Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ο πρωθυπουργός την Τρίτη και την Τετάρτη
  • [02] Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από τον ESM
  • [03] Φρ. Ολάντ: Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων
  • [04] Να μην γίνουν οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι, προειδοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας
  • [05] Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έφθασε στο Παρίσι για να εκφράσει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της Ουάσινγκτον μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής
  • [06] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • [07] Διαβεβαιώσεις Αλ. Τσίπρα προς την ΠΟΕΣΥ ότι δεν τίθεται ζήτημα άμεσης κατάργησης του αγγελιοσήμου
  • [08] Παραιτήθηκε από το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου η Αμαλία Μουτούση
  • [09] Παρά τις απειλές του ΙΚ δεν υπάρχουν πληροφορίες για μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Ουάσινγκτον

  • [01] Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ο πρωθυπουργός την Τρίτη και την Τετάρτη

    Επίσκεψη εργασίας στην 'Αγκυρα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διμερή συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις - με έμφαση στο Προσφυγικό - και στις διμερείς σχέσεις.

    Παράλληλα με την προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού στην 'Αγκυρα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει στις 17 Νοεμβρίου τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Τουρκίας - Ελλάδας μαζί με τον κ. Νταβούτογλου και στις 18 Νοεμβρίου θα μεταβεί στην 'Αγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    [02] Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από τον ESM

    Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας που συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών.

    Τη σχετική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στο περιθώριο του προγραμματισμένου για την ίδια ημέρα Eurogroup (σ.σ. έχει ως αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

    Το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη») και τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, έως τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοθέτημα για τα μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ τώρα σχεδιάζεται η στρατηγική διαχείρισης και πώλησης των συγκεκριμένων δανείων.

    [03] Φρ. Ολάντ: Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων

    Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων, δεν εμπλέκεται όμως σε μια σύγκρουση πολιτισμών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, υποσχόμενος ότι η χώρα του θα εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

    Σε ομιλία του ενώπιον και των δύο σωμάτων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ο πρόεδρος Ολάντ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει τάχιστα ένα ψήφισμα εναντίον της τρομοκρατίας.

    «Στο μεταξύ, η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τη χώρα αυτή ως «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών που έχει γνωρίσει ο κόσμος».

    «Η Γαλλία είναι σε πόλεμο», συνέχισε, απευθυνόμενος στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές. «Αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση πολιτισμών, επειδή αυτοί οι δολοφόνοι δεν εκπροσωπούν κανένα» πολιτισμό, υπογράμμισε.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια που Γάλλος πρόεδρος εκφωνεί ομιλία ενώπιον και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, στο λεγόμενο Κογκρέσο των Βερσαλλιών. Η διαδικασία αυτή αφορά κατά βάση συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και σημαντικές ομιλίες των προέδρων.

    «Η δημοκρατία μας έχει θριαμβεύσει απέναντι σε αντιπάλους που ήταν πολύ πιο ικανοί από αυτούς τους θρασύδειλους», συνέχισε ο Ολάντ.

    Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται ένας ενιαίος, μεγάλος συνασπισμός για να πολεμήσει στη Συρία, αποκαλύπτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσει το θέμα αυτό.

    [04] Να μην γίνουν οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι, προειδοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

    Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε κατά μιας σκληρότερης αντιμετώπισης των προσφύγων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

    «Δεν μπορούμε τώρα να αναγάγουμε τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, κάτι που το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί με τις επιθέσεις εναντίον μας», δήλωσε η πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) την Κυριακή το απόγευμα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κρατικό δίκτυο ARD, η οποία είχε θέμα την τζιχαντιστική οργάνωση.Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να βλέπουν σε όλους τους αλλοδαπούς επίδοξους τρομοκράτες, πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

    Παρόλα αυτά η Γερμανίδα υπουργός τόνισε «το νόμιμο δικαίωμα των Ευρωπαίων» να ελέγχουν «ποιος έρχεται σε εμάς και για ποιον λόγο». Προς αυτή την κατεύθυνση η φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε μια βασική γραμμή: «Έλεγχος και φιλία πάνε μαζί».

    [05] Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έφθασε στο Παρίσι για να εκφράσει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της Ουάσινγκτον μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στο Παρίσι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι και να διατρανώσει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς τη Γαλλία, σύμμαχο - κλειδί στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

    Η επίσκεψη του Κέρι σημειώνεται τρεις ημέρες μετά τη σειρά επιθέσεων εναντίον μπαρ, εστιατορίων, ενός χώρου συναυλιών και στο Σταντ ντε Φρανς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 129 άνθρωποι, χωρίς να υπολογίζονται οι δράστες. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αύριο το πρωί.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα εκφράσει στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους την «αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού εκεί (στη Γαλλία) και σε όλο τον κόσμο», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

    [06] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Όπως κάθε χρόνο, το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και φιλοξενεί ομιλίες και δράσεις μέχρι την 17η του μηνός, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για τον λόγο αυτό, το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00.

    «Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

    Εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τεχνόπολη

    Εκδήλωση-Συζήτηση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Δευτέρα στις 19:00 στην Τεχνόπολη.

    Το ΚΚΕ για τα 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα 42 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973 καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να τιμήσουν το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης παίρνοντας μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

    Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

    Τα «αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Αποδίδοντας «φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», η ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλους εργαζομένους να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και στην καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία.

    «Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

    Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου απευθύνει και το ΠΑΜΕ, «σε όλες τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας». Το ΠΑΜΕ θα καταθέσει, επίσης, στεφάνι στο Πολυτεχνείο, σήμερα το απόγευμα, 16/11.

    Τροποποίηση ωραρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για 16 - 17/11

    Λόγω των εορτασμών της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες σήμερα Δευτέρα από τις 9:00 ως τις 16:00 και αύριο, 17 Νοεμβρίου από τις 9:00 ως τις 13:00.

    [07] Διαβεβαιώσεις Αλ. Τσίπρα προς την ΠΟΕΣΥ ότι δεν τίθεται ζήτημα άμεσης κατάργησης του αγγελιοσήμου

    Τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έλαβαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, ότι δεν τίθεται τώρα από την κυβέρνηση θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων στην ενημέρωση στο σύνολό της, θα συζητηθεί αργότερα, μαζί με το ασφαλιστικό, αφού δεσμεύτηκε ότι πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση του ίδιου και των αρμοδίων υπουργών με τους εκπροσώπους των Ταμείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, για την εξεύρεση ικανής και δίκαιης ρύθμισης.

    Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών που την συγκροτούν, δηλώνουν ότι «θα συνεχίσουν το διάλογο με τον πρωθυπουργό για την Ενημέρωση, με τις τεκμηριωμένες προτάσεις και τα αδιάσειστα στοιχεία για την πραγματική εικόνα των Ταμείων μας». Τέλος, χαιρέτισαν την αγωνιστική ετοιμότητα των δημοσιογράφων στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας.

    [08] Παραιτήθηκε από το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου η Αμαλία Μουτούση

    Την παραίτηση της από το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου δημοσιοποίησε τη Δευτέρα με επιστολή της η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Η παραίτηση της, όπως εξηγεί έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρέθηκε «πολύ γρήγορα αιχμάλωτη μιας ακινησίας, επειδή ο συνδυασμός των συγκεκριμένων αξιόλογων προσώπων αποδείχτηκε προβληματικός, καθώς αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ. είχαν μία τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων από αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή και αντιστρόφως».

    Η ίδια αναφέρει ότι την απόφαση της να παραιτηθεί από το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου έχει λάβει εδώ και δύο μήνες, κι ότι την έχει κοινοποιήσει από τότε στον υπουργό Πολιτισμού και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

    Ο λόγος που δεν την δημοσιοποίησε τότε ήταν, επειδή, όπως αναφέρει, δεν ήθελε να συντελέσει κι η ίδια «στην ένταση που είχε δημιουργηθεί και για να μην χρησιμοποιηθεί με τρόπο που δεν ήθελε, σαν ένα ακόμη εργαλείο αντιπαράθεσης και διχόνοιας.

    [09] Παρά τις απειλές του ΙΚ δεν υπάρχουν πληροφορίες για μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Ουάσινγκτον

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι επίκειται μια τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος, δήλωσε απόψε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, με το οποίο απειλεί να πλήξει την Ουάσινγκτον.

    "Αντιμετωπίζουμε σοβαρά όλες τις απειλές αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένες, αξιόπιστες πληροφορίες για μια επίθεση στις ΗΠΑ" ανέφερε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

    Οι τζιχαντιστές απείλησαν σήμερα ότι οι χώρες που συμμετέχουν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και προειδοποίησαν ότι θα πλήξουν την αμερικανική πρωτεύουσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 November 2015 - 21:32:22 UTC