Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Λέσβο επισκέπτεται ο επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντρουκάιτις
  • [02] Στην Ολομέλεια η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα
  • [03] Προειδοποίηση FBI για το ενδεχόμενο επιθέσεων ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ιταλία
  • [04] Ονδούρα: Συνελήφθησαν πέντε Σύροι με κλεμμένα ελληνικά διαβατήρια που προσπαθούσαν να φθάσουν στις ΗΠΑ
  • [05] Λευκός Οίκος: Βέτο Ομπάμα σε πρόταση για εντατικότερους ελέγχους Σύρων ή Ιρακινών προσφύγων
  • [06] Το Πεκίνο διαψεύδει ότι στις κινεζικές φυλακές βρίσκονται πολιτικοί κρατούμενοι
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Άμεση συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών
  • [08] Η ομάδα που εξουδετέρωσαν οι αρχές «μπορούσε να αναλάβει δράση» σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού

  • [01] Τη Λέσβο επισκέπτεται ο επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντρουκάιτις

    Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη ο Λιθουανός επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βιτένις Αντρουκάιτις, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο.

    Αρχικά ο επίτροπος θα επισκεφθεί το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Σκάλα Συκαμνιάς στο Κέντρο Υποδοχής της Ύπατης Αρμοστείας, και στον «Πλάτανο», σημείο όπου φθάνουν οι πρόσφυγες. Πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα θα επισκεφθεί τις δομές που λειτουργούν στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών στη Μόρια.

    [02] Στην Ολομέλεια η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

    Δεκτό κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, στο σύνολό του και κατ' άρθρο, έγινε από τις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα.

    Το σχέδιο νόμου εισάγεται προς συζήτηση σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση: Η πραγματικότητα για τα «κόκκινα δάνεια» μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς

    [03] Προειδοποίηση FBI για το ενδεχόμενο επιθέσεων ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ιταλία

    Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ προειδοποίησε τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι υπάρχει κίνδυνος να διαπραχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σε ιταλικό έδαφος, αλλά και στο Βατικανό.Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «σε απόρρητο έγγραφο που διαβιβάσθηκε στις αρχές της Ιταλίας, αναφέρεται ότι υπάρχουν τρεις πιθανοί στόχοι: η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, το θέατρο Λα Σκάλα και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο στο Μιλάνο».

    «Βάσει των στοιχείων αυτών, αποφασίσθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», γράφει η ιταλική εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano.

    Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa αναφέρει ότι το FBI απέστειλε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και πέντε ονόματα υπόπτων, αραβικής καταγωγής, καλώντας να γίνουν διεξοδικές έρευνες.

    [04] Ονδούρα: Συνελήφθησαν πέντε Σύροι με κλεμμένα ελληνικά διαβατήρια που προσπαθούσαν να φθάσουν στις ΗΠΑ

    Οι αρχές της Ονδούρας συνέλαβαν πέντε Σύρους υπηκόους που φέρονται να προσπαθούσαν να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιώντας κλεμμένα διαβατήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας, που όμως δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

    Η ομάδα των Σύρων ανδρών έφθασε αργά χθες Τρίτη στην Τεγκουσιγκάλπα, την πρωτεύουσα της Ονδούρας, από την Κόστα Ρίκα και σχεδίαζε να κατευθυνθεί προς τα σύνορα με τη γειτονική Γουατεμάλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα διαβατήρια είχαν παραχαραχθεί και οι φωτογραφίες των κατόχων τους είχαν αντικατασταθεί με αυτές των Σύρων.

    [05] Λευκός Οίκος: Βέτο Ομπάμα σε πρόταση για εντατικότερους ελέγχους Σύρων ή Ιρακινών προσφύγων

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα θέσει βέτο σε μια πρόταση Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων για περισσότερους ελέγχους προσφύγων από τη Συρία ή το Ιράκ, είπε ο Λευκός Οίκος χθες. «Αυτή η νομοθεσία θα εισαγάγει περιττές και ανέφικτες απαιτήσεις οι οποίες θα εμποδίσουν με απαράδεκτο τρόπο τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε μερικούς από τους πιό ευάλωτους πληθυσμούς του κόσμου» πρόσθεσε σε γραπτή δήλωση.

    Οι προτεινόμενες απαιτήσεις «δεν θα παρέξουν σημαντική πρόσθετη ασφάλεια στους Αμερικανούς πολίτες, αντίθετα, θα χρησιμεύσουν μόνο για να δημιουργήσουν σημαντικές καθυστερήσεις και εμπόδια στην εκπλήρωση ενός ζωτικού προγράμματος το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις ανθρωπιστικών στόχων και στόχων εθνικής ασφάλειας».

    [06] Το Πεκίνο διαψεύδει ότι στις κινεζικές φυλακές βρίσκονται πολιτικοί κρατούμενοι

    Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Κίνας διέψευσε σήμερα ότι η χώρα κρατά φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ υποστήριξε ότι το Πεκίνο έχει απαγορεύσει την χρήση βασανιστηρίων, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κατά των Βασανιστηρίων.

    Στο κλείσιμο της συζήτησης για τις επιδόσεις της Κίνας στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διεξήχθη επί δύο ημέρες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι απέφυγαν τις ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών ή των σωφρονιστικών υπαλλήλων που διώκονται για βασανισμούς ή τη σκληρή μεταχείριση κρατουμένων, πολλοί εκ των οποίων πέθαναν κατά τη διάρκεια της κράτησης τους.

    «Η κινεζική κυβέρνηση απαγορεύει τα βασανιστήρια και διώκει οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό που επιδίδεται σε βασανιστήρια», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος νομικών υποθέσεων στο υπουργείο δημόσιας ασφάλειας, Λι Γουενσένγκ, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ Κατά των Βασανιστηρίων.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Άμεση συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών

    Συγκεκριμένα μέτρα για την Ελληνοτουρκική συνεργασία στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, όπως ο μηχανισμός μεταξύ της ακτοφυλακής των δύο χωρών και ο μηχανισμός που θα συσταθεί με τη συμμετοχή σχετικών υπουργείων των δύο χωρών, ανακοίνωσαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

    Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν επίσης ότι τον προσεχή Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία η 4η σύνοδος του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

    Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ανοιχτά θέματα» στις διμερείς σχέσεις, ενώ ως προς το προσφυγικό σημείωσε ότι «αν δεν βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας, ό,τι και να κάνουμε δεν θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα».

    Ως προς τις διαπραγματεύσεις ΕΕ Τουρκιας, ο Πρωθυπουργός είπε πως η ελληνική πλευρά βλέπει θετικά το άνοιγμα των κεφαλαίων, αλλά σημείωσε: «Να μην κλείσουν αυτά εύκολα και στο πόδι. Να ανοίξουν και να εκπληρωθούν οι όροι».

    Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι οι σημερινές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πρώτον τη δημιουργία θετικής ατζέντας για την ανάπτυξη των τουριστικών, εμπορικών, ενεργειακών και επενδυτικών σχέσεων, δεύτερον την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τις μειονότητες, το Αιγαίο και το Κυπριακό, τρίτον την κοινή Ελληνοτουρκική στάση για το μέλλον της Ευρώπης και τέταρτον τη συνεργασία για περιφερειακά και διεθνή θέματα όπως τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή.

    Ως προς το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «δεν πρέπει να ρίχνει κανείς το βάρος του προβλήματος στους ώμους της Τουρκίας και της Ελλάδας.

    [08] Η ομάδα που εξουδετέρωσαν οι αρχές «μπορούσε να αναλάβει δράση» σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού

    «Όλα δείχνουν» ότι οι άνθρωποι που συνελήφθησαν ή εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, θα «μπορούσε να αναλάβει δράση» και να διαπράξει μια νέα επίθεση, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

    Η έφοδος των αστυνομικών αρχών πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια πληροφορία που έλαβαν οι αρχές τη Δευτέρα «σχετικά με την παρουσία στη Γαλλία του Αμπαούντ», του φερόμενου εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι που στοίχισαν την ζωή σε 129 ανθρώπους, προσέθεσε ο Μολέν.

    Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των 8 ανθρώπων που συνελήφθησαν, ενώ επισήμανε ότι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από το σημείο της εφόδου δεν έχουν ταυτοποιηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 November 2015 - 5:32:22 UTC