Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από σήμερα οι αιτήσεις για ένταξη στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»
  • [02] Νέος Πρόεδρος της Αργεντινής ο Μαουρίτσιο Μάκρι
  • [03] Δεκαέξι συλλήψεις στις Βρυξέλλες
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ και Β. Φάιμαν

  • [01] Από σήμερα οι αιτήσεις για ένταξη στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»

    Από σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την ένταξή τους στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.

    Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

    - Σήμερα Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

    - Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

    [02] Νέος Πρόεδρος της Αργεντινής ο Μαουρίτσιο Μάκρι

    Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Αργεντινής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από περίπου δύο τρίτα των εκλογικών κέντρων, είπε ο επικεφαλής της εκλογικής αρχής της χώρας, ενώ ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι παραδέχθηκε την ήττα του, νωρίς σήμερα το πρωί.Μετά από τηλεφώνημα στον Μάκρι, ο Σιόλι δήλωσε, «Ο λαός της Αργεντινής [...] εξέλεξε έναν νέο Πρόεδρο, τον Μαουρίτσιο Μάκρι, τον οποίο μόλις συνεχάρηκα τηλεφωνικά» δήλωσε εμφανώς καταπονημένος στους υποστηρικτές του.

    Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, 56 ετών, νίκησε το φαβορί των προεδρικών εκλογών, όπως παρουσιαζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, τον Σιόλι, με 53,46% των έως τώρα καταμετρηθέντων ψήφων, ενώ ο Σιόλι έχει λάβει 46,54%. Έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε 66% των εκλογικών κέντρων.

    [03] Δεκαέξι συλλήψεις στις Βρυξέλλες

    Η αστυνομία του Βελγίου συνέλαβε 16 άτομα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Δεκεμβρίου αλλά δεν βρήκε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στη Γαλλία, είπε ο γενικός εισαγγελέας σήμερα το πρωί.Κατά τη διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε ένα αυτοκίνητο αλλά δεν ήταν γνωστό αν αυτοί μέσα στο όχημα ήταν συνδεδεμένοι με τους καταζητούμενους, είπε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης τύπου. Πρόσθεσε ότι εκτός από την πρωτεύουσα, ερευνήθηκαν και τρία σπίτι στη νότια πόλη Σαρλρουά.

    Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και τη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.

    «Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλά ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές» είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι «δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση. Ο δικαστής θα αποφασίσει αύριο αν θα παραμείνουν υπό κράτηση».Χθες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ και Β. Φάιμαν

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγκελα Μέρκελ και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε την Κυριακή το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν το προσφυγικό ζήτημα.

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας και με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό ενόψει και ενδεχόμενης συνόδου ΕΕ - Τουρκίας για το συγκεκριμένο θέμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 5:32:18 UTC