Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Εάν εκλεγώ Πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα φορολογικό μέτρο
  • [02] Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη κατοικία και προσφυγικό
  • [03] Παρουσία του Στ. Κοντονή η αφή της φλόγας στον Τύμβο του Μαραθώνα
  • [04] Υπέρ της δημιουργικής ανανέωσης της ΝΔ, τάχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [05] Ν. Παππάς για διαπραγμάτευση: Θα πρέπει όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα
  • [06] Ανατροπή και νίκη 2-1 μέσα στο Περιστέρι

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Εάν εκλεγώ Πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα φορολογικό μέτρο

    Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε απόψε από τα Ιωάννινα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Ήπειρο και τόνισε πως είναι μύθος ότι η Αριστερά έχει κοινωνική ευαισθησία.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, για πρώτη φορά υπάρχει αβεβαιότητα, αγωνία για τον Έλληνα πολίτη και αστάθεια, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική στα μέτωπα της Οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας και των εθνικών θεμάτων.

    Η κυβέρνηση, υποστήριξε, αθετεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, μπλοκάρει τις επενδύσεις, ενώ εστίασε τα βέλη του προσωπικά στον πρωθυπουργό και είπε πως «πήγε απροετοίμαστος, αδιάβαστος στη συνέντευξη με τον Κλίντον». Επισήμανε πως αντί να φέρει επενδύσεις, προέβαλε προσκόμματα, σε αντίθεση με τα θετικά βήματα, το μεγάλο κοινωνικό έργο και την προσφορά, που σημειώθηκαν την περίοδο της συγκυβέρνησης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κράτος και η πολιτική πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους, και με τη ΝΔ οι αδύναμοι είχαν τον γιατρό, το φάρμακο, δεν πλήρωναν 23% στην Παιδεία».

    [02] Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη κατοικία και προσφυγικό

    Υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και υπέρ της συγκρότησης ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος για τους πρόσφυγες, τάσσεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σημερινή, πολύωρη συνεδρίασή της.

    Ως προς το πρώτο θέμα, η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, προσθέτει, ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι.

    Η Πολιτική Γραμματεία στηρίζει την κυβέρνηση «στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών» και προσθέτει ότι θεωρεί «απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

    Για το προσφυγικό, η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι «εξελίσσεται μια σύγκρουση σε επίπεδο Ευρώπης αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, όπου αντιπαρατίθενται από τη μία πλευρά, η αντίληψη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά, η αντίληψη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων και της ύψωσης φρακτών».

    Πρώτο μας μέλημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί παρά να είναι η σωτηρία των ανθρώπων από τα παγωμένα και ολοένα πιο αγριεμένα νερά του Αιγαίου και η ασφαλής δίοδος των προσφύγων και των παιδιών τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η ΠΓ, «το κόμμα μας θα συμβάλλει στη συγκρότηση ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης, ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος».

    [03] Παρουσία του Στ. Κοντονή η αφή της φλόγας στον Τύμβο του Μαραθώνα

    Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο του Μαραθώνα, η Αφή της φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, που θα διεξαχθεί αύριο. Στην ομιλία του ο κ. Κοντονής τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Με αφορμή των 33ο Μαραθώνιο Δρόμο, εκ μέρους του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής Κυβέρνησης καλωσορίζουμε τους χιλιάδες δρομείς του Μαραθωνίου δρόμου και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά το αγωνιστικό τους φρόνημα, η εν γένει αγωνιστικότητά τους και η προσπάθειά τους θα δυναμώσουν έννοιες και ιδέες όπως αυτή της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης.

    Ο Μαραθώνιος είναι η κορωνίδα των αθλημάτων, γιατί σε αυτόν συμπυκνώνεται η υπέρτατη δοκιμασία και η υπέρτατη προσπάθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα κλείνουν πάντα με τον Μαραθώνιο δρόμο, γιατί στο πρόσωπο των μαραθονοδρόμων, στην ένταση της προσπάθειας αυτών των αθλητών, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια όλων των αθλητών και των αθλητριών όλων των αγωνισμάτων».

    [04] Υπέρ της δημιουργικής ανανέωσης της ΝΔ, τάχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Την ανάγκη υλοποίησης μιας πολιτικής δημιουργικής ανανέωσης που θα καταστήσει ξανά τη ΝΔ από συρρικνωμένο, όπως είπε, κόμμα σε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, επισήμανε απόψε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του στο νησί, πραγματοποίησε ομιλία στο επιμελητήριο της πόλης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας του νοιώθει και πάντα πράττει σαν να είναι ο πέμπτος βουλευτής Χανίων.

    Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος που κατάγεται από τα Χανιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει τη στήριξη των πολιτών της Κρήτης και ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ. «Φεύγω από την Κρήτη πιο πεπεισμένος παρά ποτέ, ότι θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ. Ότι θα έχω τη στήριξη πολλών απλών νεοδημοκρατών οι οποίοι θα έλθουν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές για να μπορέσομε να οδηγήσομε όλοι μαζί το κόμμα σε μια νέα εποχή» ανέφερε.

    [05] Ν. Παππάς για διαπραγμάτευση: Θα πρέπει όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα

    Η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, όμως θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρα πολύ σαφείς στοχεύσεις. Θα έλεγα ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην προτεραία κατάσταση. Υπάρχει μια συμφωνία, την οποία έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε και θα τιμήσουμε, θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα. Και θα πρέπει να έχουν μια λογική η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα της συμφωνίας. Επειδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, όμως, θα ήθελα να μείνω σε αυτό», δήλωσε ο κ. Παππάς.

    Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σε εκδήλωση της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα από εδώ και μπρος, και σημείωσε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα πολιτικής εγρήγορσης, διαρκούς αγώνα, ένα μήνυμα ζωντανού κόμματος που έχει από τη φύση του και τη λογική του ρόλο ελέγχου της κυβέρνησης, άγρυπνης προοδευτικής συνείδησης και εκπροσώπησης των κομματιών της κοινωνίας που έχουν υποστεί μεγάλες πληγές το προηγούμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει και θα καταφέρει να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο».

    [06] Ανατροπή και νίκη 2-1 μέσα στο Περιστέρι

    Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (Ναπολεόνι 52΄), ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και παραμένει στη 2η θέση της Super League μετά τη 10η αγωνιστική.

    Ο Καρέλης στο 72΄ και ο Μπεργκ στο 84΄ ανέτρεψαν τα δεδομένα για τους «πράσινους» και υποχρέωσαν σε ήττα τον Τραϊανό Δέλλα, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρόμητου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 November 2015 - 21:32:19 UTC