Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Τη ΝΔ θα την κάνουν ξανά μεγάλη «οι περαστικοί, οι απλοί φίλοι της, οι ενεργοί πολίτες και όχι οι κομματικοί στρατοί»
  • [02] Ακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της πρώην ΓΓΔΕ Αικ. Σαββαΐδου για επανέλεγχο του προστίμου των 78 εκατ. ευρώ σε εταιρεία
  • [03] Στο Fast Track η επένδυση «Κεραμεία» Χίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ
  • [04] Άνδρας και όχι γυναίκα ο καμικάζι στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές
  • [05] Ασυλία σε όσους παραδώσουν τα όπλα που κατέχουν παράνομα προσφέρει η αστυνομία του Λονδίνου
  • [06] «Ασφυξία» στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη
  • [07] Ξεκινούν από Δευτέρα οι αιτήσεις για υπαγωγή στη δράση: «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»
  • [08] Πίνακες των Ρούμπενς, Τιντορέτο και άλλων κλάπηκαν από μουσείο της Βερόνας
  • [09] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης
  • [10] Απόστολος Τζιτζικώστας: "Την Κυριακή αλλάζει σελίδα η Νέα Δημοκρατία"
  • [11] Αλ. Τσίπρας: Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Τη ΝΔ θα την κάνουν ξανά μεγάλη «οι περαστικοί, οι απλοί φίλοι της, οι ενεργοί πολίτες και όχι οι κομματικοί στρατοί»

    «Την Κυριακή εκλέγουμε τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ και υποψήφιο πρωθυπουργό. Σας ζητώ να με εκλέξετε επόμενο πρόεδρο της ΝΔ. Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω τη ΝΔ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ίδιος εγγυάται προσωπικά πως μπορεί να ξανακάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο.

    «Αυτό το ρυάκι που ξεκίνησε πριν από πέντε εβδομάδες έχει γίνει ποτάμι και θα σπάσει το φράγμα των μηχανισμών. Εσείς θα δώσετε την απάντηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τον ανώνυμο νεοδημοκράτη να πάρει την ΝΔ στα χέρια του και να ψηφίσει μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

    «Σας χρειάζομαι στην κάλπη την Κυριακή να αλλάξουμε τη ΝΔ, να αλλάξουμε την Ελλάδα», επισήμανε σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σήμερα κουρασμένο και γερασμένο και χρειάζεται ανανέωση, την οποία ο ίδιος θα πράξει σε πρόσωπα, ιδέες και διαδικασίες.

    Κάνοντας αυτοκριτική, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι σε ένα βαθμό το κόμμα «μολύνθηκε» από τον ιό του λαϊκισμού και άφησε μεταρρυθμίσεις στη μέση, ενώ αργά και σταθερά έχασε τη μάχη των ιδεών από την αριστερά.

    «Ήρθε η ώρα η ΝΔ να κερδίσει και πάλι τη μάχη των ιδεών. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι αξίες της κεντροδεξιάς δικαιώθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και εδώ θα εξακολουθεί να κυβερνά η αριστερά» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι πρέπει να μιλήσουμε για το τι σημαίνει Ελευθερία, Αξιοκρατία και Αλληλεγγύη.

    [02] Ακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της πρώην ΓΓΔΕ Αικ. Σαββαΐδου για επανέλεγχο του προστίμου των 78 εκατ. ευρώ σε εταιρεία

    Ακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου για επανέλεγχο του προστίμου των 78 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Gennet. ΑΕ, με απόφαση του Ιωάννη Μπάκα οποίος έχει ορισθεί ως αναπληρωτής της κ. Σαββαΐδου για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μπάκας επικαλούμενος νομικές διατάξεις, αναφέρει στην απόφασή του πως ο επανέλεγχος αυτός δεν έπρεπε να διαταχθεί από την κ.Σαββαΐδου.

    [03] Στο Fast Track η επένδυση «Κεραμεία» Χίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ

    Το πράσινο φως για την υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου «Κεραμεία Ξενοδοχειακή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία» στη νήσο Χίο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, έδωσε την Πέμπτη η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

    Σύμφωνα με την απόφαση, η επένδυση θα υπαχθεί στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track (Ν. 3894/2010).Η επένδυση, την οποία παρουσίασε στην επιτροπή ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, συνίσταται στη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος και τουριστικού λιμένα στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου, σε ιδιωτική έκταση επιφάνειας 115 στρεμμάτων περίπου, συνολικού κόστους κατασκευής 100.000.000 ευρώ. Προβλέπεται η κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων 280 κλινών, συγκροτήματος επιπλωμένων δωματίων 5 αστέρων 75 κλινών, δύο συγκροτημάτων επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων 205 κλινών, κέντρου θαλασσοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου, μουσείου και επιμορφωτικού ινστιτούτου, παλαιοντολογικού θεματικού πάρκου, μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, καθώς και όλων των υποδομών και βοηθητικών εγκαταστάσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπριανίδης, η διαδικασία που ακολουθείται είναι καθόλα νόμιμη, χωρίς κανενός είδους νομική παρέκκλιση, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται επιχειρηματικά βιώσιμο και δεν αντιμετωπίζει χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές ενστάσεις. Επίσης, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην εθνική και τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς ο επενδυτής έχει δεσμευτεί για την ανάθεση των κατασκευαστικών εργασιών σε τοπικές εταιρείες και επαγγελματίες, για την πλήρωση τουλάχιστον του 20% των θέσεων εργασίας για τη λειτουργία της επιχείρησης από την τοπική κοινωνία, όπως και για τη χρήση τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής και του χώρου του παλαιού κεραμοποιείου.

    Επιπλέον, έχει δεσμευτεί για τη θέσπιση δύο υποτροφιών σε αριστούχους ελληνικών πανεπιστημίων, την προσφορά πρακτικής άσκησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για νέους έως 25 ετών και την συνεισφορά στο λειτουργικό κόστος (50.000 ετησίως για όσο χρόνο διαρκεί η επένδυση) ενός κοινωφελούς ιδρύματος του Δήμου Χίου.

    Την απόφαση συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, εκπροσωπούμενος από το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γιώργο Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

    [04] Άνδρας και όχι γυναίκα ο καμικάζι στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές

    Η εξαδέλφη του φερόμενου ως εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι, η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, η οποία σκοτώθηκε την Τετάρτη στην επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεν Ντενί, δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας, σε αντίθεση με όσα πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί, έγινε γνωστό σήμερα από μια αστυνομική πηγή.

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης οι ερευνητές είχαν δηλώσει ότι ένα πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο. Η αστυνομία πίστευε μέχρι τώρα ότι επρόκειτο για μια γυναίκα. Όμως, σύμφωνα με την πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, στην πραγματικότητα ο καμικάζι ήταν ένας άνδρας.

    [05] Ασυλία σε όσους παραδώσουν τα όπλα που κατέχουν παράνομα προσφέρει η αστυνομία του Λονδίνου

    Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι δεχτούν να παραδώσουν στις αρχές, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, τα όπλα που κατέχουν παρανόμως, δεν θα διωχθούν ποινικά.

    "Η παράδοση θα γίνει από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, 23 Νοεμβρίου, μέχρι τις 23.00 της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου και θα δώσει την ευκαιρία στους Λονδρέζους να δώσουν με ασφάλεια τα πυροβόλα όπλα, τα ψεύτικα όπλα και τα πυρομαχικά που κατέχουν, φέρνοντάς τα σε κάποιο αστυνομικό τμήμα", ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Όσοι συμμετάσχουν στην "επιχείρηση" αυτή μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι και θα έχουν ασυλία, δηλαδή δεν θα τους ασκηθεί δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή. Ωστόσο, όλα τα όπλα θα εξεταστούν και ορισμένα θα περάσουν από βαλλιστικό έλεγχο.

    [06] «Ασφυξία» στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη

    «Ασφυξία» έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη, μετά την απόφαση της ΠΓΔΜ να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από χθες, περίπου 200 Ιρανοί βρίσκονται μπροστά στο σημείο εισόδου, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή ροή διέλευσης προσφύγων.

    Τελικά, τα ξημερώματα, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Υπατη Αρμοστεία, μεγάλος αριθμός προσφύγων κατάφερε να περάσει στην γειτονική χώρα μέσα από τα χωράφια. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνση περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί, έχουν περάσει στην ΠΓΔΜ, 4.000 πρόσφυγες των τριών εθνικοτήτων (Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί).

    «Στον καταυλισμό αυτή τη στιγμή δεν «πέφτει καρφίτσα» αφού έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 5.000 πρόσφυγες. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Μοιράσαμε κουβέρτες, φαγητό και ανοίξαμε άλλες δύο μεγάλες σκηνές του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης» αναφέρει ο κ.Βούλγαρης προσθέτοντας ότι ζητάμε από τον κόσμο να μην προσπαθεί να περάσει τα σύνορα από άλλα σημεία της ουδέτερης ζώνης.

    [07] Ξεκινούν από Δευτέρα οι αιτήσεις για υπαγωγή στη δράση: «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»

    Ξεκινάει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

    - Τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

    - Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

    Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη 12.700 εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

    Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται:

    (α) Σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και

    (β) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους, μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

    [08] Πίνακες των Ρούμπενς, Τιντορέτο και άλλων κλάπηκαν από μουσείο της Βερόνας

    Δεκαπέντε πίνακες, μεταξύ των οποίων και αριστουργήματα του Ρούμπενς και του Τιντορέτο, κλάπηκαν τη νύχτα από ένα μουσείο της Βερόνας από μια ομάδα μασκοφόρων που κατά τα φαινόμενα έδρασαν "κατόπιν παραγγελίας", ανακοίνωσε σήμερα ο Φλάβιο Τόζι, ο δήμαρχος της πόλης αυτής.

    Τρεις άνδρες ντυμένοι στα μαύρα μπήκαν το βράδυ της Πέμπτης στο μουσείο του Καστελβέκιο, έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα και έναν ταμία και άρπαξαν τους πίνακες.

    Στη λεία τους περιλαμβάνονται πορτρέτα που φιλοτέχνησε ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του μπαρόκ, ο Φλαμανδός Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, καθώς και έργα του Βενετσιάνου Τιντορέτο και των Πιζανέλο, Τζάκοπο Μπελίνι και Τζοβάνι Φραντσέσκο Καρότο.

    Το μουσείο εκτιμά ότι η συνολική αξία των έργων ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και πιστεύει ότι η "επιχείρηση" αυτή έγινε για λογαριασμό κάποιου ιδιώτη συλλέκτη.

    "Κάποιος τους έστειλε, ήταν πολύ συγκεκριμένοι, ήξεραν ακριβώς πού πήγαιναν", είπε ο Τόζι.

    Το μουσείο διαθέτει φύλαξη όλο το 24ωρο, όμως οι δράστες έφτασαν στο κτίριο προς το τέλος της ημέρας, αφού είχαν φύγει οι επισκέπτες και πριν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Ρομπέρτο Μπόλις. "Δεν γνωρίζουμε αν οπλοφορούσαν, όμως άρπαξαν το όπλο του φύλακα", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι διέφυγαν με το αυτοκίνητο αυτού του υπαλλήλου, αφού του πήραν και τα κλειδιά του.

    Οι αρχές ενημερώθηκαν για το θέμα όταν ο φύλακας και ο ταμίας κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι με τη μαρτυρία τους και με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις 48 κάμερες, μέσα και γύρω από το μουσείο, θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

    [09] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης

    Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμτης σε ηλικία 55 ετών, ο γιος του Νίκου Ξυλούρη, Γιώργος, λίγες ώρες μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς.

    Η μηχανή που οδηγούσε ο Γιώργος Ξυλούρης, συγκρούστηκε με ταξί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

    Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν μουσικός παραγωγός στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» όπου παρουσίαζε την μουσική εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ενώ με τη μητέρα του Ουρανία συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης" (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου).

    Στην ιστοσελίδα του «105,5 στο Κόκκινο», οι συνάδελφοί του ανάρτησαν τα εξής:

    «Έφυγε σήμερα από κοντά μας στις 20:55 το βράδυ της Πέμπτης ο αγαπημένος μας συνάδελφος και φίλος, μουσικός παραγωγός του '105,5 στο Κόκκινο' και ψυχή του '88.4 στο Κόκκινο' στο Ηράκλειο Κρήτης, Γιώργος Ξυλούρης σε ηλικία 55 ετών.

    Ο Γιώργος, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης", παρών από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του ΚΟΚΚΙΝΟΥ με την εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ο Γιώργης του Ψαρονίκου, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ένα τροχαίο στάθηκε αφορμή να αποχωριστούμε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου.

    Κινούμενος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά πηγαίνοντας στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ο Θεός έβαλε σημάδι τον Γιώργη και τον πήρε πρόωρα από την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του μάνα, τ' αδέρφια του, από την οικογένειά μας, απ' όλους μας, μα κι απ' την Κρήτη που λάτρευε και τον λάτρευε.

    Στις 9 το βράδυ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διεκομίσθη μετά το ατύχημα, ο Γιώργης ενώθηκε με τον «Αόρατο Θίασο», τα λόγια και τις μουσικές του και έφυγε μαζί του, αφήνοντας πίσω του αβάσταχτο πόνο κι θλίψη ανείπωτη.

    Γιώργη μας σ' αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου πού να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!

    Σύντεκνε ....πως θα το νταγιαντίσουμε;

    Καλό ταξίδι Γιώργη μας...καλό ταξίδι.....»

    [10] Απόστολος Τζιτζικώστας: "Την Κυριακή αλλάζει σελίδα η Νέα Δημοκρατία"

    Μήνυμα νίκης στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, με "αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία", έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με την οποία ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία.

    "Το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους. Θέλουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους. Από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει. Από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει. Γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια", είπε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: "Την Κυριακή, κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή για να φέρουμε την οριστική απαλλαγή της χώρας από την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύουν οι διαγραφές και οι παραιτήσεις βουλευτών, κάτω από το βάρος της ανικανότητάς της και της αποκάλυψης των ψευδών υποσχέσεών της στον ελληνικό λαό, είναι γεγονός και εξηγεί τον πανικό των συστημάτων, που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια. Γι' αυτό και είναι ξεκάθαρο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια μικρή και συρρικνωμένη Νέα Δημοκρατία, στάσιμη στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    [11] Αλ. Τσίπρας: Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος απόψε στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις ασφυκτικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρέθηκε η κυβέρνηση τους πρώτους 7 μήνες διακυβέρνησης όταν «κληθήκαμε να δώσουμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα για να βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της λιτότητας και του αυταρχισμού και να υλοποιήσουμε ένα ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο σε σύγκρουση με τις πολιτικές και γραφειοκρατικές ελίτ της Ευρώπης αλλά και σε σύγκρουση με την εγχώρια ολιγαρχία».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση είχε απέναντί της «αντιδραστικούς και νεοφιλελεύθερους κύκλους σε Ελλάδα και Ευρώπη που ήταν έτοιμοι να κάνουν τα πάντα ώστε το πολιτικό πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει».

    Επισήμανε ότι η χώρα βρέθηκε σε καθεστώς απόλυτης χρηματοπιστωτικής και χρηματοδοτικής ασφυξίας, δεχόμενη πυρά πανταχόθεν, ενώ η κυβέρνηση κατάφερε να φέρει «για πρώτη φορά το ελληνικό ζήτημα και την ελληνική κρίση στο πολιτικό προσκήνιο της Ευρώπης και του κόσμου, ως αυτό που είναι: Ως μια προσπάθεια των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών κύκλων της Ευρώπης να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για να αφαιρέσουν δικαιώματα, να αποδιαρθρώσουν την αγορά εργασίας, να ολοκληρώσουν μια τεράστια επιχείρηση αναδιανομής πλούτου και ισχύος σε βάρος των εργαζόμενων τάξεων και της νεολαίας».

    «Κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών της διακυβέρνησής μας, στη διάρκεια της σκληρής διαπραγμάτευσης χρησιμοποιήσαμε όλα μας τα όπλα για να διεκδικήσουμε το δίκιο του ελληνικού λαού, το δίκιο των ανθρώπων που επί μια πενταετία χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση: Από την στάση πληρωμών στο ΔΝΤ, μέχρι την προσφυγή στο δημοψήφισμα, κάναμε ότι κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η απάντηση των δανειστών με τον έλεγχο κεφαλαίων συνιστά ωμό εκβιασμό.

    Σε ότι αφορά την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης του προγράμματος προσαρμογής «το οποίο αν και σαφώς ηπιότερο από τα προηγούμενα, απέχει πολύ από το να αντικατοπτρίζει το δικό μας κοινωνικό και πολιτικό όραμα», είπε ότι συνιστούν συνειδητή διαστρέβλωση και πολιτική μυωπία οι κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για προσχώρηση στην λογική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στον νεοφιλελευθερισμό.

    «Όχι μόνο δεν έχουμε υιοθετήσει αυτή την πολιτική και κοινωνική προοπτική, αλλά είμαστε εμείς που πρωταγωνιστούμε στον μεγάλο αγώνα των ευρωπαϊκών κινημάτων και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την αλλαγή των συσχετισμών και την αντιστροφή της νεοφιλελεύθερης πορείας της ΕΕ» τόνισε ο κ. Τσίπρας, καθώς, όπως είπε «η στάση της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες δημιούργησε μεγάλα ρήγματα στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αλλά και στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 November 2015 - 21:32:21 UTC