Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε στις 20 Νοεμβρίου
  • [02] Π. Ρήγας: Κυβέρνηση και κόμμα θα εργαστούν για το δημοκρατικό και ριζοσπαστικό αποτύπωμα στη λειτουργία του κράτους
  • [03] Η Κυβέρνηση έκανε απολύτως θεσμικές κινήσεις ως όφειλε», λέει η Ό Γεροβασίλη για την υπόθεση Πανούση.
  • [04] Ικανοποίηση στην ευρωζώνη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων
  • [05] Πάπας Φραγκίσκος: «Η βία που χρησιμοποιεί το όνομα του Θεού αποτελεί ύβρη»
  • [06] Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο

  • [01] Έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε στις 20 Νοεμβρίου

    Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες συγκαλεί η Λουξεμβουργιανή προεδρία μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού με τις γαλλικές αρχές.

    «Αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία, η Ευρώπη στέκεται ενωμένη με τη Γαλλία. Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, αυτό το έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή απάντηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρακολούθηση των μέτρων που έχουν ληφθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

    [02] Π. Ρήγας: Κυβέρνηση και κόμμα θα εργαστούν για το δημοκρατικό και ριζοσπαστικό αποτύπωμα στη λειτουργία του κράτους

    Τη βεβαιότητα ότι η λαϊκή κατοικία που «αποκτήθηκε με κόπο και αίμα από την ελληνική οικογένεια» θα προστατευθεί διατυπώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας με συνέντευξή στην εφημερίδα KONTΡΑ NEWS.

    Για το ενδεχόμενο οι δανειστές να ζητήσουν από την κυβέρνηση επιπλέον μέτρα, ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα και αυτό οφείλουν να κάνουν και οι δανειστές και συνεπώς «καινούργιες απαιτήσεις που μπαίνουν από το παράθυρο δεν θα γίνουν αποδεκτές». Για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή της συμφωνίας, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση με την κοινωνία όρθια. «Γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο δύσκολα είναι τα μέτρα. Αλλά είναι μέτρα που θα κριθούν στη μεγάλη εικόνα, στην διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Η κυβέρνηση έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρέος και θα δοθούν πόροι για την ανάπτυξη. Στα υπουργεία ταυτόχρονα γίνεται μια σοβαρή δουλειά για την έναρξη εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος που θα απαλύνει τις πληγές των μέτρων με έμφαση σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο», αναφέρει ο Παναγιώτης Ρήγας.

    Για την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενόψει δύσκολων ψηφοφοριών στη Βουλή, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα συντεταγμένα και αναλυτικά συζητά όλα τα θέματα και υπηρετούν όλοι το πολιτικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

    [03] Η Κυβέρνηση έκανε απολύτως θεσμικές κινήσεις ως όφειλε», λέει η Ό Γεροβασίλη για την υπόθεση Πανούση.

    Επιχείρηση που έχει στόχο να δημιουργήσει τεχνητές κρίσεις σε μια δύσκολη καμπή για τη χώρα, καταγγέλλει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη όταν ερωτάται από την εφημερίδα Real News, «αν η κυβέρνηση εκτιμά, με αφορμή την υπόθεση Πανούση, ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης».

    «Παρατηρούμε -και χωρίς την υπόθεση Πανούση- ότι, σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα, γίνεται μικροπολιτική εκμετάλλευση ζητημάτων δευτερεύουσας σημασίας προκειμένου να προκληθούν τεχνητές κρίσεις», απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει ότι πρόκειται για ένα έργο που έχουμε ξαναδεί. «Επανειλημμένα στόχευσαν τον κ. Κατρούγκαλο. Προσπάθησαν να πλήξουν τον κ. Κοτζιά. Πρόσφατα τον κ. Φίλη, όταν η ΝΔ επιχείρησε να επενδύσει μικροπολιτικά, απέναντι σε μία προσωπική άποψη, τροφοδοτώντας εθνικιστικές αντιδράσεις. Ακόμη και μετά την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο από άτομα της Χρυσής Αυγής, στην αντιπολίτευση συνέχιζαν με εμπρηστικά σχόλια να στρέφονται ενάντια στην κυβέρνηση. Στόχος ψευδούς δημοσιεύματος έγινε και ο κ. Μουζάλας. Μέσα σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, περιφέρεται σε εφημερίδες και τηλεπαράθυρα ένα σοβαρό ζήτημα με θεσμικές προεκτάσεις, για χάρη του θεάματος», αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη και προσθέτει πως «η αντιπολίτευση και πάλι προσπαθεί να επαναφέρει την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων» και να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, όμως «όλα αυτά αποτελούν σπασμωδικές αντιδράσεις και δείγμα πολιτικής ανευθυνότητας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα».

    [04] Ικανοποίηση στην ευρωζώνη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

    Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια της ευρωζώνης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

    Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ καλοσώρισε την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαβουλεύσεις για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και σε αυτά που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, μεταρρυθμίσεις που, όπως αναφέρει είναι καθοριστικές για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

    Επιπλέον, αναγνώρισε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία «σε πολλά ζητήματα», ενώ ανακοίνωσε πως ακολουθώντας την εντολή του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, το Euroworking Eurogroup θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

    Σχολιάζοντας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο επιτεύχθηκε «πολύ μεγάλη πρόοδος», ανώτατοι παράγοντες της ευρωζώνης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η συνεδρίαση των εκπρόσωπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, την Τρίτη, θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Σημειώνεται πως στόχος της εν λόγω συνεδρίασης κατόπιν της εξουσιοδότησης του Eurorgroup, είναι να αξιολογήσει την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις. και τη μεταφορά των 10 δις. για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    [05] Πάπας Φραγκίσκος: «Η βία που χρησιμοποιεί το όνομα του Θεού αποτελεί ύβρη»

    Στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με τραγικό απολογισμό εκατόν είκοσι εννέα νεκρών, αναφέρθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

    «Καταδικάζω την αχαρακτήριστη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δήλωσε ο ποντίφικας, προσθέτοντας ότι «η οδός της βίας και του μίσους δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα». «Το να χρησιμοποιείται το όνομα του Θεού για να δικαιολογηθεί αυτή η βία, αποτελεί ύβρη», τόνισε με έμφαση ο Φραγκίσκος, ο οποίος, με αναφορά, πάντα, στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, τέλος, διερωτήθηκε: «πώς μπορεί η καρδιά του ανθρώπου να σχεδιάσει και να προκαλέσει τόσο τρομερά γεγονότα;».

    [06] Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο

    Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και προσθέτουν ότι είναι αρμοδιότητα των γαλλικών αρχών να διαπιστώσουν, αν το διαβατήριό του ήταν πλαστό.

    Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε ότι από την Λέρο είχε περάσει ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία.Οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν στείλει από το μεσημέρι τον αριθμό του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς και ένα δακτυλικό αποτύπωμα δεύτερου τρομοκράτη, με το αίτημα να εξεταστεί από τις ελληνικές αρχές, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τόσκας, ο κάτοχος του συγκεκριμένου διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. «Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Η ΕΛ.ΑΣ, μαζί με την απάντηση έστειλε στην Γαλλία και τα δακτυλικά αποτυπώματα του ατόμου που πέρασε με το εν λόγω διαβατήριο από την Λέρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ή κάποιον άλλον που χρησιμοποιούσε το διαβατήριο.

    Σε ότι αφορά το δεύτερο άτομο για το οποίο ζητούν πληροφορίες οι Γάλλοι, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και αυτό έχει περάσει από την Ελλάδα.

    Ο κ. Τόσκας, με αφορμή το αιματοκύλισμα στο Παρίσι δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 November 2015 - 15:32:21 UTC