Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπ. Ομπάμα: «Yστερία και υπερβολές» στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για τους μετανάστες
  • [02] Βομβιστική επίθεση με 32 νεκρούς στη Νιγηρία
  • [03] Δέκα γαλλικά μαχητικά «σφυροκοπούν» τη Ράκα
  • [04] Ανταλλαγή πυροβολισμών σε αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι για τη σύλληψη υπόπτου
  • [05] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή
  • [06] Βομβιστική επίθεση με 32 νεκρούς στη Νιγηρία

  • [01] Μπ. Ομπάμα: «Yστερία και υπερβολές» στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για τους μετανάστες

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε σήμερα ότι έβλεπε "υστερία και υπερβολικές [δηλώσεις] περί κινδύνου" σε μερικές απο τις δηλώσεις των πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες που εναντιώνονται στην υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία.

    Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Μανίλα, είπε ότι οι εκκλήσεις για τερματισμό των μεταναστευτικών ροών στις ΗΠΑ αποσκοπούσαν στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

    "Χρειάζεται να σταματήσει γιατί ο κόσμος παρακολουθεί," είπε ο Ομπάμα.

    [02] Βομβιστική επίθεση με 32 νεκρούς στη Νιγηρία

    Τριανταδύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση που συνέβη σήμερα το βράδυ σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα στην βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

    Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε μια λαχαναγορά, πλάι στον κεντρικό δρόμο στην πόλη Τζιμέτα της πρωτεύουσας της πολιτείας Αντάμουα, στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, αλλά αυτή φέρει τα σημάδια της ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

    «Η βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια παράκαμψη στην Τζιμέτα, όπου βρίσκεται μια λαχαναγορά, αλλά δεν γνωρίζω ακόμη τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας, Ουσμάν Αμπουμπακάρ.

    [03] Δέκα γαλλικά μαχητικά «σφυροκοπούν» τη Ράκα

    H πολεμική αεροπορία της Γαλλίας βομβαρδίζει απόψε για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, προπύργιο των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

    «Ακόμα κι αυτή τη στιγμή, δέκα γαλλικά μαχητικά εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ράκας» επισήμανε ο Λε Ντριάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, τέσσερις ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση.

    Ο Γάλλος υπουργός επιπλέον σημείωσε ότι η Ρωσία έχει κινητοποιηθεί στο θέμα της Συρίας και πλέον πλήττει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

    «Παρατηρώ ότι η Ρωσία έχει κινητοποιηθεί καθώς ακόμα και σήμερα ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ έπληξαν τη Ράκα», το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του γαλλικού ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου.

    [04] Ανταλλαγή πυροβολισμών σε αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι για τη σύλληψη υπόπτου

    Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε σήμερα στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των επίλεκτων δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας για τη σύλληψη ενός από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και iTele.

    Το BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

    Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

    [05] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

    Τέλος πέντε λεπτών για κάθε στήλη τυχερού παιγνιδιού του ΟΠΑΠ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 40 λεπτά ανά λίτρο κρασιού, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 συν 10 δις ευρώ που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Τα μέτρα του νομοσχεδίου είχαν προαναγγελθεί νωρίτερα τη Τρίτη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη σε συνέντευξη για τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

    Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές διατάξεις, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη ρύθμιση για τη μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων καθώς και τη δυνατότητα ως τον Ιούνιο του 2016 εξόφλησης ληξιπρόθεσμης οφειλής εντός 30 ημερών από τη λήξη της, χωρίς ο φορολογούμενος να τίθεται εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.

    Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

    ? Ειδικό τέλος 5 λεπτών σε κάθε στήλη τυχερού παιγνιδιού του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για το βασικό ισοδύναμο μέτρο που θα αντικαταστήσει την κατάργηση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το τέλος αυτό εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν έσοδα 350-450 εκατ. ευρώ.

    ? Ειδικό φόρο 40 λεπτών σε κάθε λίτρο κρασιού. Στόχος είναι από το μέτρο να εισπραχθούν έσοδα 110 εκατ. ευρώ και να λειτουργήσει ως πρόσθετο ισοδύναμο για την κάλυψη των απωλειών στα έσοδα από την κατάργηση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

    ? Νέα ρύθμιση για τη μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Σύμφωνα με αυτήν, προυπόθεση είναι να υπάρχει δικαστική απόφαση σε βάρος του ενοικιαστή που δεν καταβάλει τα ενοίκια προκειμένου ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να αποφύγει να φορολογηθεί για τα ενοίκια που δεν εισέπραξε. Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «τα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δεν έχουν εισπραχθεί από τους δικαιούχους, φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, και αποκτώνται από 1.1.2015 και εξής φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράττονται, με την προϋπόθεση ότι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί σε βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολή ή επιδίκασης μισθωμάτων».

    ? Η σταδιακή εξάλειψη ως 1.1.2018 του χρονικού περιθωρίου των 30 ημερών το οποίο ισχύει σήμερα για εξόφληση δόσης ληξιπρόθεσμης οφειλής προκειμένου ο οφειλέτης να μην τίθεται εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.

    Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι για το διάστημα από 15.12.2015 ως και 30.6.2016, το χρονικό αυτό περιθώριο εξακολουθεί να είναι οι 30 ημέρες. Για το διάστημα από 1.7.2016 έως και 31.12.2017, το διάστημα αυτό περιορίζεται στις 15 ημέρες. Επιπλέον, προβλέπεται ότι για το χρονικό διάστημα από 1.1.2017 έως και 31.12.2017, η ρύθμιση θα χάνεται εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει την εξόφληση νέων οφειλών και δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη καθυστερημένη εξόφληση.

    Επίσης, από 1.1.2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εφόσον οι νέες οφειλές ενός φορολογούμενου μαζί με αυτές εντός της ρύθμισης των 100 δόσεων υπερβαίνουν τα 50.000 ευρώ, η ρύθμιση των νέων οφειλών θα χορηγείται μόνο εφόσον ο οφειλέτης αποδεικνύει οικονομική αδυναμία για την καταβολής τους εντός της νόμιμης προθεσμίας.

    ? Περιορισμό στα δύο χρόνια της θητείας του νέου επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αντί για πέντε χρόνια που προβλέπεται σήμερα.

    [06] Βομβιστική επίθεση με 32 νεκρούς στη Νιγηρία

    Τριανταδύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση που συνέβη σήμερα το βράδυ σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα στην βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

    Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε μια λαχαναγορά, πλάι στον κεντρικό δρόμο στην πόλη Τζιμέτα της πρωτεύουσας της πολιτείας Αντάμουα, στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, αλλά αυτή φέρει τα σημάδια της ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

    «Η βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια παράκαμψη στην Τζιμέτα, όπου βρίσκεται μια λαχαναγορά, αλλά δεν γνωρίζω ακόμη τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας, Ουσμάν Αμπουμπακάρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 November 2015 - 5:32:21 UTC