Μουντιάλ 2022, αλλά και για την εξέλιξη της πόλης, στους Έλληνες των αθλητικών διοργανώσεων, τη συσπείρωση των Ελλήνων στα... ξένα, αλλά και στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα γίνουν πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η κα Μοσχούδη μεταξύ άλλων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο εγγύς μέλλον το Κατάρ θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ότι οι εγκαταστάσεις του Μουντιάλ 2022 θα είναι ασύλληπτες, ενώ αναφέρθηκε και στη «μοναδική στιγμή» βράβευσης των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της IPC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 November 2015 - 15:32:59 UTC