Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Ν. Κοτζιάς: Η μόνη λύση για το προσφυγικό είναι η δημιουργία hotspots στην Τουρκία
  • [03] ΝΔ: Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται, ο πρωθυπουργός βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί
  • [04] «Η κυβέρνηση Σαμαρά οδηγούσε σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για την κριτική της ΝΔ
  • [05] Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία του Πολυτεχνείου
  • [06] Κυβέρνηση για «κόκκινα δάνεια»: Προστατεύεται το 60% των δανειοληπτών
  • [07] Ραντούλιτσα: «Όταν νικά η ομάδα, είμαστε όλοι MVP»
  • [08] Νίκος Νιόπλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μέσα στο μυαλό μου έχω απομυθοποιήσει τα πάντα»

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας

    Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Α Τσίπρας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός , μαζί με τον Τούρκο ομολογό του Α. Νταβούντογλου, παρακολουθί αυτή την ώρα το φιλικό ματς ποδοσφαίρου των δυο εθνικών ομάδων στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» στο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης.. Ο κ.Τσίπρας στην Τουρκία, θα πραγματοποιήσει επαφές με την τουρκική ηγεσία, με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης να είναι το σημαντικότερο της ατζέντας του.

    Αύριο στις 08.00 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Φανάρι όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την 'Αγκυρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Ντανούτογλου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

    Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σύμφωνα με το τουρκόγλωσσο κανάλι «Al Jazeera», υπάρχει ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να συναντηθεί και με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Δημοκρατικού Κόμματων των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

    Διαβάστε επίσης

    Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ

    [02] Ν. Κοτζιάς: Η μόνη λύση για το προσφυγικό είναι η δημιουργία hotspots στην Τουρκία

    Ενιαία και ξεκάθαρη τοποθέτηση της ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό ζήτημα, με τη λήψη και την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων, χωρίς αοριστίες και χωρίς προσπάθειες δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε, επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου να συνειδητοποιήσουν τον καθοριστικό ρόλο της Τουρκίας για τη διόγκωση των θαλάσσιων ροών και για τη συνολική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση είναι η ταυτοποίηση, καταγραφή και ταξινόμηση των προσφύγων σε ειδικά κέντρα (hot spots) επί του τουρκικού εδάφους, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση μένει ανοιχτό το πεδίο για τη διαιώνιση του παράνομου μηχανισμού διακίνησης που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε ένα πλήθος σχετιζόμενων οικονομικών δραστηριοτήτων.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι είναι απολύτως συνεπής στις συμφωνημένες υποχρεώσεις της, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τη δημιουργία του πρώτου από τα 5 hot spots και προχωρώντας με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση και των υπολοίπων, και επισήμανε την ανάγκη να λειτουργήσει απρόσκοπτα η διαδικασία διανομής στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, καθώς ένα απευκταίο σενάριο καταγραφής και εγκλωβισμού του μεγαλύτερου μέρους των προσφύγων στο ελληνικό έδαφος θα επιβάρυνε υπέρμετρα τη χώρα μας και δεν θα συνιστούσε κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ζήτημα τεράστιων ανθρωπιστικών διαστάσεων.

    [03] ΝΔ: Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται, ο πρωθυπουργός βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί

    «Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται. Και ο μύθος της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι τον Ιανουάριο εξαπατούσε τους πολίτες λέγοντας «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και το Σεπτέμβριο τους εξαπατούσε δεύτερη φορά λέγοντας πως «δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας».

    «Σήμερα ο κ. Τσίπρας βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί», σημειώνει η ΝΔ.

    [04] «Η κυβέρνηση Σαμαρά οδηγούσε σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για την κριτική της ΝΔ

    «Η Νέα Δημοκρατία που ως κυβέρνηση υποχώρησε ακόμα και στην παραμικρή απαίτηση της τρόικα, σήμερα επιχειρεί να ξεπεράσει την πολιτική της ανυπαρξία διαστρεβλώνοντας τα δεδομένα της συμφωνίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς», είναι η απάντηση που δίνει η κυβέρνηση στην κριτική της ΝΔ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην αποκαλυπτική έγγραφη απάντηση του επιτρόπου Γ. Κατάινεν προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη από την οποία είχε προκύψει ότι η χώρα όδευε σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και στην εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε distress funds.

    "Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος δίνει διαρκή διαπραγματευτική μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνίας και ποιος επιδίδεται στο πανεύκολο αλλά ελάχιστα πειστικό σπορ της τζάμπα αντιπολίτευσης", αναφέρει η κυβέρνηση.

    [05] Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία του Πολυτεχνείου

    Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία προς την Αμερικανικη πρεσβεία Στην διάθεση του επιβατικού κοινού ετέθησαν οι σταθμοί του μετρο που έμειναν κλειστοί λόγω της πορείας.

    Νωρίτερα, οι νέοι που συνόδευσαν τη σημαία του Πολυτεχνείου σταμάτησαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, όπου έκαναν μια στάση ολίγων λεπτών ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι.

    Πριν την έναρξη της πορείας, συνελήφθησαν δυο άτομα για κατοχή φωτοβολίδων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

    [06] Κυβέρνηση για «κόκκινα δάνεια»: Προστατεύεται το 60% των δανειοληπτών

    Προστασία μεγαλύτερη, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις του παρελθόντος διασφαλίζει η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για την πρώτη κατοικία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Όπως ειδικότερα, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ξεκίνησε με τους θεσμούς να απαιτούν να καλυφθεί μόλις το 16% των δανειοληπτών και σήμερα η συμφωνία κλείνει με πρόνοιες που θα προστατεύουν το 60%. Από το ποσοστό αυτό, το 25%, δηλαδή οι πλέον αδύναμοι δανειολήπτες, θα απολαμβάνουν προστασίας μεγαλύτερης του νόμου Κατσέλη, ενώ για το υπόλοιπο 35% θα απολαμβάνει προστασία αντίστοιχη με εκείνη που παρείχαν οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Οι προϋποθέσεις, γι΄αυτό, είναι να μπει ο δανειολήπτης σε διαδικασία διακανονισμού του δανείου του με την τράπεζα. Με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση ο διακανονισμός αυτός θα γίνεται με βάση τη σημερινή αγοραία τιμή του ακινήτου και με βάση τα τρέχοντα εισοδήματα του δανειολήπτη και έτσι θα καθορίζεται η δόση.

    «Πρόκειται για σημαντική βελτίωση των όρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν στο παρελθόν, και σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε distress funds», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές και υπενθυμίζουν ότι η σχετική αποκάλυψη είχε γίνει με έγγραφη απάντηση του επιτρόπου Κατάινεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο ευρωκοινοβούλιο.

    «Η κυβέρνηση Σαμαρά οδηγούσε σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για την κριτική της ΝΔ

    «Η Νέα Δημοκρατία που ως κυβέρνηση υποχώρησε ακόμα και στην παραμικρή απαίτηση της τρόικα, σήμερα επιχειρεί να ξεπεράσει την πολιτική της ανυπαρξία διαστρεβλώνοντας τα δεδομένα της συμφωνίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς», είναι η απάντηση που δίνει η κυβέρνηση στην κριτική της ΝΔ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

    "Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος δίνει διαρκή διαπραγματευτική μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνίας και ποιος επιδίδεται στο πανεύκολο αλλά ελάχιστα πειστικό σπορ της τζάμπα αντιπολίτευσης", αναφέρει η κυβέρνηση.

    [07] Ραντούλιτσα: «Όταν νικά η ομάδα, είμαστε όλοι MVP»

    O Μίροσλαβ Ραντούλιτσα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην 6η διαδοχική νίκη του στην Α1 φέτος σε ισάριθμες αγωνιστικές, σημειώνοντας 21 πόντους απέναντι στον Αρκαδικό και συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία (26 βαθμούς) στο σύστημα αξιολόγησης. Οι 21 πόντοι αποτελούν ρεκόρ για το Σέρβο διεθνή σέντερ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο πολυτιμότερος παίκτης της 6ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, εξήγησε ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και πως δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί MVP, αν δεν τον βοηθούσαν οι συμπαίκτες του.

    «Οι δικές μου φιλοδοξίες είναι ταυτόσημες με της ομάδας. Ο στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, ώστε να φθάνουμε στη νίκη σε κάθε αγώνα. Εφόσον το πετυχαίνουμε είμαι ευτυχής. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Σε ό,τι αφορά στην ανάδειξή μου σε πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Η ομάδα είναι πάνω από όλους μας κι εφόσον η ομάδα νικάει τότε όλοι είμαστε MVP» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σέρβος άσος.

    [08] Νίκος Νιόπλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μέσα στο μυαλό μου έχω απομυθοποιήσει τα πάντα»

    Παίκτης απαράμιλλης ποδοσφαιρικής ποιότητας στο παρελθόν και προπονητής υψηλών προδιαγραφών σήμερα, ο Νίκος Νιόπλιας, δεν συμβιβάζεται με το λίγο και αναζητά το καλύτερο. Αυτό που του ταιριάζει και τον εκφράζει ποδοσφαιρικά. Αφετηρία της συζήτησης μαζί του στη συχνότητα του «Πρακτορείου 104.9 FM» και για λογαριασμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν η παρουσία και πάλι πολλών ξένων τεχνικών στις ελληνικές ομάδες και η συνηθισμένη πλέον κατάσταση της απομάκρυνσης τεχνικών με την πρώτη ευκαιρία από τους πάγκους των ομάδων. Παλιά ελληνική ποδοσφαιρική συνήθεια.

    «Φέτος δεν έχουμε πολλές αλλαγές ως τώρα τουλάχιστον, αλλά επειδή οι δυο ομάδες της Αθήνας που άλλαξαν τους τεχνικούς τους, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ το έκαναν νωρίς, φαίνεται αυτή η γνωστή εικόνα. Πριν από δυο χρόνια η κατάσταση αυτή, ήταν περισσότερο έντονη και άλλαζαν οι προπονητές στις ομάδες σα να γίνονταν και μεταγραφές μεταξύ τους. Παντού γίνεται αυτό, στην Ελλάδα περισσότερο», λέει αρχικά και προσθέτει:

    «Φταίμε κι εμείς οι προπονητές, να μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους. Μέσα στο μυαλό μου, εγώ που έχω φτάσει στα 50 μου, έχω απομυθοποιήσει τα πάντα. Δεν έχουμε κάτι πίσω μας οι Έλληνες προπονητές και δεν μπορέσαμε να βγούμε έξω, όπως βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό και έχουν εικόνες. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 November 2015 - 19:32:15 UTC