Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδικάζουν Βουλή, κυβέρνηση, κόμματα και οργανώσεις Ποντίων την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου
  • [02] «Το προσφυγικό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνον από Ελλάδα και Ιταλία» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Μουζάλας, μετά τη συνάντησή του με τον
  • [03] Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών, την Παρασκευή στο Μ. Μαξίμου.
  • [04] Σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναγνωρίζει στην Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας ξεκινούν τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa
  • [06] Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
  • [07] Τρ. Αλεξιάδης: Ηλικιακό όριο στην υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος
  • [08] Το Παρίσι «αποτρέπει» τους Γάλλους πολίτες να επισκέπτονται το Σαρμ ελ Σέιχ
  • [09] Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνέστησε στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Χερσόνησο του Σινά
  • [10] Ο μικρός Μοχαμεντίν και το αίτημά του προς τον Μ. Σουλτς
  • [11] Αρ. Μπαλτάς: «Οφείλουμε να λύνουμε τα προβλήματα με στρατηγική κι όχι με "μπαλώματα"»
  • [12] Στο Παρίσι για σειρά επαφών ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος
  • [13] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία θα έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2016
  • [14] Δεν άντεξε στη Ρωσία ο ΠΑΟΚ

  • [01] Καταδικάζουν Βουλή, κυβέρνηση, κόμματα και οργανώσεις Ποντίων την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου

    Την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, από τραμπούκους που βρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οοργανώσεις Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος σήμερα το απόγευμα, καταδίκασαν τα κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής.Την απερίφραστη καταδίκη της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Ο κ. Κουμουτσάκος, δέχθηκε επίθεση ενώ πήγαινε προς την Βουλή, από ομάδα τραμπούκων, οι οποίοι βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών.

    Την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκτός από τα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής , καταδίκασαν και οι οργανώσεις των Ποντίων, που οργάνωσαν την συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

    «Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ξευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στην ολομέλεια του σώματος , αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε και έχοντας εμφανή στο πρόσωπο του τα σημάδια από την επίθεση αυτή.

    Ο βουλευτής της ΝΔ θα υποβάλλει μήνυση κατά των δραστών.

    Τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, μελετά η αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του ξυλοδαρμού.

    [02] «Το προσφυγικό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνον από Ελλάδα και Ιταλία» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Μουζάλας, μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, είχε συνάντηση, στη Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογό του Αντζελίνο Αλφάνο.

    «Είχαμε μια σαφώς δημιουργική και φιλική συνάντηση. Καταλήξαμε στο ότι η πηγή των προβλημάτων μας είναι κοινή και ότι θα πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία για την αντιμετώπισή τους. Αναφέρομαι στο ότι και οι δυο χώρες αποτελούν την αρχή του διαδρόμου της εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. Κάτι που τις βαραίνει με ιδιαίτερα προβλήματα και θα πρέπει να αναζητήσουν μαζί, κοινές λύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μουζάλας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

    Σε ερώτηση αν υπάρχουν κάποια κοινά αιτήματα της Αθήνας και της Ρώμης προς τις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «υπάρχει μια κοινή στάση, η οποία λέει ότι εμείς σεβόμαστε τις υποχρεώσεις μας, αλλά πρέπει και εσείς -η υπόλοιπη Ευρώπη- να ανταποκριθείτε στην ευθύνη που έχετε, με την αλληλεγγύη που απαιτείται να δείξετε» και συμπλήρωσε: «Αυτό πρακτικά σημαίνει εμείς να φτιάξουμε χώρους φιλοξενίας, αλλά ότι δεν γίνεται μόνον οκτώ χώρες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης. Όπως δεν γίνεται, επίσης, να φτιάξει η Ελλάδα, για παράδειγμα, 50.000 θέσεις φιλοξενίας, αλλά οι θέσεις μετεγκατάστασης να είναι 1.200. Εμείς να βοηθήσουμε και να φτιάξουμε τα hot spot, διότι σαν Ελλάδα πιστεύουμε σε αυτό. Αλλά οικονομικά θα πρέπει να συνδράμουν όλοι»

    Ακόμη ο κ. Μουζάλας ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η κοινή στάση Ιταλίας και Ελλάδας στηρίζεται στην εξής διαπίστωση: «το προσφυγικό και το μεταναστευτικό συμβαίνουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα, αλλά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν μόνον η Ιταλία ή η Ελλάδα, δεν μπορούν να ζητούνται ευθύνες μόνον από τις δύο αυτές χώρες». Κατά συνέπεια, τονίζει, «η Ευρώπη θα πρέπει να παίξει πιο γρήγορα και ενεργά τον ρόλο που θα βοηθήσει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων».

    Αύριο, ο Γιάννης Μουζάλας θα μεταβεί στο νησί Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, στα ανοικτά του οποίου έχουν λάβει χώρα αμέτρητα, πλέον, τραγικά ναυάγια με μετανάστες. Όπως τόνισε, «επιθυμεί να δει στην πράξη πώς η Ιταλία χειρίζεται τα hot spot, από τη στιγμή που πρόκειται για καινούριο θεσμό και η ανταλλαγή πληροφοριών μπορεί να λειτουργήσει με ιδιαίτερα χρήσιμο τρόπο».

    Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει αναλάβει να δημιουργήσει, συνολικά, πέντε hot spot. «Το πρόβλημα -υπογράμμισε ο υπουργός αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης- είναι ότι οι ροές είναι τεράστιες, με αφίξεις της τάξης των δέκα με δώδεκα χιλιάδων ατόμων την ημέρα, ενώ κάποιες φορές οι αριθμοί είναι και υψηλότεροι».

    «Αυτό λέμε στην Ευρώπη: αν δεν ελεγχθούν οι ροές από εκεί που ξεκινούν, όσα μέτρα και αν πάρεις στην αρχή του διαδρόμου, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, είναι αναποτελεσματικά», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μουζάλας.

    [03] Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών, την Παρασκευή στο Μ. Μαξίμου.

    Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, καθώς και οι μητροπολίτες των παραπάνω νησιών. Επίσης, θα συμμετάσχουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

    [04] Σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναγνωρίζει στην Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί

    Σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναγνωρίζει στην Ελλάδα ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε κείμενο που δημοσίευσε σήμερα στην προσωπική του ιστοσελίδα, επισημαίνοντας ωστόσο, πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη φάση», καθως πλησιάζουν «σημαντικές προθεσμίες».

    «Δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο», αναφέρει ο Γάλλος επίτροπος, ενώ υπογραμμίζει πως «τις επόμενες μέρες και βδομάδες» ακολουθούν «συζητήσεις και δύσκολες αποφάσεις» .

    Υπογραμμίζει, επίσης, πως στόχος είναι «το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου» να δώσει ένα «θετικό σήμα» για την εκταμίευση της δόσης, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως η πρώτη αξιολόγηση «θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας ξεκινούν τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa

    Το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας, αρχής γενόμενης από την Παρασκευή, μετά τη κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας που διεξάγονταν.

    «Η Παρασκευή θα είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του συνδικάτου, σημειώνοντας πως η απεργία δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).

    Η εταιρεία, που έχει απολέσει εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ήδη φέτος κέρδη ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επικαιροποιημένο πρόγραμμα πτήσεων, καθώς το συνδικάτο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις και δεν θα το κάνει πριν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

    [06] Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

    «Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

    Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας στα τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ ως ισοδύναμο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

    [07] Τρ. Αλεξιάδης: Ηλικιακό όριο στην υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος

    Ηλικιακό όριο για την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και από την πλευρά του Δημοσίου για την ενθάρρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, ώστε να μην γίνονται κατασχέσεις μισθών που βρίσκονται στην τράπεζα για χρέη προς το κράτος ή τις τράπεζες. Ανήγγειλε επίσης τη λειτουργία της «ψηφιακής εφορίας» από το 2016 με ελαχιστοποίηση της επαφής των φορολογουμένων με τις ΔΥΟ, ενώ σήμερα, όπως ανέφερε, υπάρχουν ακόμη διαδικασίες όπως η μεταβίβαση ακινήτων που γίνονται χειρόγραφα.

    Νωρίτερα , ο κ. Αλεξιάδης,απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπακώρου είχε προαναγγείλει την πλήρη επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος «POS» ακόμη και από επιχειρηματίες που έχουν ενταχθεί στο «Τειρεσία».

    [08] Το Παρίσι «αποτρέπει» τους Γάλλους πολίτες να επισκέπτονται το Σαρμ ελ Σέιχ

    Η γαλλική κυβέρνηση «δεν συνιστά» στους Γάλλους πολίτες να επισκέπτονται το Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, απ' όπου απογειώθηκε το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε το Σάββατο, εκτός εάν «συντρέχουν επιτακτικοί, ιδίως επαγγελματικοί λόγοι», ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

    Η ταξιδιωτική σύσταση που εξέδωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ , η οποία συνετάχθη και έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου, στην ενότητα Συστάσεις προς τους Ταξιδιώτες, ισχύει επιπλέον για την πόλη Τάμπα, που βρίσκεται επίσης στο Σινά.

    Σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο που ανακοίνωσαν ότι θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια αυτή που προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, το Παρίσι δεν έχει πάρει θέση.

    Η νέα σύσταση του γαλλικού ΥΠΕΞ εκδόθηκε «ως προληπτικό μέτρο, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της έρευνας», εξήγησε το υπουργείο.

    Στο Βέλγιο εξάλλου η αεροπορική εταιρεία Jetair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει έως την Κυριακή τρεις πτήσεις χωρίς επιβάτες προς την Αίγυπτο προκειμένου να μεταφέρει τους πελάτες της πίσω στο Βέλγιο από το Σαρμ Ελ Σέιχ, οι οποίοι ωστόσο δεν θα μπορούν να πάρουν μαζί τους καμιά αποσκευή.

    Εξάλλου, και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε την Πέμπτη τους Γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή παραθερίζουν ήδη στην Αίγυπτο να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στην Χερσόνησο του Σινά, ενώ επισήμανε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους προς την περιοχή και κάλεσε όσους αφορούν οι εξελίξεις αυτές να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά τους πρακτορεία ή αεροπορικές εταιρείες.

    [09] Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνέστησε στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Χερσόνησο του Σινά

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε σήμερα τους Γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή παραθερίζουν ήδη στην Αίγυπτο να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στην Χερσόνησο του Σινά, ενώ επισήμανε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους προς την περιοχή και κάλεσε όσους αφορούν οι εξελίξεις αυτές να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά τους πρακτορεία ή αεροπορικές εταιρείες.

    Επικαιροποιώντας τις ταξιδιωτικές του συστάσεις σχετικά για την Αίγυπτο, το υπουργείο διατήρησε σε ισχύ «την προειδοποίηση» που εξέδωσε για την Χερσόνησο του Σινά και επισήμανε ότι τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

    [10] Ο μικρός Μοχαμεντίν και το αίτημά του προς τον Μ. Σουλτς

    Ένας μικρός Σύρος πρόσφυγας, ο οκτάχρονος Μοχαμεντίν, πλησίασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την είσοδο τους στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια.

    Μάλιστα στη συνέχεια συνόδευσε τους δυο άνδρες σε όλη την περιοδεία τους στους χώρους όπου ο μικρός πρόσφυγας ούτε φανταζόταν ποτέ πως θα μπορούσε να μπει. Από κάποια στιγμή και μετά μάλιστα ο Μοχαμεντίν, που συστήθηκε στον κ. Σουλτς, κυκλοφορούσε κρατώντας τον Ευρωπαίο πολιτικό παράγοντα από το χέρι. Τελικά στο Κέντρο Καταγραφής των Σύρων προσφύγων, όπου Τσίπρας και Σουλτς έκαναν δηλώσεις, ο μικρός Μοχαμεντίν απέκτησε και ένα μπουφάν που του χάρισαν οι δυο άνδρες. Στο ερώτημα δε αν θέλει και τίποτα άλλο ο μικρός απάντησε «money» δηλαδή «χρήματα».

    Και ο κ. Τσίπρας έβγαλε την είδηση της ημέρας λέγοντας: «Κι εγώ αυτό του ζητάω καιρό τώρα» είπε.

    [11] Αρ. Μπαλτάς: «Οφείλουμε να λύνουμε τα προβλήματα με στρατηγική κι όχι με "μπαλώματα"»

    Η ορθή ολοκλήρωση των έργων που υπάγονται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και λήγει στο τέλος της χρονιάς, είναι άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, όπως και η ορθή εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ και ο καταμερισμός των έργων - ανέφερε ο υπουργός πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Όσον αφορά τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, αυτοί αποτελούν το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα - και είναι υπό διερεύνηση η στελέχωση και ενδυνάμωση κάποιων, ή αντίθετα η συρρίκνωση, ακόμα και η κατάργηση κάποιων άλλων.

    «Οφείλουμε να λύνουμε τα προβλήματα με στρατηγική κι όχι με "μπαλώματα", εδώ και τώρα» είναι η θέση του υπουργού πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος θεωρεί ότι το μείζον πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα, αντίθετα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, «δεν υπάρχει συνέχεια των θεσμών, η οποία θα επέτρεπε να αλλάξουν τα πράγματα ώστε να μην εφαρμόζεται η ενός ανδρός ισχύ, δηλαδή του εκάστοτε υπουργού και της συνεπακολουθούμενης ρουσφετολογίας». Οι προκηρύξεις των θέσεων στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, είναι ένα παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μπαλτάς.

    [12] Στο Παρίσι για σειρά επαφών ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος

    Στο Παρίσι βρίσκεται, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, όπου έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους των διευθύνσεων των γαλλικών ΜΜΕ, του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και της Unesco.

    Ο κ. Κρέτσος είχε, συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού με την αναπληρώτρια διευθύντρια για τα ΜΜΕ και την Πολιτιστική Βιομηχανία Εμανουέλ Μπενσιμόν-Βελέρ.

    Ο κ Κρέτσος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών (ΙΝΑ) Λοράν Βαλέ. Το ΙΝΑ, η κρατική αρχειοθήκη των οπτικοακουστικών προϊόντων, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο για παραγωγές αλλά και για την έρευνα και την εκπαίδευση στον οπτικοακουστικό τομέα.

    Επίσης, αύριο το πρωί, ο κ. Κρέτσος θα συναντήσει τον διευθυντή του TV5, Ιβ Μπιγκό, με στόχο την προετοιμασία για την υπογραφή συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΡΤ και το γαλλικό κανάλι.

    [13] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία θα έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2016

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ θα καταφέρει να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2016, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες ότι θα χρειαστεί η έκδοση νέων αξιόγραφων του γερμανικού δημοσίου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλευσης έως και 1 εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο φέτος στη χώρα.

    «Μπορούμε να επιτύχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς [να εκδοθεί] νέο χρέος το 2016 με βάση τα σημερινά δεδομένα», ανέφερε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι ο μεγάλος αριθμών των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη χώρα θα αποτελέσει μια πρόκληση για τη Γερμανία από δημοσιονομική άποψη, κυρίως το 2016.

    [14] Δεν άντεξε στη Ρωσία ο ΠΑΟΚ

    «Αντίο» στην Ευρώπη είπε ουσιαστικά από σήμερα ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του 2-1 από την Κράσνονταρ στη Ρωσία. Ο 'Αρι ντα Σίλβα στο 33΄ και ο Ζοαοζίνιο με πέναλτι στο 67΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών που έφτασαν τους επτά βαθμούς στον 3ο όμιλο, τέσσερις περισσότερους από τον «Δικέφαλο του Βορρά», δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Ρόμπερτ Μακ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 November 2015 - 21:32:23 UTC