Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός θα θέσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά
  • [02] Τέσσερις θεσμικές αλλαγές του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης, παρουσίασε ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [03] Συνεδριάζει, για το προσφυγικό, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Ιστορική χειραψία των Προέδρων της Κίνας και της Ταϊβάν
  • [05] Daily Mail: Βρετανικό αεροσκάφος παρολίγο να πληγεί από πύραυλο, στην Αίγυπτο
  • [06] Ποιμαντικές επισκέψεις στην Ουγκάντα, από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄
  • [07] Πακιστάν: 18χρονος ανασύρθηκε ζωντανός 50 ώρες μετά την κατάρρευση εργοστασίου
  • [08] Περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν το πρωί στον Πειραιά
  • [09] Αίγυπτος: Ουδεμία «υπόθεση» προκύπτει, σε αυτό το στάδιο, για το ρωσικό αεροσκάφος

  • [01] Ο πρωθυπουργός θα θέσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε να θέσει το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ υπήρξε συμφωνία προκειμένου να οριστεί ένας συντονιστής για κάθε νησί που μαζί με τους δημάρχους και τις δύο Περιφέρειες θα αποτελέσουν ένα συντονιστικό όργανο που θα συνεδριάζει κάθε 20 ημέρες.

    Πηγές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν «σημαντική και χρήσιμη», την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

    Στη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παραβρέθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Αλ. Φλαμπουράρης, Π. Κουρουπλής, Τ. Κουίκ, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, οι δήμαρχοι των πέντε νησιών (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Λέρος) που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ροή εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, οι πέντε από τους έξι Μητροπολίτες των παραπάνω νησιών (η Λέσβος έχει δύο Μητροπολίτες) καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, ενώ εξετάστηκαν προτάσεις προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Για να «βοηθήσουμε ενωμένοι αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν υπαρξιακό ζήτημα ζωής και θανάτου», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι «το πρόβλημα με τις προσφυγικές ροές θα υπάρχει, είτε οργανωθούμε και ανταποκριθούμε, είτε όχι», καθώς δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, «είτε το αντιμετωπίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ενωμένοι, είτε όχι», όπως είπε ο πρωθυπουργός. Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν κοινά προβλήματα που αφορούν όλα τα νησιά -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Όπως:

    - Σίτιση, στέγαση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταφορά ανθρώπων.

    - Καθαρισμός, Επισκευές, Εγκαταστάσεις, Ηλεκτροδότηση.

    - Εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής.

    - Απρόσκοπτη λειτουργία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

    - Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από μη ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικές βάρκες, σωσίβια, βουλιαγμένα σκάφη, κ.λπ.). Μόνο στη Λέσβο, όπως ειπώθηκε από τον δήμαρχο, υπάρχουν 800 τόνοι μη ανακυκλώσιμων υλικών.

    - Μηχανήματα, Απορριμματοφόρα, Πλυντήρια, κ.λπ.

    - Πρόσληψη εποχικού προσωπικού (οδηγούς, εργαζόμενους στην καθαριότητα, γενικών καθηκόντων) και πολλά άλλα.

    Τα πέντε, νησιά -πιθανόν να προστεθεί και η Κάλυμνος που επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα- έχουν επιλεγεί για να αποτελέσουν τους τόπους όπου θα αναπτυχθούν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Hot Spots), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της καταγραφής, εξακρίβωσης εθνικότητας και παραπομπής στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα θα δημιουργούν δύο κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη )θα φιλοξενούν από 10.000 άτομα) τα οποία και θα δέχονται τους «ταυτοποιημένους» πρόσφυγες.

    Όπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές, η δημιουργία και λειτουργία αυτών των κέντρων είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της εσωτερικής μετεγκατάστασης (relocation) στην Ευρώπη, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε στις 04.11.2015 με την μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο 30 προσφύγων. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι «μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», ενώ «ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες που θα εξεταστούν ως προς τη δυνατότητα υλοποίησή τους». Προέχουν, βέβαια, όπως ειπώθηκε, να επιλυθούν τα επείγοντα προβλήματα στα οποία προστίθενται και αυτά που δημιουργεί ο χειμώνας.

    Ενδεικτικά υπήρξαν προτάσεις για δημιουργία:

    - πιλοτικού προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, με την προϋπόθεση ότι η ΕΕ θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες.

    - ειδικής φορολογικής ζώνης για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

    Η οικονομική πτυχή

    Ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα του ΦΠΑ -κοινό αίτημα από τους δημάρχους- στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ υπήρξε συμφωνία προκειμένου να οριστεί ένας συντονιστής για κάθε νησί, που μαζί με τους δημάρχους και τις δύο Περιφέρειες θα αποτελέσουν ένα συντονιστικό όργανο που θα συνεδριάζει κάθε 20 ημέρες, ή όποτε υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να δίνει άμεσες λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που δημιουργούνται. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους παραβρισκόμενος ότι άμεσα θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις κοινωνικής εργασίας στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές, ενώ θα ζητήσει 380 εκατ. από τους θεσμούς της Ευρώπης προκειμένου να υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα στήριξης της τοπικής οικονομίας σε κάθε νησί. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία (συνδιαχείριση) με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμα τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ότι θα υλοποιηθούν τα έργα που προβλέπει το ΕΣΠΑ και οι πόροι που λείπουν (62 εκατ. ευρώ) θα καλυφτούν από τα συγχρηματοδοτούμενα του 2016.

    Ακόμα, οι δήμαρχοι επισήμαναν ότι στόχος των hot spots θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν γρήγορη καταγραφή των προσφύγων προκειμένου να προωθούνται άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Η Εκκλησία

    Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, σημαντικό ρόλο καλείται να προσφέρει και η εκκλησία. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μάλιστα, έθεσε το θέμα των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται από δομές της Εκκλησίας. Παιδιά που είτε έμειναν ορφανά, καθώς οι γονείς τους πνίγηκαν, είτε ήταν ασυνόδευτα. Η εκκλησία έχει διανείμει μέχρι σήμερα πάνω από 70.000 γεύματα ζεστού φαγητού, χιλιάδες υπνόσακους, κουβέρτες, πακέτα τροφίμων και προσωπικής υγιεινής. Και, βέβαια, έχει βοηθήσει σε εμβολιασμούς και έργα αποκατάστασης στα κέντρα διαμονής. Καταγράφηκε, επίσης, η πρόθεση της Εκκλησίας για ευρύτερη περαιτέρω προσφοράς της για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

    Να σημειωθεί, τέλος, ότι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας είναι αυτό της ταφής των νεκρών προσφύγων και μεταναστών, καθώς δεν επαρκούν τα νεκροταφεία. Μόνο στη Λέσβο υπάρχουν 75 άταφοι σοροί.

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και την Εκκλησία για την έως σήμερα ανταπόκρισή τους στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για λήψη σειράς μέτρων, που θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος υποδοχής των προσφύγων.

    [02] Τέσσερις θεσμικές αλλαγές του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης, παρουσίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

    Τις τέσσερις βασικές θεσμικές αλλαγές, που προτείνει ως βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας, παρουσίασε από τις Σέρρες ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Στην κεντρική ομιλία του χτες το βράδυ, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τις αλλαγές αυτές, «που θα υλοποιήσει η ΝΔ ως η επόμενη κυβέρνηση», εφόσον ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ως «βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις».

    Οι τέσσερις θεσμικές αλλαγές του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης, που παρουσίασε ο κ. Τζιτζικώστας είναι:

    1. Δίκαιο πολιτικό σύστημα: Περιλαμβάνει άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών, κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή, συνταγματική πρόβλεψη για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό Σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας, καθώς και θεσμοθέτηση αυστηρού πλαισίου για τον έλεγχο και της χρηματοδότησης και του πολιτικού χρήματος στα κόμματα.

    2. Άμεση εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας: Περιλαμβάνει επαναφορά της θεσμικής ισορροπίας και περιορισμό των στρεβλώσεων που δημιουργεί το κυρίαρχο πρωθυπουργικό μοντέλο. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες. Και επιπλέον κανείς δεν θα μπορεί να παίξει με τους θεσμούς και δεν θα εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου.

    3. Σταθερότητα της διακυβέρνησης και βελτίωση του παραγόμενου κυβερνητικού έργου: Με ένα σταθερό εκλογικό σύστημα με κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, που θα μπορεί να αλλάζει μόνο με ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Επίσης με θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του πρωθυπουργού, που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα οκτώ χρόνια. Με ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή. Με θεσμοθέτηση δύο μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών ενός επί των Εξωτερικών και ενός επί του Προϋπολογισμού. Με πραγματική ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

    4. Παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς: Περιλαμβάνει ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά και τυποποίηση των διαδικασιών και εισαγωγή μηχανισμών παρακολούθησης της πορείας των δικών, με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Επίσης, περιλαμβάνει αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και τη δημιουργία του εθνικού συμβουλίου παραγωγικών τάξεων.

    [03] Συνεδριάζει, για το προσφυγικό, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Η προσφυγική κρίση είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.Συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Τα μέλη της ΠΓ ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την ένταση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά, για τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τη συνεργασία κόμματος-κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

    Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιείται λίγο πριν τη διπλή Σύνοδο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που θα γίνει στη Μάλτα την επόμενη εβδομάδα, στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Στη Μάλτα θα γίνει πρώτα η «Σύνοδος της Βαλέτα για τη Μετανάστευση» και αμέσως μετά , στις 12 του μηνός, θα διεξαχθεί άτυπη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

    [04] Ιστορική χειραψία των Προέδρων της Κίνας και της Ταϊβάν

    Οι Πρόεδροι της Κίνας και της Ταϊβάν αντάλλαξαν σήμερα ιστορική χειραψία στη Σιγκαπούρη κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής, της πρώτης μετά τον χωρισμό του νησιού από την ηπειρωτική Κίνα, πριν από 66 χρόνια, έπειτα από τον εμφύλιο πόλεμο.

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο ομόλογός του της Ταϊβάν Μα Ινγκ-τζου έσφιξαν τα χέρια για περισσότερο από ένα λεπτό και χαμογέλασαν μπροστά στις κάμερες, ενώ πλήθος δημοσιογράφων είχε συγκεντρωθεί στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της Σιγκαπούρης, πριν οι δύο ηγέτες αποσυρθούν για τις συνομιλίες τους.

    «Είμαστε μια οικογένεια. Καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να μας χωρίσει. Ο κινεζικός λαός, από τις δύο πλευρές του πορθμού, έχει την ικανότητα και την σοφία να επιλύει τα προβλήματά του. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ στον πρόεδρο της Ταϊβάν κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής.

    Ο Μα κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό.

    Η σύνοδος κορυφής που πραγματοποιείται σε ουδέτερο έδαφος, στο περιθώριο μιας επίσημης επίσκεψης του Σι, είναι η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο αντίπαλων καθεστώτων από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου και την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949, όταν οι εθνικιστές Κουομιντάνγκ (KMT) κατέφυγαν στην Ταϊβάν.

    [05] Daily Mail: Βρετανικό αεροσκάφος παρολίγο να πληγεί από πύραυλο, στην Αίγυπτο

    Ένα βρετανικό επιβατικό αεροσκάφος παρολίγο να πληγεί από πύραυλο καθώς πλησίαζε για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σαρμ αλ-Σέιχ στην Αίγυπτο τον Αύγουστο, αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρότι η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει συμπεράνει πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν απόπειρα επίθεσης.

    Ο πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Thomson Airways, που πραγματοποιούσε πτήση από το Λονδίνο στην Αίγυπτο, έλαβε προληπτικά μέτρα όταν εντόπισε τον πύραυλο να πλησιάζει το αεροσκάφος το οποίο προσέγγιζε το θέρετρο αυτό της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.Ο πύραυλος φέρεται να πλησίασε το αεροσκάφος στα 300 μέτρα, δήλωσε ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα.

    Η Βρετανία επιβεβαίωσε ότι συνέβη το περιστατικό αλλά υποβάθμισε τη σημασία του καθώς βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες σχετικά με τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου, την οποία δυτικοί αξιωματούχοι αποδίδουν σε τοποθέτηση βόμβας. «Ερευνήσαμε το περιστατικό τότε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση και ότι πιθανώς να οφείλεται σε ασκήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούσε ο αιγυπτιακός στρατός στην περιοχή εκείνη την περίοδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.

    [06] Ποιμαντικές επισκέψεις στην Ουγκάντα, από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄

    Ποιμαντικές επισκέψεις στα ιεραποστολικά κέντρα και τις ενορίες της πρωτεύουσας της Ουγκάντας, Καμπάλα, πραγματοποίησε, χθες, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.Ο μακαριώτατος επισκέφθηκε την ενορία του Αποστόλου Λουκά Kabogne και τα παρακείμενα σχολεία όπου μίλησε στους μαθητές, τονίζοντας την αξία της μόρφωσης όταν αυτή συνδυάζεται με την πίστη και την ευσέβεια. Κατόπιν, επισκέφθηκε την κλινική της Μητρόπολης στην περιοχή αυτή και ενημερώθηκε για την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους πάσχοντες ασθενείς.

    Ακολούθως, παραβρέθηκε στην ενορία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Degeya, καθώς και στο ορφανοτροφείο που συντηρεί η ενορία, συναναστράφηκε με τα ορφανά παιδιά μοιράζοντάς τους δώρα, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τις αφιερωμένες κυρίες για την εθελοντική προσφορά τους προς τα ορφανά.

    Τέλος, μετέβη στην ενορία του Αγίου Αντωνίου και την πλησίον αυτής νεοαναγειρόμενη γυναικεία μονή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, την οποία θεμελίωσε ο ίδιος πριν από τέσσερα χρόνια, μίλησε για την προσφορά του μοναχισμού στη ζωή της Εκκλησίας και τέλεσε τη μοναχική κουρά μιας εκ των δοκίμων μοναχών της μονής, την οποίαν ονόμασε Μαρία προς τιμήν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

    [07] Πακιστάν: 18χρονος ανασύρθηκε ζωντανός 50 ώρες μετά την κατάρρευση εργοστασίου

    Σωστικά συνεργεία στο Πακιστάν ανέσυραν ζωντανό έναν 18χρονο, ο οποίος είχε θαφτεί κάτω από τα ερείπια εργοστασίου που κατέρρευσε κοντά στη Λαχώρη, όπου και παρέμεινε για 50 ώρες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.Το αγόρι ήταν εγκλωβισμένο για περισσότερες από δύο μέρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου και η οικογένειά του που το θεωρούσε νεκρό αναγνώρισε και έθαψε τη σορό ενός άλλου ανθρώπου θεωρώντας ότι ανήκε σε εκείνο.

    «Ο 18χρονος Μουχάμαντ Σαχίντ ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 50 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου με την ευλογία του Θεού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχάμαντ Ουσμάν, ανώτερος διοικητικός αξιωματούχος στη Λαχώρη.Το τετραώροφο εργοστάσιο Rajput Polyester κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τα πτώματα τουλάχιστον 37 ανθρώπων από τα ερείπιά του.

    [08] Περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν το πρωί στον Πειραιά

    Περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από τρία πλοία που κατέπλευσαν.

    Ειδικότερα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2.493 πρόσφυγες, το πλοίο «Μπλου Σταρ 1», μετέφερε από Χίο και Μυτιλήνη 731 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε 832 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 15 ήταν από τη Χίο και οι 817 από τη Σάμο.

    [09] Αίγυπτος: Ουδεμία «υπόθεση» προκύπτει, σε αυτό το στάδιο, για το ρωσικό αεροσκάφος

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα ότι καμιά «υπόθεση» δεν προκύπτει σε αυτό το στάδιο της έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρίας Metrojet, από την οποία 224 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου.

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σάμεχ Σούκρι δήλωσε ότι οι ξένες χώρες δεν έλαβαν υπόψη τις εκκλήσεις της Αιγύπτου για μεγαλύτερο συντονισμό στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ούτε μοιράζονται πληροφορίες με το Κάιρο όσον αφορά τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους. «Οι πληροφορίες που ακούσαμε για το θέμα αυτό δεν είχαν δοθεί στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας με λεπτομέρειες» τόνισε.

    Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθοριστούν τα αιτία της συντριβής, ωστόσο αρκετές χώρες έχουν ήδη αναστείλει τις πτήσεις προς το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ, επικαλούμενες την πιθανότητα η συντριβή του αεροσκάφους να προκλήθηκε από βόμβα.Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε ότι οι πληροφορίες βάσει των οποίων χώρες εφάρμοσαν περιορισμούς στις πτήσεις προς την Αίγυπτο «δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας».

    Όσον αφορά τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, καλά ενημερωμένες πηγές στο Παρίσι εκτιμούν πιθανότερη την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 November 2015 - 13:32:27 UTC