Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο
  • [02] Ό. Γεροβασίλη: Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα
  • [03] Στην Ιταλία ο Ι. Μουζάλας για διήμερη επίσκεψη
  • [04] Εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο και αλλαγή του «Δουβλίνου» ζήτησε η Μέρκελ
  • [05] Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων
  • [06] Ευρωπαϊκό σχέδιο για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης σε επίπεδο δήμων, ζήτησε ο Ι. Πατούλης
  • [07] Στη Λέσβο για το προσφυγικό Τσίπρας και Σουλτς

  • [01] Ε. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο

    «Ο τόπος έχει ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν πρόκειται να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο Αίγιο, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ως «δήθεν αριστερή», με «δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες».

    Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική και επικεντρώνοντας στις επενδύσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι, «δεν βρίσκω το λόγο γιατί οι γειτονικές χώρες να έχουν χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ από εμάς» και πρόσθεσε: «Πώς περιμένουμε να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας, όταν τις "μπλοκάρουμε" μόνοι μας; Πώς θα μειωθεί η ανεργία; Κι αν δεν γίνουν επενδύσεις, πού θα βρεθούν τα χρήματα για να "ζεσταθεί" η αγορά;»

    Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε πως «είναι επιτακτική ανάγκη το κόμμα να οδηγηθεί σε συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς και να δραστηριοποιηθούν και πάλι οι τοπικές επιτροπές».

    [02] Ό. Γεροβασίλη: Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα

    Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα ώστε «από την 1η του έτους να επιστρέψει η σταθερότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό "Real fm".

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος, με πρώτο σταθμό το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 9 Νοεμβρίου. Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα, όπως προστασία της πρώτης κατοικίας, πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και 100 δόσεις, το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο συνολικό χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης. «Μας ενδιαφέρει να κλείσουν όλα τα ζητήματα, αλλά με την κοινωνία όρθια», επισήμανε.

    Σε ερώτηση για πιθανή απειλή της πρώτης κατοικίας, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι κανείς δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε αυτό να εξασφαλιστεί. «Είμαστε διατεθειμένοι», σημείωσε, «να κάνουμε τη διαπραγμάτευση σε όλα τα δυνατά επίπεδα». «Αν δεν υπάρξει τεχνική λύση θα επιδιώξουμε πολιτική λύση», υπογράμμισε. Την άποψη της κυβέρνησης ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ότι δηλαδή «η γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί από τα θεσμικά όργανα της κράτους» και η διαχρονική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής

    [03] Στην Ιταλία ο Ι. Μουζάλας για διήμερη επίσκεψη

    Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, όπου θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και τον καλύτερο συντονισμό των δύο πλευρών για το προσφυγικό.

    O κ. Μουζάλας θα συναντηθεί με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Aντζελίνο Αλφάνο, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στη Λαμπεντούζα, όπου, μεταξύ των άλλων, θα επισκεφθεί και το κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων (hotspot).

    [04] Εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο και αλλαγή του «Δουβλίνου» ζήτησε η Μέρκελ

    Εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο και αλλαγές στην Συμφωνία του Δουβλίνου ζήτησε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της Βιομηχανικής Λέσχης του Ντίσελντορφ.

    Είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο, δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι σε μια τόσο μεγάλη εισροή προσφύγων, η φύλαξη των συνόρων δεν λειτουργεί πια. Σε ό,τι δε, αφορά το «Δουβλίνο», επισήμανε ότι έχει τέτοιες αδυναμίες που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει.

    [05] Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

    Σήμερα, 5 Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την εκ παραδρομής, όπως αναφέρεται, δήλωση στη Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ότι αυτά θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις 30 Οκτωβρίου.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ακοίνωσή του υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε δύο ημερομηνίες πίστωσης χρημάτων, εκ των οποίων η μία ήταν η ημερομηνία πίστωσης της κάρτας σίτισης, στις 30/10. Εκ παραδρομής, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέρθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημέρα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ η ορθή ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων είναι 5η Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Tύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας στις 27/10/2015.

    [06] Ευρωπαϊκό σχέδιο για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης σε επίπεδο δήμων, ζήτησε ο Ι. Πατούλης

    Την ενεργοποίηση όλων των δήμων της Ευρώπης προκειμένου να καταρτιστεί πανευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και απήθυνε έκκληση για την διαφύλαξη της σταθερότητας στην Ευρώπη.

    Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την πολιτική και την κοινωνική σταθερότητα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να τροφοδοτηθούν ακραίες πολιτικές δυνάμεις και να μεταδοθεί ο εξτρεμισμός ως τσουνάμι σε όλη την Ευρώπη, προειδοποίησε ο κ. Πατούλης μιλώντας, το βράδυ της Τετάρτης, στην εναρκτήρια συνάντηση της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο. «Ούτε η Γερμανία μπορεί μόνη της. Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ιταλία μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Πατούλης και τόνισε ότι σε πολλές χώρες, ενδεχομένως και στην Γερμανία, έχουν ήδη προκληθεί πολιτικοί τριγμοί λόγω της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ενεργοποιώντας ακραίες πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν ιδεολογίες και πρακτικές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

    Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελληνογερμανική Συνέλευση και υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο φετινό συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 100 δήμαρχοι από την Ελλάδα, γεγονός το οποίο, όπως είπε, καταδεικνύει την σημασία που αποδίδεται στην συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν πολλά μικρά βήματα, προκειμένου να επιτευχθεί το μεγάλο αποτέλεσμα.

    [07] Στη Λέσβο για το προσφυγικό Τσίπρας και Σουλτς

    «Πρόσωπο με πρόσωπο» με τις τραγικές εικόνες στη Λέσβο αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μεταβαίνει μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

    Η Αθήνα έχει πρωτοστατήσει στη διαδικασία ενεργοποίησης των θεσμών στην ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ως κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα, και επομένως η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς στη χώρα μας δημιουργεί προσδοκίες ώστε να κινηθεί ένας ικανός πολιτικός μοχλός για την ενεργοποίηση εκείνων των δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

    Σημειώνεται πως με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης, ξεκίνησε χθες Τετάρτη το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο «θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές».

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την οικονομική και προσφυγική κρίση και στο σύμφωνο σταθερότητας υπάρχει η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση ιδιαίτερων καταστάσεων, μπορεί κανείς να δείξει μια ελαστικότητα, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στη θάλασσα του Αιγαίου που ντροπιάζει τον πολιτισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με αφορμή την αναχώρηση τριάντα μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ, για το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα δεν είναι η πόρτα εισόδου στον διάδρομο των προσφυγικών ροών, αλλά μέρος του διαδρόμου. Η πόρτα εισόδου, τόνισε, είναι η γειτονική Τουρκία, γι' αυτό η λιγότερο επικίνδυνη και η πιο αποτελεσματική λύση, προϋποθέτει τη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία, ώστε η ταυτοποίηση και η διαδικασία μετεγκατάστασης να ξεκινά και να γίνεται πια στις τουρκικές ακτές και όχι από τα ελληνικά νησιά, ώστε να σταματήσει το καθημερινό ρίσκο και το δράμα της απώλειας ζωών. «Να πάμε δηλαδή από τη διαδικασία της μετεγκατάστασης στη διαδικασία της επανεγκατάστασης» σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης:Μ. Σουλτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε περίπτωση ιδιαίτερων καταστάσεων, όπως στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να δείξει μια ελαστικότητα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 November 2015 - 5:32:21 UTC