Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο»
  • [02] Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γ. Μουζάλας, καθώς για πρώτη φορά τέθηκε σε ευρωπαϊκή Σύνοδο με σαφήνεια η ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία
  • [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επέλθει έως την Κυριακή συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά
  • [04] Μέρκελ: Να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας
  • [05] Δημιουργείται νέο υπουργείο για το προσφυγικό στην Τουρκία
  • [06] Π. Σκουρλέτης: Δεν κόβουμε το ρεύμα
  • [07] Παναθηναϊκός: Επίσημο το αίτημα στην ΕΠΟ για ξένους διαιτητές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

  • [01] «Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο»

    Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο αν είναι ο ίδιος πρόεδρος της παράταξης, έστειλε, από τον Βόλο, ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών του.Παρά τη διεξαγωγή των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσπείρει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας, υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, και έκανε λόγο για μαρασμό της ελληνικής οικονομίας.

    «Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τα μέτρα. Ψήφισε στόχους και χρονοδιαγράμματα. Το πώς θα υλοποιηθούν είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης. Ακόμα δεν έχει φέρει τα μέτρα στη Βουλή και όταν τα φέρει αυτά τα σκληρά μέτρα θα φέρουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος και πρόσθεσε: «το 2014 η χώρα είχε αρχίσει δειλά- δειλά να ξαναστέκεται στα πόδια της, αλλά τον Γενάρη του 2015 με την επιλογή Τσίπρα, αυτός πυροβόλησε τη χώρα στα πόδια και είναι σαν να αρχίσαμε πάλι από την αρχή».

    Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ενώ σήμερα το πρωί βρέθηκε στο εργοστάσιο της πρότυπης γαλακτοβιομηχανίας «ΕΒΟΛ».Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

    [02] Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γ. Μουζάλας, καθώς για πρώτη φορά τέθηκε σε ευρωπαϊκή Σύνοδο με σαφήνεια η ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία

    Στη Σύνοδο των χωρών της ΕΕ και των χωρών της Αφρικής στη Βαλέτα άνοιξε η συζήτηση για τη συνεργασία της Ευρώπης με τις αφρικανικές χώρες, ενώ ήταν η πρώτη φορά που με σαφήνεια αναδείχτηκε η Τουρκία ως το έδαφος στο οποίο μπορεί να υπάρξει η λύση για το προσφυγικό ζήτημα.

    Αυτό παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την παρουσίαση των αποφάσεων που πάρθηκαν στη Μάλτα.

    Σχετικά με τη Σύνοδο για την Αφρική, ο κ. Μουζάλας αποκάλυψε ότι οι Αφρικανοί ηγέτες θεώρησαν πολύ χαμηλό το ποσό των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Ταμείο Αρωγής που η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να δώσει, και δήλωσαν σχεδόν ομόφωνα ότι θεωρούν τη μετανάστευση νόμιμο δικαίωμα των Αφρικανών -και άρα δεν δέχονται να κάνουν επαναπατρισμούς.

    Όσον αφορά στη δεύτερη μέρα της Συνόδου, οπότε η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία με την Τουρκία, ο κ. Μουζάλας σχολίασε ότι «είναι η πρώτη φορά που επίσημα πια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπαίνει η θέση που η κυβέρνηση είχε διατυπώσει από τον Απρίλιο, ότι το πρόβλημα των ροών μπορεί να λυθεί μόνο από την Τουρκία, από τα εδάφη της Τουρκίας, και ότι απαιτείται συνεργασία με την Τουρκία για να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες ροές».

    [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επέλθει έως την Κυριακή συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά

    Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επέλθει έως την Κυριακή συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά (βασικό των οποίων είναι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς), εξέφρασαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

    Η νέα συνάντηση έχει προγραμματισθεί για αύριο στις 14.00 και σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αναμένεται να είναι πολύωρη. Προκειμένου να υπάρξει συμφωνία πριν από το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς νωρίς το απόγευμα της ημέρας αυτής αναμένεται να συνέλθει το Euro Working Group.

    [04] Μέρκελ: Να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας

    «Πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας - η κατάσταση δεν μας τιμά», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, αναδεικνύοντας ως βασικές προτεραιότητες στο προσφυγικό την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την λειτουργία των «Hotspots» στην Ελλάδα και στην Ιταλία και την συνεργασία με την Τουρκία. Σημείωσε δε ότι ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί και πρέπει να διορθωθεί.

    «Το πρόβλημα μπορούμε να το λύσουμε μόνο αντιμετωπίζοντας τις αιτίες της φυγής των ανθρώπων από τη χώρα τους. Αυτή είναι η προσέγγισή μου (...) Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια, προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων και προκειμένου να κάνουμε την παρανομία νομιμότητα. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι τρομακτικές και επικίνδυνες σκηνές και όλοι ενδιαφερόμαστε να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα και να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Αυτό δεν μας τιμά», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα απόψε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF, με θέμα την προσφυγική κρίση.

    Ερωτώμενη αν ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί πια στην πράξη, η καγκελάριος σημείωσε: «Συνολικά το σύστημα του Κανονισμού του Δουβλίνου, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί, ξεκινώντας από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ότι η κατάσταση εκεί είναι τόσο κακή ώστε δεν μπορούμε να υποδεχτούμε πρόσφυγες ή να επαναπροωθήσουμε στην Ελλάδα, όλα αυτά αποτελούν κομμάτια ενός συστήματος το οποίο δεν λειτουργεί» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. «Πρέπει να βρούμε τις σωστές απαντήσεις και αυτές οι απαντήσεις βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, σε μια κατανομή των βαρών και με την Τουρκία και σε αυτό πρέπει να εργαστούμε.

    [05] Δημιουργείται νέο υπουργείο για το προσφυγικό στην Τουρκία

    Νέο υπουργείο που θα ασχολείται με ζητήματα μετανάστευσης θα συσταθεί στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι τις προετοιμασίες κάνει το τουρκικό υπουργείο Ανάπτυξης, με δεδομένο το γεγονός ότι οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Τουρκία από τη Συρία έχουν υπερβεί τα δύο εκατομμύρια.

    Το νέo υπουργείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα σχεδιάζει την πολιτική και τη στρατηγική σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων και θα συντονίζει τα θέματα που αφορούν την έλευση και τη διαμονή των προσφύγων.

    Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στο νέο υπουργείο θα υπαχθούν η διεύθυνση μετανάστευσης που συστάθηκε το 2013 στο υπουργείο Εσωτερικών και η υπηρεσία Καταστροφών και Άμεσης Επέμβασης που υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

    [06] Π. Σκουρλέτης: Δεν κόβουμε το ρεύμα

    Απόλυτα ψευδή χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία θα κοπεί, από τη ΔΕΗ, το ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 νοικοκυριά που έχουν οφειλές.

    «Κανένα κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται, κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι απόλυτα ψευδές αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επικύρωσης της συμφωνίας για το Κιότο.

    Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι για κανέναν αγρότη που έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

    «Βεβαίως, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα συσσωρευμένα χρέη της ΔΕΗ, ύψους 2 δισ. 200 εκατ., χρειάζεται, όμως, και η απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και αυτοί που έχουν. Δεν μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές ή δημοτικές, που από το 2012 δεν πλήρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ, μόλις πήγε για να κόψει το ρεύμα σε 12 επιχειρήσεις, βρήκαν τα λεφτά και πλήρωσαν αμέσως», επεσήμανε ο υπουργός.

    [07] Παναθηναϊκός: Επίσημο το αίτημα στην ΕΠΟ για ξένους διαιτητές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

    Επίσημο αίτημα προς την ΕΠΟ, με το οποίο ζητά τον ορισμό ξένων διαιτητών στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό, κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Ήταν γνωστή εδώ και ημέρες η θέση των «πρασίνων» για τους διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο ελληνικό clasico και αναμένεται, πλέον, η τοποθέτηση της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ζήτημα, τη στιγμή που και ο Ολυμπιακός, δια στόματος του Α΄ αντιπροέδρου του, Σάββα Θεοδωρίδη, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 November 2015 - 21:32:28 UTC