Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης:Η κυβέρνηση έχει δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • [02] Έως τις 6 Νοεμβρίου, η υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων για το Equity Investment Forum
  • [03] Περισσότεροι από 700 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος, την τελευταία 10ετία
  • [04] Ο αμερικανικός στρατός θα επιχειρεί «παντού» όπου το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει, λέει ο ναύαρχος Χάρις
  • [05] Ταυτοποίηθηκε το ναυάγιο του El Faro, που βυθίστηκε αύτανδρο κατά τη διάρκεια τυφώνα
  • [06] Τραγωδία στην Ομόνοια: 16χρονη έχασε τη ζωή της από φωτιά στο σπίτι της
  • [07] Έκλεισε το δημαρχείο Γαύδου με απόφαση της δημάρχου
  • [08] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ απόψε από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας
  • [09] Από σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών
  • [10] Fadi Yazigi, ένας «πρόσφυγας της Τέχνης»
  • [11] Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η επένδυση στον πολιτισμό μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση
  • [12] Τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων
  • [13] Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί, για το ελληνικό πρόγραμμα
  • [14] Η εξάσκηση με ηλεκτρονικά παιγνίδια ωφελεί τον εγκέφαλο των ανθρώπων άνω των 50 ετών

  • [01] Γ. Σταθάκης:Η κυβέρνηση έχει δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας

    Η κυβέρνηση έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία με δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ζητούσε να ενημερωθεί ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια», αν αληθεύουν οι φήμες για πώλησή τους σε ξένους οργανισμούς και τι γίνεται με τη διαβούλευση με τους θεσμούς.

    «Από την πλευρά μας έχει ήδη γίνει εκτενής προετοιμασία με μια δέσμη προτάσεων στις οποίες περιλαμβάνεται ειδική πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κοινωνικά κριτήρια που συναρτούν τον ρυθμό αποπληρωμής από το εισόδημα, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων, με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων», αναφέρει ειδικότερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν οι θετικές ρυθμίσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας ενώ βασική επιδίωξη είναι οι λύσεις να βρεθούν εντός του τραπεζικού συστήματος».

    Ο υπουργός αναφέρει επίσης ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωδικαστικής διευθέτησης εταιρικών οφειλών με τη βελτίωση του ν. 4307/2014 για να καταστεί πιο λειτουργικός. Ταυτόχρονα, εκπονούνται μελέτες για την εφαρμογή συνολικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    [02] Έως τις 6 Νοεμβρίου, η υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων για το Equity Investment Forum

    Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων για το Equity Investment Forum για αναζήτηση επιχειρηματικών προτάσεων χρηματοδότησης και διεθνών συνεργασιών, στο πλαίσιο φόρουμ που διοργανώνεται στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

    Όλοι οι διοργανωτές, το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Οργανισμός Enterprise Greece, η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του EnterpriseEuropeNetwork - Hellas, έχουν απευθύνει πρόσκληση σε επιχειρηματίες με φιλόδοξες και δυναμικές επιχειρηματικές προτάσεις που αναζητούν χρηματοδότηση ή διεθνείς συνεργασίες να συμμετάσχουν υποβάλλοντας τα σχέδια τους.

    Το Equity Investment Forum (www.eiforum.gr) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7-8 Δεκεμβρίου 2015 και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για όλες τις λύσεις χρηματοδότησης ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων σε επίπεδο venture capital & private equity, καθώς και σε επίπεδο χρηματιστηριακών αγορών στην χώρα μας.Φέτος, το Φόρουμ φιλοξενεί το Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα.

    [03] Περισσότεροι από 700 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος, την τελευταία 10ετία

    Περισσότεροι από 700 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος την τελευταία δεκαετία, ανέφερε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, με ανακοίνωση του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, παγκόσμια ημέρα κατά της ατιμωρησίας των δολοφονιών δημοσιογράφων.

    «Περισσότεροι από 700 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας - ένας κάθε πέντε μέρες - απλά για τη μεταφορά ειδήσεων και πληροφοριών στο κοινό», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.Σύμφωνα με τον Μπαν, ενώ «τόσοι πολλοί» προμελετημένα σκοτώθηκαν στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν την αλήθεια, μόλις το 7% τέτοιων υποθέσεων έχει διαλευκανθεί και σε λιγότερο από το 1 στα 10 εγκλήματα έχει διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα.

    [04] Ο αμερικανικός στρατός θα επιχειρεί «παντού» όπου το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει, λέει ο ναύαρχος Χάρις

    Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους στη Νότια Σινική Θάλασσα «παντού» όπου«[το διεθνές δίκαιο» το επιτρέπει, δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, λίγες ημέρες μετά τη διέλευση πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ κοντά στα νησιά των οποίων η Κίνα διεκδικεί την κυριαρχία.

    «Τα διεθνή ύδατα και ο διεθνής εναέριος χώρος ανήκουν σε όλους» και δεν μπορούν να είναι «υπό την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας» τόνισε ο ναύαρχος Χάρις, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα. «Ο στρατός μας θα συνεχίσει να πετά, να πλέει (σε θαλάσσιες οδούς) και να επιχειρεί παντού οπουδήποτε το διεθνές δίκαιο μας το επιτρέπει. Η Νότια Σινική Θάλασσα δεν αποτελεί ούτε θα αποτελέσει εξαίρεση» δήλωσε σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

    [05] Ταυτοποίηθηκε το ναυάγιο του El Faro, που βυθίστηκε αύτανδρο κατά τη διάρκεια τυφώνα

    Ένα ναυάγιο που ανακαλύφθηκε το Σάββατο σε βάθος 4.572 μέτρων κοντά στις Μπαχάμες ταυτοποιήθηκε ως το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων El Faro, το οποίο χάθηκε ενώ έπλεε σε μια περιοχή που έπληξε ο τυφώνας Χοακίν και βυθίστηκε αύτανδρο με τα 33 μέλη του πληρώματός του, δήλωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών σε ανακοίνωσή της.

    Μια ομάδα έρευνας που επιβαίνει στο πολεμικό σκάφος USS Apache εντόπισε τα συντρίμμια χρησιμοποιώντας σόναρ, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) στην ανακοίνωσή του, σε βάθος 5 περίπου χιλιομέτρων, στην περιοχή του νησιού Crooked. Η ταυτότητα του ναυαγίου εξακριβώθηκε με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου βαθυσκάφους με φωτογραφική μηχανή, είπαν οι αρχές, ενώ με το ίδιο θα επιχειρηθεί η ανάκτηση του "μαύρου κουτιού" του πλοίου που αναμένεται να περιέχει στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες βύθισης του πλοίου.

    Το ναυαγισμένο πλοίο μοιάζει να είναι ακέραιο και βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση στο βυθό, αλλά είναι σε πολύ μεγάλο βάθος για να το προσεγγίσουν δύτες.Το πλοίο, μήκους 241 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 28 Αμερικανοί και 5 Πολωνοί ναυτικοί, εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου, αφού είχε αποπλεύσει από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντας για το Πουέρτο Ρίκο. Ο καπετάνιος είχε αναφέρει ότι το πλοίο είχε μηχανικές δυσκολίες και είχε αρχίσει να παίρνει νερά.

    [06] Τραγωδία στην Ομόνοια: 16χρονη έχασε τη ζωή της από φωτιά στο σπίτι της

    Τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ομόνοια, όπου βρέθηκε απανθρακωμένη 16χρονη κοπέλα, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο παλιό διώροφο σπίτι όπου διέμενε με την οικογένειά της.Η φωτιά ξέσπασε στις 2 τη νύχτα στον 1ο όροφο σπιτιού, στην οδό Μενάνδρου 24, όπου διέμενε η πενταμελής οικογένεια, ενώ στο σημείο υπήρχε παράλληλα και αποθηκευτικός χώρος.

    Στο σημείο έφτασαν πρώτα αστυνομικοί, οι οποίοι απομάκρυναν από τη φλεγόμενη οικία δύο από τις τρεις κόρες της οικογένειας, ηλικίας 20 και 5 ετών, καθώς και τη μητέρα. Αμέσως μετά έφτασε η Πυροσβεστική, που κατόρθωσε να απομακρύνει τον πατέρα της οικογένειας, ενώ, δυστυχώς, η 16χρονη κοπέλα είχε απανθρακωθεί. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται.

    [07] Έκλεισε το δημαρχείο Γαύδου με απόφαση της δημάρχου

    Την απόφαση να κλείσει το δημαρχείο της Γαύδου, επικαλούμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και ζητώντας από την πολιτεία να πάρει θέση για την επίλυσή τους, πήρε η δήμαρχος του ακριτικού νησιού Ευαγγελία Καλλινίκου.

    Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του δήμου, η δήμαρχος αναφέρει:

    «Η δήμαρχος Γαύδου οφείλοντας να προστατέψει την ψυχική υγεία των υπαλλήλων του δήμου, αλλά και να υπερασπιστεί τη σωστή λειτουργία του δήμου, ενημερώνοντας τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κλείνει το δημαρχείο μέχρι να πάρει θέση το Υπουργείο και να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα του Δήμου».

    Η απόφαση της δημάρχου Γαύδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που, ασκώντας δριμεία κριτιή χαρακτηρίζει αναίτιο το κλείσιμο του δημαρχείου.

    «Τι εννοεί η κα δήμαρχος και για ποια λειτουργία του δήμου αναφέρεται; Η διαφάνεια και η ενημέρωση που ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι κακή λειτουργία του δήμου και ενοχλεί τη μονίμως απούσα από το νησί δήμαρχο;» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η αντιπολίτευση.

    [08] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ απόψε από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν απόψε από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο «την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς».

    Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, ούτε ποσοτικά στοιχεία - προβλέψεις ή στόχοι - που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει. Αντιθέτως, από τα στοιχεία που περιγράφει, όπως υποστηρίζουν, το βέβαιο είναι οι «περικοπές δαπανών» και «προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους.

    [09] Από σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

    Από σήμερα Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr . Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

    Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ), των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Σημειώνεται, επίσης, ότι το δικαίωμα μετεγγραφής παρέχεται και στους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.

    [10] Fadi Yazigi, ένας «πρόσφυγας της Τέχνης»

    «Η τέχνη καταγράφει -κυρίως- τις προσωπικές τραγωδίες, τις πνευματικές και σωματικές ήττες των ανθρώπων κι όχι μόνο τις μεγάλες εθνικές τραγωδίες, όπως αυτή που βιώνει η χώρα μου. Βιώνω την τέχνη ως μια πνευματική αποτύπωση εικόνων που με περιβάλλουν. Θέλω να εκφράζω, μέσα από τα έργα μου, τους ανθρώπους γύρω μου- πώς σκέφτονται, τι φοβούνται σε τι ελπίζουν. Αισθάνομαι την ευθύνη το έργο μου να αντανακλά τις προσωπικές τραγωδίες και τις ιστορίες των ανθρώπων που συναντώ. Ανέκαθεν με ενδιέφεραν -και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια του πολέμου- τα πρόσωπα και η ατμόσφαιρα που υπάρχει στη χώρα μου» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Σύρος εικαστικός Fadi Yazigi, λίγα μόλις λεπτά προτού αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για το... Χονγκ Κονγκ.

    «Πρόσφυγας της Τέχνης» -σύμφωνα με τον τίτλο της έκθεσης των ζωγραφικών του έργων που αναπτύσσονται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από το περασμένο Σάββατο, ο 49χρονος Yasigi βρέθηκε για τρία μόλις 24ωρα στη Θεσσαλονίκη -καλεσμένος του διοργανωτή της έκθεσης, του ΚΕΘΕΑ - Προμηθέας (πρόγραμμα απεξάρτησης στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος στη Βόρεια Ελλάδα) με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας του.

    Ζει με την οικογένειά του στη Δαμασκό και -όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- «οι εικόνες που αντικρίζω δεν είναι αυτές της καταστροφής, όπως σε άλλες πόλεις όπως η Χομς... Όμως, τατελευταία τέσσερα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Αυτό που έλειπε ήταν η ελπίδα και το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν ξέραμε τι πρόκειται να συμβεί, δεν μπορέσαμε να κάνουμε όνειρα για το μέλλον. Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση γιατί δεν υπήρχε καμία προοπτική. Σήμερα, τα πράγματα είναι καλύτερα...».

    Στη Θεσσαλονίκη, οι μόνοι «πρόσφυγες» που συνάντησε είναι τα πρόσωπα των έργων του...

    ...«Δεν είχα την ευκαιρία να συναντήσω κάποιον συμπατριώτη μου στη Θεσσαλονίκη. Τυχαία μόνο συνάντησα κάποιον Σύρο που ζει εδώ. Αυτό όμως που εκτιμώ βαθύτατα και με έχει αγγίξει είναι το γεγονός ότι βλέπω πολλούς Έλληνες να περιθάλπουν τους συμπατριώτες μου που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς και να τους προσφέρουν κάθε λογής βοήθεια»...

    [11] Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η επένδυση στον πολιτισμό μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση

    Επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι ο πολιτισμός μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και η συντριπτική πλειονότητα (86%) δηλώνει ότι πρέπει να επενδύσουμε στον πολιτισμό, καθώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, σύμφωνα με την Πανελλαδική Στατιστική Έρευνα "Σφυγμός Πολιτισμού", που διεξήχθη από 16 έως 21 Οκτωβρίου. Η έρευνα κατέγραψε την πολιτιστική συμπεριφορά του ευρύτερου κοινού, επιχειρήσεων-μελών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με πολιτιστικές δραστηριότητες, και παρουσιάστηκε στο 1ο Athens Culture Symposium που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού.

    Στην ίδια έρευνα το κοινό δηλώνει ότι παρακολουθεί συχνότερα κινηματογράφο και θέατρο, και παρά το ότι οι περισσότεροι απάντησαν ότι παρακολουθούν κάποια πολιτιστική εκδήλωση 1-2 φορές το χρόνο, τα ποσοστά αυτά είναι συγκριτικά καλύτερα από αυτά που είχαμε πριν 5 χρόνια. Οι πολίτες φαίνεται να ενημερώνονται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κυρίως από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και πολύ λιγότερο από τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

    [12] Τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων

    Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος, Κυριάκος Ρόκος, Γιώργος Χαδούλης είναι κάποια από τα περίπου εκατό ονόματα των Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών, γλυπτών και φωτογράφων που συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής», η οποία παρουσιάζεται από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο.

    Τα έργα προέρχονται από τις Συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου που την τελευταία εικοσαετία, έχει σταθερή παρουσία σε όλη την επικράτεια με εκθέσεις των συλλογών της, εκδόσεις Τέχνης και εκπαιδευτικά προγράμματα.

    [13] Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί, για το ελληνικό πρόγραμμα

    Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

    Το απόγευμα ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Για τις18:30, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος επέμεινε, σε συνέντευξη που παραχώρησετην προηγούμενη εβδομάδαστο Γαλλικό Πρακτορείο, στις Βρυξέλλες, ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της. «Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

    [14] Η εξάσκηση με ηλεκτρονικά παιγνίδια ωφελεί τον εγκέφαλο των ανθρώπων άνω των 50 ετών

    Η εκγύμναση του εγκεφάλου με ηλεκτρονικά παιγνίδια ωφελεί τους ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική έρευνα.Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του King's College του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν σχεδόν 7.000 υγιείς εθελοντές άνω των 50 ετών, οι οποίοι χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες: η μία έπαιζε ηλεκτρονικά παιγνίδια όσο ήθελε και η άλλη (η ομάδα ελέγχου) έκανε απλώς αναζητήσεις στο διαδίκτυο, χωρίς να παίζει παιγνίδια.

    Κατά διαστήματα, οι εθελοντές υποβάλλονταν σε νοητικά και μνημονικά τεστ. Μετά από έξι μήνες, όσοι είχαν παίξει παιγνίδια, εμφάνιζαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ. Το όφελος φαινόταν να γίνεται αισθητό, όταν κάποιος έπαιζε τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, οι άνθρωποι άνω των 60 ετών που έπαιζαν ηλεκτρονικά παιγνίδια, έκαναν πιο εύκολα τις διάφορες καθημερινές εργασίες τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 November 2015 - 7:32:23 UTC