Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης
  • [02] Ν. Φίλης: Πλήρως εναρμονισμένα τα αιτήματα των μαθητών με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες του υπουργείου
  • [03] Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος με μηνύματά του στο Twitter
  • [04] Ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλες καθυστερήσεις σε όλη τη βόρεια και δυτική Ευρώπη λόγω ομίχλης
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [06] Την ερχόμενη Τετάρτη η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα

  • [01] Νομοσχέδιο για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης

    Την κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο θα προβλέπει ελκυστικά κίνητρα για όσους δηλώσουν αδήλωτα κεφάλαια που έχουν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου - σχετικώς με την εθελοντική «αποκάλυψη» εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών των καταθέσεών τους - ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί εντός δύο μηνών νομοσχέδιο που θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή το εσωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

    Μάλιστα διεμήνυσε ότι θα υποστούν σοβαρότατες και φορολογικές ποινικές και άλλες κυρώσεις, όσοι δεν δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε μορφής και εντοπιστούν μετά την σύνταξη του Περιουσιολογίου. «Επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύνταξης του Περιουσιολογίου, στο οποίο πρέπει να δηλωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία να τα δηλώσουν πριν», εξήγησε ο αν. υπουργός Οικονομικών.

    [02] Ν. Φίλης: Πλήρως εναρμονισμένα τα αιτήματα των μαθητών με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες του υπουργείου

    "Τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών για βελτίωση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων", δήλωσε ο υπουργός, Νίκος Φίλης, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση.

    "Υπουργείο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε στην ίδια μεριά του αγώνα με ένα κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από ένα δημόσιο σχολείο για αναβαθμισμένη Παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις", πρόσθεσε ο υπουργός στην σχετική ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, ότι η καθυστέρηση στις φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών διορθώνεται μέρα με τη μέρα και ότι η λειτουργία των σχολείων έχει εξομαλυνθεί.

    Από το υπουργείο σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των φετινών προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων αναμένεται να φθάσει τις 22.261, ενώ πέρυσι προσελήφθησαν 18.469.

    [03] Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος με μηνύματά του στο Twitter

    Κάποτε είχε υποσχεθεί να «καταργήσει» τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και τον είχε περιγράψει ως ένα «ταραχοποιό» δίκτυο. Όμως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αντιστάθηκε σήμερα στον πειρασμό και επέλεξε αυτόν τον ιστότοπο για να μοιραστεί τον ενθουσιασμό του με τους χρήστες του Διαδικτύου για τον θρίαμβο του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

    «Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου και όλους τους πολίτες που συνέβαλαν στο να αναδειχθεί η εθνική βούληση διά της ψήφου τους» έγραψε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στον λογαριασμό του στο Twitter.

    [04] Ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλες καθυστερήσεις σε όλη τη βόρεια και δυτική Ευρώπη λόγω ομίχλης

    Πυκνή ομίχλη έχει καλύψει μεγάλο μέρος της βόρειας και δυτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα σε πολλά αεροδρόμια, με ακυρώσεις πτήσεων ? κυρίως στο Χίθροου του Λονδίνου ? αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στο Άμστερνταμ και τη Φραγκφούρτη.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) ανέφερε επίσης καθυστερήσεις στην εκτέλεση πτήσεων στο Παρίσι, τη Στουτγκάρδη, το Βερολίνο, το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες.

    Λόγω της ομίχλης, η ορατότητα στο Χίθροου και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν μικρότερη των 100 μέτρων. Στο διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου ματαιώθηκαν 122 πτήσεις και ένας εκπρόσωπος είπε ότι έχει κινητοποιηθεί επιπρόσθετο προσωπικό στους τερματικούς σταθμού για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες.

    Στη Βρετανία, αναφέρθηκαν επίσης καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκόβης, του Μπέλφαστ, του Λιντς και του Κάρντιφ.

    Μετά το μεσημέρι, η κατάσταση βελτιώθηκε σε ορισμένα αεροδρόμια, κυρίως στο Λονδίνο, όμως ταυτόχρονα επιδεινώθηκε σε άλλες περιοχές, όπως στο Λουξεμβούργο.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Αχμέτ Νταβούτογλου

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τηλεφώνησε σήμερα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του κόμματός του, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση να υπάρξει σύντομα κοινή δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι η Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε ειρηνικό κλίμα και ότι ο Νταβούτογλου τόνισε στη νικητήρια ομιλία του ότι επιθυμεί να ξεπεραστούν η πόλωση και οι εντάσεις στην τουρκική κοινωνία.

    «Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συμφώνησαν επιπλέον ότι ο διμερής διάλογος σχετικά με την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων πρέπει να συνεχιστεί και να καταλήξει σύντομα στη σύναψη συγκεκριμένων συμφωνιών» υπογράμμισε ο Ζάιμπερτ.

    [06] Την ερχόμενη Τετάρτη η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα

    Την Τετάρτη το πρωί αναχωρούν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι πρόσφυγες με προορισμό το Λουξεμβούργο.

    Πρόκειται για τους πρώτους 30 πρόσφυγες που μετεγκαθίστανται από την Ελλάδα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα, θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο 6 οικογένειες με μικρά παιδιά (μεταξύ αυτών και παιδιά με ειδικές ανάγκες), από τους οποίους οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ.

    Στην τελετή που θα προηγηθεί της μετεγκατάστασης θα παραστούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί με πτήση της Aegean με προορισμό τις Βρυξέλλες και από εκεί οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο με λεωφορείο. Στο ταξίδι θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες βρέθηκαν σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου, όπου ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού από συνεργάτες της υπηρεσίας και του ΔΟΜ, καθώς και για τη ζωή στο Λουξεμβούργο από εκπρόσωπο της χώρας.

    Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για μετεγκατάσταση προσφύγων έχουν εκδηλώσει, επίσης, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Κύπρος, η Γερμανία, η Λιθουανία και η Φινλανδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 November 2015 - 21:32:20 UTC