Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μακεδονία Παλάς στις 7 το απόγευμα
  • [02] «Είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου»
  • [03] Απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις ο Δ. Βίτσας
  • [04] Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και πτώση του ευρώ
  • [05] Η Ελλάδα στη 43η θέση μεταξύ των πελατών στο διμερές εμπόριο με τη Βρετανία
  • [06] Συνάντηση Πούτιν - Ρέντσι, στο περιθώριο της συνόδου της G20
  • [07] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία θα ενισχύσει το προσωπικό σε μυστικές υπηρεσίες και αεροδρόμια
  • [08] Να μην γίνουν οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι, προειδοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας
  • [09] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • [10] Μετονομασία της «Παναγή Τσαλδάρη» σε οδό «Παύλου Φύσσα», στο Κερατσίνι
  • [11] Σχεδόν 5.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στον Πειραιά
  • [12] Ευρωπαϊκή συσκευή προειδοποίησης για τσουνάμι θα εγκατασταθεί και στον Κορινθιακό κόλπο
  • [13] Μ. Βαλς: Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών
  • [14] Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ευρώπης απειλούνται από ξενικά είδη

  • [01] Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μακεδονία Παλάς στις 7 το απόγευμα

    Στις 7 απόψε θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής διεκδικεί την αρχηγία, θα μιλήσει σε φίλους και υποστηρικτές του.

    [02] «Είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου»

    Ζήτημα που αφορά όλους χαρακτήρισε την επίθεση στο Παρίσι ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Τόνισε ότι «οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων».

    Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

    «Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».

    [03] Απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις ο Δ. Βίτσας

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να διαδραματίσει άλλο ρόλο στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη Συρία, προκειμένου να εγκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

    Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Άμυνας προέβη σε ανάλογες δηλώσεις το πρωί, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας σε ενδεχόμενη επέμβαση.Πάντως, ο κ. Βίτσας ερωτηθείς εάν μέσω της χώρας μπορεί να περνούν τζιχαντιστές σε χώρες της Ευρώπης, είπε ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει αλλά υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος διαμορφώνει θύλακες στα δυτικά κράτη.

    [04] Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και πτώση του ευρώ

    Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, ενώ το ευρώ υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Αυξάνεται η ζήτηση για τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται πιο ασφαλή, όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,8%, αλλά πριν από λίγο είχε περιορίσει στο 0,2% τις ζημιές, αφού είχε περάσει για λίγο και σε θετικό έδαφος. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2%, λόγω ανησυχιών ότι η βία στο Παρίσι θα πλήξει το εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωναν απώλειες, στις οποίες συνέβαλαν κυρίως οι κινεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ και οι προθεσμιακές τιμές των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σημειώνουν πτώση, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει απώλειες 0,2%.

    [05] Η Ελλάδα στη 43η θέση μεταξύ των πελατών στο διμερές εμπόριο με τη Βρετανία

    Το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την 6η θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ελλάδος, ενώ η χώρα μας καταλαμβάνει την 43η θέση μεταξύ των πελατών και την 56η μεταξύ των προμηθευτών του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Λονδίνο για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

    Ο όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδος - Ηνωμένου Βασιλείου ανήλθε, για το 9μηνο 2015, στο ύψος των 1,17 δισ. λιρών, έναντι 1,25 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014, μειωμένος κατά 6,36%. Το διμερές εμπορικό ισοζύγιο κατέλειπε έλλειμμα ύψους 12,7,23 εκατ. λιρών, μειωμένο κατά 39% περίπου έναντι του 2014 (209,38 εκατ. λίρες).

    [06] Συνάντηση Πούτιν - Ρέντσι, στο περιθώριο της συνόδου της G20

    Η Ρωσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέτασης του υλικού που συνδέεται με τη συντριβή του αεροσκάφους στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα που στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους, όπως ενημέρωσε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.Ο Ρέντσι είπε στον Πούτιν ότι «πρέπει να έχουμε ενότητα, πρώτα και κύρια, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

    Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε χθες κατ' ιδίαν συνάντηση και με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της G20 με τον οποίο συζήτησε για τη συριακή κρίση και με τον οποίο συμφώνησε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μία πολιτική μετάβαση στη χώρα, που θα περιλαμβάνει και συνομιλίες με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

    [07] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία θα ενισχύσει το προσωπικό σε μυστικές υπηρεσίες και αεροδρόμια

    Η Βρετανία θα ενισχύσει το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών της κατά 15% και υπερδιπλασιάσει τη χρηματοδότηση της ασφάλειας στην αεροπλοία για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή των ισλαμιστών, είπε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χθες.

    Σε γραπτή δήλωση από την Τουρκία, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο Κάμερον δήλωσε ότι ως μέρος μιας ευρύτερης πενταετούς αναθεώρησης άμυνας και ασφάλειας που θα δημοσιοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα προσθέσει 1.900 αξιωματικούς στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αλλάξει τη διαδικασία ασφάλειας στις επιβατικές πτήσεις.

    Ο τωρινός προϋπολογισμός για ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ (9 εκατ. λίρες) το χρόνο, ποσό που σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τα επόμενα πέντε χρόνια. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε εξειδικευμένο προσωπικό να παρέξει βοήθεια σε διεθνή αεροδρόμια - ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου ταξιδεύουν πολλοί Βρετανοί τουρίστες - σε προσωπικό, υλικό και εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει έρευνα σε τεχνολογίας ανίχνευσης κινδύνων.

    [08] Να μην γίνουν οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι, προειδοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

    Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε κατά μιας σκληρότερης αντιμετώπισης των προσφύγων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

    «Δεν μπορούμε τώρα να αναγάγουμε τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, κάτι που το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί με τις επιθέσεις εναντίον μας», δήλωσε η πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χθες Κυριακή το απόγευμα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κρατικό δίκτυο ARD, η οποία είχε θέμα την τζιχαντιστική οργάνωση.Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να βλέπουν σε όλους τους αλλοδαπούς επίδοξους τρομοκράτες, πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

    Παρόλα αυτά η Γερμανίδα υπουργός τόνισε «το νόμιμο δικαίωμα των Ευρωπαίων» να ελέγχουν «ποιος έρχεται σε εμάς και για ποιον λόγο». Προς αυτή την κατεύθυνση η φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε μια βασική γραμμή: «Έλεγχος και φιλία πάνε μαζί».

    [09] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Όπως κάθε χρόνο, το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και φιλοξενεί ομιλίες και δράσεις από χθες Κυριακή, μέχρι την 17η του μηνός, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για τον λόγο αυτό, το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00.

    «Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

    Εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τεχνόπολη

    Εκδήλωση-Συζήτηση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Δευτέρα στις 19:00 στην Τεχνόπολη.

    Το ΚΚΕ για τα 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα 42 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973 καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να τιμήσουν το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης παίρνοντας μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

    Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

    Τα «αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Αποδίδοντας «φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», η ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλους εργαζομένους να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και στην καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία.

    «Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

    Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου απευθύνει και το ΠΑΜΕ, «σε όλες τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας». Το ΠΑΜΕ θα καταθέσει, επίσης, στεφάνι στο Πολυτεχνείο, σήμερα το απόγευμα, 16/11.

    Τροποποίηση ωραρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για 16 - 17/11

    Λόγω των εορτασμών της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες σήμερα Δευτέρα από τις 9:00 ως τις 16:00 και αύριο, 17 Νοεμβρίου από τις 9:00 ως τις 13:00.

    [10] Μετονομασία της «Παναγή Τσαλδάρη» σε οδό «Παύλου Φύσσα», στο Κερατσίνι

    Την επίσημη μετονομασία της οδού «Παναγή Τσαλδάρη» στο Κερατσίνι, σε «Παύλου Φύσσα», θα πραγματοποιήσει στις 12:30 το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση, ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με πολλά συγκροτήματα.

    Επίσης, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αρη Χατζηστεφάνου.

    «Ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά το φασισμό» ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και πρόσθεσε ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων».

    [11] Σχεδόν 5.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στον Πειραιά

    Σχεδόν 5.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από τρία πλοία που κατέπλευσαν.

    Ειδικότερα, το πλοίο «Τέρα Τζετ» μετέφερε από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά 1731 πρόσφυγες, το πλοίο «Μπλου Σταρ Πάτμος», μετέφερε, επίσης, από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά 1427 και το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε 1659, εκ των οποίων τους 830 από τη Μυτιλήνη και τους 829 από τη Χίο.

    [12] Ευρωπαϊκή συσκευή προειδοποίησης για τσουνάμι θα εγκατασταθεί και στον Κορινθιακό κόλπο

    Μία νέα πειραματική συσκευή χαμηλού κόστους για την καταγραφή της στάθμης της θάλασσας, που θα προειδοποιεί έγκαιρα για επερχόμενο τσουνάμι, ανέπτυξαν επιστήμονες του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (Joint Research Center-JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι πρώτες τέσσερις συσκευές εγκαταστάθηκαν ήδη τον Οκτώβριο στην Ισπανία και στην Πορτογαλία (από δύο σε κάθε χώρα), ενώ άλλες 16 θα εγκατασταθούν στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με το JRC, μία από αυτές θα τοποθετηθεί σύντομα στον Δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

    Η νέα συσκευή Inexpensive Device for Sea Level Measurement (IDSL) μετρά τη στάθμη του νερού σε πραγματικό χρόνο. Η μέτρηση γίνεται κάθε πέντε δευτερόλεπτα και τα στοιχεία μεταδίδονται στους κεντρικούς υπολογιστές του JRC. Τα δεδομένα είναι άμεσα διαθέσιμα για ανάλυση και πρόσβαση σε αυτά από μια ειδική ιστοσελίδα.

    [13] Μ. Βαλς: Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών

    Η Γαλλία και η Ευρώπη οφείλουν να προετοιμασθούν για νέες επιθέσεις, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ανακοινώνοντας ότι περισσότερες από 150 έφοδοι πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα στο γαλλικό έδαφος σε σπίτια ατόμων που ανήκουν σε ισλαμιστικούς κύκλους.

    Στη Λυών κατασχέθηκαν όπλα και εξοπλισμός, ανάμεσά τους ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, πιστόλια και ένα καλάσνικοφ, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    «Θα ζήσουμε για πολύ με αυτήν την απειλή, πρέπει να προετοιμασθούμε γι΄αυτό και η χώρα μας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να δεχθούν και νέα πλήγματα τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες», προειδοποίησε ο Μανουέλ Βαλς.

    "Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη υπό προετοιμασία επιχειρήσεις, όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών", είπε την στιγμή που η χώρα πασχίζει να μπει σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς έπειτα από ένα σαββατοκύριακο σοκ και πένθους.

    Οι επιθέσεις αυτές «συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάσθηκαν στη Συρία», είπε ο γάλλος πρωθυπουργός συνδέοντας ευθέως τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τις χθεσινές γαλλικές αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας.

    «Ο πόλεμος αυτός κατά του Daech (Ισλαμικό Κράτος), πρέπει να διεξαχθεί πρώτα στη Συρία και το Ιράκ. Υπάρχει επίσης αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη αφού το Daech εδραιώθηκε και εδραιώνεται εκεί. Γι' αυτό λέω ότι πρόκειται για έναν πόλεμο που θα είναι μακροχρόνιος και δύσκολος», πρόσθεσε.

    Ο Μανουέλ Βαλς κάλεσε τους γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε «πολύ μεγάλη επιφυλακή».

    «Καλώ κάθε έναν σε αυτοέλεγχο, σε σύνεση και επιφυλακή. Ναι, η συμπεριφορά κάθε ενός θα αλλάξει σε σχέση με αυτήν την τρομοκρατική απειλή» είπε.

    «Αυτή η πολεμική ενέργεια, αυτός ο νέος πόλεμος, διότι δεν πρόκειται για έναν συμβατικό πόλεμο στη Γαλλία, μάς υποχρεώνει σε μία στάση, σε μία διορατικότητα, σε μία κινητοποίηση...σε μία μεγάλη επιφυλακή , αυτοέλεγχο και ψυχραιμία», πρόσθεσε.

    «Το Daech δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά η τρομοκρατική αυτή οργάνωση επιδιώκει να μας αποδυναμώσει, να μας διαιρέσει, να στρέψει τον έναν Γάλλο εναντίον του άλλου» προειδοποίησε καλώντας σε «ιερή ενότητα, που είναι αναγκαία σήμερα περισσότερο παρά ποτέ».

    [14] Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ευρώπης απειλούνται από ξενικά είδη

    Τα ξενικά είδη - εισβολείς δεν αποτελούν σοβαρό πρόβλημα μόνο για τη θάλασσα της Μεσογείου, αλλά επίσης για τα ποτάμια και για τις λίμνες της Ευρώπης, όπως προειδοποιεί μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή, που είναι η πρώτη του είδους της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.Σε πάνω από 755 υπολογίζονται τα ξενικά είδη που έχουν διεσδύσει στα γλυκά νερά της ηπείρου μας. Ο αριθμός τους έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση κατά τα τελευταία 60 χρόνια, εξαιτίας και της παγκοσμιοποίησης.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την 'Ανα Νούνιες του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (Joint Research Center-JRC) της ΕΕ, εντόπισαν τέσσερις χώρες - Γερμανία (99 είδη), Βρετανία (90), Ιταλία (73) και Ρωσία (63)- ως τις κύριες πύλες εισόδου των ξενικών ειδών σε γλυκά νερά της Ευρώπης. Η Γερμανία, που έχει μεγάλες λίμνες και ποτάμια, είναι η χώρα που, άθελά της, έχει εισάγει τα περισσότερα ξενικά είδη στην Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 November 2015 - 9:32:29 UTC