Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Προστατεύουμε κυριάρχως τα ελληνικά σύνορα και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά
  • [02] Επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια ζητεί το Λονδίνο
  • [03] Αγρότες και κτηνοτρόφοι: «Ναι» στη συμμετοχή σε πανελλήνιο συλλαλητήριο στις 18/11
  • [04] Ο Ολυμπιακός συνέτριψε το Λαύριο 108-39
  • [05] Με 2-0 επί του Ηρακλή στο απόλυτο 10

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Προστατεύουμε κυριάρχως τα ελληνικά σύνορα και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά

    Φανερά συγκινημένος και με την ευχή να υπάρξει ειρήνη να πάψει να ισχύει ο στίχος του Αισχύλου από τον «Αγαμέμνονα» που έλεγε «ορώμεν ανθούν πέλαγος Αιγαίον νεκροίς» («βλέπουμε νεκρούς ν' ανθίζει το Αιγαίο» ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέλαβε το μεσημέρι από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στέφανο Γκρίτζαλη, το μετάλλιο του Ιδρύματος και σηματοδότησε τη μέχρι τώρα παρουσία του στην πόλη της Μυτιλήνης με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

    Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής ανέφερε ότι «οι Έλληνες είμαστε περήφανοι γιατί για μια ακόμα φορά διδάσκουμε αυτό που μάθαμε. Η πράξη μας να έχει σαν επίκεντρό της τον άνθρωπο. Προστατεύουμε κυριάρχως τα ελληνικά σύνορα και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά σύνορα. Αλλά την ίδια ώρα προστατεύουμε και τον Άνθρωπο. Αυτό διδάσκουμε» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «και αυτό θα διδάσκουμε πάντα» σημείωσε, καλώντας «κάποιους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην εκτίθενται με δηλώσεις τους σε θέματα Διεθνούς Δικαίου». Με τον τρόπο αυτόν ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα των περιπολιών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο απαντώντας στην πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στα όσα είπε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό.

    Προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης τόνισε ότι «το Αιγαίο γίνεται καθημερινά τόπος που χάνονται ανθρώπινες ζωές. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν πλέον να μην καταγράφουν επιφανειακά το τραγικό αυτό πρόβλημα ως απλώς θέμα ασφάλειας, αλλά να εστιάσουν σ' αυτό ως θέμα ανθρωπισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

    Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη μεγάλη πολιτική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη για την επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

    Μετά την ολοκλήρωσή της χαιρέτισε πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος λέγοντας: «Το παράδειγμά σας αποτελεί δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Και μέχρις ότου η Ευρώπη πάρει τις αποφάσεις της, το βάρος πέφτει στις δικές σας πλάτες. Σε σας όμως ανήκει και ο έπαινος για αυτό που κάνετε».

    Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μανταμάδο, ενώ στη συνέχεια και πριν αναχωρήσει θα πάει στη Σκάλα Συκαμνιάς όπου θα συναντηθεί με κατοίκους του μικρού αυτού χωριού που αποτελεί το κύριο σημείο αποβίβασης δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων τους τελευταίους μήνες.

    [02] Επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια ζητεί το Λονδίνο

    Η ασφάλεια των αεροδρομίων θα πρέπει να επανεξεταστεί σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αν αποδειχτεί ότι το ρωσικό αεροσκάφος στην Αίγυπτο συνετρίβη έπειτα από την έκρηξη βόμβας, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

    Όπως είπε ο Φίλιπ Χάμοντ στο BBC, τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας συνεπάγονται και την αύξηση των δαπανών καθώς και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια.

    Οι πτήσεις από το Σαρμ ελ-Σέιχ στη Βρετανία ξεκίνησαν εκ νέου μετά την αναστολή τους έπειτα από το δυστύχημα, αλλά οι βρετανοί τουρίστες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Αίγυπτο χρειάζεται να περιμένουν δύο με τρεις ημέρες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

    Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία, στην εκπομπή του BBC, The Andrew Marr Show, ο υπουργός απάντησε: «Αν αποδειχτεί ότι ήταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί απο το Ισλαμικό Κράτος ή από κάποιον που είχε εμπνευστεί από το ΙΚ, τότε σίγουρα θα πρέπει να επανεξετάσουμε το επίπεδο της ασφάλειας που θα περιμένουμε να δούμε σε αεροδρόμια περιοχών όπου δραστηριοποιείται ο ΙΚ. Αυτό που θα πρέπει να πράξουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια των αεροδρομίων είναι στο ύψιστο επίπεδο παντού και ότι αυτή αντανακλά τις συνθήκες στη συγκεκριμένη περιοχή. Ένα από τα βασικά ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας στα αεροδρόμια είναι η εκπαίδευση, η διοίκηση και η παροχή κινήτρων στο προσωπικό».

    [03] Αγρότες και κτηνοτρόφοι: «Ναι» στη συμμετοχή σε πανελλήνιο συλλαλητήριο στις 18/11

    Στο γενικό προσκλητήριο που απηύθηναν προ ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη για διενέργεια πανελλήνιου συλλαλητηρίου του κλάδου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ανταποκρίνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στον Πλατύκαμπο.

    Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση είπαν ομόφωνα «ναι» στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών και συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της καθόδου.

    Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ν. Λάρισας η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.

    Η κάθοδος προς την Αθήνα υπολογίζεται ότι θα είναι μαζική, ενώ προβλέπεται επίσης η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, αλλά -πιθανότατα- και ζώων.

    Την ερχόμενη Τρίτη εξάλλου, 10 του μηνός, πραγματοποιείται στη Λάρισα μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο συνδιοργανώνουν οι συνεταιρισμοί αγροτών Ν. Λάρισας, οι νέοι αγρότες, τέσσερις κτηνοτροφικές ομοσπονδίες (χοιροτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, ελευθέρας βοσκής), το ΓΕΩΤΕΕ, ο γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και οι ΤΟΕΒ Πηνειού και Λάρισας.

    [04] Ο Ολυμπιακός συνέτριψε το Λαύριο 108-39

    Μία καλή προπόνηση ήταν για τον Ολυμπιακό η εντός έδρας αναμέτρηση με το Λαύριο, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για την Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν τους «νεοφώτιστους» με 108-39, έχοντας κορυφαίο σκόρερ τον Βασίλη Σπανούλη που είχε «κέφια» και σημείωσε 19 πόντους.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στην αρχή του αγώνα με 8-4, αλλά στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πολύ καλός για τους Πειραιώτες ήταν και ο Παπαπέτρου με 16 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 21-13, 50-19, 81-33, 108-39

    [05] Με 2-0 επί του Ηρακλή στο απόλυτο 10

    Με το απόλυτο σε συγκομιδή νικών-βαθμών, θα πάει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε δύο εβδομάδες στο «Απ. Νικολαίδης». Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το «10 στα 10», επικρατώντας και του Ηρακλή με 2-0, σε αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική Super League που πραγματοποιήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

    Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, η οποία για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να πετύχει περισσότερα από δύο γκολ στην έδρα της, άνοιξε το σκορ στο 20΄με τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ιντέγε στο 62΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 November 2015 - 15:32:21 UTC