Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη για τα ενεργειακά υπό τον Π. Σκουρλέτη
  • [02] Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες
  • [03] Τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρότεινε ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [04] Ικανοποίηση Κομισιόν για την έγκριση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα
  • [05] Στους 130 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις επιθέσεις του Παρισιού
  • [06] Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Γ. Πανούσης
  • [07] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης
  • [08] ΚΚΕ: Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει
  • [09] Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας: Τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλαδα για υγεία και προσφυγικό
  • [10] Αφιερωμένο στο αιματηρό χτύπημα του Παρισιού το 6ο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο»
  • [11] Βελτίωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας για το 2016, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός
  • [12] Ολυμπιακός: Χωρίς Ντομίνγκες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

  • [01] Ευρεία σύσκεψη για τα ενεργειακά υπό τον Π. Σκουρλέτη

    Ευρεία σύσκεψη με φορείς της ενεργειακής αγοράς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό την προεδρία του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, με κύριο αντικείμενο τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος, τις συμβάσεις Διακοψιμότητας και το Μηχανισμό Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους. Πρόκειται για ρυθμίσεις με τις οποίες αντιστοιχα:

    - Οι ηλεκτροπαραγωγοί αμείβονται για την υπηρεσία διασφάλισης ισχύος, η οποία θα συνδέεται και με την ευελιξία των μονάδων, δηλαδή την ικανοτητα ανταπόκρισης σε απότομες αλλαγές του φορτίου.

    - Μειώνονται τα τιμολόγια για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, με αντάλλαγμα τον περιορισμό ή τη διακοπή της παροχής ενέργειας σε περιόδους αιχμής.

    - Τη διασφάλιση ότι οι μοναδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα καλούνται να λειτουργήσουν κάτω από το κόστος παραγωγής.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σκουρλέτης ανήγγειλε τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας, που θα έχει θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση της ενεργειακής στρατηγικής και θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση της Πολιτείας για τις πραγματικές καταστάσεις και τις ανάγκες στο ενεργειακό πεδίο, όσο και στη συνεννόηση μεταξύ των συντελεστών της παραγωγής.

    [02] Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες

    Η Τράπεζα Πειραιώς συγκέντρωσε το ζητούμενο ποσό που ζητούσε από τους ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό ποσό κεφαλαίων που με βάση το βασικό σενάριο θα έπρεπε να καλύψει η Τράπεζα Πειραιώς ανερχόταν σε 2,2 δισ. ευρώ, το οποίο μειώθηκε στο 1,34 δισ. ευρώ, καθώς ο SSM αναγνώρισε δράσεις συνολικού 873 εκατ. ευρώ από το capital plan της τράπεζας, ενώ αλλά 602 εκατ. ευρώ απέδωσε κεφαλαιακά στην τράπεζα η άσκηση διαχείρισης παθητικού.

    Αναμένονται εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις.

    [03] Τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρότεινε ο Δ. Αβραμόπουλος

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος πρότεινε σήμερα τη δημιουργία μια Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έφεραν στο φως τις ελλείψεις στη συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών.

    «Μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo (τον Ιανουάριο στο Παρίσι) είχα προτείνει, και αυτό έγινε, τη δημιουργία ενός κέντρου αντιτρομοκρατίας στο εσωτερικό της Europol», δήλωσε ο Αβραμόπουλος κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης τα ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία συγκλήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

    «Όμως πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα επιπλέον βήμα προς τα εμπρός και να δημιουργήσουμε τη βάση για μια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών», τόνισε ο ίδιος.

    «Πρέπει η συνεργασία μας να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητα», εξήγησε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

    [04] Ικανοποίηση Κομισιόν για την έγκριση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

    Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε περιλαμβάνει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις, αλλά και μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώνουν την έκθεση αξιολόγησης, την οποία και θα υποβάλουν στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών εξετάζουν αν το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Ελλήνων συνάδει με τα συμφωνηθέντα. Η θετική αξιολόγηση των θεσμών θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των 2 δις ευρώ που συνδέονται με την πρώτη δέσμη προαπαιτουμένων, αλλά και των 10 δις ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει σήμερα το ΕWG, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

    [05] Στους 130 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις επιθέσεις του Παρισιού

    O απολογισμός των επιθέσεων που διέπραξαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου ανήλθε στους 130 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μία εβδομάδα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν την χώρα.

    Οι «τρομοκράτες σκότωσαν χωρίς έλεος, αφαίρεσαν 130 ζωές» δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς ενώπιον των γερουσιαστών.

    Το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για μία αναθεώρηση επί τα χείρω του προηγούμενου απολογισμού των 129 νεκρών, καθώς ένας τραυματίας που νοσηλευόταν υπέκυψε στα τραύματά του.

    [06] Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Γ. Πανούσης

    Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

    Κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα κατάθεσης του, ο κ. Πανούσης παρέμεινε στον εισαγγελικό γραφείο επί δύο ώρες.

    Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Πανούσης προέβη στην κάτωθι δήλωση:

    «Ως πολίτης, ως άνθρωπος και ως νομικός νιώθω υπερήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι ώρα της Δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της πολιτικής. Ολοκλήρωσα την κατάθεσή μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει, γιατί, όπως ξέρετε, δεν έχω κάνει μήνυση ή έγκληση, αναφορά έκανα. Μέσα σε ένα κλίμα αμεροληψίας, ακεραιότητας, διότι εγώ όταν λέω πιστεύω στους θεσμούς, έχω μια σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει, όμως, να τιμωρηθούν οι άλλοι.[...]».

    [07] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης

    Την τελευταία του πνοή άφησε χτες βράδυ, σε ηλικία 55 ετών, ο γιος του Νίκου Ξυλούρη, Γιώργος, λίγες ώρες μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς.

    Η μηχανή που οδηγούσε ο Γιώργος Ξυλούρης, συγκρούστηκε με ταξί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

    Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν μουσικός παραγωγός στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» όπου παρουσίαζε την μουσική εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ενώ με τη μητέρα του Ουρανία συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης" (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου).

    Στην ιστοσελίδα του «105,5 στο Κόκκινο», οι συνάδελφοί του ανάρτησαν τα εξής:

    «Έφυγε σήμερα από κοντά μας στις 20:55 το βράδυ της Πέμπτης ο αγαπημένος μας συνάδελφος και φίλος, μουσικός παραγωγός του '105,5 στο Κόκκινο' και ψυχή του '88.4 στο Κόκκινο' στο Ηράκλειο Κρήτης, Γιώργος Ξυλούρης σε ηλικία 55 ετών.

    Ο Γιώργος, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης", παρών από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του ΚΟΚΚΙΝΟΥ με την εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ο Γιώργης του Ψαρονίκου, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ένα τροχαίο στάθηκε αφορμή να αποχωριστούμε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου.

    Κινούμενος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά πηγαίνοντας στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ο Θεός έβαλε σημάδι τον Γιώργη και τον πήρε πρόωρα από την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του μάνα, τ' αδέρφια του, από την οικογένειά μας, απ' όλους μας, μα κι απ' την Κρήτη που λάτρευε και τον λάτρευε.

    Στις 9 το βράδυ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διεκομίσθη μετά το ατύχημα, ο Γιώργης ενώθηκε με τον «Αόρατο Θίασο», τα λόγια και τις μουσικές του και έφυγε μαζί του, αφήνοντας πίσω του αβάσταχτο πόνο κι θλίψη ανείπωτη.

    Γιώργη μας σ' αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου πού να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!

    Σύντεκνε ....πως θα το νταγιαντίσουμε;

    Καλό ταξίδι Γιώργη μας...καλό ταξίδι.....»

    [08] ΚΚΕ: Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει

    «Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους βελτιωμένους -σε σχέση με τις προβλέψεις- δείκτες της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν καμία απολύτως αξία για τον εργαζόμενο λαό», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

    Ο Περισσός προσθέτει ότι ο λαός «θα συνεχίσει να ματώνει με νέα μέτρα φοροεπιδρομής, μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως άλλωστε προβλέπεται στον ορυμαγδό των προαπαιτουμένων και στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016».

    «Γι? αυτό και ο κ. Τσίπρας ζητάει συναίνεση για τα επόμενα μέτρα, έτσι ώστε αυτά να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις, ενώ εξαπατά με τα χιλιοειπωμένα για "ξέφωτα" και "τελευταίους κάβους", που ο λαός έχει πληρώσει πολλές φορές στο παρελθόν», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [09] Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας: Τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλαδα για υγεία και προσφυγικό

    Την παρότρυνση να γίνουν πιο ευέλικτες οι ελληνικές διοικητικές αρχές, όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον χώρο της υγείας αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε ο επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις σε συνέντευξή του σήμερα στην Αθήνα.

    Ερωτηθείς για το προσφυγικό και τα χρήματα τα οποία σκοπεύει να διαθέσει η Ε.Ε. στη χώρα μας, τόνισε ότι ήδη έχουν προβλεφθεί 475 εκατ. ευρώ και 25 εκατ. ευρώ ως έκτακτα κονδύλια για επείγουσες ανάγκες. «Η βοήθεια θα δοθεί, αλλά εναπόκειται και στην Ελλάδα για την άμεση απορρόφησή τους» είπε.

    [10] Αφιερωμένο στο αιματηρό χτύπημα του Παρισιού το 6ο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο»

    Αφιερωμένο εξολοκλήρου στο αιματηρό χτύπημα του Παρισιού είναι το 6ο τεύχος του«Πρακτορείου»,που κυκλοφορεί σήμερα.

    Ο Μιχάλης Ψύλος φωτίζει τη γεωστρατηγική εξέλιξη των γεγονότων και χαρακτηρίζει τη 13η Νοεμβρίου του Παρισιού 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης.

    Από την πλευρά της, η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Παρίσι, Ολυμπία Τσίπιρα, μεταδίδει τον σφυγμό ενός έθνους που κινδυνεύει να γλιστρήσει στην ψύχωση.

    Ο Μιχάλης Ψύλος γράφει:

    Από τις 13 Νοεμβρίου η Γαλλία βιώνει εφιαλτικές ώρες. Η φρικαλέα τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστώνπου έπνιξε το Παρίσι στο αίμα ,έφερε με βίαιο τρόποστις μνήμεςτης ανθρωπότηταςτην 11ηΣεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική. Η Γαλλία ,ηκαρδιά της Ευρώπης ζει τη δική της 11η Σεπτεμβρίου. Τότε ήταν η Αλ Κάιντα σήμερα οι«τζιχαντιστές»του«Ισλαμικού Κράτους».Εξτρεμιστέςισλαμιστές πουσφαγιάζουνμαζικά αθώους πολίτες, αποκεφαλίζουν δημοσιογράφους μπροστά στην κάμερα. Στόχος τους;Να δείξουντη δύναμή της και να ενσταλάξουν το φόβο στους αντιπάλους τους. Δυστυχώς ,εμείς στη Δύσητρομάζουμε με αυτέςτις αγριότητες μόνο ότανγίνονταιστουςδικούς μαςδρόμους. Είμαστε απλοί παρατηρητέςόταν οι«τζιχαντιστές»δολοφόνησαν μαζικά 43 ανθρώπους στη Βηρυτό στις 12 Νοεμβρίου καιάλλους 26 στη Βαγδάτη στις 13 Νοεμβρίου.

    Ποιοι είναι αυτοί οι«τζιχαντιστές»;Πρωτοεμφανίστηκαν ως μισθοφόροι στον πόλεμο για την ανατροπή του Καντάφι στη Λιβύη το 2011. Στη συνέχεια-όπως αποκάλυψαν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς- μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφηαπό το Ομάν στην Τουρκία . Η ηγεσία τους έχονταςεξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις πετρομοναρχίες του Κόλπου ώστε να μπορεί να μετακινεί τους νεαρούς μισθοφόρους όπου τους χρειάζεται,τους οδήγησετο 2011στη Συρία για να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Ασαντ. Οταν απέτυχαν να υλοποιήσουν το αμερικανικό σχέδιο ανατροπής του Ασαντ, τότε ξαφνικά οι υποστηρικτές τους στηΔύση τούς βάφτισαν δήθεν«εχθρούς»!Στάλθηκαν στη συνέχειαστο Ιράκόπου και εκεί έπνιξαν στο αίμα αθώους πολίτες. Ήδη οι τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει το δικό τους κράτος στο δυτικό Ιράκ και την ανατολική Συρία. Το τελευταίο διάστημα όμως οι τζιχανιστές χάνουν συνεχώς έδαφοςλόγω τωνρωσικών αεροπορικών επιδρομών αλλά και της δράσης των Κούρδων μαχητών.Για αυτό και προσπαθούν να μεταφέρουν με«θεαματικό»τρόποτον πόλεμο στους δρόμους τηςΕυρώπης.

    Γιατί επέλεξαν να αιματοκυλήσουν τη Γαλλία;

    Γιατίστο Παρίσι; Γιατίη Γαλλία -λόγω και ιστορικών σχέσεων με τηνπεριοχή του Λεβάντε - αρχίζει να διαδραματίζει και πάλι σημαντικό πολιτικό ρόλο τόσοστη Συρία όσο και στο Λίβανο, αλλά και στη βόρεια Αφρική. Παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ελέγχουν οικονομικάτις περισσότερες χώρεςτης περιοχής από το Ιράκ ως τη Λιβύη, η Γαλλία φιλοδοξεί να κυριαρχήσει πολιτικά αξιοποιώντας τους παραδοσιακούς δεσμούς της με τις κατά χώρες οικονομικές ελίτ. Καιόπως φαίνεται αυτό δεν αρέσει στους τζιχαντιστές . Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσειςστο Παρίσι άλλωστε, θα κλιμακωθεί η αντιπαράθεση με τονΑραβικό κόσμο και -δυστυχώς-κάθε Αραβαςστη Γαλλία θα θεωρείται εν δυνάμει τζιχαντιστής, ενισχύοντας έτσι και τον ρατσισμό. Από πολιτικής σκοπιάς μάλιστα η τρομοκρατική αυτή επίθεση αντικειμενικά θα ενισχύσει την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν , η οποία -σε συνδυασμό με την αντι-ευρώ στάση της- φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία

    Η Ολυμπία Τσίπιρα μεταδίδει:

    Έξω από την Παναγία των Παρισίων την Κυριακή, δεύτερη μέρα του πένθους των Γάλλων, ο θόρυβος κροτίδας που μιμήθηκε με το στόμα νεαρός, έκανε ναπεταχτεί τρομοκρατημένη , μια ολόκληρη παρέα.

    -«Ηρεμία, να μη γλιστρήσουμε στην ψύχωση, τους καθησύχασε ο ίδιος».

    Οι Παριζιάνοι έχουν κλονισθεί. Για την«πόλη του φωτός»ένα νέο κεφάλαιο πιο σκοτεινό, ξεκινάει στο εξής.

    Στο πεζούλι έξω από την Παναγία, συνειδητοποιώ ότι πρέπει να αποχαιρετίσω το Παρίσι της ανεμελιάς, στο Παρίσι των εφηβικών μου χρόνων, της δεκαετίας του 70.

    Τότε, δεν είχα νιώσει ποτέ κίνδυνο στη πόλη αυτή. Ηταν βέβαια μια εποχή φοιτητικών διεκδικήσεων σαν απόρροια του Μάη 68, αλλά τα κυρίαρχα συναισθήματα ήταν ελευθερία, ανεξαρτησία, διεκδίκηση. Ο φόβος ήταν ανύπαρκτος, το αίσθημα της ασφάλειας δυνατό. Η πόλη προστάτευε, οι νύχτες ρομαντικές.

    Τότε η πρωτεύουσα έμοιαζε να ζει απομονωμένη από τα προάστιά της. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 όμως το δίκτυο των περιφερειακών γραμμών ( RER) άρχισε να ενώνει τα προάστια με την καρδιά της πόλης και το ζήσαμε ως μεγάλη πρόοδο. Τα παιδιά των προαστίων, όπου στοιβάζονται οι οικογένειες από τις πρώην αποικίες, άρχισαν να κυκλοφορούν,με τη δίψα του νεοφώτιστου, στη Λεωφόρο Ηλυσίων και να συνειδητοποιούν ότι η δική τους ζωή δεν είναι ο,τι καλύτερο.

    Το 2005 είχαμε το πρώτο ξέσπασμα της νεολαίας των προαστίων.Μιας νεολαίας που μετατράπηκε σε πολύτιμο φυτώριο για τους τζιχαντιστές.Η Γαλλία είναι άλαλη, γιατί είναι τα παιδιά της.

    Τα υπόλοιπα θέματα του 6ου τεύχους του«Πρακτορείου»μπορείτε να τα διαβάσετε στην έντυπη έκδοση, που κυκλοφορεί σήμερα και μπορείτε να βρείτε σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό, σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα και την περιφέρεια.

    Ξεφυλλίστε ηλεκτρονικά το "Πρακτορείο" εδώ

    [11] Βελτίωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας για το 2016, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

    Παρεμβάσεις και μέτρα ύψους 5,733 δισ. ευρώ για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2016. Πρόκειται για μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί ή άλλα που προβλέπεται να υλοποιηθούν το επόμενο έτος και περιλαμβάνονται στη συμφωνία οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με τους δανειστές, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,53% του ΑΕΠ το 2016 από πρωτογενές έλλειμμα 0,20% του ΑΕΠ εφέτος.

    Ο προϋπολογισμός, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος παράλληλα με την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης ( έως το τέλος του έτους), καθώς και τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου μισθολογίου στο δημόσιο με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, όπου θα αποσυνδέεται ο βαθμός από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.

    Τι θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο

    Για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι θα έχει ως στόχο τη σύνδεση της μισθολογικής κατανομής με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τα καθήκοντα και τη θέση του προσωπικού. Στο νέο σύστημα αμοιβών, όπως σημειώνεται, θα προβλέπεται η αποσύνδεση του βαθμού από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου. Η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσής του και η ένταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης. «Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης, αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας», σημειώνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

    [12] Ολυμπιακός: Χωρίς Ντομίνγκες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

    Χωρίς τον Ντομίνγκες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης». Ο Αργεντινός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία της αποθεραπείας του. Αντίθετα, κανονικά γυμνάστηκαν οι Σιόβας, Φορτούνης και Πάρντο που συμπεριελήφθησαν από τον Μάρκο Σίλβα στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους «πράσινους».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 November 2015 - 15:32:22 UTC