Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το προσφυγικό
  • [02] Στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία
  • [03] Ο Γ. Μουζάλας για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατία
  • [04] Πεδίο μάχης το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
  • [05] «Τεσσάρα» της Λίβερπουλ μέσα στο Μάντσεστερ επί της Σίτι
  • [06] Η Μπάρτσα διέλυσε τη Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου»
  • [07] Ντροπή και αίσχος στη Λεωφόρο, δεν έγινε το ντέρμπι

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το προσφυγικό

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το προσφυγικό, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη έγινε καταγραφή των αναγκών προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Κω) και να προωθηθεί περαιτέρω η διαδικασία μετεγκατάστασης.

    Επιπλέον, καταγράφηκαν οι ανάγκες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ενώ έγινε απολογισμός ως προς το έργο που έχει παραχθεί.

    Στη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    [02] Στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία

    Εκλογικά κέντρα και τμήματα όπου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε. Τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων μπορεί κανείς να τις βρει στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr.

    Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής ,είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι - ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια - οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.

    Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.

    Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη αύριο το μεσημέρι.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.

    Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.

    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Ο Γ. Μουζάλας για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατία

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικήςκ. Μουζάλας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, επισήμανε.

    «Δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» είπε ο υπουργός.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο και έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών».

    «Υπάρχει ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Εχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή» τόνισε ο κ.Μουζάλας προσθέτοντας ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, με θέμα το προσφυγικό, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

    [04] Πεδίο μάχης το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

    Ένταση επικράτησε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου γύρω στις 17.30 ξεκίνησαν τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήρια στη θύρα 12 και αστυνομικών δυνάμεων.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, νεαροί οπαδοί σε μικρή απόσταση από το γήπεδο και στους γύρω δρόμους, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονταν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Τα επεισόδια συνεχίστηκαν αρκετή ώρα μετά μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο, ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και των αστυνομικών δυνάμεων.

    Oι οπαδοί του Παναθηναϊκού, με το που έμαθαν ότι το ντέρμπι δεν θα διεξαχθεί. Δύο-τρεις με κουκούλες παραβίασαν την πόρτα στην θύρα 13 και μπήκαν στο γήπεδο. Ο ένας κρατώντας ένα καπνογόνο κατευθύνθηκε προς την φυσούνα και το πέταξε προς τα ΜΑΤ χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

    Ακολούθησε πραγματικός πανικός στις εξέδρες. Δεκάδες καπνογόνα άναψαν, οι οπαδοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Σταύρο Κοντονή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν περιμετρικά του γηπέδου με περισσότερες στο κέντρο του γηπέδου και προς την θύρα των οργανωμένων.

    Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών, ενώ το μένος των οπαδών στράφηκε και προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία

    Αστυνομικός τραυματίας

    Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, όταν δέχτηκε χτύπημα από καρέκλα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εντός του γηπέδου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ντέρμπι «αιωνίων» της 11ης αγωνιστικής της Super League που δεν ξεκίνησε ποτέ, για λόγους ασφαλείας.

    Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο -έχοντας ήδη χάσει τις αισθήσεις του- στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία ανέκτησε τις αισθήσεις του και παραμένει για νοσηλεία.

    Ο τραυματισμός του αστυνομικού, προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή την ανησυχία και το ενδιαφέρον του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως για να μάθει για την κατάσταση της υγείας του και ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Τον αστυνομικό επισκέφτηκε στο 401 νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

    Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια

    Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία έχουν λήξει εδώ και λίγη ώρα.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει περίπου 25 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, και όλοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

    [05] «Τεσσάρα» της Λίβερπουλ μέσα στο Μάντσεστερ επί της Σίτι

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της Λίβερπουλ από το Μάντσεστερ, καθώς διέλυσε τη Σίτι με 4-1 για τη 13η αγωνιστική της Premiership. Ο Μανγκαλά με αυτογκόλ και οι Κοουτίνιο, Φιρμίνο, Σκρτελ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ενώ ο Αγκουέρο το γκολ των γηπεδούχων.

    Ήττα σοκ για την Άρσεναλ με 2-1 από την Γουέστ Μπρομ και πλέον στην κορυφή ανέβηκε η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι που νίκησε 3-0 μέσα στην έδρα της Νιούκαστλ, με τον Τζέιμι Βάρντι να σκοράρει για 10η σερί αγωνιστική και να ισοφαρίζει το ιστορικό ρεκόρ του Ρουντ φαν Νίστελροϊ.

    [06] Η Μπάρτσα διέλυσε τη Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου»

    Η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε έλεος στη «βασίλισσα» Ρεάλ και τη συνέτριψε με 4-0 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», για τη 12η αγωνιστική της Primera Division. Δύο γκολ σημείωσε ο Σουάρες και από οι Νεϊμάρ και Ινιέστα, ενώ ο Μέσι μπήκε ως αλλαγή. Έτσι, οι Καταλανοί ξέφυγαν 6 βαθμούς της δεύτερης Ρεάλ, στον βαθμολογικό πίνακα.

    Αυτή ήταν η 4η νίκη της Μπαρτσελόνα στα τελευταία πέντε «clasico», αλλά και η μεγαλύτερη νίκη της κόντρα στη «βασίλισσα» μετά το 5-0 στο «Καμπ Νόου» το Νοέμβρη του 2010. Η Μπάρτσα είχε ξαναπετύχει 4 γκολ και την τελευταία φορά που πέρασε νικηφόρα από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», τον Μάρτιο του 2014. Με διαφορά τεσσάρων γκολ, η ομάδα της Καταλονίας είχε νικήσει τον Μάιο του 2009 (6-2).

    [07] Ντροπή και αίσχος στη Λεωφόρο, δεν έγινε το ντέρμπι

    Οι σκηνές ντροπής και αίσχους «χτύπησαν» και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο και έτσι το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 11η αγωνιστική της Super League δεν διεξήχθη.Η απόφαση του διαιτητή Παππά, πάρθηκε για λόγους ασφαλείας και ήρθε ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων επεισοδίων, αλλά και των όσων συνέβησαν τόσο κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όσο και κατά την είσοδο της πειραϊκής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα αποδυτήρια και να μην ξαναβγούν για ζέσταμα.

    Η ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του ντέρμπι των «αιωνίων» για λόγους ασφαλείας εξόργισε μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αρχικά εκτόξευσαν φωτοβολίδες και καρέκλες από την εξέδρα και στη συνέχεια έσπασαν τα κιγκλιδώματα από τη θύρα 13 και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, στο κέντρο του οποίου είχαν παραταχθεί οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.

    Παραιτείται ο Αλαφούζος

    Κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πως θα εισηγηθεί την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα. Είπε συγκεκριμένα: «Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτησή μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 November 2015 - 21:32:20 UTC